Jelenleg 273 vendég és egy tag online

2021. június 4. 07:08

D-nap - Hétvégi ajánlat (06.04-06.07)

Írta:
(11 szavazat)
43 hozzászólás

Vasárnap lesz 77 éve a II. Világháború sorsdöntő eseményének, a Normandiai partraszállásnak.

Kedvezmények


50% a barakkhelyek árából

50% arany kedvezmény a legénység ki-, át- és újraképzéséből

25% kedvezmény a legénységi szerepkörváltás árából

1/10-es arany/legénységi XP átváltás free XP-ből

Küldetések

Utoljára frissítve: 2021. június 7. 09:21
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Eddye68 · 15 napja
  És már megint elkövettem azt a baromságot hogy szórakozni akartam egy csöppet.Kapásból 7 vereség.Lassan eljutok oda hogy a saját anyámat szidom Én magam sem értem mi a bánat vonz még ebbe a játéknak nevezett szarkupacba.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HUNknight · 14 napja
   Csináld azt amit én: ne lépj be a játékba! 2 hónapja nem játszottam. 26 nap prémium ment a levesbe,de lesz*rom.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   nem_vagyok · 15 napja
   Már hetek óta nem játszom, de attól még érdekel hogy milyen dolgok történnek benne. Ha egyszerűen nem élvezed, akkor szüneteltesd inkább, nehogy itt a mentális egészséged menjen rá
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    nagypal · 12 napja
    "Már hetek óta nem játszom""Csináld azt amit én: ne lépj be a játékba! 2 hónapja nem játszottam. 26 nap prémium ment a levesbe,de lesz*rom."

    Örök igazság: Aki nem érti, tanítja.

    Aki nem játszik(érti), írja(tanítja).
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kopasz0721 · 14 napja
    februárban töröltem mind a 3 (hajó,repcsi,tank) wg játékot , amikor kezdenek hiányozni akkor kicsit olvasgatom a hozzászólásokat és elmúlik Nem mondom ,hogy örökre abbahagytam de még bírom nélkülük...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • Moderátor
   · 15 napja
   Az ok egyszerű: függő vagy.
   Ha valahol 10-ből 9-szer pofon vágnak és te újra és újra mész az előre tudott pofonért (pedig játszhatnál olyan játékkal is, ami kikapcsol), akkor függő vagy. Lehetnél persze mazochista is, de akkor élvezned kéne, de a hozzászólásaidból nem az jön át, hogy örömöt okoz számodra.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Eddye68 · 15 napja
    Hát ja.Hétköznap még csak csak elmegy és mondjuk hetente 1x adja annyira hogy élvezhető is.De nagy többségben csak a méreg meg az ideg.És nem a játékkal van a baj, hanem a játékosokkal.Már ezerszer töröltem de valahogy mindig visszakerül.Hetekig nem játszottam de valahogy mindig fojtattam.Hát ez van És még költök is rá rendesen
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     RockyRuciano · 14 napja
     Rendszeresen morgolódsz (Te is, más is) a winrate miatt. Teljesen téves sikerkritérium-választás --- bár oka teljesen érthető. Mindenki nyerni akar és szeret --- veszteni senki, különösen ha az adott csatában mindent beleadott.
     Ámde a win/winrate sok tényező eredője: egyéni képesség/eredményesség is belejátszik, de ott az MM, az RNG (nálad, csapattársaidnál és ellenfeleidnél!!!), a csatában lévő tankok felszerelése + fejlesztettsége (stock v fullos), legénység színvonala (mind a 30 tanknál!!!), milyen térképre tesz, kipihenten jó formában játszotok avagy fáradtan netán érdektelenül/beleszarva stb-stb. --- és ezek közül egyedül a saját hozzájárulásodat/eredményességedet tudod befolyásolni. A többi, általad nem befolyásolható tényező hatása 100, de inkább 1000 feletti csatánál egyenlítődik ki --- addig a véletlen nagyon erősen befolyásolja. Így a saját hozzájárulásod/eredményességed rövidtávú hatása a winrate-re elég kicsi – persze ha nagyon gyengén játszol, akkor lefelé húzod, ha nagyon jól, akkor meg felfelé. Ezért 1 nap 10-15 (de akár 30) csatájánál nem érdemes a winrate-n rágódni - 1 nap nagyon szélsőséges kilengéseket produkálhat. Hasonló okból a csapattársakon sem érdemes morogni – bár kétségtelenül jobb lenne, ha a skill-szintet csapat-szinten a WG/WoT kiegyenlítené.
     Helyette sikerkritériumnak 2 módszert ajánlok – mind2 sokkal jobb, mint a winrate, mert kevésbé múlik a véletlenen és kevésbé frusztráló:
     - sebzésed + spotod + láncsebzésed összege mennyire éri el a tankod HP-ját? Ha eléri, nekem már jó csatának számít vereségtől/győzelemtől függetlenül, mert megtettem az elvárhatót. (ha MM alapján top-tier vagy, magasabb az elvárás, ha meg bottom, akkor lehet alacsonyabb)
     - csatában elért XP szerint hol helyezkedsz el a saját csapatodon belül --- első 3-ban vagy, akkor az jó csata, első 5 OK, középső 5 elmegy, hátsó 5 valamit nagyon elrontottál
     Jó csatának örüljél és ennek add meg módját.
     Ha az ajánlott sikerkritériumok szerint általában jó vagy, akkor a winrate is emelkedni fog és előbb-utóbb 50% felett lesz.
     És amúgy néha vannak szuperbalszerencsés csaták --- ezeket el kell fogadni, lényeg, hogy ritka legyen az ilyen.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Bulcsu · 13 napja
      Egyetértek a fentiekkel, de már tartósan 50 % alatt van 1 hónapja a winrate-m. (Egy hónapra vetítve.) Az okát abban látom , hogy nagyon könnyű feljutni tier 8-10-be, így felhígult ott is a játékosállomány. Több év alatt. Amit Pzoli is írt valakinek, hogy tier1-ben már kettősponttal jelölt botok játszanak. Akiknek meg ott lenne a helye erőlködnek a fenti tierekben. (Megjegyzem tier 1 -ben az emberi játékosok többsége hamarabb elhullott a csapatomban a botoknál. )
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Leopardusz · 12 napja
       Ha tir 4-5-6-7-ben magasabb a winrátád mint tir -9-10-ben, az azt jelenti h nem vagy elég jó játékos és magas tierben már nem elegendő a tudásod, ha tir 9-10ben tartósan 50 sz. alatt van a nyerésed akkor te huzod vissza a csapatod... ^^ :|
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Bulcsu · 12 napja
        Másrészt ha megnézed a statjainkat (Verbulcsu1944 az én nicknevem a játékban) tier 10-ben te is 49%-os vagy, tier 9-ben meg épp megütöd az 50-et. (Csak én még kevesebbet játszom ott, így még van hová fejlődnöm. ;P )Akkor most tier10-ben te is visszahúzod a csapatod, vagy csak fáj elismerni, hogy lehet igazam van? Mert oké kell a pénz a WG-nek, abból játszunk ingyen, ezért kellenek a kék tekercses, meg aranytankos lúzerek, hogy dobálják a pénzt a WOT játékgépébe, de már zavaróan sokan kezdenek lenni...
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Leopardusz · 12 napja
         Most rólad van szó drágaszág, met te nyavalyogsz a eredmények miatt
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Bulcsu · 12 napja
          De nem írtam sehol, hogy csak a tier 10 és 9-es eredmények miatt nyekergek. Csak tételesen cáfoltam a trollkodásod. (Hú. Kezdek átmenni Matt Kirbybe. Ő reagált minden trollnak, aztán jött a "kakivihar". Úgyhogy: uff én beszéltem. Részemről téma lezárva. )
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           Leopardusz · 12 napja
           Esztet te irtad: "Az okát abban látom , hogy nagyon könnyű feljutni tier 8-10-be, így felhígult ott is a játékosállomány." ergo magas szintről beszéltél...
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Bulcsu · 12 napja
            Igen "asztat" is írtam. De akinek nem inge, ne vegye magára. Azt meg ne mondd, hogy te imádsz 3 perces csatákban veszíteni, mert ha nem vagy mazochista, nem hiszem el.
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             Leopardusz · 11 napja
             Nem, én sem szeretem. De ami engem jobban zavar h magas tirben észrevehetően csökken a winrátám, ami csak egyet jelenthet...
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Bulcsu · 12 napja
        Elméletileg ez is egy lehetőség volna, ha pl folyton az utolsó 5-ben lennék, és tovább erőlködnék még ezer csatán át. Tier10-ben például alig játszom pont mert tisztában vagyok a képességeim (és virtuális pénztárcám ) határaival. De többségében az a helyzet, hogy 30-49%-os winratűek a csapattársak azon csatákban, amik a leggyengébbek számomra. Ha kiállna Real Madrid az Arkai Futball klub ellen, és betennék az Arkába 1 szem tehetségnek Messit szerinted ki nyerne 1000 meccs során? (A hasonlatban én vagyok Messi ) Neki is megírnád, hogy magasabb szinten már nem vagy jó, holott a "lelkes amatőrökkel" (a gyenge winrateűekre gondolok) Messi se tudna mit kezdeni?
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Eddye68 · 12 napja
        Hol élsz te életem?????Vagy nem ugyan azzal a játékkal játszunk????Amiről írsz az igaz volt mondjuk ez előtt 5-6 évvel.Akkor ha minőségi csatát akartál játszani akkor azt tiar X-ben megtehetted.Manapság mikor ezer csatás játékosok szaladgálnak a max tierben akkor az nem igen különbözik a többitől.Csata után mindig végig nézem legalább a saját csapatomat és bizony elég siralmas hogy néha a fele csapatnak még 2000 csatája sincs.Akkor milyen játéktudásról is van szó????? Jó persze az is kell.De a csapattársak azért nagyon mérvadóak.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       RockyRuciano · 12 napja
       A csapattársak skill-szintjén felesleges rágódni. A több milliós játékosállomány skill-szintjét befolyásolni nem tudod, így hiábavalósággal foglalkozni előrelépést nem hoz.
       Ezenfelül kételkedem, hogy az elmúlt 3-4 év alatt az átlag érdemben változott volna (4,5 éve játszom, ezért írok ilyen időtávot). Nem látok okot, hogy csökkent volna a játékosállomány skill-szintje (növekedés pedig a közvélekedés szerint kizárt ugye --- pedig sok játékos tapasztalata növekedhetett azért, ha unicummá nem is lettek). Könnyű feljutni tier 8-10-be? 3 éve a sok TierVIII prémium tank miatt mérgelődtek, újabban a tervrajzokat okolják. Pedig kevesebb lett avagy ritkábban vásárolható a TierVIII prémium tank?
       A tervrajzokért pedig azért játszani kell - ha sok tervrajzot akarsz, hogy tier 8-10-be jussál, akkor elég sokat és/vagy elég jól kell játszanod, mert TierVIII-X tankhoz és az odáig vezető tankokhoz sok tervrajz kell. Értem, hogy ha a tervrajzokért játszol és úgy fejlesztesz talán gyorsabb, mint az adott ágat kigrindelni --- de mindkét úton mégiscsak játszania kell a delikvensnek. És tervrajz mellé free XP még mindig kell. Míg a TierVIII prémium tank megvételéhez csak ki kell(ett) nyitni a pénztárcát. Úgyhogy tier 8-10-be feljutni olcsóbb lett, ezt aláírom, de nem látom az okot, amiért a tervrajz a játékosállomány skill-szintjének csökkenéséhez vezetett volna. Ok, a tervrajzok bejövetelével a golddért történő XP váltás picit divatjamúlt lett, és amellett, hogy ez megint olcsóbbá tette a feljutást, kevesebb játékkal felhalmozandó „ átválható” XP-t jelent, de ez szintcsökkenést szerintem megint nem indokol, radikálisat semmiképp.
       Marad még, hogy Tier8-ban vannak a tech-tree tankok mellett a pénzért könnyen megvehető prémiumtankok, míg Tier10-ben a kifejleszhető tech-tree, jó játékkal elnyerhető reward, meg nagyonsok kötvényért megvehető tankok --- azaz elméletileg előállhatna, hogy Tier10-s csatában jobb játékosok vannak/lehetnek, mint a Tier8-ban. Ezt az elméleti feltételezést/következtetést bár cáfolni nem tudom --- de nem hiszek benne. És senki nem állt elő még semmilyen ezen feltételezést megerősítő okkal vagy adattal, így részemről ez a teória elvetve.

       Igen, jó lenne, ha a saját és az ellenfél csapat játékosainak skill-szintjét kiegyenlítenék. (ezt a korábbiban is írtam). Ezzel a turbó-csaták egyik okát kivennék --- de ugyebár a turbó-csatáknak 5-6 másik oka is van. Miután ez a lépés sokak kedélyén javítana és mivel a WG könnyen megtehetné, nem értem miért nem teszik meg.
       Ezenfelül van az a konteó, hogy a "WG a személyes bosszantásomra rendszeresen az én csapatomba teszi, ellenfelek közé meg a jobbakat válogatja" - erről logikailag belátható, hogy konteó, és nem kívánok konteóval foglalkozni.

       Én azt mondom, hogy azzal kell foglalkozni, amit befolyásolni tudok – ez pedig a saját játékom/koncentrációm. A többit hanyagolom.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Bulcsu · 12 napja
        RockyRuciano: "A több milliós játékosállomány skill-szintjét befolyásolni nem tudod, így hiábavalósággal foglalkozni előrelépést nem hoz." Ez igaz, de a WG tudná ha nem is befolyásolni, de szelektálni randomban. Azért nyekergek itt a winrate-re hivatkozva, mert, ha mondjuk valaki előállna, hogy wn8 vagy személyi pont alapján átlagoljon a MM az se lenne megoldás, mert szerintem a csapatteljesítmény legjobb fokmérője, hogy nyer vagy veszít, míg a wn8 egyéni teljesítmény, a személyi pont meg túl sok mindenből áll össze. (Példa: egy csak tier 4 alatt játszó stathuszárt 60% winrattel 7000 Pr-rel csak 50+%-osokkal pakolna összel a MM, előbb utóbb kisimítaná a mutatóit. De egyenletesen. Ha PR -je alapján átlagolgatna a MM, akkor mindig lesz elég "aratnivaló" ingyen frag a másik csapatban.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         RockyRuciano · 11 napja
         Ezen okfejtésed nekem túl bonyolultra sikeredett – olyan sok irányba tudom értelmezni, hogy valszeg félreértelmezném. így bár reagálok, de nem tudok válaszolni.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Tankpeti · 12 napja
         @Bulcsu ,
         @RockyRuciano ,
         @Eddye68 ,
         Az MM jelenleg teljesen random (játékos-statisztikát tekintve). Természetesen ha valaki ezt megkérdőjelezi, az a saját akarata (ezzel nem tudok mit kezdeni).
         Próbáltam képre vinni azt, ami (elég alap/egyszerű formában) a jelenlegi felállás a fenti témát illetően. (experince.png)
         Zöld nyilak: Valószínűleg mindenki egyetért velük, ezek így következnek egymásból (ha valamelyik nem, akkor javítsatok ki).
         Kék nyilak: Ezek játékostól függően érvényesülnek, általánosan semleges a következményük. (lehet, hogy több is van, de ezek csak példának vannak)
         Lila nyilak: Ezek is játékostól függően érvényesülnek, általánosan negatív a következményük. (lehet, hogy több is van, de ezek csak példának vannak)
         Piros nyíl: ezt szeretnétek az MM-el megvalósítani.

         Direkt mellőztem olyan kapcsolatot rajzolni, mely kettő állapot között kölcsönösen jön létre, hiszen ha ilyen van, azt nem lehet javítani új kapcsolatokkal, mindössze új állapot közbeékelésével.

         Ajánlom mindenkinek saját magának átrajzolni a "gráfot", a saját tapasztalata/érzése szerint, hogy neki mi a fontos (Ami engem érdekel, az a myexp.png-n van)

         UI.: Mindenki szabad akarata alapján értelmezheti, nem kívánok mély elemzést írni
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          RockyRuciano · 11 napja
          @Tankpeti
          Elkerülte figyelmedet, hogy folyamatosan az egyéni teljesítményre koncentrálás mellett érvelek, így úgy gondolom, hogy felém a megjegyzésed félrement.
          A saját és az ellenfél csapat játékosainak skill-szintjét kiegyenlítése alatt én annyit értek, hogy a mostani MM mellett előfordul időnként a csapatok közötti nagyon egyenlőtlen skill-eloszlás --- mondjuk 15000 Wn8-s csapat áll szemben 25000 Wn8-s csapattal. Sokáig elég gyakori volt, hogy csata betöltése alatt ilyenkor beírta valaki a chatbe, hogy 40% winchance - és elment megfulladni. Bejött az anonimizáló, ami felületi kezelést hozott, legalábbis ezek a chatbeírások és chatbeírási reakcióként beinduló fulladási rohamok megszűntek (én legalábbis az elmúlt 1-1,5 évben nem találoztam ilyen chattel).

          Ami nem szűnt meg, azok az „azért vesztettünk, mert sok/minden tomatot az én csapatomba tett a gonosz MM” kommentek/életérzés, amellyel gyenge játékos közül sokan felmentés keresnek a saját játékuk szintje alól, némely unikum meg elmegy a toxikus bűnbak-kereső irányába. Ha a 2 csapatot kiegyenlítenék (fenti példánál maradva) 20000-20000 WN8-ra, akkor ez a morgások ezen részét lecsökkentené. És ezt a WG könnyen meg tudná tenni, a csatára az MM által már lefoglalt 30 játékost rendezné (közel) azonos skill-szintű csapatokba (felőlem 19000-vs 21000 is OK).
          Azt, hogy ez a skill-szintjét kiegyenlítés tovább menjen csapaton belül, netán elmenjen olyan irányba, hogy mondjuk csak unicum játékosokból álló csapatot tegyen szembe szintén csak unicum játékosokból álló ellenféllel (avagy tomato csapat/tomato csapat), véletlenül sem gondolok, nagyon rossz ötletnek tartom.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Bulcsu · 12 napja
          A statisztikán görcsölés miatt romlik a koncentrációm (2.ábra)? Na ez előfordulhat, de csak egy tényező. Amúgy korrekt kis ágrajz, WG vezetői értekezletre is elküldhetnéd. Azt nem tudtam, hogy működik a jelenlegi MM, csak ötleteltem mi lenne nekem tetsző az utóbbi 1 hónap alapján. Mert az egy dolog, hogy többnyire veszítek, de egyre több az olyan csata, ahol kb 3 perc alatt elhullik a férgese, engem meg meggengbengelnek. (Persze, az ilyenekben, ha volna xvm-em óvatosabb lennék már az induláskor az igaz, de az xvm-et elvből nem rakom fel, mert szerintem mérgezi a csapatjátékot. Tegnap is volt 2 a 4 ellen állású csata, ahol nem indulok meg, ha látom a csapattárs statját játék közbe. Így viszont nyertünk.)
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           Tankpeti · 12 napja
           "A statisztikán görcsölés miatt romlik a koncentrációm (2.ábra)?"
           Ez ugye rám érvényes (csak példaképp tettem oda), de számomra statisztika az átlagsebzés/spot, az átlag xp és a gunmark is (nem feltétlen kell itt egyből wn8/PR-re gondolni). Ha a saját szintem alatt teljesítek, az rontja a hangulatomat, és így következménnyel van a játékomra is (nyilván negatív irányban).

           Az MM működése minden erre vonatkozó változtatásnál le volt írva, ajánlom az adott patchnote-ok elolvasását.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Bulcsu · 12 napja
            Olvasgatom. Véleményeket is.https://www.wotinfo.hu/index.php/item/7955-tervek-a-matchmaking-gel-kapcsolatban
            Vicces, hogy ott valaki ezt írja: "Abban a játékban, ahol a kipufogógáz színe alapján is mérik a játékosokat, nevetséges, és megalázó, h a véniszaposszemű harctéri rájákat ráengedik a Bambikra." és ez már 2 éve volt, régebbi kommentekről meg nem is beszélve. Szóval a probléma a nem sportszerű leosztással már akkor is meg volt. Csak annyit kérdeznék, ha tudod a választ: technikailag kivitelezhetetlen lenne, egy olyan MM, ami vmi butított formában mondjuk ligákra osztaná vmilyen mérőszám alapján a játékra várakozókat, és ha nincs elég hasonszőrű mondjuk 30 s várakozás után, csak akkor dobná őket össze így random? (Lehet nem is érzékelnék a ligákat, csak a kiegyensúlyozottabb meccseket.) Mert abban gondolom egyetérthetünk, hogy sokszor nagyobb játékélményt ad, egy fej-fej mellett haladó, épphogy egy lövésen múló vereség, mint egy 3 perces mészárlás a nyerő csapatban.
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             RockyRuciano · 11 napja
             Pár hónapja kipróbáltam a rankedet. Időkeretemben + tehetségemmel a 2. divízió felső harmadáig jutottam. Hosszan nem kívánom fejtegetni, de a ranked 2. divízió felső része már tomato-mentes övezet (feljebb gondolom tovább szigorodik a skill-szint). Ezért ranked felfogható egyfajta, nagyon sajátos skill-szint szelektálást megvalósító MM-nek is --- és a skill-szint szerinti szelektálásra kérdezel rá.
             Ehhez képest az láttam, hogy tomato-mentesen ugyanúgy voltak gyorslefolyású turbó-csaták, meg egyenetlen 15:0 (v 15:3) kimenetelű csaták, ugye ugyanúgy voltak játékosok az alsó harmadban, sőt rendszeresek voltak a 0 sebzéses játékosok (nem mintha 0 sebzés helyett mondjuk 250 HP sebzés azon a szinten bármit is hozzátenne a csatához). Azaz általad/sokak által előhozott panasz-jelenségek (v. panasz-okok??) fennmaradtak skill-válogató környezetben is.
             És a 0/közel 0 sebzést összehozó alsó harmados játékosok között nagyon jó, sőt unikum játékosok voltak – és nem ritka kivételként! Sőt, superunicum játékost láttam tökutolsónak. És nem arról volt szó, hogy superunicum eladta accját tomato-nak és tomato játszott vele --- mert ranked 2. divízió felső részébe fel kell jutni.
             Ezért (is) gondolom úgy, hogy értelmetlen lenne a skill-szintet csapat-szinten túl is kiegyenlíteni.
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             Tankpeti · 12 napja
             Hogy lehetséges volna-e? Természetesen, de amit itt fórumon ti beszéltek az csak a felszínt kapargatja. Pár héttel ezelőtt írtam: Ha az MM-be a statisztika számít, akkor egy teljesen új értékelési rendszer is kell hozzá (hiszen a kettő egymással kölcsönös lenne).
             A megoldása ennek egy ilyen méretű játékban időben mérve "hatalmas". A LoL-t szoktam hozni példának: próbál azonos játékosokat összerakni (MMR, rang) , de ez már évek óta behozta a smurf-ök problémáját, és a játék egy helyben toporog, és kevesebb az élvezetes játékok száma, mint a megnyert játékok száma (a balance ott sem hibátlan, csak nyilván 5v5-nél nagyobb a hatása mint 15v15-nél).
             Ha megoldódna az MM, és az értékelési rendszer, akkor új problémákkal kéne felvenni a harcot: smurfök, és a játék fő kompetitív oldala: klánok.
             Előbbi egy a wotban nem létező fogalom (habár az 1.12.0-s patch óta alacsony tierbe lehetnek botok és emiatt smurfök) . A klánok rendszere pedig (nem fogja senki vitatni állításom) egy határozottan diszkriminatív elven működik, de ez emberi mivoltunkból következően a fejlesztők által nem megváltoztatható (és jelen állapotában elfogadható, és kötelező). Ha a játék maga rendezi a játékosokat ligába (lásd mintának a rankedet), akkor a diszkrimináció csak nőne, hiszen többszörös értékelést kéne a klánoknak ellenőrizni, és a játékosoknak teljesíteni.

             Valamint minél specifikusabb egy meccsösszeállító algoritmus, annál hosszabb a meccskeresés ideje. 5v5-nél LoL-ban ez 2 perc alacsony, de akár több órás magasabb rangokon. WoT-ban ugyanez volt 7v7-nél: 5 percig vártunk szakaszban, és nem volt ellenfél szakasz, kidob a meccskeresésnél. Ezek a meccsek (WoT) nem lesznek soha hosszabbak átlag 7-10 percnél. Játékélmény szempontjából 1-es, ha egy ilyen hosszúságú játék mellé azonos idejű meccskeresés tartozik, márpedig 15v15-ben az bőven felmenne 5 perc felé (mintha rankeden vagy frontlineban akarnál artyz-ni, csak minden tanktípusra).
             És nincs köztes állapot. Nem lehet azt mondai, hogy a játékosbázist kettő részre szabjuk, mert akkor a kettő határára közelítenek a játékosok, majd kialakul a jelenlegi helyzet. 3 rész? akkor a középső szakaszba kerül előbb utóbb mindenki.Az RU szerveren a csaták átlag 1-3 perccel hosszabbak mint az EU szerveren. Miért? Mert a játékosállomány átlaga is jobb. Egyénileg!
             Az MM egy hulladék volt 8 évvel ezelőtt, de nem zavart senkit, mert nem voltak sokan akik jól tudtak játszani. Most az MM nagyon jó. Tartom magam hozzá, hogy az egyéni teljesítmény hosszú távon eredményezi a győzelmi arányt is. A kettő kéz a kézben jár. És teljesítmény alatt nem feltétlen statisztikára kell gondolni. Ebben pedig szintén egyetértenek velem sokan, akik klánban töltöttek már be vezetői pozíciót: 1-2 csatából megítélhető, hogy ki mit ért és mit nem ért. De ezeknek még mindig a legkönnyebben olvasható és érthető verziója a statisztika, melyről én is tudom milyen könnyen vezethet tévútra, de valahol el kell kezdeni. (Nem véletlen van klánokban próbaidő).

             Túl hosszú lett. És nem az utolsó, mert 2 hét múlva újra elő fog kerülni a téma. De remélem érthetőek az én álláspontjaim is.

             **** A fórumot eltörtük
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              Eddye68 · 11 napja
              Hát Péter ha ez az MM szerinted jó akkor neked adom vidd haza De mikor az embernek van 1 órája játszani és felugrik lazulni és megy 10-12 vereséget láncba.Háááááát nem tudom Vagy volt már rá példa hogy ráértem egész nap hétvégén és úgy ment el a nap hogy egy az az EGY kurva győzelmem nem volt.( Igaz ez még csak 1x fordult elő)Úgy hullanak olyankor a csapattársak hogy számolni se bírja az ember.De hát erről szerintem reggelig tudnánk irkálni
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Eddye68 · 12 napja
        Azt hiszem szinte teljesen egyetértek veled.Kivéve a csapat összeállítást.Véleményem szerint nem az egyén bosszantására csinál az MM gyengébb és erősebb csapatot.Hanem a nagyon rossz játékosok szinten tartására.Mert én még nem igen találkoztam 20-30 % winretes gamerekkel. De ez csak személyes fikció
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         RockyRuciano · 11 napja
         Nekem a legfurcsább vélemények egyike ez. Nem vagyok benne biztos, hogy helyesen értelmeztem --- azért remélem, hogy helyesen értettem meg.

         Ha a WoT MM-je netán egyenletesen, 50-50 alapon osztaná el a tomato-kat a csapatok között, a piroskák fele nyerne és boldog lenne. Körforgásos alapon pedig minden tomato sorra kerül a nyertesek között, akár egyenletesen vannak elosztva, akár nem – így a paradicsomok boldogsága szinten lenne tartva egyenletes tomato-elosztás esetén is, ergo nem a paradicsomok /a nagyon rossz játékosok szinten tartására egyenletlen az elosztásuk. Azaz végkövetkeztetésként: a tomato-k bűnbaknak vannak beállítva a vereség miatt.

         Igen, sok más tényező mellett részük van a vereségben és rossz nézni, milyen hibákat követnek el. De sok más tényező játszik a vereségben szrepet (részüket tudtam cak felsorolni), így állandóan őket okolni a vereségünkért meg a saját teljesítményünkért, az bűnbak-képzés.

         Miközben megismétlem, a win/winrate hibás/téves sikerkritérium! Lásd korábban, ahol részletesen fejtegettem és amivel elvileg egyetértettél. Próbáld a gyakorlati hozzáállásodat hozzáigazítani elvi egyetértésedhez, azaz az egyéni játékodra, teljesítményedre fókuszálj, ne pedig visszatérően a winrate-re meg a winrate-hez kapcsolódó piroskákra. Az okoskodás a tett halála. Rossz nézni, hogy állandóan morgolódsz/morgolódtok a winrate miatt.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Janimperator · 12 napja
         Ha valakinek 30 % a winratje, akkor az ellenfelének 70% kell hogy legyen.... az meg azért hosszútávon nagyon keves szuperjatekosnak megy.Eddy, te azt feltételezed, hogy a WG mar most is winrate alapjan pakolja ossze a csapatokat? direkt csinal egy eros es egy gyenge csapatot, hogy a nagyon rossz jatekosok is tudjanak nyerni? es kikbol szedi ossze a nyero csapatot, ha ott a nagyon rossz jatekosoknak kellene gyozni?
         "a nagyon rossz játékosok szinten tartására" a WG nem kell semmit tenni, a tuloldalon is ugyanannyi nagyon rossz jatekos (hosszutavon)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • Moderátor
     · 14 napja
     Ez nem túl ideális. A játékosok (akikkel a bajod van) nem fognak megváltozni, erre nincsen hatásod. Amivel mégis tudod szűrni legalább a csapattársaidat, az ha elmész egy olyan klánba, ahol számodra megfelelő tudású játékosok vannak és velük jászol Stronghold-ot, egyéb kláncsatákat. Ezt próbáltad már?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Eddye68 · 14 napja
      Próbálok a való életben maradni és minél kevesebb időt tölteni a virtuális világban.9 éve vagyok klánban.De klán élet inkább este van.Én akkor inkább a családommal szeretek lenni vagy alszom
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       PZoli
       • Moderátor
       · 14 napja
       Mivel a játék és a játékosbázis alapvetően nem fog megváltozni, ezért, ha nem akarod/tudod abbahagyni, akkor csak az marad, hogy magadat, a hozzáállásodat, az elvárásaidat kell megváltoztatnod a játékkal kapcsolatban, mert ha nem teszed, akkor csak ez a kiégett elégedetlenkedés marad, amivel rosszat teszel magadnak és a környezetednek is és annak semmi értelme.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vaskereszt · 16 napja
  Nem szoktam sírni az ajánlatok miatt, de azért egy kicsit többre számítottam a D-nap évfordulójára. A hagyományos "a legénység a legfontosabb" nevű ajánlatot nevezték ki évfordulósnak, amit minden hónapban megkapunk.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  nagypal · 16 napja
  Ezzel a prém nappal pont semmit sem tudsz kezdeni. Mire kigályázod odáig a küldiket vége a 7végének. Nesze semmi fogd meg jól.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   martin.szabó · 16 napja
   Hát akinek nem sikerül végig csinálnia ezeket az egyszeru kuldiket az igy járt
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Peter1918 · 16 napja
  Azért adhattak volna egy kis kredit boostert is. Igaz ennek is kell örülni
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   death_train · 16 napja
   Azért az a fejlesztett forgási mecha az fél miska. Ha eladod 250k. Egy rosszabb óra alatt nem biztos, hogy kifarmol a többség 500.000-et. (1db 1 órás 50%-os kreditboosterrel) amúgy fogalmam sincs honnan van 117, de ott pihizik a garázsban. Mostanság nem úgy játszom, mint régen. Lehet csak 2 kört megyek, lehet többet. 2 körért meg pont a kreditbooooostert sajnálom elfüstölni.

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.