Jelenleg 345 vendég és 4 tag online

2018. november 2. 12:00

Abbey meghódítása (by Seriouzhnya)

Írta:
(98 szavazat)
86 hozzászólás

Utoljára frissítve: 2018. november 2. 06:25

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  integrált áramkör · 3 éve
  [moderálva]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Hunter9956 · 3 éve
   Köszönjük.Viszlát!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  • Kiképző
  · 3 éve
  @Bhalangir
  Ha összehozol mondjuk egy TS beszélgetést a megfelelő emberekkel, akkor benne vagyok, hogy hogyan tudnánk jobbá tenni. Nekem mondjuk inkább a hétvégi időpontok a jók, hétköznap estig dolgozom.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bhalangir
  • Moderátor
  · 3 éve
  @Grande__Reagel @bodzy: Teljes mértékben egyetértek veletek, én is így látom a tüneteket.
  Khepera pontosan leírta, hogy hogyan működne a mélyvíz topic moderációja, annyi kivétellel, hogy nem X hasonló csata megléte a feltétel, hanem a normális, kulturált hangnem. A konteósok, idegállapotosok, kérdés helyett betámadók alapból törölve lennének kérdés és magyarázkodás nélkül. Azok nem oda valók. Ha pedig ezt nem fogja tudni kezelni, akkor majd megy az oldalról is, ha emiatt úgy viselkedik. Oda az való aki személyeskedés nélkül tud érvek és ellenérvek mellett vitázni, aki tud tisztelettel kérdezni, mint aki valóban tudást vár és tiszteletben tartja azt, akitől kapja. Ezt csak mi tudjuk felépíteni, vagy a wotinfo végleg le fog süllyedni egy külföldi hírportálok magyar fordításává, ahova az értelmes játékos maximum információgyűjtés gyanánt fog feljárni, de aktív fóruméletet nem fog élni. Ahogy a mondás is tartja, fejétől bűzli a hal. Ha a közösség értelmisége nem tesz semmit a közösségért, akkor nyilván egy toxic közösség tud csak kialakulni, hiszen a kompetencia hiányos lesz a hangadó.

  Tetszik vagy sem, olyan nincs, hogy majd Bhalangir, Hunti vagy bármelyik modi majd eldönti Istent játszva, hogy ki lehet a közösség része és ki nem. Főleg mivel ez az egyetlen magyar oldal. Hogy majd minden hozzászóláson azt nézzük, hogy a mi viselkedési kultúra igényünknek megfeleltek-e a mondatok, a viselkedés. Erre se kapacitása nincs senkinek, se etikailag nem vezetne sehova és előbb utóbb széthullana minden. De azt tehetjük, hogy létrehozunk egy olyan részleget, ahol szigorúbbak a szabályok és ott csak az maradhat, aki ezeket betartja. Így ki tud alakulni az, amiről beszélünk, megint, újra. Nyilván sokat segítene az, ha a wotos accounthoz kötődne a regisztráció, de azt gondolom nem az a helyes út, hogy majd pár ember megmondja ki való ide és ki nem, hanem az, hogy létrejön egy olyan érték, amihez csatlakozni lehet, ami teret tud kapni. Nem gondolnám, hogy ez a közösség toxikusabb lenne alap esetben mint bármelyik más, tehát nyilvánvalóan a módszerek nem jók. Amin csak mi tudunk változtatni, más nem fogja elvégezni a "melót" helyettünk. Ha pedig ezt ne tesszük meg, akkor ne mutogassunk a közösségre a partvonal mellől, mert mi pont ugyanúgy nem teszünk érte semmit, tehát kritizálni sincs sok alapunk.

  Úgyhogy inkább pont az kérem, hogy mint te is bodzy akinek van egy elég erős ismeretsége és beágyazottsága a közöségben próbáld/próbáljátok legalább azt elérni, hogy beszélgessünk erről a kérdésről a potenciális tartalomgyártókkal, alakítsuk ki a feltételrendszer és hozzuk létre, hogy újra legyen itt ezen az oldalon az, ami korábban volt, sőt annál több, előre mutatóbb és jobb is. Ha beszélünk róla, abból lehet valami, ha csak begubózunk, abból semmit. Ez tényleg ezen múlik, nem máson. Csináljunk felhívást, szedjük össze az embereket. Nem hiszem el, hogy nem lehetne megcsinálni, hogy nincs senkiben akarat már. Nyilván vannak feltételei, amit meg kell beszélni. Mégis csak ők teszik bele az időt és energiát.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Grande__Reagel · 3 éve
   Én tőlem lehet tenni egy utolsó próbát, és én is szívesen segítek. Talán már eljutottam egy olyan szintre, h hozzá tudjak tenni vmit.

   Azt viszont továbbra is tartom, h aki kérdés nélkül egyből betámad, az nem érdemel szart se, nem h második-harmadik-negyedik esélyt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Khepera · 3 éve
  Az ilyen videóknál, amiből tanulni is tud, aki akar, be lehetne vezetni egy egyszerű szabályt, csak úgy mindenki okulására:
  1. lépés: Van-e nekem is 10 másik ilyen, vagy jobb eredményem? Ha igen, akkor nyugodtan hozzá is szólhatsz, mert 90% eséllyel nem fogsz hülyeséget beszélni, tudod mit csinálsz. (Ezért írtam 10-et, nem 1-et.)
  2. lépés (akinek nincsen 10 ilyen csatája): Először MEGKÉRDEZEM, hogy "Kedves xy, miért mentél oda, és miért nem amoda?" Nem minősítesz, nem szólsz be, nem "camper, csaló, nagyanyám füle", csak kérdezel!
  3. lépés: Megkapod a választ, és elgondolkodsz rajta.
  4. lépés: Ezek után, ha még mindig úgy érzed, van mit hozzátenni, azon túl, hogy "köszönöm", akkor megírod!

  Az, akinek ennyi nem megy, valószínűleg akkor sem tanulna semmit az egészből, ha a fröcsögésére válaszolna bárki, ki lehetne vágni a fenébe innen, mert vele nem többen vagyunk csak sűrűbben. Lehet, nagyobb kedvvel csinálna videókat Ütő, vagy Bazsi, vagy éppen még jó pár más játékos.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Grande__Reagel · 3 éve
  @Bhalangir elmondom az én történetemet, talán jobban látni fogod, h miért is vagyok élből elutasítő a régióta játszó, de gyenge játékosokkal.

  Bő 2 éve kezdtem játszani, miután megtaláltam a wotinfot, egyből elkezdtem olvasgatni. Elég hamar elértem egy sárga játékos szintjét köszönhetően a temérdek cikknek, elemzésnek, hozzászólásnak.

  Majd jöttek a bodzy, nejo12, és a lesajnált vonBiaritz videok. Hipp-hopp zöld szint.

  Megfogadtam a tanácsokat, ezért nwm rohantam, sok időt eltöltöttem tier 5-6-7ben, majd tovább vmikor a T25 Pilot maraton idején léptem fel először T8ba. Szenvedtem, sok sikertelenség volt akkor, amikor volt is egy kiakadasom a dühöngőben, feltöltve az aznapi összes csatámat, h mit baszok el??? Nem a játékot hibáztatva, nem provokálva senkit, de csalódottan

  Jött a sokak által suttyó parasztnak tartott dobilaci, megnézte a csatáim nagy részét, és kulturáltan, bíztatva elmondta, h mit látott. Egyrészt jól esett, másrészt pedig rájöttem, h a tapasztalat hiányzik, nem pedig béna vagyok. Illetve egy-két infot is mondott, amit egyből be tudtam építeni.

  Szépen lassan elértem a sötétzöld-kék szintet, besikerültek olyankor epic csaták, radley-waltersek.

  És mit láttam ez idő alatt? Dobilaci féle figurák nincsenek már itt, tankelemezes korábban kijött több naponta, most több havonta, egyéb más kisokos féle cikkek nincsenek is. Bodzy alig, nejo12 nem (?) csinál tartalmat, sőt, mint ahogy bodzy említette, a kommentáros videokat teljesen abbahagyta. Miért????? Hát az lenne a lényeg. Abból tudsz igazán tanulni, amikor vki (persze a legjobb az lenne, ha az mondaná el, aki játszott (mélyvíz???)) elmondja, h mi miért történik. Én megrekedtem, nem tudok szintet lépni. Technikailag mindent tudok, játékmechanikailag mindent tudok, gyengepontokat mindet tudom. Taktikailag, helyzetfelismerés szempontjából viszont... értem sütő miért ment középre. Utólag. Az elején eszembe se jutott volna odamenni.

  És ezt veszik a tőlem azok, akik fröcsögnek itt. Nem kerdeznek, kijelentenek. Sütő önző, csaló, camper, meg dögöljön meg a lova is.
  Vagy amikor a konteok kiszabadulnak a zártosztályról, és telehányják a fórumot, cikkeket.
  Amikor 100 ember mondja vkinek, h rosszul látod, de az az egy szerencsétlen csak nem engedi el...
  Amikor találkozok egy pár ezer csatás kezdővel, de már úgy fújja a népszerű konteokat, és a wg féle manipulációt...

  És ezek miatt a játékosok miatt nincs tartalom, Bhala, nem pedig azért ilyenek a játékosok, mert nincs tartalom. Ha pedig ezt nem kezeljük zéró toleranciával, a magyar játékos közösség toxikusabb lesz, mint most. Azert pedig már mi, akik homokba dugtuk a fejünket, leszünk felelősek.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Digne · 3 éve
   Amikor Dodge94, Hun_Mercenary, Jackal, Tivadar, Dobilaciék itt voltak akkor volt a legjobb ez az oldal.
   Kompetens vélemények, értelmes beszélgetések, segítőkészség volt. Pörögtek a videók, akkoriban íródtak a legjobb elemzések is. A fórum ténylegesen a játékról, játék mechanikáról szólt. Emlékszem Dodge és Jackal volt, hogy 10 oldalon keresztül VITATKOZTAK arról, hogy közepes tankra melyik a 3 legjobb felszerelés. Kell e a távcső, vagy inkább a venti jobb? Ekkoriban értelmes viták voltak, érvekkel - ellenérvekkel.
   Nem véletlen, hogy egyikük sincs itt. Mercenarynak volt egy T-54-es vidója ahol kb keresztre feszítették, amiért goldot mert lőni. Meg olyanok oltogatták akiknek a valaha volt legtöbb sebzése nem volt annyi a tankkal, mint neki az átlag. Egyébként 100%-os gun mark volt a tankján, de magyarázkodnia kellett a 20.000 csata 1100 overall 1000 recentnek
   Dodge, Jackal ugyanezt kapták, meg igazából elkezdett konteóba, meg trollkodásba menni az egész. Gyakorlatilag bot szint közeli játékosok akarták megmondani nekik a tutit. Mivel, hogy kell játszani, mire mi való stb. Videóik alatt szokásos full gold, camper unikum szövegek.
   Nem véletlen, hogy egyikük sincs itt.
   Van ma egy straubbazsi, aki szerintem ugyanazt éli át mint ők.

   Igazából az egész oldal a konteó, a trollkodás, és a burkolt személyeskedések melegágya lett, megfejelve egy jó adat toxikussággal. Őszintén... miről szól most az oldal? Jön egy cikk/videó. Vagy a WG szarrá szapulása, hogy mekkora fos egy játékot csinál. Vagy az adott videó fikázása. Vagy valami agyatlan konteó láthatatlan tankokról, és elveszett replayekről.

   Én azt nem értem, hogy aki még készít videót, az miért készíti. Én biztos, hogy egyetlen percet sem áldoznék a szabadidőmből erre az elkorcsosult communityre.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BigBadWolf · 3 éve
    Én elég hosszú kihagyás(2017 január) után tértem vissza nem rég a játékhoz, és ide erre az oldalra is, "elégedetten" konstatáltam, hogy a közösség semmit sem változott. Amúgy 2013 óta játszok, és hihetetlen, hogy még mindig ugyanazt a nótát fújja az emberek nagy része, főleg azokat amiket te is leírtál, még mindig a legnagyobb téma a gold lőszer, a prémium tankok, az arty.... stb. Egyszerűen bármiről szóljon egy cikk, 80%-ban elégedetlenkedők szólnak hozzá, de azt hozzátenném, hogy ez nem csak a wotos közösségre igaz, szinte bármilyen online tartalmat olvasol, a komment szekció a rinyálással, meg a negatív dolgokkal van tele.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Thothem
    • Tiszteletbeli tag
    · 3 éve
    Az általad említettek - ha még egyáltalán játszanak - lehet, hogy olvassák az még oldalt. meg olyanok is, akik adtak a szavukra, megfogadták a tanácsaikat.

    Az előbbiek valószínűleg azért nem írnak, mert azt kapták, amit írtál.
    Az utóbbiak meg azért, mert azt látják, hogy mit kaptak azok, akikre érdemes volt hallgatni...

    Szerintem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gspzoli · 3 éve
  Egyszer régen részese voltam egy teljesen más játék kapcsán szerveződött netes közösségnek. Éveken át nagyon jól elvoltunk, gyarapodtunk. Megjelentek kimagasló képességű társak, akik kiváló tartalmakat gyártottak és tettek elérhetővé a játékon belül, és emiatt – jogosan – oszlopos tagok lettek. Eddig jó. Egyszercsak azonban ezek a játékon belül kimagasló tudású/képességű társak istenekké váltak. Kritizálni már nem lehetett őket, de kérdezni is csak nagyon óvatosan. (Minek szól bele/nyaggat/értetlenkedik az, aki…) Ha valaki mégis megpróbálta: lehurrogás, tiltás, lázadónak elkönyvelés lett a része. Nőtt az elfojtott elégedetlenkedés a régi tagok között, miközben az újak között megjelentek a trollok is, akik ellen a vezetőség nem lépett fel kellő határozottsággal. Szép lassan már az istenek is egymás ellen fordultak. A társaság széthullott, pár évig még ment a vegetálás, de mára nyoma sem maradt az egésznek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  • Kiképző
  · 3 éve
  @Bhalangir:
  Alapvetően minden szavaddal egyetértek, de sajnos csak elméletben, a való élet mégis mást mutat.
  Reagálnék, pár dologra, és mivel nincs más fórum ahol ezt megtudnánk beszélni - csak a VIP topic amit ugye csak a kicsi szűkebb kör láthat - így marad Ütő videója alatti rész.
  Bár jelenleg a saját véleményemet fogom leírni, joggal merem állítani, sok régebbi tartalom készítő érzéseivel ez meg fog egyezni.

  Egy-két évvel ezelőttig volt egy kisebb kör itt a wotinfon belül, akik a tanítást, magyarázást felvállalva, nem kevés időt és energiát öltek ebbe bele. Mára sajnos kevesen maradtunk.... Készültek, oktató anyagok, videók és cikkek, de sajnos a közösségnek egy igen kis része mutatott, erre igényt. Sokkal többen voltak, akik ezeket szét trollkodták, lecsalózták a játékost, és megmondták a tuttit....
  Rengeteg példát tudnék erre mondani, de maradjunk egy a legutóbbi példánál a Morphelo emlékverseny kiírásánál történt beírással kapcsolatban. Az illető megkérdezte, hogy a nyereményeket úgy kapják meg-e a nyertesek mint egy másik versenynél azaz sehogy? Majd amikor törölve lett a hozzászólása még Ő reklamált, hogy miért lett törölve az egyszerű kérdése......
  Sajnos sokan, a "névtelenség homályába rejtve" úgy gondolják bármilyen stílus, és hangnem megengedhető a fórumon. Ez sokszor átment személyeskedésbe, magánéletbe való vájkálásba, sőt fenyegetés is előfordult.....
  Ezek a tartalom gyártók, oktatni szerető emberek pont nem kíváncsiak erre, és meg sem érdemlik ezt a hozzáállást. Ha jól emlékszem Neked is volt egy cikked amit vissza kellett vonni mert a nagy többség nem tudta értelmezni az írásodat, hiába próbáltad elmagyarázni Nekik a lényeget!
  Ezek a kérdések sajnos, nem gyenge vagy jó játékos kérdése, hanem emberi.... Nagyon sok -hívjuk kezdő játékosnak őket-, hiába mondasz neki bármit is , mert hallott valami Thundra módról egyszer, amit Ő nem tud megoldani az már abba a kategóriába tartozik! Mondhattál nekik bármit akár kockáról-kockára kielemezve a videót például, akkor is mereven ragaszkodott az álláspontjához. Az is igaz a fórumon fel-fel bukkantak profinak számító játékosok is akik alapból lenézték a náluk gyengébb játékosokat. De ők voltak kevesebben! Viszont tény, akik segíteni akartak és ezredszer elmondták, mit, hogyan, merre és miért kell valamit másképp csinálni, és félnapra rá megint lecsalózták őket, lehordták őket mindennek náluk is elszakadt a cérna. Erre legjobb példa Levi esete (direkt nem írom le a nick nevét) aki a VIP részleget erősítette, sok cikket írt, segített a tankelemzések véleményesében, oktató videókat készítettünk együtt, próbált segíteni a fórumon is stb stb.... Sajnos őt is felőrölték az itt található negatív hullámok és bár egy végtelenségig nyugodt embernek ismertem meg (való életben is), mégis meg kellett válnunk Tőle, pár nem elfogadható beírása miatt. Sok lúd disznót győz mondás az Ő esetében is igaz volt!


  A hitvallásom, hogy a remény hal meg utoljára, továbbá, hogy szeretek segíteni. másoknak, mégis egyre kevesebb esélyt látok, hogy itt a wotinfon egy konstruktív dolog kialakulhasson. Ezt nem rád és a tanulni szándékozó emberekre értem, de sajnos Ők vannak kevesebben! Rengeteg videót tettem itt közzé, és az lehetett bármennyire epic, bármennyire tudatos, bármennyire okos csata volt, nem emlékszem, hogy fanyalgás ne lett volna alatta! Teljesen mindegy volt, hogy kommentáros volt a videó vagy anélküli. Pont ezek miatt hagytam fel a kommentáros videókkal!

  És hogy visszakanyarodjunk Ütőhöz. Bár nem beszéltem vele erről, de véleményem szerint pont ezek miatt nem csinál oktató videókat már Ő sem, max egy jó csatát magyarázat nélkül.

  Bár nem lesz mérhető, ha kis írásommal két embernél elértem, hogy átgondolva eddigi hozzászólásait itt a fórumon, változtasson, akkor megérte, ha nem akkor meg tudjátok miről írtam fentebb...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 3 éve
   Reagálnék erre az írásodra.

   (az alábbiak nem kizárólag erre a videóra vonatoznak, hanem általánosságban is)
   1. megnéztem a csatát
   2. megfogalmaztam a kritikus véleményem (úgy érzem kulturáltan)
   3. kaptam hideget meleget, csak értelmes választ nem
   4. "a poolon és kolobanovon nincs mit magyarázni " az nem válasz (és még ez volt a legnormálisabb)
   5. Végül Ütő értelmesen elmagyarázta mit miért és hogyan
   6. megértettem, napfény és boldogság.

   Igen, nagyon sok itt az oldalon az a jelenség amit leírsz.
   De azt hiszem, ha az embernek felfogásilag van némi kétsége a csatát vagy a videót illetően, akkor kérdezzen, elvégre abból tanul. És amikor kapja a "csodálatos válaszokat" akkor hajlamos maga is azokban az indulatokban elveszni.
   Én amióta itt vagyok az oldalon, minden meccsemre (amit megmutattam) kaptam a ívet, (a közösségtől) hogy mert toptier voltál, mert hátulról sniperkedtél stb. Így aztán amikor az élvonalból látja ezt az ember akkor talán jogos a megkérdőjelezés hogy most akkor WTF. (elvégre eddig nem ezt láttam tőletek)
   Egyébként abban igazad van, hogy a morál az nagyon rossz, és nagyon mérgező. De minden oldalon.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bodzy
    • VIP
    • Kiképző
    · 3 éve
    Akkor anélkül, hogy személyeskednék, mert nem az a célom, hanem a jelenség megvilágítása:
    Pont Te voltál a legelső aki a következőket írta, szerintem anélkül, hogy megpróbáltad értelmezni a csatát és térképet idézem a hozzászólásaidat:
    @Robb_HUN
    Nekem csak az szúrt ebben az egészben szemet, hogy toptier HT-ként elbújtál az apátságban, és lesniperkedtél mindenkit.

    De egy szuper játékostól egy top tankban valami extrát vár az ember, és nekem ez nem volt az. Ez persze a legkevésbé sem az Ő hibája csak nem értem mi benne az extra.

    Ha nem megy középre, akkor a Ht vonalat áttolják, kevesebb csapattársa hal meg, és nem lett volna kolobanov max 4-5 kill meg 5-6K dmg. Emlékeztetett volna egy csapatjátékra.

    Én kinézem belőle, hogy akart egy Kolobanovot, és meg is valósította.

    1. Toptier HT-vel szard le a csapatod.
    2. Keress valami jó pozíciót ahol előnyben vagy. úgyis csak magadra számíthatsz.
    3. a csapattársak legyengítik neked az ellenfelet, így sok dmg-t és killt tudsz kiosztani, az nem számít hogy az egész banda elvérzik, elvégre ez nem csapatjáték, a lényeg, hogy te jól járj.


    Azért ha így összeszedve nézed az írásaidat akkor mit szűrnél le? Még egyszer leírom nem bántás a célom, csak pont a Te írásaidat összeszedve nagyon is jól látszik miről is írtam feljebb.

    De legyünk igazságosak is Veled kapcsolatban amikor Ütő leírta mit miért csinált ezt válaszoltad:

    Én mégis köszönöm, hogy megtetted. Így, hogy elmagyarázod miért éppen oda és úgy, egészen másképpen fest a kép. Gondolod hogy letoltak volna a hevi soron?
    Nem hittem volna.

    Ez szememben egy jó nagy piros pont!

    De rajtad kivül akár 100 másik fórum lakó is írhatta volna ugyanezt, csak Te be is vállaltad a véleményedet, a többi meg csak az 1 csillagot nyomkodja a videóra!

    Remélem érted hova akartam kilukadni!
    Baráti üdv:
    bodzy
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 3 éve
     Ha megnézed, ez nem az első hozzászólásom volt. Idővel én is "idegállapotba kerültem Móóónika" és nem megfelelően fogalmaztam.

     "Ha nem megy középre, akkor a Ht vonalat áttolják, kevesebb csapattársa hal meg, és nem lett volna kolobanov max 4-5 kill meg 5-6K dmg. Emlékeztetett volna egy csapatjátékra.

     Én kinézem belőle, hogy akart egy Kolobanovot, és meg is valósította."

     Ezekben nem értem mi a bántó, nem kultúr vagy személyeskedés
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bodzy
      • VIP
      • Kiképző
      · 3 éve
      Nem is ezekre gondoltam amikor azt írtam.... hanem a legelsőre az idézet után....
      Nem azt mondtam hogy bántó vagy személyeskedő.....
      mindegy további szép napot!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Digne · 3 éve
    Szerintem érthető válaszokat kaptál... Nem mintha meg kéne amúgy magyaráznia az egyik legjobb magyar játékosnak, hogy egy Kolobanov + Pool medálos csatában miért nem oda ment, ahova Te gondolod, vagy Te mentél volna.
    Nem tudom in game mi a neved, nem is érdekel... de neked hány Pool meg Kolobanovod van? Esetleg hány olyan csatád van, ahol mind a kettő megszerezsésre került?


    Itt szerintem az a gáz, hogy egy egyáltalán magyarázkodnia kell neki azért, mert kb lehozta a meccset.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 3 éve
     Pont ez a probléma. Hogy "szerinted".
     Ha én nem értek valamit akkor "szerintem" kell értelmesnek lennie.
     Idióta felfogás, hogy egy pool-on kolobanovon nincs mit magyarázni.
     Mert ha érteném mit miért csinál, akkor nem kérdeznék, és azon a szinten lennék mint Ő.
     Tehát a magyarázkodás, az nem egyenlő az elmagyarázással.
     Maradjunk ennyiben.
     Kérek engedélyt meghunyászkodni, hogy mertem hozzászólni, kritikát megfogalmazni stb.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Digne · 3 éve
      Oké.
      Wotinfon már a Kolobanov + Pool sem ér önmagában sokat. Jó tudni.

      Nem kell meghunyászkodni, nyilván hozzászólhat bárki. A kritikával sem lenne gond, bár mint mondtam nem érzem annyira helytállónak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bhalangir
  • Moderátor
  · 3 éve
  Grat a csatához! Tipikus példája, amikor az ember kihozza a helyzetből amit lehet, aztán az ellenfél meg elrontja a végét és így lesz egy élményszámba menő csata. Ahogy mondani szokták, az nyer aki kevesebbet hibázik, ez iskolapéldája ennek. Meg annak is, hogy akkor van vége, amikor lelőttek, nem akkor amikor reménytelennek tűnik. Az 5 csillagomnak nincs sok haszna, de azért rányomtam.

  Offtopic:
  @Grande__Reagel : Odáig egyetértek, hogy elég toxic a közeg, de a többi részével nem. Mit várunk, hogy majd mint Münchausen báró saját hajánál fogja rántja ki magát a képzetlenebb réteg és megvilágosodik? Amíg azt se tudja, mit kell lásson, mitől is látna?
  Egy közösségben akkor van fejlődés ha van aktív, pezsgő szellemi élet. Ehhez tartalom kell, amihez meg tartalomgyártó. A mélyvíz egy erősen moderált részleg lenne, fejlődni vágyó és akaró rétegnek szólna, ahol kellő tisztelettel és egymáshoz állással lehet kommunikálni, akinek nem megy az ott nem kapna teret. Szóval arra ne hivatkozzunk már, hogy oda azért nem készül tartalom, mert nem éri meg, vagy mert az szét lenne trollkodva. Igény van rá, nyilvánvalóan előremutató és hasznos lenne, de tartalom nélkül nem megy. Látható, hogy a most is kikerült videó(ka)t kompetencia szint hiányában a közösség kis része érti, ami nem csoda, hiszen százalékában is kevesebben vannak. Akiknél a tudás van, azok tisztelet a pár kivételnek, megtartják maguknak, így nincs miről beszélgetni, vitázni, gondolkodni, szemléletmódot cserélni és adni, irányt mutatni másoknak. Bár ez csak egy játék, de nem lehet nem észrevenni a párhuzamot a magyar labdarúgás leépülésének folyamata és az itteni tendenciák között ( https://24.hu/sport/foci/2018/09/23/a-magyar-futball-sirba-viszi-a-tudasat/ ).
  Szóval ezt ne kenjük már rá a gyengékre, mögéjük bújva. Tudást megosztani és fejlődést generálni az tud, akinél a tudás van. A wotinfó a felületet és a moderálás biztosítja hozzá, a labda a tartalmat gyártani vagy nem gyártani akaróknál van. Ha lenézzük a tudásban alattunk lévőket, és azért nem gyártunk, mert nem tartjuk őket érdemesnek rá, nem hisszük el, hogy van akinek és akiért értelme van, akkor nyilván nem is lesz aki fel fog nőni arra a szintre, azokon kívül akik maguk megoldják, és arányaiban pont annyian lesznek, mint amit a wn8 szintek mutatnak. Ami önmagában nem baj, csak akkor ne csodálkozzunk, hogy egy ilyen tanulságos és remek kör 3 csillagot is alig kap. Miért kapna többet? És hogy ne legyen félreérthető, az általam leírtak nem személyednek szólnak, hanem a gondolatodra reagáltam a magam gondolatával, amit ugyanúgy lehet véleményezni és tovább fűzni, hiszen fentiekből adódóan csak abból sülhet ki valami jó.
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.