Sziasztok!
Nekem megvan már francia IX-es arty, és elképsztően jó.Már ha tudsz vele játszani...Átlagban 300-500 körül sebez, de természetesen, ha átüt, akkor 1300-at is lő.A mozgékonysága mellett a páncélja is jelentős, pattintott már Jagdtigert, E100-at és természetesen scoutokat is. Mindenkinek nagyon ajánlom 
hat tudatosan tuti nem pattitnasz BCvel max lucky bounce:D
"A páncélja is jelentős" - gmasterrel egyet kell értenem, ez nettó szerencse.... Velem is előfordult már, hogy pl. Foch 155 vagy Maus csak láncolt, pattant, ez RNG és/vagy snapshot eredménye. Ha becéloznak normálisan, nem úszod meg. El tudom képzelni a lepattanó lövedékek gazdáinak arcát...

Maga az ág szerintem a legszórakoztatóbb a játékban (persze kinek mi...). a rapszodikus teljesítményétől függetlenül. A 155 58-nál nagyon látványos ez, anyázol, amikor kiderül, hogy 75s töltés után vaktöltényt rakott be az ember és 0 dmg-vel nézed meg a Brátok közt következő epizódját, míg újratölt...viszont téged anyáznak, mikor 3k-t kiosztasz fél percen belül (persze ez egy kicsit túlhúzott szám, de időnként előfordul, főleg, ha az ellennél nyílt terepen állóháborúra beálló medek vannak). A heavyknél változó a sebzés, sok függ attól, hol találod meg őket (200-700 között tapasztaltam eddig, de előfordult 1200+ sebzés M103ba is, de csak oldalról/hátulról), a medeket és a nyitott td-ket viszont kajálja, általában bepakolja amit kell, már ha nem részeg a lövészed, mert akkor biztos hogy 4/2 a szomszéd térképre száll. Nagy előnye a mobilitás, jól lehet kamatoztatni, pl. követni a rush-t és oldalról/hátulról besegíteni az épp elvérző túloldalnak, vagy épp elmenekülni, ha a mi egyik oldalunkat tolják át... Bármelyik térképen átérsz az ellen bázisára, mire betölt, ha mondjuk 2 lövedékem van és futni kell, általában azonnal nyomom a reload-ot... remélem segítettem.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...