Jelenleg 69 vendég és nincs Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 6 órával ezelőtt
Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 12 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 19 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 21 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 21 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 1 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 2 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 2 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 2 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 3 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 3 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 3 napja

Arty - Kell vagy sem?

10 éve 8 hónapja #90061 Írta: Dodge94HUN
Megválaszolva: Dodge94HUN

Az AMX nem jön be, mert baromi lassan szűkül és emellett baromi pontatlan is szerintem.

A 13 F3 szerintem nagyon jó, a 155 50-et nagyon utáltam (úgy éreztem minden mellé megy, splash pedig nulla), a 155 51-et a végére nagyon megszerettem. A két tornyos eléggé rendben van, legnagyobb bajuk, hogy nagyon lapos szögben lőnek. Illetve hajlamos vagyok a 155 55 tárát kapkodva ellőni és utána jön a kínos 70+ mp csend. :lol:

Gondolom a végén az 58-ra gondoltál :D
Nekem az F3 simán a célzókör szélére lő, splash ennek sem hű de nagy. Átlagsebzésem még a 800-t sem éri el vele, pedig egy lövéssel csinálhat 950-t...
FV-vel viszont ~1000 az átlagsebzés, valamivel alatta van, de folyamatosan nő, peidg ez csak 450-t lő egy lövéssel.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

10 éve 8 hónapja #90065 Írta: treffhetes10
Megválaszolva: treffhetes10

A CW az egy speciális közeg. Ott mindenki azt csinálja (jobb esetben) amit az FC mond. az arty is előre tudja, hogy hova fókuszáljon és természetesen egy jó artys vezeti azt.

A jó artys valóban nem garantált randomban. Sőt, elég ritka. Azért ha valakinek van esze, tudhatja hová fókuszáljon. Csak randomban 15 ember játszik egy oldalon, ami még nem csapat, mindenki nézi a saját előnyét. Sok artystól látni sajnos, hogy inkább odapörköl a küzdők közé a sebzés miatt, a tk-t meg majd csak creditből kell kifizetnie. :angry:
Nem szeretnék mennybe menni (legalábbis csak emiatt :P), de vadul használom a T és F8 billentyűket, így mindenki tudhatja mikor állnék készen egy lövésre és hová lőnék. Azért szerencsére sokszor látni, hogy a jobb játékosok sarokharcnál ilyenkor hátra húzódnak, belövök a sarok mögé, ő meg rögtön kiugorhat a láncolt ellenfélre. Persze nem lehet mindenkinek a kedvére tenni, múltkor egy félhp-s Tiger II 1:1-ezett belemászva a hasonlóan leharcolt ellen arcába. Miután kilőtték, rögtön kilőttem az ellen tankot. Persze jól leb@szott, hogy miért nem lőttem közéjük hamarabb. :S

Addig eleve nem is megy ki sokszor a csapat, amíg az arty nem puhítja meg az ellenfelet. Tudatosak a spotok és tudatosak a spotra leadott arty lövések.
Mivel itt egy összehangolt csapatjáték van előre megbeszélt taktikával. Tudjuk a pályát előre, tudjuk, hogy milyen tankokkal állunk ki és sokszor sejtjük, hogy az ellenfél mit hoz és mit fog lépni. CW-n az elsődleges cél a győzelem, függetlenül, hogy sebzel-e, vagy az a feladatod, hogy felvegyél sebzést.

Ezzel szemben a random, az szó szerint random. Össze vissza megy mindenki, olyan helyre mennek a tankok, ahova az arty nem tud támogatólag segíteni. Vagy a lightok tök hülyék, vagy az artyk. Vagy mindkettő. Totál bénák lehetnek a többi tankok is stb-stb. Itt nem csak az ellenfél mozgását kell lereagálni, hanem a saját csapatod sokszor töketlenkedéseit is. Randomban meg mindenkinek más-más a célja. Speciel engem hidegen hagy a győzelem, minél több sebzés és frag megszerzése a célom. (amúgy a sok sebzés és frag az esetek többségében amúgy is hozza magával a győzelmet)

Ezzel mind egyetértek, de a térképeket elviekben mindenki ismeri, W gomb működik még az artynak is. Ok, hogy más az egyéni cél, de CW-n jó ha az arty nagyon odapuffant az ellen közé, a randomban meg nem? Lehet, hogy nem is az artyval van a fő gond (tudom, jobb lenne, ha nem is lenne a játékban), hanem akik benne "ülnek". Tudna ugyanúgy beléd lőni hátulról, feltartani tankkal is, csak éppen artyban jóval nagyobb pofont tud lekeverni saját csapattársra is, ha tojik a többiekre. Itt inkább jellem/ész/leszaromság ami meghatározza akkor az utálatot és a "köcsög artys" kifejezésnél az első jelző ami hangsúlyosabb. :)

A két játékmód köszönő viszonyban sincsenek egymással.

A játékmód nem is kérdéses hogy eltér, de akár csak cw-n, itt is "csak" lőni kell az artyval is. :)

10 éve 8 hónapja #90066 Írta: Apa1972_hu
Megválaszolva: Apa1972_hu

T5-6 még nem vészes, a probléma utána kezdődik. A legbénább játékos is képes splash-sel 700-t beléd sebezni és hasonló nyalánkságok. A videóban is látható, hogy telitalálat esetén képes 2200 lövést kiosztani, de splash-sel pl 1500-t lőtt két tankba, ha jól emlékszem.

Beleültettétek a bogarat a fülembe. :)
Tehát a lényeg az, hogy van egy olyan osztály, amiben némi szorgalommal viszonylag hamar eljuthat az ember -feltételezve, hogy csak artyzik- akár a 8-9-es szintre is, ahol már a kezében lesz egy brutális ágyúnaszád.
Ezzel aztán, hála az RNG-nek és az artyk sebzési tulajdonságainak, ebből következően:

a, a tankpilóták tudásának töredékével érhet el jó eredményeket
b, az aránytalanul nagy sebzéssel, és a visszatámadás lehetőségének hiányában jelentősen csökkenti a tankisták számára a játék élvezeti értékét

Az első pont olyan-amilyen, mi tagadás a tüzérek azért a valóságban sem az elitkatonák.....
A második pont már tényleg elég kellemetlen lehet, mivel t9-10-ben már azt gondolná az ember, hogy lehet találkozni izgalmas - akár 4 percig is eltartó :) -csatákkal, jó játékosokkal.

Veszek egy ilyen járgányt. :)
Elkezdek vele nem túl ügyesen játszani, csak megpróbálom minél hamarabb minél magasabb osztályba felküzdeni magamat.
Ezt nem azért találtam ki, hogy bosszantsam a többieket, pusztán kíváncsi vagyok, hogy hülye üzemmódban igazolni tudom-e az általatok leírtakat. :)
Még egyszer hangsúlyoznám, olyan játékostípust próbálok szimulálni, amelyik nem képviselteti magát itt, tehát a hülyegyereket aki se nem okos, se nem ügyes, viszont sikeres lehet pusztán az RNG és az arty miatt. :)

10 éve 8 hónapja #90071 Írta: Hunyadi_Loveszdandar
Megválaszolva: Hunyadi_Loveszdandar

Lehet, hogy nem is az artyval van a fő gond (tudom, jobb lenne, ha nem is lenne a játékban), hanem akik benne "ülnek".

lehet hogy tényleg az arty játékosokkal van a baj és lehet sokkal több béna játszik artyval (legalábbis nagyon ritkán látok jó játékost artyban, de bánékat rengeteget)

Tudna ugyanúgy beléd lőni hátulról, feltartani tankkal is, csak éppen artyban jóval nagyobb pofont tud lekeverni

Na ebben nem vagyok biztos. A csóri béna artys játékos sztem sokkal ritkábban ér el más tanktípusban olyan sebzést, mint amit egy-egy jobban kijött artys körében elér. Mivel az artynál elég 10 csatából 1x betalálnia és többet sebez vele, mint más tankkal.
Ez meg sztem azért van, mert sokkal nagyobb az artynál az RNG, ami meg ugye arra van, hogy kiegyensúlyozza a játékosokat -> ebből eredően a jobbakat visszahúzza, a rosszabbakat támogatja

10 éve 8 hónapja #90072 Írta: treffhetes10

Gondolom a végén az 58-ra gondoltál :D

Igen, belezavarodtam a túl sok számba. :cheer:

Nekem az F3 simán a célzókör szélére lő, splash ennek sem hű de nagy.

Átlagsebzésem még a 800-t sem éri el vele, pedig egy lövéssel csinálhat 950-t...
FV-vel viszont ~1000 az átlagsebzés, valamivel alatta van, de folyamatosan nő, peidg ez csak 450-t lő egy lövéssel.[/quote]
Nekem sem volt túl sok sebzésem velem, inkább a mozgékonysága tetszett nagyon. Lehetett csipkedni minden oldalról. Franciáknál szerintem nyugodtan felejtsd el a papíron írt sebzést, max. akkor adja be, ha egy tető nélküli tankba bedobod a legénység ölébe. :P

10 éve 8 hónapja #90076 Írta: Hunyadi_Loveszdandar
Megválaszolva: Hunyadi_Loveszdandar

a, a tankpilóták tudásának töredékével érhet el jó eredményeket

Azért ne legyenek illúzióid, nem azt jelenti, hogy minden csatában 4k sebzést fogsz kiosztani. Nem is ezzel van a baj az artynál. Simán lesz egy rakás csata, amikor mellé lősz vagy alig ad be valami sebzést.

A gond az artyval az, hogy vannak olyan lövések és találatok, ami nem a játékos képességén múlt, hanem csak tisztán RNG hatás. Viszont amíg ez az artys játékosnak csak egy lövés volt, addig a másik játékosnak, aki a lövést elszenvedte lehet az utolsó és mehet vissza a garázsba.

10 éve 8 hónapja #90090 Írta: DrangHun
Megválaszolva: DrangHun

...pusztán kíváncsi vagyok, hogy hülye üzemmódban igazolni tudom-e az általatok leírtakat. :)

Én meg arra leszek kíváncsi szomszéd, mennyire fogod ezt élvezni :).

10 éve 8 hónapja #90092 Írta: treffhetes10

lehet hogy tényleg az arty játékosokkal van a baj és lehet sokkal több béna játszik artyval (legalábbis nagyon ritkán látok jó játékost artyban, de bánékat rengeteget)

Ha egyszer már megtalálta a shift-et (találkoztam olyannal aki artyban nem tudott róla, ok low tierben :ohmy:), akkor már hozhat sikerélményt neki. Fényévekkel hibatűrőbb az arty, mint az első sorban harcoló tankok. Lehet 10 lövés mellé lőni és még mindig élsz. Nos, ez elől már nem garantált. Szerintem főleg ez lehet vonzó az elején.

Tudna ugyanúgy beléd lőni hátulról, feltartani tankkal is, csak éppen artyban jóval nagyobb pofont tud lekeverni

Na ebben nem vagyok biztos. A csóri béna artys játékos sztem sokkal ritkábban ér el más tanktípusban olyan sebzést, mint amit egy-egy jobban kijött artys körében elér. Mivel az artynál elég 10 csatából 1x betalálnia és többet sebez vele, mint más tankkal.

Itt arra akartam rámutatni, hogy artyban ülve, ha valakinek olyan a mentalitása (legyen 6 éves, rosszindulatú vagy csak leszarom stílusú), akkor jobban keresztbe tud tenni saját csapatának, mint elől heavy-ben. Ott még fedezéknek is jó lehet, hátsó páncélba viszont igen szépeket lehet lőni a saját csapattársaknak. ;)

Ez meg sztem azért van, mert sokkal nagyobb az artynál az RNG, ami meg ugye arra van, hogy kiegyensúlyozza a játékosokat -> ebből eredően a jobbakat visszahúzza, a rosszabbakat támogatja

Valószínűleg a nagyobb random nem megkerülhető, csak ha teljesen átdolgoznák az artykat. Itt tényleg csak a rng kérdése, hogy hová megy a lövedék és még a HE-nek is elég nagy a "játéka". Persze lehet finomítgatni skillekkel, de van hogy semmi nem megy be az egész meccsen vagy hogy már én szégyenlem magam.

10 éve 8 hónapja #90094 Írta: Apa1972_hu

...pusztán kíváncsi vagyok, hogy hülye üzemmódban igazolni tudom-e az általatok leírtakat. :)

:) :) Garantált, hogy nem bírom végig....... :lol: :lol:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: DrangHun

10 éve 8 hónapja #90095 Írta: DrangHun
Megválaszolva: DrangHun

:) :) Garantált, hogy nem bírom végig....... :lol: :lol:

Kétszer kezdtem artyzni, egyszer sem tartott túl sokáig.

10 éve 8 hónapja #90096 Írta: Apa1972_hu
Javasoljatok legyetek kedvesek valamilyen ágat, ahol érdemes elindulnom..... :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Katjaton

10 éve 8 hónapja #90097 Írta: carlson777
Megválaszolva: carlson777
Tegnap, reggeltől estig rajtam volt a jel: IDE LŐJJETEK ARTYK !!!
Van mikor hetekig meg sem találnak, de tegnap estére már meguntam a folyamatos 2-3 artyt/csata.
Persze egyetlen egyszer nem volt egy sem: Higeway, az ellen az alsó bázisra kapott 9db tier9 TD-t. Kösz MM

10 éve 8 hónapja #90109 Írta: 759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
Megválaszolva: 759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
Nálam ugyan ez volt. Csak még az MM megfejelte azzal, hogy BC 55 58 szakaszokat rakot ellenem és még +1 artzt. Szóval ugy jött ki mintha 13-9 arty lett volna ellenem minden körben. (Ugye a BC 55 58 táras ezért 4 artyt tesz ki 1 db) :sick:

10 éve 8 hónapja - 10 éve 8 hónapja #90147 Írta: treffhetes10

Az első 4-5 tier szinte mindnél óborzalom. A Su-26 a tornyával egész élvezetes volt.
Milyet szeretnél? Lassú, páncélozott; gyors, páncél nélkül; ritkán nagyot lövő; gyakran kicsit lövő; pontosabb szűk kitéríthetőséggel, pontatlan nagy splash-sel, tornyos, táras, van itt minden. :lol:

szerk: kérdés meddig akarsz menni. Tier 10-re a T92-öt (bár sokan inkább a Tier 9-es M53/55-öt) vagy a fent látható Conqueror GC-t ajánlják. Tier 7-re a G.W. Panther nekem nagyon bejött, esetleg az FV304 Tier 6-ra, de az nem a klasszikus arty stílus.
Ha nem zavar, hogy tier 8-tól a németek rohadt lassúak akkor ott már low tierben is találsz egész jókat. Brit, amcsi, orosz ágnál tier 7-nél tartok, ezek nem jönnek be nekem (ezen a szinten) annyira. Remélhetőleg az élvezeti értékük tényleg jobb lesz magasabb tierben.

10 éve 8 hónapja #90180 Írta: pitzen
Megválaszolva: pitzen

Nekem személy szerint a francia jött be a legjobban, itt ért a legkevesebbszer csalódás tierváltás után. ;)

A vitához annyit, hogy az igéretemet mára ütemezném át, ugyanis tegnap meló után pálinkakóstolásba fulladt az este :evil: (néhány prntscrn, RNG, vagy időnként noob vagyok? :) ). Igazából az kimarad sokszor az érvelésből, mikor pl. rohadtul félrehord a cső... természetesen azért marad ki, mert akik kapják az artytól, csak azt veszik észre, amikor be is hullik, vagy olyan közel esik, hogy beremeg az ablak az 5.1-től... :D de azért ez nincs mindig így, ezt szeretném bemutatni...

Téma: OFF topik

• Tankpeti profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Kb lényegtelen, ha alapvetően mindenki azzal...
    • Írta: Tankpeti
    • 5 órája 1 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 17 órája 45 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 6 napja 9 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 2 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.