Én nagyon szeretek lightozni, mondjuk, hogy nem vagyok unikum, csak közepes játékos.
A továbbiakat a saját véleményemként kérem kezelni, és az alap skillezés nélküli értékeket mutatom be.
A brit light ág első értékelhető tankja az LHMTV, aztán jön a Gsor, majd a Manti.
Az Lhmtv-t összehasonlítva a két nagy riválisával (Bc-12, ELC) szerintem csak kicsit marad el mellettük. (legalábbis nem annyival, hogy szégyenkeznie kelljen.)
Ugye a lightoknak 3 legfontosabb tulajdonsága van:
- sebesség
- látótáv
- álcaérték.
Sebesség tekintetében kicsit gyengébb a 63 km/h (Bc: 68, ELc 70)
Látótáv értékében egyenlőek, mindnek 380 m.
Álcaérték tekintetében veri a BC-t, de az ELC mögött elmarad. 19,49 értékével (Bc: 18.35, ELC: 22.12)
Tehát összegezve én mindig is egy "free" ELC-ként gondoltam rá, és nem is okozott csalódást.
A Gsor-al nem volt sok tapasztalatom, hamar átléptem a tankot.
A Manticore egyértelműen a X-es tier ELC-je. Kicsi mérete, magasabb látótávja miatt a legkedveltebb X-es lightom, álcában is - bármilyen fura - csak az EBR 105 veri.
A kerekesekről direkt nem ejtek szót, mert nem vagyok jó velük, én csak a passzív spothoz értek, már amennyire.
A felszerelésről sem ejtek szót, mert evidens a Parancsnoki látási rendszer, és a távcső/periszkóp a harmadik szabadon variálható. (ez nekem alap minden lightnál, általában kipufogó)
Én az AMX ágon kezdtem a lightozást, az sem rosszabb mint a Mantié, csak ha már brit akkor arról beszéltem.
Összegezve passzív spotternak szerintem a legjobb választás.
Tízes lightok összehasonlítása
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...