Jelenleg 91 vendég és nincs Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

A befejezéshez nem lehet köze, mert én is látom ...
21Megahertz 3 órával ezelőtt
Érdekes. Azután kaptam meg, amikor befejeztem a 20 szintet ...
PZoli 4 órával ezelőtt
Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 11 órával ezelőtt
Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 18 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 1 napja
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 1 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 2 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 2 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 3 napja

Szovjet harckocsik

10 éve 5 hónapja #110522 Írta: Red_Doki
Megválaszolva: Red_Doki
TD nerfekre rátérve, szerintem is lassan már játszhatatlanok lesznek. Főleg a szovjetek (ezért nem a dühöngőbe írtam). Lényegében azért mert jórészt ők építenek legtöbbet az álcázásra a páncélzat ellenében. Pl a német TD-knek is jó az álcája (kis tierben) de messze jobb a frontpáncéljuk. (RHM és társai kivétel) Lassan már tényleg csak azok a TD-k lesznek használhatók akik agyon vannak páncélozva. Pedig szerintem egy páncélvadásznak nem erről kellene szólnia. Van kb 2-3 pálya ahol a hagyományos páncélvadászok életképesek és annyi.

Mert ha sokat mozogsz, szaladozol akkor majdnem bárhol lehetsz sikeres a mozgékony szovjet TD-kel, de akkor mi a f*sznak az álca stb. Arra ott vannak a medek.

Páncélvaásznak lesből kellene támadni, majd ha kell visszavonulni és másik fedezéket keresni. De jelenleg az van hogy elbújsz lősz, aztán csikicsukizol mint egy havy.

Csak azért játszok még szovjet TD-vel, mert szeretem őket. És mert mindegyikben van valami ami miadt szerethető. De lassan már az eredeti funkciójukat vesztik.

Jelenleg szerintem randomban medek dominálnak, erődözésben (T6) az új lightok.
A legnagyobb gond, hogy a sok játékos azt hiszi a játék lényege, hogy ő a kedvenc tankjával bárkit legyaluljon. Sírtak az TD-k miadt mert kilövik őket a f*szra. Minek ment elébbe? Más is a sebzésre játszik. Lightok túl erősek, ezért kevesen spottolnak, inkább harcolnak. persze hogy nincs aki felfedezze a rejtőző TD-t. De ha fel is derítik, nincs arty aki kilője, mert sokszor 2-3 lövés is kell mire kifekszik (Mert 1-2 lövés el sem találja). A lényeg hogy randomban az emberek 90%-nak nincs semmilyen hadi/katonai ismerete, és nem is akar ismeretet szerezni. Fogalmuk sincs mit jelent a felderítés (nem elég spotolni egyszer, spoton kell tartani még az arty oda nem lő. Mert sokszor fölspotolnak valakit, aztán othagyják, az meg eltűnik mire az arty odaszűkül. És persze az arty a hülye mert nem tőte ki), mire kellene használni egy havzt vagy medet, mi a stratégia egy jó kamójú TD-vel. és a lényeg, nem tudják hogy kell egységes csapatként működni, mi a feladatuk a csapatban. Tudom random, de akkor is vannak alap dolgok amit ha az a legtöbb ember betart, akkor máris jobban mennének a dolgok.

De persze az is igaz, hogy ez egy játék és a legtöbben szórakozni ülnek le... (de akkor miért rontják el a másik ember szórakozását. Mert nekem az a szórakozás, ha jó csapattal hozunk le egy mecset, és nem vért izzadva 1 v 5-ben hozom le a csatát)

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

10 éve 5 hónapja - 10 éve 5 hónapja #110529 Írta: Jackal_hun
Megválaszolva: Jackal_hun
Figyelem: Spoiler!

Elég sok illogikus dolog van abban amit írtál.

Az embereknek nincsen katonai/hadi ismerete, pl. nekem sincs, nem is voltam katona és a magyar honvédségben nem is lennék, de ennek semmi köze a katonai ismeretekhez, nem ettől lesz valaki jó vagy rossz játékos. Pl. apám volt katona, műszaki végzettsége miatt rádiós volt, most szerinted van fogalma a páncél átütési mechanizmusokról? Nyilván nincs, mint ahogy az ejtőernyősnek se lesz. Ne vetítsük le ezt a való életből.

Nincs arty? Szerintem sokkal több van mint amennyi kellene, van mikor oldalanként 4-5 is....

A lightok nem azért nem spotolnak, mert nem lehetne velük, hanem mert nagyon sok helyen nincs értelme:
- a pályák felén mert városi, vagy nincs bokor
- azért mert képesek sebezni, ami egyben azt is jelenti hogy többet tesznek hozzá a tankok megölésével, mint anélkül, mert a spot rendszer automatikus
- a passzív spot gyakorlatilag megszűnt (prohorovkat, Malinovkat kivéve), mindenki aktív sporta játszik, ha meg már mozogsz, rá is tudsz szaladni az ellenfélre
- van egy csomó új light tank, akik autoloadersek, nekik alapból rá kell menni az ellenfélre
- a spotra nem biztos hogy lőnek a csapattársak, ráadásul a jó spotterek önmagukban nem élnek meg, mert a jó spotter szinte mindig jó játékos, aki vajon számíthat a gyenge többire? Nem, vagyis nem fogja magát feláldozni értelmetlenül

Az hogy ki kinek rontja el a szórakozását nézőpont kérdése. A piros a sárgáét, a sárga a zöldét. a zöld a kékét a kék a lilét és így tovább, legalább is ha abból indulunk ki, amire te utalsz.

Másik dolog, meg hogy nincs ilyen hogy mire kellene használni egy tankot, meg hova kellene menni. A játék változik, egyre több a hibrid tank, mindig arra kell használni ami az adott helyzetben előnyösebb számodra. Ez nem jelenti azt hogy nem oda kell menni, ahol hatékonyabb vagy, de nem mindig LEHET oda menni, más okok miatt.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: eldegor, gmaster0o0

10 éve 5 hónapja #110532 Írta: Dodge94HUN
Megválaszolva: Dodge94HUN
Azért a TD kiherélésben igaza van. Teljesen értelmetlen játszani velük, de igazi spotterekkel is az általad ismertetett okok miatt.

10 éve 5 hónapja - 10 éve 5 hónapja #110537 Írta: Jackal_hun

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy most kezdtem az orosz hevy ágat es hogy is7 vagy is4? Gondolom sokszor előfordult már ez a kérdés de nem találok sehol értelmes válszoat..Légyszives irjatok előnyöket és hátrányokat!
Köszönöm előren is!

Első sorban attól függ, hol tartasz az ágakon. Ha csak a T10 érdekel, akkor van két elemzés a wotinfon:
IS 4: www.wotinfo.hu/...lemzes
IS 4 weak spots: wotguru.com/wea...-is-4/
IS 7: www.wotinfo.hu/...lemzes
IS 7 weak spots: wotguru.com/wea...-is-7/

Összességében az IS7 egy sokkal jobb tank, ami azért van, mert a nagyobb alfa + az iszonyatosan troll páncél miatt nem lehetsz benne biztos, hogy a lövés átmegy-e vagy sem. A hasát mind a kettőnek el kell dugni, a különbség az, hogy az IS7 minél közelebb áll, annál nehezebb belőni, mert nő a szög, ez az IS4-nél nem igaz.

Az IS4-nek több a HP-ja de ez csak egy dolgot jelent: hogy túléljen, kapott HP buffot mert egy szarabb tank. Szerintem T10-ben a 440-es alfa kevés, senki nem fél tőle, viszont baromi jól side scrapel, neki a legvastagabb az oldal páncélja. A gond az, hogy az ágyú mind a kettő esetén elég rossz soft statokkal rendelkezik, emiatt közel kell menni, ha viszont már közel mész, akkor inkább a troll páncél és a nagy alfa számít. CW esetén egyértelműen IS7 a mozgékonyság miatt, de ez randomban is sokat számít.

Az ágakról:
- az IS4 ág tele van lassan vánszorgó "jól" páncélzott tankokkal, ami ma már nem sokat ér (ezek nagy része nem döntött, csak vastag), mert a gold lőszer negálja, ezért vagy rád szaladnak több irányból, vagy nem érsz oda a csatára, elég szar tankok ami a taktikai értéküket jelenti (más aspektusban lehet hogy jók). Az ágból viszont felfele durván kilóg szerintem a T150 és az ST-I, ezek tényleg jó tankok csak időben el kell velük indulni
- az IS7 ágon az IS7 és az IS3 emelkedik ki, ezek ESL / Stronghold tankok, tehát ha valaha is akarsz klánba menni, ez fontos lehet, a többi egyébként elég gyengus tank (IS ilyen se hal se hús tank, az IS8-nál meg sok a jobb tank a szintjén)

Ami fontos és ebben gondolkodj (legalább is nehéz tankok esetében), a többi marhaságot felejtsd el, mert ezek döntik el a csatákat:
- milyen páncélod van, az a jó ha extrém szögben döntött, emiatt az effektív értékei magasak (tehát ne azt nézd, mit ír a játék, az semmit nem jelent) = mennyire troll, pl. ilyen IS7, IS3, kínai tankok össze vissza álló páncélja (110, WZ-111-1-4)
- ha a páncélod döntött, de vékony, megmarad a mozgékonyságod, ami KULCSFONTOSSÁGÚ ebben a játékban
- mekkora az alfád, minél nagyobb, annál jobb, de ezzel nő a töltés idő is. Az ideális valahol 11-12 mp körül van 490-es alfa mellett, ehhez sok tank van közel, IS7, WZ-111-1-4, IS4, ST-I, IS8
- mekkora arányban tudod sebezni az ellenfelet, vagyis átütés + pontosság kombinációja (minél pontatlanabb, annál közelebb kell menni), ezért rosszak a pontatlan, kis átütésű ágyúk (WZ-111, 112 és társai)

Persze van még száz másik paraméter, én is szoktam ilyenekre hivatkozni az elemzésekben, de azok inkább csak kiegészítő adatok és a jó játék sok esetben negálja őket.

A D25T ágyú maga a sátán, messzire kerüld el:D

Remélem tudtam segíteni
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Ergil, Billy1073

10 éve 5 hónapja #110538 Írta: flexman911
Megválaszolva: flexman911
Az egyéni küldetéseknek hála nem ritka a 3 light, 3 arty felállású team random meccsekken és sajnos a light-ok 90%-nak esze agában sincs spotolni, csak a küldetést szeretné megcsinálni.
Én nem tudok light-ozni, de nem is játszok velük. :)

10 éve 5 hónapja #110541 Írta: Jackal_hun

Azért a TD kiherélésben igaza van. Teljesen értelmetlen játszani velük, de igazi spotterekkel is az általad ismertetett okok miatt.

De arra nem is írtam semmit:D

10 éve 5 hónapja #110542 Írta: Warthog
Megválaszolva: Warthog
To: Rosszpénz. Én anno kezdő koromban vettem meg először az IS-8-at és az első 100 csata után eladtam 34,2%-os winrattel :) Most komolyabb szakaszozás nélkül a 277-ik meccsre felhúztam 58.48%-ra. Nekem most nagyon fekszik. Bár még így sem érem el azt az eredményt amit te :)

wotinfo.net/en/...ver=EU

Ha van kedved nézd meg a winratem a T54-el. :D Na ezért nem kéne kezdőket nagy szintű tankok közelébe engedni :) Volt honnan fejlődni :D Ha meglesz az IS-7 az lesz a következő amit visszaveszek és kijavítom az eredményem vele.

10 éve 5 hónapja - 10 éve 5 hónapja #110544 Írta: hadtjuk
Megválaszolva: hadtjuk

De persze az is igaz, hogy ez egy játék és a legtöbben szórakozni ülnek le... (de akkor miért rontják el a másik ember szórakozását. Mert nekem az a szórakozás, ha jó csapattal hozunk le egy mecset, és nem vért izzadva 1 v 5-ben hozom le a csatát)

Én úgy vagyok vele, ha lehozok egy meccset, még ha csak 1 v 1-be, akkor is örülök… De ha ennyire nem bírod az agyhalott csapatot, akkor tudom ajánlani szakaszozást/századozást.
Más: Ami iszonyatosan felbosszantott tegnap. Mért van az, hogy ISU-val ellövök két menetbe haladó tank között, amik az én néző pontomból fedik egymást (a két tank közvetlenül egymás mellett haladt… tőlem 400-500 m-re)? Gyorsabbak a tankok a lövedéknél? Vagy a két tank között lelassult/megállt a lövedék? Sajnos nem tartottam mega replayt. De még most is rág a méreg… Néha a rng nagyon nem pártol, a fent említett csatában 5 lövésből 1 átütő találatom volt :S , meg két lánctalp :sick:

10 éve 5 hónapja #110547 Írta: Jackal_hun

Én úgy vagyok vele, ha lehozok egy meccset, még ha csak 1 v 1-be, akkor is örülök… De ha ennyire nem bírod az agyhalott csapatot, akkor tudom ajánlani szakaszozást/századozást.
Más: Ami iszonyatosan felbosszantott tegnap. Mért van az, hogy ISU-val ellövök két menetbe haladó tank között, amik az én néző pontomból fedik egymást (a két tank közvetlenül egymás mellett haladt… tőlem 400-500 m-re)? Gyorsabbak a tankok a lövedéknél? Vagy a két tank között lelassult/megállt a lövedék? Sajnos nem tartottam mega replayt. De még most is rág a méreg… Néha a rng nagyon nem pártol, a fent említett csatában 5 lövésből 1 átütő találatom volt :S , meg két lánctalp :sick:

Én a múltkor egy replayben ellőttem az FV 4202 tornya és teste között, ahogy fordította felém, egy kb 30 cm-es részen, ezt SOHA SENKI nem fogja tudni még egyszer megcsinálni:D Szóval mikor nem kell hogy pontos legyen az ágyú, akkor az:D

10 éve 5 hónapja - 10 éve 5 hónapja #110575 Írta: Red_Doki
Megválaszolva: Red_Doki

Figyelem: Spoiler!

Elég sok illogikus dolog van abban amit írtál.

Az embereknek nincsen katonai/hadi ismerete, pl. nekem sincs, nem is voltam katona és a magyar honvédségben nem is lennék, de ennek semmi köze a katonai ismeretekhez, nem ettől lesz valaki jó vagy rossz játékos. Pl. apám volt katona, műszaki végzettsége miatt rádiós volt, most szerinted van fogalma a páncél átütési mechanizmusokról? Nyilván nincs, mint ahogy az ejtőernyősnek se lesz. Ne vetítsük le ezt a való életből.

Nincs arty? Szerintem sokkal több van mint amennyi kellene, van mikor oldalanként 4-5 is....

A lightok nem azért nem spotolnak, mert nem lehetne velük, hanem mert nagyon sok helyen nincs értelme:
- a pályák felén mert városi, vagy nincs bokor
- azért mert képesek sebezni, ami egyben azt is jelenti hogy többet tesznek hozzá a tankok megölésével, mint anélkül, mert a spot rendszer automatikus
- a passzív spot gyakorlatilag megszűnt (prohorovkat, Malinovkat kivéve), mindenki aktív sporta játszik, ha meg már mozogsz, rá is tudsz szaladni az ellenfélre
- van egy csomó új light tank, akik autoloadersek, nekik alapból rá kell menni az ellenfélre
- a spotra nem biztos hogy lőnek a csapattársak, ráadásul a jó spotterek önmagukban nem élnek meg, mert a jó spotter szinte mindig jó játékos, aki vajon számíthat a gyenge többire? Nem, vagyis nem fogja magát feláldozni értelmetlenül

Az hogy ki kinek rontja el a szórakozását nézőpont kérdése. A piros a sárgáét, a sárga a zöldét. a zöld a kékét a kék a lilét és így tovább, legalább is ha abból indulunk ki, amire te utalsz.

Másik dolog, meg hogy nincs ilyen hogy mire kellene használni egy tankot, meg hova kellene menni. A játék változik, egyre több a hibrid tank, mindig arra kell használni ami az adott helyzetben előnyösebb számodra. Ez nem jelenti azt hogy nem oda kell menni, ahol hatékonyabb vagy, de nem mindig LEHET oda menni, más okok miatt.

Nem azt mondom, hogy mindenkinek elitkatonának kell lennie, hogy jó játékos legyen. de pl az aki Tigrisel fedezet nélkül ráront az a full Hp-s ellenre és kilövik, az ne szidja aztán a csapatot. mert talán várhatott volna egy kicsit még az arty vagy egy TD kicsit megpuhítja, és aztán simán nyert volna. Mint a való életben, tüzérség megpuhítja az ellen vonalát, hogy elősegítse az áttörést. de a játékban sokszor ott akasztják meg az ellent, ahova az arty be sem lát! Pedig sokszor csak egy kicsit kell hátrébjönni, és az arty is azonnal be bír segíteni a védekezésben, támadás előkészítésében.

De mindegy, nem tudom így elmagyarázni mire gondoltam.

Igen van arty. Sok is. de szinte használhatatlan arra amire kell. mert néha száguldó tankot kikapod kapásból, de ha a csapatnak szüksége lenne rád, akkor egy istenért se találod el az őket veszélyeztető célpontot. Csak arra jók, hogy elbaszák a csatádat, profi artysnak kell lenni, hogy hasznára is legyél a csapatnak.

A paszív spotal is ugyanaz a helyzet mint az artykal TD-kel. Nincs értelme. Minek vigyek csatába egy TD-t vagy artyt, ha spot nincs, meg a lightok úgy is efektívebbek.

És szerintem igenis a lightnak spotolni kellene. Ha kell megvédi magát, levadásza a gyenge ellenfeleket, de ne kampeljen már az ISU-m áta mögött az isten verje meg!

Amikor csak tehetem strongholdozok és randomba is szinte mindig szakaszban megyek, de azért bizonyos dolgok nagyon frusztrálnak.

"Másik dolog, meg hogy nincs ilyen hogy mire kellene használni egy tankot, meg hova kellene menni." - ezzel meg egyáltalán nem értek egyet. Pl Jól páncélozott havyvel igenis a frontot kell tolni, lightal spottolni és nem fordítva...

De nem akarom ezt a témát fojtatni, mert nincs időm a válaszokat olvasni. (AFK leszek)

10 éve 5 hónapja #110578 Írta: Jacc80
Megválaszolva: Jacc80
Sziasztok,

Részeben egyet kell értsek az előttem szólókkal.
A tankokat a funkciójuknak megfelelően kéne használni.
HA LEHET.

De sajnos randomban sokszor nincs rá lehetőség.
Spotolhatok én órákig, ha nem lövik a spotolt tankokat, mert 300m-el mögöttem kempelnek és el sem látnak addig, vagy bujkálnak a dombok mögött nehogy valaki meglője őket.

Egy tipikus példa a múlt hétről.
Prokhorovka, egy spottra nagyon is jó pálya...
Light-ként nekem kellet menni blokkolni a foglalást, mert a csapat fele agyhalott volt vagy camper...

Közel annyit sebeztem mint spotoltam egy T7-es csatában, de ha csak a spotra hagyatkozom akkor a sok agyhalott között esély sem lett volna lehozni a meccset.

A végén úgy döntöttünk hogy Top-gun helyett BA legyen...

Egy szó mint száz, sajnos nem mindig lehet a tankokat a küldetésüknek megfelelően használni. Ez nagyban függ a csapattól is.
Ugyanakkor néha érnek kellemes meglepetések, amikor az arti figyel a spotra, vagy amikor egy jó TD-s a megfelelő helyen van és egy massziv Szovjet HT-val karöltve egy egész oldalt tudnak tartani...

KV4-el és ST-I-vel is volt szerencsém ilyen csatákat menni... :)
Mellékletek:

10 éve 5 hónapja #110588 Írta: Hunyadi_Loveszdandar
Megválaszolva: Hunyadi_Loveszdandar
IS-7-es témához annyit, hogy:
Volt-e arra példa, hogy valaki, valahogyan (pl.: úton, lejtőn lefelé, arany fogyóeszközökkel olajjal stb.) elérte az tank végsebességét? B)

10 éve 5 hónapja #110596 Írta: gmaster0o0
Megválaszolva: gmaster0o0
szerintem lehet jatszani a td-kell, csak meg bokorba kell gubbasztani:D vagy csak az elejen. Legalabbis en a su100-al ugy jatszok h. elejen ovatosan vegen agresszival ,mint egy med flankelek, es tolom 390et az ellenfelek oldalba/hatuljaba, probalok nem egyedul, hanem valami mas tank mellett menni es moge huzodni vissza.De lehet en cisnalom rosszul, meg csak ismerkedunk(~50-60 csata)

10 éve 5 hónapja - 10 éve 5 hónapja #110599 Írta: Stariah
Megválaszolva: Stariah

Volt-e arra példa, hogy valaki, valahogyan (pl.: úton, lejtőn lefelé, arany fogyóeszközökkel olajjal stb.) elérte az tank végsebességét? B)

Amikor El-Halluf- nal a sziklakrol leugrasztasz a vize, akkor meg tul is szarnyalhatod :P
Bar csak rovid ideig tart az orom :D
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: eldegor

10 éve 5 hónapja #110606 Írta: bandras32
Megválaszolva: bandras32

Én már mentem vele 65-67-et, lejtőn lefelé. :) Meg tud lódulni nagyon. :lol:

Téma: OFF topik

• karnevalkupa@gmail.com profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Nem biztos, hogy a víz a hibás, ha a kacsa nem...
    • Írta: karnevalkupa@gmail.com
    • 49 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 23 órája 3 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 6 napja 15 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 2 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 4 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.