VK 20.01 D
Teljesen jól látod: ezt az 5 cm-es ágyúval lehet a legeredményesebben használni.. és épp ez a baj vele: kb "full gold"-dal kell tolni ha ki akarod belőle hozni azt amire képes.
Vannak tankok, amik igen jól elmennek gold lőszer nélkül ( kredithozam szempontjából ezekkel éri meg játszai! ) ... és vannak olyan tankok, amikkel ha sebezni akarunk akkor kötelező elég sok prémium lőszert használni. (Netán full gold-dal tolni.)
Amúgy alapvetően a legtöbb light tank ilyen ... magasabb tierű, vastagbőrű tankokat kéne megsebezniük egy kisebb ágyúval.. ez sokszor csak prém lőszerrel szokott összejönni. ( Örül ennek a WG, mert hogy az ilyen tankokat finanszírozni tudja, veszi meg a mezei játékos a prém accot meg a kreditfarmoláshoz a t8 prémtankot...)
Azok a tankok "goldigényesek", amiknél az AP átütés és a gold átütés közt óriási különbség van. A 67/130 az bizony pont ilyen! 2 * 67 = 134 ... mint látod közel kétszeres a gold ammo átütése!
És de medeknél is előfordulnak ilyen kifejezetten gold-igényes vasak. ( M7 105/170, Type T-34 112/189 átütési érték pld)
Szóval a VK 20.01D egy ilyen kifejezetten gold-igényes ágyúval szaladgál.
Felszerelés:
1.
Közepes tankon az optika kötelező, és kész. (Igen, menet közbeni optika és nem pedig periszkóp. Én egyedül a Chi-Nu-Kai-ra rakok periszkópot, no de az inkább tornyos TD semmint médium tank... )
2.
Célzásgyorsító azaz "fejlesztett célzórendszer". Az kell erre a tankra! Ugyanis 24 lövés percenként, ugyanakkor 2.3 másodperc míg rászűkül a célpontra. Ha hamarabb rászűkülsz hamarabb lőhetsz!
3.
Az első kettő szerintem egyértelmű, a harmadiknál kínban vagyok. Két egyaránt vonzó lehetőség van ugyani. Egyik a ventillátor (én ezt ajánlanám, szeretek messziről lövöldözni, csipegetni.. a ventillátor mindenen javít egy picit, a betöltést, a rászűkülés idejét és az ágyú pontosságát is javítja picivel.) A másik lehetőség a töltésgyorsító, amit akkor érdemes választani, ha a DPM-et akarod maximalizálni, és főképp leforgós közelharcban akarod DPM-ből ledarálni az ellenfeleidet.
Minden esetre igen, jól látod: azt mondtam h rakj fel a tankra 1 millió 200 ezer kredit értékű felszerelést kb. (Akciósan fele ennyiért meg tudod venni.. amikor felszerelés leárazás van.)
Amíg nem jön össze ez a felszerelés (meg a majrélámpa): addig ventillátor+periszkóp+álcaháló, és Te vagy a csapatot távolról támogató TD
+Fogyócikkek: én az mondanám hogy nagy tűzoltó, kis javító és kis elsősegély... de biztos vannak akik tűzoltóból is kicsit javasolnának.
+Festés: én kb mindent lefestek, főképp esztétikai okból

... ez rajtad áll, de miért ne festenéd le.
Legénységi skillek:
Ez a leghúzósabb.
- lámpa-álca-álca... sor, mint minden közepesnél itt is kéne.. ez szokott az első lenni... majrélámpa fontos!!!
- Full BIA sor: ez természetesen kéne, ugyanazért amiért a ventillátor
- vegyes sor: álca - menet közbeni pontosságot növelő skillek gunner és driver, "situational awareness" vagy mi a rádiósnak, biztonságos elhelyezés a töltőnek
- kéne egy full javítás sor is
Mint látod ez négy skillsor! ( Szerintem az elsővel kell kezdeni, az hogy a többit milyen sorrendben rakod fel meg inkább ízlés kérdése... )
Német medeket szerintem akkor tudsz jól (élvezetesen maximalizálva a teljesítményüket) játszani, ha van egy JÓ német med legénységed.
Szóval én azzal kezdeném, hogy veszek akciósan egy SkodaT25-öt, meg legénységet amit eleve az elsőnek betervezett medre képezve veszek .. és a prémtankban tréningezem a legényeket ( PzT25 most 750 gold akciósan, annyit tényleg megér!!) ... vagy ha van rá keret akkor egy Panther 8.8 (az öt fős míg a kicsit élvezetesebb Mutz csak négy fős legénységű) , abban még gyorsabban fejlődnek...
Aztán mindíg átképzed a legényeket (goldból természetesen ... a teljes legénység átképzése arra a német medre amivel játszol 1000 Ft kb... és így mindíg minden tankot egy kiváló legénységgel játszhatsz.
... Na most én NEM játszok saját accon német medekkel, a fenti okból

nem ér meg nekem 1000 Ft-ot tankonként hogy játszhassak velük

... annyi minden más is van amivel játszani akarok
De ha egyszer rászánom magam, akkor ezt fogom csinálni. A legények addig is tornásznak a PzT25-ben
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...