Jelenleg

17
látogatónk van

2018. szeptember 18. 06:52

WOT WIKI: Kitüntetések

(12 szavazat)
3 hozzászólás

A csatában nyújtott kiemelkedő teljesítményért járnak a kitüntetések különböző formái, a medálok, a jelvények és rangok, melyek a játékos szolgálati feljegyzésében jelennek meg, akárcsak az aktuálisan játszott tankkal elért rekordok is.

A garázsban, a szolgálati feljegyzések menüponttal érhető el a játékos statisztikája, azon belül a kitüntetések lap részletezi az eddig elért plecsniket. A járművek lapon egy tankot kiválasztva az azzal elért eredmények jelennek meg, ezen felül egy legénységi tagra kattintva jobb egér gombbal, a személyes fájl részletezi annak a tagnak az elért eredményeit.

A kitüntetések hat csoportja

Kiválósági jelvények

Páncélos jármű irányítása terén mutatott ügyesség jutalma. Több tapasztalati pontot kell szerezned az egyes szintekhez megadott százalékban, mint a többi játékos legmagasabb tapasztalati pontjának átlaga. Az elért szint végleges, ugyanakkor többször is elérhető bármelyik szintje, de mindig a legmagasabb látható a statisztikában.

Háború hősei medálok

Egyéni harcok árán szerezhetőek meg, ha a követelmények teljesülnek.

Emlékezetes jelvények

Bármelyik csatában, bárki számára elérhetőek, ha a követelmények teljesülnek.

Epic medálok

A legnehezebben elérhető jutalmak, egy adott csatán belüli kiemelkedő teljesítményért cserébe járnak.

Többfokozatú kitüntetések

Négy szintje van minden egyes kitüntetésnek, a negyedik a legelső, egyben legkönnyebb szint. Csatáról csatára gyűjthetőek az eredmények a szintlépéshez.

Tiszteletbeli rangok

Egy adott kategóriában elért kiemelkedő teljesítményért járó rangok. Mindegyiken jelezve van az elért eredmény összegezve.

Kiválósági jelvények

  •  III. osztály: Érj el több tapasztalati pontot egy csatában, mint a többi játékos 50%-ának összes tapasztalati pontjának átlaga, akik az adott tankkal játszottak az elmúlt hét napban.
  •  II. osztály: Érj el több tapasztalati pontot egy csatában, mint a többi játékos 80%-ának összes tapasztalati pontjának átlaga, akik az adott tankkal játszottak az elmúlt hét napban.
  •  I. osztály: Érj el több tapasztalati pontot egy csatában, mint a többi játékos 95%-ának összes tapasztalati pontjának átlaga, akik az adott tankkal játszottak az elmúlt hét napban.
  •  Tank Ász: Érj el több tapasztalati pontot egy csatában, mint a többi játékos 99%-ának összes tapasztalati pontjának átlaga, akik az adott tankkal játszottak az elmúlt hét napban.

Háború hősei medálok

Top Gun: Semmisíts meg legalább hat ellenséges járművet random és legalább 8-at Nagy csata játékmódban. Kötvény jutalom: Tier IV-IX között: 1 db, Tier X: 3 db.
Mesterlövész: A 0.8.11 megjelenésével ez a medál többé nem kapható. Előtte azok kapták, akik legalább 85%-os találati arányt értek el minimum 10 lövésből és legalább 1000 pont sebzést okoztak. A nem átütő találatok beleszámítottak, de a csapattársat értek nem. Ha két játékos ugyanolyan találati arányt ért el, akkor az kapta aki többet sebzett, ha ez is megegyezett, akkor a legtöbb tapasztalati pontot szerző játékos kapta. Abban az esetben, ha a szerzett tapasztalati pont is megegyezett, a medál nem lett kiutalva.
Megszálló: Szerezz legalább 80 bázisfoglalási pontot. Csak sikeres bázisfoglalás esetén érhető el. Ha a csata döntetlennel végződik azon játékos kapja aki előbb érte el a 80 pontot, vagy annál többet. Kötvény jutalom: Tier IV és VII között: 1 db, Tier VIII-IX: 3 db, Tier X: 5 db.
Harckocsizó-mesterlövész: Okozd a legtöbb sebzést egy csatában legalább 300 méter távolságból minimum 8 lövéssel. A lövések legalább 80%-ának sebeznie kell, illetve a találati aránynak el kell érnie a 85%-ot. Az okozott sebzésnek nagyobbnak kell lennie, mint a játékos tankjának életereje, illetve legalább 1000 pont sebzésnek meg kell lennie. Semmiképp sem szabad csapattársat sebezni, különben a medál nem kapható meg. Ha két játékos ugyanannyit sebzett, akkor a medált a több tapasztalati pontot szerző kapja. Csak random csatában érhető el. Kötvény jutalom: Tier IV-IX: 1 db, Tier X: 3 db. 
Nagy kaliber: A legtöbbet sebző játékos kapja egy csatában. Az ellenséges csapat összesített életerejének legalább 20%-át el kell érje a kiosztott sebzés és többnek kell lennie, mint 1000. Csapattárs sebzése esetén a medál nem kapható meg. Ha két játékos ugyanannyit sebzett és elérhetik a medált, akkor az kapja kinek több tapasztalati pontja lett a csata végén. Kötvény jutalom: Tier IV-IX: 1 db, Tier X: 2 db.
Védő: Lőj vissza legalább 70 bázisfoglalási pontot saját bázis foglalása esetén. Ha két játékos közt azonos a visszalőtt pontok mennyisége, akkor a több tapasztalati pontot szerző kapja a medált. Kötvény jutalom: Tier IV-VII: 1 db, Tier VIII-IX: 3 db, Tier X: 5 db.
Acélfal: Szenvedd el a legtöbb potenciális sebzést a csapatodból, de legalább 1000 életpontnyit és kapj minimum 11 találatot, majd éld túl a csatát. Ha két játékos ugyanannyi potenciális sebzést kapott, akkor a legtöbb találatot elszenvedő kapja, ha ez is megegyezik, akkor pedig a több tapasztalati pontot szerző játékosé a medál. Kötvény jutalom: Tier IV-IX: 1 db, Tier X: 2 db.
Szárnysegéd: Találj el több ellenséges járművet, mint a csapattársaid, de legalább hatot, melyeket aztán a csapattársak ölnek meg. Eltalált ellenséges tankok számának egyezősége esetén két játékos között a több tapasztalati pontot szerző kapja meg a medált. Kötvény jutalom: Tier IV-IX: 1 db, Tier X: 2 db.
Felderítő: Elsőként szpotolj legalább 9, vagy több ellenséges járművet a csapatodból. Csak győztes csata esetén nyerhető el. Kötvény jutalom: Tier IV-VII: 1 db, Tier VIII-IX: 3 db, Tier X: 5 db.
Őrjárat: Szpotolj legalább hat ellenséges járművet, melyeket aztán a csapattársaid megsebeznek. Csak az általad szpotolt járművek számítanak bele amikor sebzést kapnak. Ha két játékos ugyanannyi sebzés hozzájárulással rendelkezik, akkor a több tapasztalati pontot szerző kapja a medált. Kötvény jutalom: Tier IV-VII: 1 db, Tier VIII-IX: 3 db, Tier X: 5 db.
Bajtársak: Azon szakasz tagjai kapják, akik fejenként legalább 3 ellenséges járművet kilőnek és túlélik a csatát. A szakasz minden tagja megkapja.
Kritikus együttműködés: Azon szakasz tagjai kapják, akik legalább 12 ellenséges járművet lőnek ki egy csatában. Mindenki megkapja a szakaszból.
Farkas a bárányok között: Az kapja, aki legalább 100 csatában volt a legtöbbet sebző játékos. A megszerzett jutalmak összeadódnak. Csak csapatcsatában érhető el.
Páncélos ököl: Azon csapat tagjai kapják, mely úgy pusztította el az összes ellenséges járművet, hogy közben nem vesztett el egynél több sajátot. Csak csapatcsatában érhető el.
Háborús géniusz: Az kapja, aki legalább 100 csatában volt a legtöbb tapasztalati pontot szerző játékos. A jutalmak összeadódnak. Csak csapatcsatában érhető el.

Emlékezetes jelvények

Hidegfejű: Élj túl legalább 10 lepattanó és nem átütő találatot egymás után.
Szerencsés: Légy szemtanúja annak, hogy egy ellenséges tankot kilő annak egy csapattársa. 10 méterre, vagy annál közelebb kell lenned a kilőtt járműhöz, hogy megkapd a jelvényt.
Spártai: Élj túl egy lepattanó, vagy nem átütő találatot egy ellenséges játékostól úgy, hogy az életerőd kevesebb, mint 10% és túl is kell élned a csatát.
Háború Istene: Artyval légy az utolsó túlélő és nyerd meg a csatát. Csak csapatcsatában érhető el.
Csata királya: Tankkal, vagy páncélvadásszal légy az utolsó túlélő. Csak csapatcsatában szerezhető meg.
Felperzselt föld: Érjen úgy véget a csata döntetlennel, hogy mindkét csapat összes járműve megsemmisült. Mindenki megkapja a két csapatból. Csak csapatcsatában érhető el.
Kőkemény: Artyval ütközz le és ölj meg egy ellenséges tankot és éld túl úgy, hogy a sebességed nem lépheti túl a 10 km/h-t. Csapattársat nem ölhetsz meg a csatában. Csak csapatcsatában érhető el.

Epic medálok (Klánháborúk során ezek a medálok nem szerezhetőek meg)

Bölter: A 0.8.0 megjelenésével ez a medál nem érhető el többé. Azok kapták akik egy csatában legalább 7 tier IV, vagy az feletti ellenséges járművet lőttek ki tankkal, vagy páncélvadásszal, illetve legalább 10-et öltek artyval. Johannes Bölter az egyik legsikeresebb német tank ász volt a második világháború során. Részt vett Lengyelország, Franciaország, Görögország és a Szovjetunió elleni hadműveletekben, valamint a francia területek védelmében.
Radley-Walters: Legalább tier V-ös (vagy nagyobb) tankkal egy csatában 8, vagy 9 ellenséges jármű kilövése után jár. Sydney Valpy Radley-Walters kanadai harckocsizó ász volt, aki a 27. páncélos ezredben szolgált. 1944 és 1945 között 18 német tankot semmisített meg Sherman Firefly harckocsijával. Kötvény jutalom: Tier V-VII: 3 db, Tier VIII-IX: 5 db, Tier X: 7 db.
Pool: Legalább tier V-ös (vagy nagyobb) tankkal egy csatában 10-13 ellenséges jármű kilövése után jár. Lafayette Green Pool egy széles körben ismert amerikai tank ász volt, aki összesen 258 páncélozott és katonai járművet, illetve igazoltan 12 páncélost semmisített meg. Kötvény jutalom: Tier V-VII: 5 db, Tier VIII-X: 10 db.
Orlik: Könnyű tankkal legalább 2 tank, vagy páncélvadász kilövése után jár egy csatában. A kilőtt tankoknak legalább egy tierrel magasabb szintűeknek kell lenniük, mint a saját könnyű tank. Roman Edmund Orlik a Lengyel Hadsereg őrmestere és tank ásza, aki harcképtelenné tett 13 német tankot TKS típusú könnyű harckocsijával 1939 szeptemberében. Kötvény jutalom: Tier IV-VII: 1 db, Tier: VIII-IX: 3 db.
Tamada Yoshio: Azon játékos kapja aki könnyű tankkal legalább 2 artyt lő ki egy csatában és túléli a csatát. A kilőtt célpontoknak legalább egy tierrel nagyobbaknak kell lenniük. Tamada Yoshio ezredes a Kwantung Hadsereg 4. Páncélos ezredének főparancsnoka volt. Az éjszakai harcok során Khalkyn Gol közelében 1939. július 2-3-án megsemmisített 4 db 122 mm-es Howitzer üteget, 107 mm-es és 76,2 mm-es löveget, 10 páncélozott járművet, 2 páncélozott lánctalpas járművet, 7 tankelhárító löveget, 5 mozsárágyút és 20 ellenséges szállítójárművet. Kötvény jutalom: Tier IV-VII: 3 db, Tier VIII - IX: 5 db.
Lehvaslaiho: Két ellenséges tank kilövéséért jár közepes tankkal. A célpontoknak legalább egy tierrel nagyobbnak kell lenniük. Reino Lehväslaiho egy finn tank ász volt, aki 7 harckocsit és páncélvadászt semmisített meg. Kötvény jutalom: Tier IV-IX: 1 db.
Oskin: Három, vagy több ellenséges tank kilövéséért jár közepes tankkal. A célpontoknak legalább egy tierrel nagyobbnak kell lenniük. Alexander Oskin, a Szovjetunió hőse és harckocsi parancsnoka három King Tiger tankot pusztított el T-34-esével egy felderítő hadművelet során Oglenduv közelében 1944. augusztus 11-én. Kötvény jutalom: Tier IV-VII: 3 db, Tier VIII-IX: 5 db.
Nichols: Négy, vagy annál több ellenséges tank kilövéséért jár közepes tankkal. A célpontoknak legalább egy tierrel nagyobbnak kell lenniük. Alfie Nichols egy brit harckocsi lövész volt. Az el-Alameini csata alatt 14 ellenséges tankot semmisített meg. Kötvény jutalom: Tier IV - VII: 5 db, Tier VIII - IX: 7 db.
Kolobanov: Az a játékos kapja aki legalább 5 ellenséges tank ellen egyedül marad és megnyeri a csatát foglalással, vagy az ellenség kilövésével. Zinoviy Kolobanov ezredes a Szovjet Hadsereg tank ásza volt. 22 német harckocsit, 2 löveget és 2 fél-lánctalpast semmisített meg KV-1-esével 1941. augusztus 19-én. Kötvény jutalom: Tier IV-VII: 5 db, Tier VIII-IX: 7 db, Tier X: 10 db.
Halonen: Páncélvadásszal 2 ellenséges tank elpusztításáért jár. A célpontoknak két tierrel nagyobbaknak kell lenniük. Erkki Halonen a Finn Hadsereg őrmestere és tank ásza három T-34-et, két KV-1-et és két ISU-152-őt pusztított el StuG III páncélvadászával 1944. júniusa és júliusa során vívott harcokban. Kötvény jutalom: Tier IV - VII: 3 db, Tier VIII - 5 db.
Fadin: Az utolsó lőszerrel, az utolsó ellenséges tank kilövéséért jár. Alexander Fadin a Szovjetunió hőse egy T-34-es parancsnoka volt. Egy gyalogos szakasz támogatásával Fadin elfoglalta és megtartotta Dashukovka falut 5 órán keresztül egyetlen tankkal és közben elpusztított 1 tankot, 1 önjáró löveget, 18 géppuska fészket és kb. 50 ellenséges katonát és tisztet, továbbá a legénysége lelőtt egy ellenséges repülőt. Kötvény jutalom: Tier IV-VII: 5 db, Tier VIII-IX: 7 db, Tier X: 10 db.
Pascucci: 2 ellenséges arty kilövése után jár tankkal, vagy páncélvadásszal. Luigi Arbib Pascucci hadnagy olasz harckocsi parancsnok volt. Az Ariete harckocsi hadosztályban harcolt Észak-Afrikában. Harcolt a második el-Alameini csatában, ahol feláldozta az életét egy vakmerő frontális támadásnál, ami lehetővé tette a századának a menekülést a bekerítés elől. Kötvény jutalom: Tier IV-IX: 1 db, Tier X: 3 db.
Dimitru: Három ellenséges arty kilövése után jár tankkal, vagy páncélvadásszal. Ion S. Dimitru román tank ász volt, aki csak 25 napot harcolt a második világháborúban, ezalatt öt napot a németek oldalán, majd miután Románia átállt, a németek ellen harcolt. 1945. március 26-án részt vett hat ellenséges páncélvadász megsemmisítésében és egy 150 mm-es tüzérségi üteg elfoglalásában. Kötvény jutalom: Tier V-VII: 3 db, Tier VIII-IX: 5 db, Tier: X: 7 db.
Burda: Három ellenséges arty kilövése után jár tankkal, vagy páncélvadásszal. A célpontoknak legalább egy tierrel magasabb szintűeknek kell lenniük. Alexander Burda ezredes a szovjetek hőse és kiváló tank ásza volt. 1941. október 14-én megszervezett egy rajtaütést és elpusztított egy ellenséges páncélos hadosztályt, köztük 10 közepes és könnyű harckocsit, 2 tankelhárító ágyút szállító teherautót és 5 csapatszállító lánctalpast. Kötvény jutalom: Tier IV-VII: 5 db, Tier VIII-IX: 10 db.
Billotte: Pusztíts el legalább 2 ellenséges tankot, sérüljön meg legalább 5 modulod, vagy a legénységed életereje csökkenjen legalább 80%-kal és éld túl a csatát. Csak a sérülések elszenvedése utáni kilőtt tankok számítanak. Pierre Billotte a Francia Hadsereg kapitánya volt. 2 db Pz.Kpfw. IV-t, 11 db Pz.Kpfw. III-t és két löveget semmisített meg egy Char B1 bis tank segítségével 1940. május 16-án. Kötvény jutalom: Tier V-VII: 5 db, Tier VIII-X: 10 db.
Bruno: Pusztíts el 3-4 ellenséges tankot, sérüljön meg legalább 5 modulod, vagy a legénységed életereje csökkenjen legalább 80%-kal és éld túl a csatát. Csak a sérülések elszenvedése utáni kilőtt tankok számítanak. Pietro Bruno olasz tank ász volt, aki rendkívüli bátorságáért megkapta a legmagasabb olasz kitüntetést a Medaglia d'oro al Valore Militare-t. Kötvény jutalom: Tier V-VII: 5 db, Tier VIII-X: 10 db.
Tarczay: Pusztíts el 5 ellenséges tankot, sérüljön meg legalább 5 modulod, vagy a legénységed életereje csökkenjen legalább 80%-kal és éld túl a csatát. Csak a sérülések elszenvedése utáni kilőtt tankok számítanak. Tarczay Ervin főhadnagy magyar tank ász volt, aki legalább 10 ellenséges harckocsit semmisített meg. 1945-ben halt hősi halált Söréd mellett. Kötvény jutalom: Tier V-VII: 5 db, Tier VIII-X: 10 db.
Raseiniai hősök: Semmisíts meg legalább 14 ellenséges tankot. 1941 júniusában nem messze a litvániai Raseiniai városától, a 3. orosz gépesített zászlóaljnak kb. 20 KV harckocsija összecsapott a 6. német páncélos hadosztály közel 100 harckocsijával. Egyetlen KV harckocsi feltartotta az egész német hadosztályt egy teljes napon keresztül miközben mindenféle páncéltörő fegyverrel próbálták kilőni. Egészen addig tartotta magát, míg végül kifogyott a lőszerből és ezután kilőtték. Kötvény jutalom: Tier IV-VII: 5 db, Tier VIII-IX: 10 db, Tier X: 15 db.
De Langlade: Legalább négy, a bázist foglaló ellenséges tank kilövéséért jár. Paul Girot de Langlade a francia hadsereg alezredese volt a II. világháború során. 1943 szeptemberében ezredessé léptették elő. De Langlade a 2. harckocsi hadosztályban harcolt Leclerc tábornok irányítása alatt. 1944. szeptember 12-13-án a Langlade irányítása alatt álló egység felszámolta a német 112. páncélos dandárt a dompaire-i csatában, Franciaországban. A 45 Panther harckocsiból csak 4 élte túl az ütközetet. Kötvény jutalom: Tier V-VII: 5 db, Tier VIII-X: 10 db.
Naidin: Semmisítsd meg az összes könnyű tankot a csatában, de legalább 3-at. Grigoriy Naidin őrmester egy BT-7-es parancsnoka volt. 1941. június 15-én Rudishkyay litván város közelében megsemmisítette a Wermacht 19. gépesített zászlóaljának egyik páncélos oszlopát, ami 15 páncélos járműből és 10 lövegből állt. Naidin két napig tartotta fel a német előrenyomulást ezzel segítve elő a védelem megszervezését Vilnius közelében. Ezért a tettéért a Szovjetunió hőse kitüntetést kapta. Kötvény jutalom: Tier V-VII: 3 db, Tier VIII-IX: 5 db, Tier X: 7 db.
Gore: Önjáró löveggel okozz a saját járműved életerejénél 8x több sebzést és legalább 2000-et. Adrian Clements Gore brit ezredes volt, aki egy harci alakulat vezetését látta el, aminek a feladata a Kasserine hágó védelme volt Tunéziában 1943. február 20-án. A hadereje egy harckocsi, egy gyalogos és egy gyalogsági támogató tüzérségi századból állt, ami keményen ellenállt a Wermacht Afrika Korps csapatai támadásainak, ami 5 gyalogsági századból és 1 harckocsi zászlóaljból állt. A csata alatt a németek elvesztettek 11 tankot. Kötvény jutalom: Tier V-VII: 3 db, Tier VIII-IX: 5 db, Tier X: 7 db.
Stark: Önjáró löveggel semmisíts meg legalább két ellenséges járművet és szenvedj el legalább két találatot ami sebzést okoz, vagy a páncél blokkolja, majd éld túl a csatát. A páncél által blokkolt és a sebző találatok összesen legalább a járműved életerejének a 2/3-át kell, hogy kitegyék. Alexander Stark ezredes irányította a francia-amerikai hadi alakulatot, amely a Kasserine hágót védte Tunéziában. 1943. február 19-én Stark hadereje nagy erejű tüzérségi csapást mért a hágóra a környező magaslatokról és ezzel késleltetni tudta a Wermacht Afrika Korps harckocsi zászlóaljának előretörését, rákényszerítve őket arra, hogy erősítést kérjenek. Kötvény jutalom: Tier V-VII: 3 db, Tier VIII-IX: 5 db, Tier X: 7 db.

Tiszteletbeli rangok

Győzelmi menetelés: Nyerj 3 csatát zsinórban ugyanannak a csapatnak a tagjaként. Kizárólag rangsorolt csatában érhető el.
Taktikai fölény: Semmisítsétek meg az összes ellenséges tankot, miközben csak egy tankot veszítetek a legalacsonyabb szintű tankok közül és nyerjétek meg a csatát. A győztes csapat minden tagja megkapja, Az elveszített tank szintje nem lehet magasabb tier VII-nél. Csak rangsorolt csatában érhető el.
Harcászati lángelme: Nyerj meg legalább 3 csatát zsinórban normál csatában. Csak csapatcsatában érhető el.
Győzni akarás: Harcolj legalább 3 ellenséges jármű ellen és nyerd meg a csatát. Csak csapatcsatában érhető el.
Ígéretes harcos: Legalább 100 csatában legyél a 3 legtöbb tapasztalati pontot szerző játékos között. Csak csapatcsatában érhető el.
Erős tűz: Legalább 100 csatában legyél a 3 legtöbb sebzést kiosztó játékos között. Csak csapatcsatában érhető el.
Harci felderítés: Legalább 50 csatában teljesítsd ezen feltételeket: deríts fel minimum 2 ellenséges járművet; legyél a 3 legtöbbet sebző játékos között és nyerd meg a csatát. Csak csapatcsatában érhető el.
Tűz és acél: Legalább 25 alkalommal szenvedd el a legtöbb sebzést és páncél által felfogott sebzést, majd éld túl a csatát. Csak a győztes csaták számítanak. Csak csapatcsatában érhető el.
Kritikus találat: Minimum 20 csatában te semmisítsd meg az utolsó ellenséges járművet és nyerd meg a csatát. Csak csapatcsatában érhető el.
Rohamosztagos: Sebesíts, vagy semmisíts meg 10 ellenséges járművet ami nincs szpotolva. Csak a sebzést okozó találatok számítanak. Csak csapatcsatában érhető el.
Gerilla: Semmisíts meg legalább 10 ellenséges járművet úgy, hogy nem vagy felszpotolva. A célpontoknak a saját járműved látótávolságán kívül kell lenniük. Csak csapatcsatában érhető el.
Achilles sarok: Semmisíts meg legalább 10 ellenséges járművet lőszerrekesz találattal. Csak csapatcsatában érhető el.
Nyers erő: Semmisíts meg 10 ellenséges járművet ütközéssel. Csak csapatcsatában érhető el.
Piromániás: Gyújts ki 10 ellenséges járművet. Csak csapatcsatában érhető el.
Őrszem: Szerezz legalább 1000 bázisvédési pontot. Csak a győztes csaták számítanak. Csak csapatcsatában érhető el.
Hódító: Szerezz legalább 1000 bázisfoglalási pontot. Csak sikeres bázisfoglalás esetén érvényesek a pontok. Csak csapatcsatában érhető el.
Harcostárs: Ne sebezz csapattársat legalább 50 csatán keresztül. A sérülést nem okozó modultalálatok, a lepattanók és nem átütő találatok nem számítanak. Bármilyen csapattárs sebzés megszakítja a sorozatot. Csak normál csatában érhető el.
Harcos: Semmisíts meg 4 vagy 5 ellenséges járművet egy csatában. Csak normál csatában érhető el.
Párbajozó: Semmisíts meg egy csatában legalább 2 olyan ellenséges járművet, amik sérülést okoztak a saját járművednek. Modult ért találat, a lepattanó és nem átütő találatok nem számítanak. Csak normál csatában érhető el.
Túlélő: Élj túl 20, vagy ennél több csatát ugyanazzal a tankkal. A sorozat ugyanazzal a tankkal a következő csatában folytatódik egészen addig, amíg meg nem szakad. Minden tanknak saját sorozata van. Önjáró löveggel vívott csaták nem számítanak. Csak normál csatában érhető el.
Tüzérségi ellentámadásért: Artyval semmisítsd meg az összes - de legalább 2 - ellenséges önjáró löveget egy csatában. Csapattársat nem semmisíthetsz meg. Csak normál csatában érhető el.
Hidegvérű: Minimum tier IV-es önjáró löveggel semmisíts meg legalább 2 ellenséges könnyű tankot kevesebb, mint 100 méterről egy csatában. Csapattársat nem semmisíthetsz meg. Csak normál csatában érhető el.
Legyőzhetetlen: Élj túl 5, vagy ennél több csatát anélkül, hogy egyetlen sebzést is elszenvednél. A sorozat ugyanazzal a tankkal a következő csatában folytatódik egészen addig amíg meg nem szakad. Minden tanknak saját sorozata van. Önjáró löveggel vívott csaták nem számítanak. Csak normál csatában érhető el.
Golyóálló: A páncél által felfogott sebzés haladja meg a járműved életerejét és éld túl a csatát. Csak normál csatában érhető el.
Kamikaze: Pusztíts el egy nálad legalább egy tierrel nagyobb szintű ellenséges tankot ütközéssel. Csak normál csatában érhető el.
Lopakodó: Foglald el az ellenséges bázist egyedül úgy, hogy az egész csata időtartama alatt egyszer sem voltál felderítve. Csak sikeres bázisfoglalás esetén kapod meg, illetve akkor is megkapod, ha a járművedet véletlenül eltalálják. Csak normál csatában érhető el.
Felderítő: Deríts fel ellenséges járműveket, melyeket aztán a csapattársaid legalább 1000 életerő pont mennyiségeben megsebeznek, majd nyerd meg a csatát. A sorozat folytatódik minden olyan csatával, amiben a csapattársaid az 1000 sebzést meglövik az általad szpotolt ellenséges járműveken. Minden tanknak saját sorozata van. Csak normál csatában érhető el.
Bombavető: Semmisíts meg legalább 2 ellenséget járművet egyetlen lövéssel. Csak normál csatában érhető el.
Tüzelj és ölj: Okozz több sérülést az ellenséges járműveknek, mint amennyi a saját járműved életereje. A tűz, vagy ütközés okozta sérülés is beleszámít. Tüzérség nem kaphatja meg. Csak normál csatában érhető el.
Kaszás: Semmisíts meg legalább 3 ellenséges járművet egymás után, a másodiktól kezdve az összes többit egy-egy lövéssel. Csak normál csatában érhető el.
Egérfogó: Semmisíts meg 10 db. Pz.Kpfw. VIII Maus harckocsit. Az ikon alatt az eddig elért összes díj látható.
Patton-ök völgye: Semmisíts meg 100 Patton tankot. Ezek a járművek számítanak: M46 Patton, M46 Patton KR, M48A5 Patton, M48A2, T54E2, T123E6, M60.
Páncélvadász: Semmisíts meg 100-at a következő macskafélékről elnevezett tankokból: Aufklärungspanzer Panther, Pz.Kpfw. V Panther, Panther II, Panther/M10, Panther mit 8,8 cm L/71,  Jagdpanther, Jagdpanther II, G.W. Panther, Pz.Kpfw. VI Tiger, Pz.Kpfw. VI Tiger (P), Pz.Kpfw. Tiger II, Jagdtiger, 8,8 cm PaK 43 Jagdtiger, G.W. Tiger, G.W. Tiger (P), Tiger 131, Löwe, Leopard prototyp A és Leopard 1.
Sínai oroszlán: Semmisíts meg legalább 100 darab IS szériájú tankot, vagy olyat ami az IS alvázára épült. IS, ISM, IS-2, IS-3, IS-3A, IS-4, IS-5, IS-6, IS-7, Kirovets-1, T-10, ISU-122S, ISU-130, ISU-152, Object 252U, Defender, Object 260, Object 261, Object 257, Object 263, Object 268, Object 268 V4, Object 704.
Kiváló lövész: Érj el ellenséges tankokon legalább 5 páncélátütő sebzést egymás után. Az elhibázott, lepattanó, vagy nem átütő találatok megszakítják a sorozatot. Csak normál csatában érhető el.
Elit lövész: Találd el az ellenséges tankokat 10, vagy ennél több alkalommal. A sorozat megszakad, ha elhibázol egy lövést. Csak normál csatában érhető el.
Magasabb rangú műszaki mérnök: Fejleszd ki az összes tankot a játékban.
Tank mester: Semmisíts meg legalább egyszer minden, jelenleg a játékban elérhető járművet. Kivétel a prémium és jutalom járművek.
Műszaki mérnök: Németország: Fejleszd ki az összes német tankot.
Műszaki mérnök: Szovjetunió: Fejleszd ki az összes szovjet járművet.
Műszaki mérnök: USA: Fejleszd ki az összes amerikai járművet.
Műszaki mérnök: Franciaország: Fejleszd ki az összes francia járművet.
Műszaki mérnök: Egyesült Királyság: Fejleszd ki az összes angol járművet.
Műszaki mérnök: Kína: Fejleszd ki az összes kínai járművet.
Műszaki mérnök: Japán: Fejleszd ki az összes japán járművet.
Műszaki mérnök: Csehszlovákia: Fejleszd ki az összes csehszlovák járművet.
Műszaki mérnök: Svédország: Fejleszd ki az összes svéd járművet.
Műszaki mérnök: Olaszország: Fejleszd ki az összes olasz járművet.
Szakértő: Németország: Semmisítsd meg a német fejlesztési fa összes járművét. A prémium és jutalom tankok nem számítanak bele.
Szakértő: Szovjetunió: Semmisítsd meg a szovjet fejlesztési fa összes járművét. A prémium és jutalom tankok nem számítanak bele.
Szakértő: USA: Semmisítsd meg az amerikai fejlesztési fa összes járművét. A prémium és jutalom tankok nem számítanak bele.
Szakértő: Franciaország: Semmisítsd meg a francia fejlesztési fa összes járművét. A prémium és jutalom tankok nem számítanak bele.
Szakértő: Egyesült Királyság: Semmisítsd meg az angol fejlesztési fa összes járművét. A prémium és jutalom tankok nem számítanak bele.
Szakértő: Kína: Semmisítsd meg a kínai fejlesztési fa összes járművét. A prémium és jutalom tankok nem számítanak bele.
Szakértő: Japán: Semmisítsd meg a japán fejlesztési fa összes járművét. A prémium és jutalom tankok nem számítanak bele.
Szakértő: Csehszlovákia: Semmisítsd meg a csehszlovák fejlesztési fa összes járművét. A prémium és jutalom tankok nem számítanak bele.
Szakértő: Svédország: Semmisítsd meg a svéd fejlesztési fa összes járművét. A prémium és jutalom tankok nem számítanak bele.
Szakértő: Olaszország: Semmisítsd meg az olasz fejlesztési fa összes járművét. A prémium és jutalom tankok nem számítanak bele.

Többfokozatú kitüntetések

Kay medál: A csata hőse státusz eléréséért kapható. Szükséges mennyiség: IV. osztály: 1, III. osztály: 10, II. osztály: 100, I. osztály: 1000. Douglas Kay a brit hadsereg őrmestere és egy Sherman Firefly lövésze volt. Részt vett a Szövetségesek normandiai partraszállásában és hírnevét a páncélos-hadviselés történelmének népszerűsítéséért tett erőfeszítéseivel szerezte.
Carius medál: A megsemmisített járművek mennyiségéért kapható. IV. osztály: 10, III. osztály: 100, II. osztály: 1000, I. osztály: 10.000. Otto Caruis az egyik leghíresebb német tank ász volt a második világháború során. Lenyűgöző karriere alatt a következő harcjárműveket irányította: Pz.Kpfw. 38(t), Pz.Kpfw. Tiger és Jagdtiger.
Knispel medál: Az összes okozott és szerzett sebzésért kapható. IV. osztály: 10.000, III. osztály: 100.000, II. osztály: 1.000.000, I. osztály: 10.000.000. Kurt Knispel német tank ász a második világháború során részt vett mind a nyugati, mind pedig a keleti fronton vívott csatákban a következő járművekkel: Pz.Kpwf. II, Pz.Kpfw. III, Pz.Kpfw. IV, Pz.Kpfw. VI Tiger és Pz.Kpfw. VI Ausf. B Tiger II.
Popel medál: A felderített ellenséges harcjárművek számáért kapható. IV. osztály: 20, III. osztály: 200, II. osztály: 2000, I. osztály: 20.000. Nikolay Popel a Szovjet Hadsereg páncélos hadosztályának altábornagya katonai vezetőként és politikusként híresült el. Elfoglalt járművekkel vezetett támadásokat az ellenséges haderők ellen a Dubnoi (Ukrajna) csatában 1941 nyarán.
Abrams medál: Azon győztes csaták számáért jár amiben a játékos túlélte a csatát. IV. osztály: 5, III. osztály: 50, II. osztály: 500, I. osztály: 5000. Creighton Abrams tábornok az amerikai páncélos hadosztályt irányította a második világháború és a vietnámi háború során. Hírnevét agresszív és sikeres parancsnoki képességeinek köszönheti.
Leclerc medál: Az ellenséges bázison megszerzett foglalási pontok száma után jár, ha a csatát megnyerték. IV. osztály: 30, III. osztály: 300, II. osztály: 3000, I. osztály: 30.000. Philippe Leclerc a Szabad francia erők tábornoka volt a második világháború idején és egyike volt a Párizs felszabadításáért harcoló katonai vezetőknek.
Lavrinenko medál: Az ellenség bázisfoglalási pontjainak csökkentéséért jár. Egy csatában maximum 100 pont szerezhető. IV. osztály: 30, III. osztály: 300, II. osztály: 3000, I. osztály: 30.000. Dmitry Lavrinenko hadnagy, a Szovjetunió hősét és tank ászát a leghatékonyabb szovjet harckocsi parancsnokként tartották számon. 28 csata során elpusztított 52 harckocsit, mindössze két hónap leforgása alatt.
Ekins medál: Tier VIII-as, IX-es és X-es járművek megsemmisítéséért kapható. IV. osztály: 3, III. osztály: 30, II. osztály: 300, I. osztály: 3000. Joy Ekins a Brit Nemzetőrség northamptonshire-i egységében szolgált közlegényként. Számos forrás igazolja, hogy Ekins volt a végső ellenfele a híres német tank ász, Michael Wittmann-nak.
Taktikai hadműveletekhez: Bizonyos számú véletlenszerűen kiválasztott csapatokkal elért győzelmek után jár. Csak csapatcsatában érhető el. IV. osztály: 10, III. osztály: 100, II. osztály: 1000, I. osztály: 2500.
Harcedzett: A csapatcsatákban megszerzett kitüntetések számáért jár. IV. osztály: 10, III. osztály: 100, II. osztály: 250, I. osztály: 500.
Rotmistrov medál: Kláncsatákban lejátszott csaták számáért jár. IV. osztály: 3, III. osztály: 30, II. osztály: 150, I. osztály: 300. Pavel Rotmistrov a Szovjetunió hőse a páncélozott egységek parancsnoka volt a második világháború alatt. Később a Szovjetunió páncélos erőinek főparancsnoka lett.
Csatározó: A győzelmek számáért jár csatározásban. IV. osztály: 5, III. osztály: 250, II. osztály: 500, I. osztály: 1000.
Kitűnő teljesítmény: Könnyű tankok: A könnyű tank személyes küldetések kitüntetéssel való teljesítéséért jár a Rég Várt Utánpótlás kampány során. IV. osztály: 15, III. osztály: 30, II. osztály: 45, I. osztály: 60.
Kitűnő teljesítmény: Közepes tankok: A közepes tank személyes küldetések kitüntetéssel való teljesítéséért jár a Rég Várt Utánpótlás kampány során. IV. osztály: 15, III. osztály: 30, II. osztály: 45, I. osztály: 60.
Kitűnő teljesítmény: Nehéz tankok: A nehéz tank személyes küldetések kitüntetéssel való teljesítéséért jár a Rég Várt Utánpótlás kampány során. IV. osztály: 15, III. osztály: 30, II. osztály: 45, I. osztály: 60.
Kitűnő teljesítmény: Páncélvadászok: A páncélvadász személyes küldetések kitüntetéssel való teljesítéséért jár a Rég Várt Utánpótlás kampány során. IV. osztály: 15, III. osztály: 30, II. osztály: 45, I. osztály: 60.
Kitűnő teljesítmény: Önjáró lövegek: Az önjáró löveg személyes küldetések kitüntetéssel való teljesítéséért jár a Rég Várt Utánpótlás kampány során. IV. osztály: 15, III. osztály: 30, II. osztály: 45, I. osztály: 60.
Utoljára frissítve: 2018. szeptember 18. 16:05

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zoltán.lipótvári
    • Tankos
    · 1 éve
    köszi
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zoltán.lipótvári
    • Tankos
    · 1 éve
    sziasztok! Az aranyérme Tokent mire tudom felhasználni?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Filler1
    • Tankos
    · 4 éve
    kötvény

Kapcsolódó elemek

  • Ezen eszközök a tankok harci teljesítményét fejlesztik, a fogyóeszközökkel ellentétben ezeket egyszer kell megvenni és az adott tankon többet nem kell fizetni utánuk.

    Mindnek megvan a maga előnye, cserébe viszont igen magas az áruk. Az egyes felszerelések elérhetősége tiertől, tank osztálytól és nemzettől függően változhat.

  • Jelen cikkünkben összegyűjtöttünk jó néhány, a játékkal kapcsolatosan a kezdőkben esetlegesen felmerülő kérdést, egészen az alapoktól, a kicsit mélyebb, játékmechanikai dolgokig. Veteránoknak sem árt átfutni, hátha találnak benne új dolgot ;)

    A cikket folyamatosan frissíteni, bővíteni fogjuk a jövőben, kommentekben várjuk az ez irányú javaslatokat is.

  • Egy jármű sem mehet harcba teljes virtuális legénység nélkül. A legénység kezeli a tankot a játékos irányítása alatt. Számuk tanktól függően változhat, két főtől egészen hatig. Öt fő feladatkört különböztetünk meg melyeket a legénységi tagok külön-külön látnak el, vagy egy tag lát el többet, az aktuális tank kívánalmainak megfelelően.

  • A wiki Csata mechanizmusok cikksorozatában a lehető legnagyobb részletességgel mutatjuk be Nektek, játékosoknak a játék működésének egyes technikai alapvetéseit, azaz azon játékmechanizmusokat, melyek megértése mindenki számára jelentős előnyöket nyújthat majd a csatározások során.

  • A wiki Csata mechanizmusok cikksorozatában a lehető legnagyobb részletességgel mutatjuk be Nektek, játékosoknak a játék működésének egyes technikai alapvetéseit, azaz azon játékmechanizmusokat, melyek megértése mindenki számára jelentős előnyöket nyújthat majd a csatározások során.

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.