Én azt a megközelítést tartom jónak, hogy:
Minden olyan mod, ami olyan információt ad, amit maga a jó játékos a skillje révén tud megad, az CSALÁSNAK számít, mivel azt az "előnyt" amúgy nem birtokolja a tulajdonosa.
-Tehát,mivel 50.000+ csata óta játszom, tudom a tankok többségének a különböző lövegeinek a
töltésidejét, átütését, sebzésének a mértékét tudom mikor menjek ki, és mi elé.
-A
destroy mod ami a világtalanoknak mutatja honnan jön a támadás, pedig x ezer csata után sem tudja, hogy melyek a map harcilag aktív pontjai,m a finisben pedig alapból várod a támadódat.
-aimbot, ami a futrinkák elé céloz, vagy autoaim ami kalibrálható hova lőjön, gondolom egyértelmű, mert az is skill kérdése volna
-az a
lézerszarság ami jelzi merre nézek, mert van aki a zoom moddal lusta/nem képes tájékozódni, ez reflex, és körültekintő játékos ismérve volna
- az arty tracer jelző is csalás, de véleményem szerint pozitív hatással van az általános problémánkra
-az
alternatív Arty nézet, olyan pozíciókba enged könnyebben belőni, amihez normál nézetben skill kell (és ne mondja senki h nem , mert az h milyen terepviszonyok között találnak el nem egy sima klikk kérdése)
-
6.érzék amíg nincs jelzi valami szarság, egyértelmű..
-én láttam már videót ami wallhack, drótvázas lebontásban mutatta aktívan folyamatosan az összes tankot..
-automata scriptek nem csalások, de hátrány, elérhető legálisan is
-tundra , (régebben a növényzet ha átzoomoltál rajta nem okozott gondot a célzás. Ez azt hivatott elérni, ez lehet kérdéses. Nem skill kérdése
lehetne még ide írni párat, de meguntam...
Az a mod, ami olyan információt közöl a használójával, aminek a birtokában eléri azt a szintet amit egy skilles játékos az CSALÁS. Az a mod, ami a játékbéli teljesítményedre hatással van, aimbotok stb, ami szinténa skilles játékos szintjéhez segít felzárkóztatni, az szintén csalás.
Nekem ez untig elég kritérium, mert semmi értelme ezek mellett koncentrálnom,és ha nem is szándékosan de elsajátítanom olyan adatokat, ami pozitívan hat a játékomra.
Battlefield 2D style