Áhh, értem már, a 44M. Zrínyi I-re gondolsz? Itt egy kép, előtérben a Zrínyi I rohamágyú a 43M. 75mm L/43 tankelhárító ágyúval, a háttérben egy sima 105mm-es Zrínyi II rohamtarack.
Ez viszonylag közismert, ez lett volna a tankelhárító változata a Zrínyinek, de nem került sorozatgyártásra, mert gondok voltak az ágyúval, és nem sikerült a háború vége előtt megoldani őket. Csak egy, a képen látható prototípus épült.
Be is raktam a tech treembe, a tier 4-es Zrínyi top konfigurációja.
Amúgy nem a Bombay könyvből dolgoztam, mert akad benne néhány hiba, plusz olyan adat, amit nemtudom honnan vettek. Szerintem kb az összes magyar nyelvű könyvet olvastam már a témában amúgy. Ha bele szeretnél mélyedni a témába én a
Bíró Ádám - Sárhidai Gyula: A Magyar Királyi Honvédség hazai gyártású páncélos harcjárművei 1914-1945 -öt, vagy a
Varga A. József (szerk.): Magyar autógyárak katonai járművei című könyveket ajánlanám. Nem tökéletesek, de jelenleg a legjobb összefoglaló munkák, rengeteg illusztrációval és képpel. Kicsit nehéz saját példányhoz jutni, de szinte bármelyik könyvtárban megtalálhatóak.
Földi Pál könyvét viszont szintén nem ajánlanám, csak egy picit van Kurt Rieder
pocsék munkái felet, és tényleg csak egy picivel.
Lényeg a lényeg, a Zrínyi I sem volt arty, tankelhárító rohamágyú volt, vagyis a játékban TD.
És ugyanannyi volt a 105mm taracknak és a 75mm ágyúnak is a kitéríthetősége is, de a Zrínyi I-en az ágyút egy kicsit lejjebb szerelték be, hogy a kívánt -8°depressziós szög meglegyen.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...