IS-4-ről kérdeznék. Nekem valahogy kimaradt ez a tank, nem is látom Tier 10-es csatákban, ami alapján azt gondoltam, hogy egy hulladék. Néztem hétvégén a 7v7-es EU-s bajnokságot és több alkalommal is használták, miközben a híresebben páncélozott IS-7-et nem (vagy alig). Valaki tudja ennek az okát? Jó valamire az IS-4 vagy sem? Ha igen, akkor mire és miért nem használják mégsem?
Forrás: Az említett 7v7-es bajnokság:
www.twitch.tv/v...271265
Eredetileg "csak" működőképes volt, de azóta kapott páncélbuffot és egész pofás kis jószág lett.
Páncélzat: a tornyán az ágyú feletti rész overmatch révén törhető volt (IS-3 esetén ugyanez van), plusz volt kupola a tornyán, meg a testen a sofőrnyílás. A páncélbuff óta szemből kb. törhetetlen a torony, és a test is jobb lett. És a sidescrape, eredeti erőssége, az bizony megmaradt. (Csak a váll-lemezre kell kicsit vigyázni közben.)
Ágyú: alaplőszer 258 mm alap átütés (AP), szokásos 340 mm átütésű HEAT prémium lőszerrel. Nem repülnek APCR sebességgel, de heavy dühüngőben abszolút nincs gond. Szórás és pontosság terén támogatni kell rendesen, hisz T10-ben tömegesen röpködnek a 340 penes HEAT-ek és nem lehet a végtelenségig célozgatni (én venti-vertstab-célzásgyorsító triót tettem rá még régen, ma már talán a célzásgyorsító helyére forgási mechanizmust tennék). DPM terén jobb, mint az IS-7 (majdnem eléri az Obj. 277-et). A sebzése 440, ami T10-ben kb. alsó középkategória, ezt tartsuk észben (a 400 alfás T110E5-tel nyugodtan leállhatunk egyesével lövéseket váltani, a 490 alfás IS-7-tel, Obj. 277-tel és WZ-111-5A-val már vigyázzunk).
Mobilitás: középkategóriás vagy felső középkategóriás. Szóval odaér, ahova kell, csak az IS-7 meg az Obj. 277 leelőzi gond nélkül.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...