A Tigris a játékban is , akárcsak a valóságban az ÁGYÚRÓL szól.
A valóságban a páncél sem volt kutya. Szomorúnak tartom, hogy a játékban a tigris ilyen gyengének van bekategorizálva. Ennek a tanknak nincs funkciója, értelme.
Egyes esetekben tudja csak felvenni a harcot a többi T7-es heavyvel, de összességében én az egyik leggyengébbnek vélem.
Tényleg szomorú, hogy fele annyit nem sem ér, mint amit igazából mutatott, de ettől még nem tartom gyenge nehéz tanknak. Ellenben a mozgékonysága szerintem jobb a játékban, mint az életben volt.
Tény, hogy kell neki a távolság, de ha sikerült tartania, akkor félelmetes sebzést tud kiosztani: pontos mint a lézer és annyival nagyobb a DPM-je, mint az átlag nehezeknek, hogy egy az egy ellen helyzetekben is helyt tud állni. Igazából a többi tanknak kell kihasználni az előnyeik (T-29 torony, KV-3 páncél), hogy ne kerekedjen felül. Pont ezek miatt életképtelenebb a TigerP, a frontpáncélért (jó nagy lyukakkal) feláldozza a kiosztható sebzés mennyiséget és a mobilitást.
Múltkor újra kipróbáltam a tigrist.
1) Hatalmas tégla, páncél nuku. Egy normális játékos T5-ös tankkal is beüti.
2) Pontos ágyú, de T8-T9 páncélozott tankok ellen már nem annyira pontos, hogy prémium ammo nélkül boldoguljon is.
3) Ha tartod a távolságot könnyen előfordulhat, hogy lemaradsz a sebzésről, mivel lassú. Erre a feladatra sokkal jobb egy med a mozgékonyság miatt.
4) Nagyon jó a DPM-e de ha egy másik T7 heavy jól beforgatja a tankot a alfa különbsége miatt jobban jön ki (IS, IS2, KV3)
5) Mivel konnyű célpont a tigris ha tehetem azt lövöm mondjuk egy KV3 helyett. Előszeretettel lőnek majd téged egy kicsit nehezebb célpont helyett.
Összességében nem tudom mire is való ez a tank. Lehet vele játszani, sőt néha élvezetes is, de nem lehet bekategorizálni.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...