Atilla (így írva) a profilképedet töröltem, mert több felszólítás és kérés ellenére sem tetted ezt meg MAGAD.
Kérlek, tegyél fel nem provokatív, de legalábbis nem betiltott önkényuralmi jelkép profilképet!
kösz:
Moderátor
Szia. Ezzel hogy nem tetszik egy történelmi Magyar jelkép nincs semmi baj. Mielőtt fel raktam volna meg néztem sért e valamilyen törvényt vagy rendeletet. Nem sért. Törölted ezzel sincs baj. De miért lettem tiltva? Ennyi erővel a tied sem megfelelő,mert egy elkötelezett fasiszta van rajta.
Atilla!
Előre szólok nem vitázni szeretnék csak tisztába tenni a dolgokat. Ne vedd támadásnak!
Ha nem véletlen volt a ban, akkor azért kaptad, mert Tigris nem első alakalommal kért, hogy változtasd meg a képet. Gondolom ezeket nem olvastad vagy elkerülte a figyelmedet és nem is tudtál róla.
A másik az önkényuralmi jelképekkel kapcsolatban. Valóban változott a törvényi rendelkezés, de továbbra sem lehet minden feltétel nélkül használni őket.
"2013. évi XLVIII. törvény
az önkényuralmi jelképek használatának büntetőjogi szankcionálásáról
1. § (1) A Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény a következő 269/B. §-sal egészül ki:
„269/B. § Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a köznyugalom megzavarására alkalmas - különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő - módon
a) terjeszt,
b) nagy nyilvánosság előtt használ, vagy
c) közszemlére tesz
ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.”
Jelen esetben arról beszélünk, ha van pl. az inged alatt egy ilyen tetoválás azért nem hurcolhatnak meg, de egy nyilvános fórumon továbbra sem használható.