Itt a 140K kategória nagyjából lefedi az igényeid és van bennük fejlesztési lehetőség. De van itt egy két kollega aki jobbat is összerak ennyi pénzből.
radium.hu/radiumpc/
HA monitor is kell akkor a használt monitorok nem nagyon rizikósak. Én A DELL 2210 és társait nagyon tudom ajánlani. Kb felében van mint egy új. Igaz a betekintési szögei alacsonyak, de egy laptop kijelzőt agyonpüföl. 
Összeraktam egy olcsó, de fejleszthető alternatívát. Nem foglalkoztam a finom hangolással, de jóval okosabb gépet is ki lehet hozni ennyi pénzből mint az előre szereltekből.
Példa a mellékletben
Előre elnézést a "felszínes" meg "túlságosan nagyvonalú" megfogalmazásért, de sajnos nem értek túl sokat a számítógépekhez...
Szóval, eddigi közel 20k csatámat 20 fps alatt játszottam (nem vicc), s mivel az eddigi 4 éves HP 620-as gyári laptop-omnak már nemcsak a WoT-tal vannak problémái, úgy döntöttem, hogy kellene valamit újítani...
Viszont, mint már írtam, nagyságrendileg a "kikapcsolás-bekapcsolás" tudásszinten vagyok - legalábbis az itt "szaktanácsadóként" működőkhöz képest - így számomra kb. a bolti, komplett egész laptop (op. rendszerrel együtt) vásárlása a leginkább járható út...
Ami további probléma, az az ár, ugyanis 130 ezernél többet nem nagyon szánnék rá...
TEHÁT A KONKRÉT KÉRDÉS: Tudna-e produkálni ~30 fps-t stabilan, minimum grafika mellett max. 130 ezer Ft-os gyári gép, bármiféle "hozzányúlás" nélkül?
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
(Ha nagyon "konfiguráció-függő" a dolog, kinéznék magamnak pár lehetőséget, csak az alap problémám az, hogy reménykedjek-e egyáltalán lényeges javulásban, vagy ahhoz jóval többet kéne fizetni?)
Köszönöm a gyors választ, viszont - ha jól láttam - azt kifelejtettem, hogy leendő kollégistaként sajnos kb. csak és kizárólag laptop jöhet szóba...

Valamint, még 1x köszi az összeállítást, csak ismételten mondom, eddig nekem az ilyen "gépes bütyköléseket" mindig ismerős végezte szívességből, viszont jelenleg kb. az ország másik végében tartózkodik...

Szóval kb. egy op. rendszer-újratelepítésnek sem mernék egyedül nekifutni, nemhogy egy gépet darabokból összerakni...

Ezért írtam, hogy olyat szeretnék, amit bekapcsolok, fölrakom a WoT-ot és már nem kell vele többet b@szakodni...
Jah és egyébként az a +10k még beleférne, ha komplett, működőképes lenne a laptop...
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...