Veteránoktól kérdeznék!
Benneteket mi motivál a játékba lépésre?
Az egész kérdésedre válaszolok tömören, és utána reagálok pár korábbi hozzászólásra, mert más rálátást tapasztalok velük szemben. (nem idézem az egész eredeti kommentet, mert sok helyet foglalna

)
Tehát tényleg tömören: A játékosok mögötti emberek és a számomra "kompetitív játék".
Csak ismétlem magam. A játék 2 részből áll: szabad játék - random és egyéni spec játékmódok (pl.: steel hunter, frontline, stb..) - ;
és kompetitív játék - kláncsaták (hadijáték, kampány, cw, sh, advance) és co-operative játékmódok (pl.: halloween, road to berlin stb...). - ;
Én a játék fő elemének az utóbbiakat tartom: hatalmas társaságok (klánok, klánszövetségek, baráti társaságok) közreműködésével létrejövő eseményeken való részvétel.
Hosszabb kifejtés az idézetben (saját story, a kérdéshez semmi köze):
Lassan 8,5 évnyi játék első 4 évében nagyarányban randomoztam, mivel nem volt semmi más. Emiatt számomra is voltak hónapos/féléves kihagyások.
Véletlen (és ez fontos) 2016-ban jó klánhoz vetődtem, ahol ténylegesen kaptunk (én 7k csatával) kezdők segítséget, és ekörül érkezett meg az új erőd rendszer is, tehát a taktikusi alapok is voltak.
2018 eleje óta játszok úgy a játékkal, hogy szerintem nem volt olyan hónap, hogy legalább 1x ne léptem volna be.
Rengeteg szabadidőm volt, és kedvem is, így voltam minden: taktikus (2020 februárban nyugdíjaztam magam), hírszerző, toborzó, személyzeti tiszt, elkezdtem más klánoknál légiózni, azokkal a játékosokkal megismerkedni, hívnak is rendszeresen, ezen kapcsolataimat máig élvezem és bővítem.
Részletezve:
Hírszerző - angol nyelven való kommunikációm fejlődése, a játék hátterének bőséges megismerése.
Taktikus - vezetői feladatok megismerése és gyakorlása, valamint a játékban való fejlődésre való elvárás magammal szemben.
Toborzó & Légiós - kapcsolatok kialakítása, melyek mind a játékban, egyes esetekben pedig a való életben is előnyt adtak, rengeteg különböző élettörténetet, gondolkodásmódot ismerhettem meg, mellyel a sajátom is csiszolódott.
Ritka szerencsések egyike vagyok, de az idő, amit bele fektettem a fönteikhez számomra megérte.
Hasonlítási alapokkal: Szerintem a WoT a legtöbb aspektusát véve jobb mint évekkel ezelőtt. Persze ebben az is benne van, hogy light/med stílust szerettem meg, és ezen a téren a játék változásai többször szolgáltak ki, mintsem vettek el tőlem. Illetve a játékaim fele random csak, a többi tényleges csapatjáték.
A közösségre sem lehet panaszom, helyzetemben az szerver játékosállománya többször szolgál ki és teszi szórakoztatóvá a játékaimat, és toxikusság is inkább a játékosok és fejlesztők között van, nem pedig játékos és játékos között.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...