Egen, pár évet dolgoztam ilyen területen ... élvezetes évek voltak

( És ez segített hozzá hogy dolgokat más szempontból lássak, ne csak fanatikus játékosként

.. )
Eltűnő hullák: az PEGI hülyeség, ne a játékon kérd számon

... azaz meg tudnák csinálni a fejlesztők, csak nem akarják... nem szabad... ugyanis ha valahány éves korhatár besorolással akarsz kiadni játékot, meg kell feleljen bizonyos PEGI szabályoknak... "lehet benne hulla de tűnjön el" ... "ne legyen benne VÉR" ... "ne legyen benne hulla" .. .WOT ezért tud egész alacsony életkori határral kijönni, mert nincs benne ember semmilyen formában. ( Valamék pályán van egy madárijesztő... de ennyi)
Magyar témájú játék: a játékfejlesztés pénzbe kerül. Egy szoba megrajzolása amikor utoljára hallottam árat kb 40 ezer Ft, és akkor még nincs benne semmi piszkálható vagy rombolható objektum, csak maga az üres szoba szép falakkal esetleg bútorokkal. Lényeg, hogy nagy cégek csak olyan nagy költségvetésű játékokat fejlesztenek,aminek a marketingesek nagyon hisznek a sikerében. ( Én inkább nyúznak le újabb és újabb bőrt egy rókáról, mint olyan valamivel kockáztassanak, ami nem biztos hogy bejövős lesz... ne feledjük el hogy a bedőlt projektek az igazán drága pénznyelők ...) Mondjuk a mai toolokkal tán egyszerűbb bizonyos szintig eljutni, meg ott van a kickstarter meg a közösségi finanszírozás is, szóval fene tudja.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...