Jelenleg 71 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 1 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 3 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 3 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 16 órával ezelőtt
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 1 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 1 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 1 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 1 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 2 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 3 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 3 napja

Blog: Egy lelkes (?) superunicum útja

7 éve 10 hónapja #256888 Írta: Lord_Loga
Megválaszolva: Lord_Loga
Alapvetően, egy bizonyos életkor után (40 vagyok) sokkal jobban ragaszkodik az ember agya a megszokásokhoz, mindent a megszokott módon akar elvégezni. Ez az élet minden területére igaz.

Az első lépés, hogy felismerjük: a megszokott nem válik be, nem oldható meg az adott feladat azon a módon. Ez ami nagyon nehéz a legtöbb embernek, a korban haladva előre főleg a tanulási rugalmasság vész el, stresszként él meg minden ismeretlent, változást; a fiatalság megismerni, felfedezésre való vágya halványul el.

Tehát én Dobilacival értek egyet, nem reflex kell, a módszereken kell változtatni; ha nekem nem megy, de bizonyítottan megoldható valami, akkor az én módszerem az, ami nem megfelelő, keresni kell egy olyat, ami hozzám illő és alkalmas.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: CrawlingChaos

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

7 éve 10 hónapja #256892 Írta: Theo
Megválaszolva: Theo
A kompetitív FPS-ekhez képest (CS, Quake, OW) kevésbé számít a kézügyesség/szem-kéz koordináció. Lassabb a játék, és az RNG és közbeszól. Persze számítanak itt is, de a reflexek nem a célzásnál, vagy a tankkal való mozgásnál (gyors fordulás stb) játszanak szerepet, hanem a helyzetfelismerésben és a döntéshozatalban.

7 éve 10 hónapja #256899 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos

az én módszerem az, ami nem megfelelő, keresni kell egy olyat, ami hozzám illő és alkalmas.

Nagyon egyet tudok érteni!

A reflex-reakció idő témát illetően pedig persze vannak olyan szituk, amikor ez számít, de ugyanakkor szerintem ebben a játékban sokkal többet számít az, hogy mennyire látsz a pályán, milyen jó a helyzetfelismerésed, az ellenfeled által elkövetett hibákat (akár helyezkedés) mennyire tudod ellene fordítani. Általában a ki kattint gyorsabban típusú helyzetek már eleve nem sok jót sejtetnek, legalább is számomra. Én személy szerint akkor tudok magamhoz képest sikeresebb, és jobb köröket futni, amikor megtalálom azokat a helyzeteket, amikor úgy tudok lőni, hogy engem nem tudnak. És ez az esetek többségében nem abból adódik, hogy most az én reakcióidőm jobb-e, mint a velem szemben állóé, hanem abból adódik, hogy kihasználom a játékmachnikát (pl. láthatósági rendszer), vagy olyan ellenfelet spécizek ki, aki mással foglalkozik stb-stb.
Én egy időben toltam az amerikai szerveren (néha még most is felnézek), Ott a ping ritkán alacsonyabb 120-150-nél, ami azért nem kevés. Ezzel együtt ott sem mentem rosszabb átlagot, mint az EU-n, csak tudni kellett, hogy milyen szitukba felesleges belemennem.

7 éve 10 hónapja - 7 éve 10 hónapja #256915 Írta: Ba_nshee
Megválaszolva: Ba_nshee

Ki mit keres a WoT-ban: könnyen szórakozást néha, vagy egy komoly hobbit, ahol kihívások vannak, ahol célokat állít maga elé amiket el akar érni.

Nyilván, de Freezerhez címeztem, aki egyértelműen nem azt kérdezte, hogy milyen sört bontson az esti játékhoz. ; )

A tanulás útjai érdekesek .. de valszeg nem egy út van ... "Miközben az utunkat járjuk, nem szabad azt gondolnunk hogy az összes többi út járhatatlan.

Lehet, csak alá akartad támasztani, amit írtam, de ez ott volt:

"Ugyanakkor, ezzel azt is akarom mondani, hogy kinek mi? Kinek mi a kontextusa? Kinek mi a tanulási típusa? Kinek hova természetes nyúlnia? Kinek mi válik be legjobban? Nekem ez, én ebben hiszek, ebben működöm jól."

Amúgy meg az én tanulási típusom kommunikatív. Szóval, akkor gondolom ennyit a wotról! :lol: Na nem is emlékszem mondjuk számokra... és kábé minden második nap meg kell néznem valamelyik tankom lőszersebességét, pedig nincs túl sok belőlük...

*

Az FPS dologhoz.

Annyira nagy a különbség, hogy párhuzamként hoztam, nem is igazi összehasonlításként. Eleve mindenki gyorsabban tudja mozgatni a kurzort a képernyőn, mint ahogy a tankok tornya fordul. Ez már magában behatárolja a mechanikus skillek terét. Aztán "projectile" ágyúink vannak csak (megtartva az Overwatch példát: Pharah, Genji stb.). Ergo, sokkal fontosabb a predikció, mint az, hogy mennyire halál pontosan rántom oda a célkresztet (Widow), vagy mennyire tudom célon tartani (Tracer, Soldier).

Aztán van a szórás, célzókörünk is, ami tovább tompítja a jelentőségét. Ahol egy ponton túl inkább a "jó esélyek megtétele", az adott szituációban adott hozamú, megfelelő százalékban sikeres lövések elvállalásában lesz már inkább a skill kérdése. (Ezzel pendítve a téveszmét is a játékban lévő RNG és tudás viszonyáról is.)

A fejlődési ívben lévő különbség volt a lényeg, nem az, hogy FPS. Ugyanígy hozhattam volna párhuzamként a Starcraftot is az Overwatch helyett. Ahol szintén lehet hajrázni Masterig (megint felső százalék), de aztán meg nem mindegy már, hogy 150 vagy 350 parancsot tudsz kiadni percenként (APM).

Nem azt mondjuk, hogy egyáltalán nem számít vagy egyáltalán nem limitálhat, hanem azt, hogy nagyrészt nem ezen múlik, hogy ez nem gátolhat a tovább fejlődésben. Minimum van, de a másik véglet sem visz lehozhatatlan messzeségbe. Ha engem és egy sztár CS játékost vagy egy koreai Starcraft fenegyereket beteszünk egy jó pozícióba, akkor hozzávetőleg ugyanúgy fogunk teljesíteni, ugyanannyi lövést fogunk leadni onnan. Ha beleteszünk egy rossz játékos pozíciójába, akkor hozzávetőleg ugyanúgy nem fogok csinálni semmit.

Célzással és irányítással kapcsolatban nagyon sok replayben azt láttam, hogy egyáltalán nem reakcióidő szintű dolgokkal, hanem a technikával van a probléma. Mert például ott is rossz mintát követtünk, vagy hibás rutint alakítottunk ki.

Jelenlét, helyzetfelismerés, multitasking megint nem reakcióidő kérdése. Mindet lehet tudatosan fejleszteni.

Összességében, ahogy Dobilaci, Theo, Lord_Loga és CrawlingChaos is írja.

Egyébként igen, a post lényegi mondanivalója nem annyira ez lett volna : ).

7 éve 10 hónapja #256925 Írta: f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
Megválaszolva: f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
Ezt Bazsi elképzelni sem tudom, hogy igaz lenne amit írsz.
Mármint a reflexekről. De nyilván ez az én korlátozottságom miatt van, ha ennyi "nagy név" mondja csak kell lennie benne valaminek.

7 éve 10 hónapja - 7 éve 10 hónapja #256928 Írta: Kacsa1
Megválaszolva: Kacsa1
Én is azt vallom, hogy a WoT-nak kb 80%-a helyzetfelismerés, 15%-a random a többi max a reakcióidő. Ha valaki tökéletesen fel tudja mérni a helyzetet, akkor sosem fog olyan helyzetbe kerülni, hogy hirtelen kelljen reagálni valamire.

Még CS-ben is azt mondom, hogy kb 50-60% csak az, hogy mennyire célzol jól, és milyen gyorsan húzod meg a ravaszt (nyilván ez csak bizonyos szint felett igaz).

7 éve 10 hónapja - 7 éve 10 hónapja #256930 Írta: Ba_nshee

Mármint a reflexekről. De nyilván ez az én korlátozottságom miatt van, ha ennyi "nagy név" mondja csak kell lennie benne valaminek.

De nem is arról van szó, hogy egyáltalán nem látjuk a perspektívátokat. Arányaiban, relatíve. Más mértékben, máshogy van szerepe összemérve más kompetitív játékokkal.

Gondolom, valamilyen szinten relatív az is, hogy amikor századszorra megkapom valamilyen csatornán, hogy hulladék reroll vagyok, akkor az abban értelmében feltétlen igaz, hogy van mögöttem egy olyan múlt, történet, ami már kialakította a hozzáállásom alapjait, ami már hozott egy alap játékérzéket, ami sok ponton kapcsolódott, ami már kezdésnek meghatározta, hogyan futok neki egy számomra teljesen új játéknak, esportnak.

Persze így reroll lennék PUBG-ben, versenytollasban, főzés skillekben, vagy akármi más újban is, amibe belekezdenék, de ha nagyon akarjuk, akkor mondhatjuk ezt! :lol:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58

7 éve 10 hónapja #256933 Írta: Gest
Megválaszolva: Gest
Azért számít eléggé az ügyesség szem kéz koordináció is. Teszem azt 70%-ban vagy pontos 1600 átlagsebzés ami zöld, 80%-ban vagy pontos ami lehet, hogy csak egy lövés pluszban, viszont az már 2k átlagsebzés ami már kék mondjuk. Ilyen apróság is számít-számíthat. Emellett persze igazatok van, a szituáció helyes és időben való felismerése a legfontosabb ebben a játékban.

7 éve 10 hónapja #256934 Írta: f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
Megválaszolva: f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14

De nem is arról van szó, hogy egyáltalán nem látjuk a perspektívátokat. Arányaiban, relatíve. Más mértékben, máshogy van szerepe összemérve más kompetitív játékokkal.

Relatív az is, hogy amikor századszorra megkapom valamilyen csatornán, hogy hulladék reroll vagyok, akkor az abban értelmében feltétlen igaz, hogy van mögöttem egy olyan múlt, történet, ami már kialakította a hozzáállásom alapjait, ami már hozott egy alap játékérzéket, ami sok ponton kapcsolódott, ami már kezdésnek meghatározta, hogyan futok neki egy számomra teljesen új játéknak.

Persze így reroll lennék PUBG-ben, versenytollasban, főzés skillekben, vagy akármi más újban is, amibe belekezdenék, de ha akarjuk, akkor mondhatjuk ezt! :lol:

Nem tudom, hogy hogyan került elő a "reroll" téma, de beszéljünk erről. (azt hiszem azért, mert mély nyomot hagyott benned egy ehhez kapcsolódó történés)

1. az, hogy reroll vagy e vagy sem, azt az dönti el, hogy mit nevezünk annak.
A fogalom maga semmiféle negatív tartalmat nem hordoz, pusztán az ember aki kimondja tölti fel negatív vagy pozitív előjellel. Ennyi erővel, ahogy mondod, akkor is reroll valaki, ha meghal mondjuk egy játékban, és a mentésétől kezdi újra, hiszen már tudja mi fog rá várni, és tapasztaltabban tud játszani.

2. Általában a szavaknak akkor adnak az emberek negatív töltetet, ha fáradtak, frusztráltak, az életük folyamán megszerzett lelki sebek befolyásolják őket. Mivel én téged egy erősen elemző és tervszerű valakinek látlak, így azt gondolom, hogy bizonyára rájöttél már, hogy nem az számít mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja. És nyilván ha valaki olyan mondja, akinek a szavára adsz, akkor el kell fogadnod, hogy a másik is lehet frusztrált, fáradt, idegbeteg stb. vagy csak szimplán félreértett valamit.

Tehát ergo nem hiszem, hogy ha a saját önértékelésed rendben van, akkor más "hülyeségét" a magadra kellene venned.

"De nem is arról van szó, hogy egyáltalán nem látjuk a perspektívátokat. Arányaiban, relatíve. Más mértékben, máshogy van szerepe összemérve más kompetitív játékokkal."

Én pusztán csak arra gondoltam hogy mivel jóval alacsonyabb szinten állok a játékban, én szeretném azt látni amiről beszéltek. De mivel korlátozottabb a rálátásom, ezért bár nem látom, (szeretném) hiszek abban amit írtok.

7 éve 10 hónapja #256938 Írta: Ba_nshee

Azért számít eléggé az ügyesség szem kéz koordináció is. Teszem azt 70%-ban vagy pontos 1600 átlagsebzés ami zöld, 80%-ban vagy pontos ami lehet, hogy csak egy lövés pluszban, viszont az már 2k átlagsebzés ami már kék mondjuk. Ilyen apróság is számít-számíthat. Emellett persze igazatok van, a szituáció helyes és időben való felismerése a legfontosabb ebben a játékban.

Jah, vagy éppen időben érsz a megfelelő helyre, jól reagálsz adott szituációra és hárommal több lövést tudsz leadni, ahelyett, hogy plusz egy lövést céloznál tökéletesen 500 méteren.

Továbbá, nevetségen elterjedt tévhit ez a "plusz egy lövés következő szín" WN8ben. Feltételezem, abból indul ki, amikor gyenge játékosok náluk erősebbekhez mérik a számaikat, de persze csak sebzést néznek. Alacsony spotted és kill értékek nélkül nem jutsz sehová "plusz egy lövéssel". Tehát, megint: játszod a játékot, a pályát, a tankod, jó helyen vagy, pro aktív vagy, megharcolod a lényegi csatákat, és messze hatékonyabban fog emelkedni sok más statisztikád mellett a WN8 mutatód is.

Figyelem: Spoiler!

7 éve 10 hónapja #256941 Írta: Gest
Megválaszolva: Gest
Csak ezt nem nagyon tudod tanulni, míg a célzásra oda tudsz figyelni. Van egy agyi kapacitásod, intelligenciád, kinek mennyi jutott abból gazdálkodik. Ahogy nem lehet mindenkiből Nobel díjas atomfizikus, úgy nem lehet mindenkiből super unicum, bármennyi videót néz, bármennyit elemzi a replayeit. Javulni lehet valamennyit, de mindenkinél van egy határ. Viszont arra bárki oda tud figyelni, hogy beszűküljön az az ágyú és bemenjen az a plusz egy két lövés.

7 éve 10 hónapja - 7 éve 10 hónapja #256946 Írta: Ba_nshee
@Robb

Aktualitása mellett úgy kapcsolódott, hogy feltételeztem, sokkal nagyobb gaming tapasztalat van mögöttem, mint például mögötted. Tehát, másként, máshonnan tekintünk a fenti kérdésre. Ha úgy tetszik, nem első játom a WOT, ahol sokkal kevésbé határol, hogy én sem vagyok már 18 éves vagy mögöttem sincs végtelen óra fps játék.

Feleslegesen bonyolítod, a rerollnak wot kontextusban pontos jelentése van.
Amikor rerolloznak játékban, az ugyanúgy egy bók, mint amikor csata után jön, hogy cheater, aimbot satöbbi.
Ha azt mondják a naplómmal kapcsolatban, hogy végighazudtam minden oldalt, meg lemodelleztem egy kamu fejlődési ívet 10-15 ezer csatán és sok-sok tucat bejegyzésen keresztül valami egészen elképesztő motivációtól vezérelve valami AAA konteó keretrendszerben, akkor az egy alapvetően másik dolog. Akkor tíz különféle módon el vagyok képedve.

Szerintem nem érthetetlen az álláspontom. Ha ezt tovább akarod görgetni, akkor kérlek PMben.

@Gest

OK.

Túl nagy ellentétet gondolunk, így ezt nem is kísérelném közelíteni az eddigieken túl.

7 éve 10 hónapja #256950 Írta: Kacsa1
Megválaszolva: Kacsa1
Elég bizonyíték a rerollságod ellen, hogy trigges vagy 3000 overall alatt :whistle:

Plusz nem véletlenül használom még mindig a noobmetert első körben, ha valaki jelentkezik nálam.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bittus

7 éve 10 hónapja #256951 Írta: Ba_nshee

Elég bizonyíték a rerollságod ellen, hogy trigges vagy 3000 overall alatt :whistle:

Plusz nem véletlenül használom még mindig a noobmetert első körben, ha valaki jelentkezik nálam.

Ehem. :oops:

7 éve 10 hónapja #256966 Írta: BiO_rOo_BOT
Megválaszolva: BiO_rOo_BOT
Kíváncsi vagyok, meddig pörgeted még ezt a reroll témát.
Amin nincs mit azt nem kell magyarázni.

@Robb

Aktualitása mellett úgy kapcsolódott, hogy feltételeztem, sokkal nagyobb gaming tapasztalat van mögöttem, mint például mögötted. Tehát, másként, máshonnan tekintünk a fenti kérdésre. Ha úgy tetszik, nem első játom a WOT, ahol sokkal kevésbé határol, hogy én sem vagyok már 18 éves vagy mögöttem sincs végtelen óra fps játék.

Feleslegesen bonyolítod, a rerollnak wot kontextusban pontos jelentése van.
Amikor rerolloznak játékban, az ugyanúgy egy bók, mint amikor csata után jön, hogy cheater, aimbot satöbbi.
Ha azt mondják a naplómmal kapcsolatban, hogy végighazudtam minden oldalt, meg lemodelleztem egy kamu fejlődési ívet 10-15 ezer csatán és sok-sok tucat bejegyzésen keresztül valami egészen elképesztő motivációtól vezérelve valami AAA konteó keretrendszerben, akkor az egy alapvetően másik dolog. Akkor tíz különféle módon el vagyok képedve.

Szerintem nem érthetetlen az álláspontom. Ha ezt tovább akarod görgetni, akkor kérlek PMben.

@Gest

OK.

Túl nagy ellentétet gondolunk, így ezt nem is kísérelném közelíteni az eddigieken túl.

Téma: OFF topik

• Sixtyfeetofbridge profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Ez inkább szomorkodó poszt,  mert nem olyan...
    • Írta: Sixtyfeetofbridge
    • 13 órája 7 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 18 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 16 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.