Szerintem, ha komolyabban gondolja valaki azt, hogy nem prémium tankkal farmol kreditet az először nézzen meg egy
statisztikát
.
A nyavalyába Gero és Tigibeeb beelőzött.
A statiszikában direkt kikapcsoltam a prém tankokat.
Én eme statisztikát szeretem, mert 1-2 hetes késéssel látom azt, hogy melyik tankhoz nyúlt hozzá a WG. Persze lehet más statisztikát is nézni. A nettó kredit/perc pedig elég jól mutató. Ebből most az következne, hogy mindenki játsszon Pz.Kpfw. IV Ausf. H-val. De ezt a statisztikát javaslom mindenkinek beszorozni az élvezeti faktorral (melyik tank áll kézre, melyiket tudom ezer csatán keresztül elviselni, stb.), és máris megvan a kiválasztott.
A statisztikán egyébként látszik, hogy legjobban az 5 tierű tankok keresnek. Jelen pillanatba 6 tierből első a FV304, (kíváncsi vagyok, mikor fogják nefferelni…) de ha valakinek nem áll kézre az artyzás, akkor ott a KV2 ami tényleg szerethető jószág. (Mivel naponta változik a statisztika, lehet, hogy mire olvassátok, már más tankok lesznek a nyerők.)
Én sajnos nagyon kiakadtam, amikor a Pinokkiót (alias S51) grindeltem KV2-vel, és 200 csata után megszabadultam tőle. Tehát azt sem árt fejben tartani, hogy néha érdemes lovat (vasat) cserélni, mert ha sokszor kényszerként éli meg az ember a kreditbányát, akkor hamar abbahagyja a játékot.
Amúgy 7-8 tierig prém nélkül, egy gyengébb játékos (mint én) el tud jutni. Persze ez is mindenkinek más.
Kicsit csalhat a statisztika is. Például a BT7 bekerült a 10. helyre 3 tierűként. Azért e mögött az is benne lehet, hogy van egy-két vén róka, aki ezzel a tankkal „dühöngi” ki magát 3 tierben, simán hozva le meccseket, végtelen sebzéssel. Tehát nem biztos, hogy ezt az átlagot fogod hozni. De lehet „csalás” a másik irányba is: volt olyan idő, amikor a T1 Cunningham negatív volt egyes tierben. Ennek az a magyarázata, hogy a 7/7 csatákban használták felderítőnek és ott 8 tierűekbe arannyal sem tudott sebezni. Viszont statisztika a lőszerfogyasztást is beszámítja így ezek „lehúzták” a statisztikát. Ja, a nettó/perchez a statisztika a valós csataidőt veszi alapul (sorban állást, és gyülekezőt nem), tehát senki ne keseredjen el, ha leül játszani 2 órát, és nem hozta a statisztikai átlagot…
Tudom, tudom, olyan vagyok, mint a vonatfütty, hosszú és értelmetlen…
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...