Jah, hát szívesen nézegetném, ki hogy halad az adott hetes, nyolcas, kilences cuccal, pár endgame statot, ilyesmit, erre mit látok?
"Jajjmá, megint egy helyben álltam a CDC-vel, az a csúnya, gonosz, rossz, mostoha genyó megint belém vert 225670abeFC hexa HP-t". Ez egy ilyen játék, lövik benne egymást az emberek, a játék által rendelkezésre bocsájtott eszközökkel.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: tiger, nemo510
Első értelmes érv: Szeretek vele játszani. Sokan mások is szeretnek. Nem is kell több érv. Ez egy játék, erről szól.
Második: Része a játéknak csakúgy, mint a prémium lőszer, vagy a torony nélküli TD-k. Amikor elfogadtad az EULA-t ezt is elfogadtad.
- Igen, ha az arty durván elkap, akkor nem jól játszol. Vagy nem mozogsz, vagy kiszámíthatóan mozogsz.
- Amikor kiválasztasz egy tetü tankot, gondolatban elfogadod, hogy kapni fogja az áldást.
Valahogy ezt a típusú nyünnyögést főleg olyanoktól hallom, akik nem artyznak és halovány lila fingjuk nincs arról, hogy mit lehet és mit nem lehet megtenni egy artyval és ellene. Az igazán csak az ő kizárólagos saruk, hogy ezt elutasítóan, elvből nem is hajlandóak megtenni, mert mondjuk a tanulási folyamat lerontaná a statjukat. Ces't la vie, mon cherie. Nem lehet kizárólag abból mosolyogva élni, hogy valaki megtanul sokat sebezni lighttal, vagy tornyozva csikicsukizni 2-3 orosz meddel.
Ennek egyik mintapéldája, hogy rendszeresen látom a nyünnyikét, hogy 60-70-el tépek ÉS kivesz. Igen, abszolút kiszámíthatóan közlekedsz ("NEM NEM, LEHETETLEN blabla" De. Nem kell jobb bizonyíték, mint hogy kivett). Abbey-n pl középen mindig felrongyol az apátságba 1-2-3 light, med, betöltök, rácélzok a helyre, várom hogy kapjam a szpotot, ha nem kapom akkor átmegyek az apátság udvarra, de jellemzően kapom, elé tartok és akkor pl. WZ-132 byebye 1100 hp.
Második: Része a játéknak csakúgy, mint a prémium lőszer, vagy a torony nélküli TD-k. Amikor elfogadtad az EULA-t ezt is elfogadtad.
Nem fogok regényt írni, főleg nem telefobról, főleg nem úgy, hogy egész nap dolgoztam. Ez viszont szemet szúrt. Ha a gold is a játék része, akkor miért s8rnak annyian miatta? Mondjuk én pont leszarom, mert sok tankomban vagy csak az van, vagy nagyon sok. És még több van, amibe KELL. Csak pár: E100, Faillöwe, T-44, T-43, T-54, Type 58 stb. Mellesleg a játékosok 99%-a úgy sír miatta, hogy neki is van a tankban jó pár darab.
Ha akarsz tanulni, megteszed magadtól, ha nem, akkor úgyis idesírod, hogy megint milyen tehetségtelen nullwn8-as illető mákolt telibe 150-el kacsázva.
Tehát szerinted az arty játék skill alapú és ha eltalál valakit az arty, az azért van mert az "artista" ügyes volt, minden esetben.
Sosem állítottam ilyet. Amit állítottam, hogy ha ők minden tehetséget, tudást nélkülöző, "klikker" játékosok, akkor adott esetben a waffletractorok nagy rajongóinak számító arty haterek is gyűlöletet érdemlően azok, mert nekik pl általában van rálátásuk és a lövedék 2-3 seces repidejével sem kell számolniuk.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: nemo510
Csak pár: E100, Faillöwe, T-44, T-43, T-54, Type 58 stb. Mellesleg a játékosok 99%-a úgy sír miatta, hogy neki is van a tankban jó pár darab.
Csak felhoztam párhuzamként, a nagy artyhater nyünnyögés mellett a másik jellemzően hangos rinyatéma. Én nem vackolok vele, prém accal az IS-6 full golddal is pluszban van, akinek nem tetszik, hát nem tetszik. Nem ütközik szabályzatba, az artizás sem, ez egy ilyen játék, megintcsak elfogadta mindenki az eulát aki mostanában belépett.
Abbey-n pl középen mindig felrongyol az apátságba 1-2-3 light, med, betöltök, rácélzok a helyre, várom hogy kapjam a szpotot, ha nem kapom akkor átmegyek az apátság udvarra, de jellemzően kapom, elé tartok és akkor pl. WZ-132 byebye 1100 hp.
A hülye noob WZ, a faszért kell neki aktívan játszani.
Picit félve írok ide mert alapból nincsen sok csatám, artyból meg csak kis szinten mentem néhány 10 kört és előre látom hogy ezek lesznek az első ellenérve, de úgy gondolom pont ezért tudok objektív maradni.
Szerintem a random csaták nagyon elkorcsosultak, amiben nagy szerepe van az xvm-nek.
Ez elvileg egy csapatjáték kellene hogy legyen, de nem az aminek főként a stathajhász maguk érdekét a csapat elébe helyező emberek miatt alakult így, és ebbe a játékmenetbe tényleg nem nagyon van helye az artyknak.(igen erre mindig az a válasz hogy mert a noobok se csapatjátékosok, ami igaz, de ők nem saját döntésük alapján teszik ezt hanem egyszerűen ennyire képesek)
Ellenben CW-n ahol a csapatjáték az csapatjáték használják őket mert betudják tölteni a szerepüket és adott esetben feltörik a tankok számára áthatolhatatlan védelmet.
Az a probléma az artykkal hogy az emberekben nagyon mély nyomot hagy ha full HP-ról kivágják az embert és hiába történik ez baromi ritkán akkor is mély nyomot hagy és erre emlékszik a játékos.
Másik oldalról meg pont ez vonzza az artystákat, lehet 100 csatánként 1x szed ki valakit full HP-ról de az akkora "öröm" hogy ez ég be neki.
Nagyon kíváncsi lennék egy hosszabb(1-2 száz;vagy egy hónap) mintavételre mindkét oldalról.
Az utálók oldaláról olyan statisztika érdekelne:
-hányszor lőtt ki arty
-full HPról hányszor lőtt ki
-minimum 1/2HP-t hányszor szedett le
Illetve az artysták szempontjából is
-hányszor lőttek ki valakit full HPról.
-minimum fél HP-t
Gyanítom ilyen statisztika nem nagyon fog készülni soha, de szerintem meglepődnénk milyen ritka, csak az ilyen negatív/pozitív élmények nagyon megtudnak ragadni az emberben.
Illetve még egy indok az artyzás mellett, szerintem ez a legkevésbé gépigényes játékmódja a wotnak.
Ezt pár héten belül le is tesztelem, mivel céges kiküldetésre megyek ahol csak laptopom lesz ami nem igazán bírja ha a csihi-puhi közepében vagyok ezért tervezem elkezdeni az artyzást ha időm engedi.
Ha már az alapigazságoknál tartunk, meg hogy mi van benne a játékban:
- aki X Wn8-al rendelkezik, tudja kb. milyen élmények tartoznak hozzá
- aki 2X Wn8-al rendelkezik, tudja mi tartozik X-hez és 2X-hez is
A gondolatmenet bármeddig folytatható. Vagyis miért vitatkozik valaki valamin, amit fizikailag képtelen megtapasztalni és ezért nem látja a teljes spektrumot? Nekem erre adjon valaki választ.
Ha ide jönne egy 3000WN8-as ember és azt mondaná, ahogy gondolkodsz az szar, akkor elgondolkodnék rajta és megkérdezném: miért? Ezért, meg azért. Végig gondolnám, és valószínűleg elfogadnám, mert jobban ért ehhez a dologhoz, amit úgy hívnak hogy WOT. Én elhiszem, hogy belülről úgy érzi mindenki, hogy ő rohadtul érti a játék működését, de ettől még NEM ÍGY VAN.
A fentiek miatt viszont fölösleges is vitatkozni.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: stefanitsr
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...