Egyet értek az előttem szolokkal.
Arty ágak:
Német: Csak a GW Panther-ig. Utána kis lőszög.
Orosz 7-9-ig olyan mint a toronyóra: Ritkán üt, de akkor nagyot. Kis lőszög, baromi pontatlan... X az gyors, gyorsan tölt, pontos, jól szűkül, de keveset sebez.
Francia: Mindegyik jól mozog. Olyan franciás a találata... Akarom mondani: Találatlansága... Nekem a 6 tierű tetszett a legjobban. (Bár azzal se találtam el semmit, de lehetett vele spottolni és futni...) A 9-10 az forgótornyos. (Azért nehogy azt hidd, hogy sokat számít. Egy teljes tárazás alatt nem tud körbefordulni...) A X az táras, szerintem nem éri meg kifejleszteni. Okés, ha betölt (50 mp), akkor 5 mp-két küldi a 3 stukót, amiből 200 méterenként egyet melléküld. (200 m alatt általába eltalálja az álló tankot. 200-400 m már egy-egy stukót melléküld a tárból az álló tanknak. 400 m fölött már inkább kettőt. 600 m fölött meg csak, akkor próbálkozz, ha nincs közelebb célpont.) Sebzése olyan 300-400 Hp között mozog 6-ostól... Az összes Franciának kicsi a pless köre. Francia artyknak van még egy undorító tulajdonsága: szinte minden tankba más típusú legénység kell. PL: A 8 és a 10 legényei megegyeznek, de most a kilenceshez sorozol egy rádióst amit aztán hagysz veszni...)
Ami: A WOT legpontosabb arty ága. Már a 6-os is élvezhető. Hiába dobálja +2 tierbe, még ott is bosszantó tud lenni. A csúcs az a kilences. A tízest csak funra fejleszd ki. Elvileg ez a legnagyobbat sebző Arty, de ennek megfelelően a pontossága hagy némi kívánni valót.
Angol: Régen a FV304 volt a közép tier réme. Mára azért nerfelték rendesen... Ezidáig csak eddig jutottam ezen az ágon, de Ami és Orosz X arty mellett a Conky áll még a dobogón.
És még egy arty paraméter: Az oroszok 7-9-ig lőnek a legmagasabb ívben. (Ezáltal a leglassabb is a lövedékük, de ők azok akik a várfal mögül is képesek kilőni az ellenséget.) Utána Angol, Ami, Német, Francia, már egyre laposabban lő.
Franciáké az egyetlen prém arty (Jó, jó, a tier III-as Sexton I-en kivül.) Funra nagyon jó, egyetlen baja, hogy a legénysége nem kompatibilis a 8, 9, 10 artyikkal.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...