Jelenleg 142 vendég és 2 Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 3 órával ezelőtt
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 1 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 1 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 1 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 1 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 2 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 3 napja
[2.0] Aslain's ModPack Installer
Üdv mikor lesz használható mód meg magyar szinkron????????
turbi72 4 napja
A T803 lenne az ÚJ legerősebb 11-es tank? (by Tankelit)
természetes!De hogy mnden tankomat egyből 3x ammo rackezik, ez ...
okecsapogi 4 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
"Továbbá tájékoztatunk, hogy bővítettük a tiltott modok listáját, és ...
Sammie 4 napja

Magyar harckocsik !

10 éve 10 hónapja #76672 Írta: zajn78
Megválaszolva: zajn78

Igazad lehet nem tudom (matilda)

Vezér turánnak volt fegyveres változata )proto) és a wOT ban sok ilyen tank van nem de bár? ;)

Persze hogy a magyarra gondoltam.

DE! A Zrinyi I !volt ilyen! arty volt. A nagyapám ilyenen harcolt 3 is kilőttek alóla túlélte mielőtt valaki másra gondol. Elmondta anyi különbség volt csak hogy +10 fok volt az alap a csőnél a sima p.v-hez képest -s tudod ő neki hiszek inkább mint a könyveknek, vagy a nagymamámnak akinek a kertjében, udvarában voltak fel állítva a német ágyúk /sokáig meg voltak a kilőtt hüvelyek még én is láttam őket gyerekként/ pl a zrinyi makettemet az ő tiszteletére csináltam meg, pont olyanra mint az utolsó tankja volt hidd el sírt hogy milyen jól sikerült s hogy pont olyan mint az emlékeiben.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

10 éve 10 hónapja #76675 Írta: Karika
Megválaszolva: Karika
Tudsz egy képet, illusztrációt küldeni arról, hogy mire gondolsz? Mert teljesen elvesztettem a fonalat.

10 éve 10 hónapja - 10 éve 10 hónapja #76679 Írta: zajn78

Tudsz egy képet, illusztrációt küldeni arról, hogy mire gondolsz? Mert teljesen elvesztettem a fonalat.

pedig egyszerű:

kinézetre teljesen olyan mint a Zrinyi II rohamtarack.

viszont az ágyú: - pont most készítek egy másik makettet hogy párban legyenek remélem az ágyúról készített képekből látni fogod a különbséget.

A lényeg hogy az ágyú cső kezdő pozíciója + 10 fokkal feljebb van és a kitéríthetőség max értéke is +10 fok feljebb (ill lefelé 0 fok volt ezért is lehetett kilőni ezeket könnyebben közelről)

10 éve 10 hónapja #76680 Írta: zajn78
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Rallyefan81

10 éve 10 hónapja #76681 Írta: zajn78
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Rallyefan81

10 éve 10 hónapja - 10 éve 10 hónapja #76686 Írta: Karika
A képen egy Zrínyi II van, ezt értem. Viszont amiről beszélsz, még soha nem hallottam. Van valami könyv, vagy cikk is amire tudsz hivatkozni, oldalszámmal ha lehet, hogy utána tudjak nézni?

Megjegyzem, egy kicsit szkeptikus vagyok ez ügyben, mert amiről beszélsz kísértetiesen hasonlít egy, az interneten keringő tévedésre, a MÁVAG 105-re, ami nem létezett soha, csak valami amatőr anélkül, hogy utánanézett volna kijelentette, hogy az a tank lent a képen a Zrínyi prototípusa.

Pedig ez bizonyítottan egy csehszlovák VOSS-II önjáró tarack prototípus, amit a csehek terveztek a Skota T-23M alvázára.

De ha alá tudod támasztani forrással, lehetőleg hivatalos forrással a létezését, kiváncsi vagyok erre a dologra amiről beszélsz.

10 éve 10 hónapja #76695 Írta: zajn78

A

De ha alá tudod támasztani forrással, lehetőleg hivatalos forrással a létezését, kiváncsi vagyok erre a dologra amiről beszélsz.

1, általad emlitett Bombay-gyarmati-turcsányi könyv: (ebből dolgoztál ha jó értem)
Nézd csak meg:106 oldal itt kezdödik. de a 109 oldalon a kép alatti részt olvad el) 1 oszlop/1 bekezdés máris írja a zrinyi tovább fejlesztése a 40/43M zrinyi II ill 75mm tarackot ír.
2 oszlop is ír róla persze ez nem sok ill azt irja nem gyártották a zrinyi I-t 75 mm ágyó (nem tarack!) (1db készült az tuti)

2, Felföldi Pál: Tank könyv: 235 oldal a kép vagy a zrinyi I ről van/de arról nincs kép ha jól tudom) vagy a 75 mm tarack ágyús? (igaz nem valami jó kép) az irás a Zrinyi II-é

3,Szabó Péter- Számvéber Norbert: A keleti hadszíntér és Magyarország 1943-1945
237 oldal és a 239 oldalon ír a zrinyiről: bár az tüzérségiről nem (itt is ír a 75 mm tarackról).
(érdekes hogy itt írja azt is hogy voltak Stug III és hetzer tankjaink is .... hm)

Ennél többet én sem találtam, a nagyapám meg sajni nem él már és társai se igen.
Mivel csak 1 db maradt meg a zrinyiból (105 mm tarack) így nehéz kideriteni bármit is.

20 éve keresek infókat, de töredékek ill megjegyzéseken kivül én nem találtam mást. Amit írtam a nagyapámtól és katona társaitól tudom nem hiszem hogy kitalálták volna.

Egy sejtésem azért van mindenhol írják hogy 75 mm tarackkal is kiprobálták de ez harckocsi ellen nem volt jó! Lehet, hogy ezek voltak ezek mert tüzérségnek ezek megfeleltek. Vagy:a csata tapasztalatok alapján alakíthattak át rohamlövegeket. Esetleg más 105 tarackot, alkatrészt berakva. És ezeket használták így.

10 éve 10 hónapja #76696 Írta: zajn78
végére be ezek - eltem nagyszerű :huh: :silly:

10 éve 10 hónapja - 10 éve 10 hónapja #76700 Írta: Karika
Áhh, értem már, a 44M. Zrínyi I-re gondolsz? Itt egy kép, előtérben a Zrínyi I rohamágyú a 43M. 75mm L/43 tankelhárító ágyúval, a háttérben egy sima 105mm-es Zrínyi II rohamtarack.

Ez viszonylag közismert, ez lett volna a tankelhárító változata a Zrínyinek, de nem került sorozatgyártásra, mert gondok voltak az ágyúval, és nem sikerült a háború vége előtt megoldani őket. Csak egy, a képen látható prototípus épült.

Be is raktam a tech treembe, a tier 4-es Zrínyi top konfigurációja.

Amúgy nem a Bombay könyvből dolgoztam, mert akad benne néhány hiba, plusz olyan adat, amit nemtudom honnan vettek. Szerintem kb az összes magyar nyelvű könyvet olvastam már a témában amúgy. Ha bele szeretnél mélyedni a témába én a Bíró Ádám - Sárhidai Gyula: A Magyar Királyi Honvédség hazai gyártású páncélos harcjárművei 1914-1945 -öt, vagy a Varga A. József (szerk.): Magyar autógyárak katonai járművei című könyveket ajánlanám. Nem tökéletesek, de jelenleg a legjobb összefoglaló munkák, rengeteg illusztrációval és képpel. Kicsit nehéz saját példányhoz jutni, de szinte bármelyik könyvtárban megtalálhatóak.

Földi Pál könyvét viszont szintén nem ajánlanám, csak egy picit van Kurt Rieder pocsék munkái felet, és tényleg csak egy picivel.

Lényeg a lényeg, a Zrínyi I sem volt arty, tankelhárító rohamágyú volt, vagyis a játékban TD.
És ugyanannyi volt a 105mm taracknak és a 75mm ágyúnak is a kitéríthetősége is, de a Zrínyi I-en az ágyút egy kicsit lejjebb szerelték be, hogy a kívánt -8°depressziós szög meglegyen.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mario76

10 éve 10 hónapja #76706 Írta: beczl
Megválaszolva: beczl
Ha már Zrínyi. :-)

10 éve 10 hónapja #76751 Írta: mario76
Megválaszolva: mario76
Szia Karika eloszor is koszonet a magyar harckocsik bemutatásáért végzett munkádért amit az ftr.wot-news.com oldalon szoktak lekozolni. Bízzunk benne hogy
lesznek magyar tankok a játékban és a wg nem fogja elszúrni. Remélem hogy ezen az oldalon is lesznek leírások a magyar tankokról. További sok sikert

10 éve 9 hónapja #83109 Írta: Karika
Néhány videó magyar tankokkal

Zrínyi II rohamtarackok

Kb. 2 órányi filmhíradó, sok helyen feltűnnek tankok

Hírtv interjú egy magyar harckocsizóval + magyar tankok története

Néhány filmhíradó részlet tankokkal
filmhiradokonli...d=4872
filmhiradokonli...d=5119
filmhiradokonli...d=5126
filmhiradokonli...d=5174
filmhiradokonli...d=5555
filmhiradokonli...d=5091
filmhiradokonli...d=5863
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: CrawlingChaos, mario76, Szete58, tankaranka69, Angelus1991ster, PanzerGrey

10 éve 9 hónapja #83222 Írta: PanzerGrey
Megválaszolva: PanzerGrey
Ezekből a vasakból maradt fellelhető példány valahol esetleg? :oops:

10 éve 9 hónapja - 10 éve 9 hónapja #83236 Írta: Karika
Ja, a Kubinkai tankmúzeumban van egy-egy Toldi I, Toldi IIA, Turán II, Nimród és Zrínyi II, Moszkvától nem messze... Az összes többi megsemmisült.

10 éve 9 hónapja #83242 Írta: PanzerGrey
Megválaszolva: PanzerGrey

Ja, a Kubinkai tankmúzeumban van egy-egy Toldi I, Toldi IIA, Turán II, Nimród és Zrínyi II, Moszkvától nem messze... Az összes többi megsemmisült.

Köszi az tartalmas infót,és minden elismerésem a hozzászólásaidért(munkádért)!Szeretem az ezzel kapcsolatos írásokat. ;)

Téma: OFF topik

• karnevalkupa@gmail.com profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Erősen konteó gyanús hozzászólás, remélem...
    • Írta: karnevalkupa@gmail.com
    • 3 napja 16 órája ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• VaFec profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • A Vz. 55 tankon melyik löveget célszerű...
    • Írta: VaFec
    • 4 órája 23 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 3 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 2 napja ezelőtt
    • perretz profilkép
    • Adminok figyelmébe (2)
    • Bármikor le lehet mondani, az időszakának...
    • Írta: perretz
    • 2 hete 16 órája ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 3 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.