Akkor ez már Nekem is új h be lehet állítani h automatikusan megkapd a megölt ellen felszerelését. Régebben a lopással (kábítani, odalopózni és kirabolni) kellett trükközni, hogy a "fekete Elit harcosok" cuccait biztosan megszerezd.
Én még azok közé tartozom, akik a JA-val ismerkedtek meg a "trasa-trasa" életérzéssel:D... Akkor nagy élmény volt a JA, de az akinek a JA 2 volt az első, már nem valószínű h végig fogja tolni:
- az elfoglalt gyárak csak akkor fognak működni/termelni, ha minden ajtót kinyitottunk a gyár épületében
- arany és ezüst bányák helyett valamiféle kaucsukfa ültetvények vannak, amit egy gyárban dolgoznak fel, amiből a jövedelmünk lesz (de pl fizetni/"telepíteni" kell aratókat). A JA2-höz képest az ültetvények jobban szét vannak szórva.
- a felvillanó mini animációk (pl a vizi kígyó elleni késes küzdelem, vagy az ajtó nyitogatás) anno nagyon emelték a hangulatot
- a zene és az effektek az elsőben még sokkal erősebben hozzátartoztak a hangulathoz
- csaták után a talált felszerelések egy "központi raktárba" kerültek, mely mindig elérhető volt (csatákat kivéve). Ez mondjuk a JA2-ben is jól jött volna, mert a JA2-ben rengeteg idő ment el azzal, ha "tisztán akartuk tartani" a zónáinkat és egy helyre pakoltuk az összes lomot:)
- a felszerelések játékon belüli moddolása másképpen működött ( ha összeraktad a megfelelő összetevőket, akkor kaptál egy új elemet - pl molotov koktél vagy hosszabbított cső...stb - fegyverre egy kiegészítőt lehetett tenni)
- sok ember/arc visszaköszönt a JA 2-ben is (Az elsőben Ivan és Fidel a sztár:)-, de JA2-ben pl Fidel már nem top kategória:)).
- grafika (2D-s felülnézet) mai szemmel nézve már elavult, míg a JA 2 azért mai is élvezhető
- ha jól emlékszem, akkor a JA-ban a csata alatt nem lehetett menteni! Ezt a JA 2-ben is be lehet állítani, ha valaki kihívásra vágyik, akkor így tolja. Egészen másképpen játszol ha minden lövés után visszatöltheted, mintha az egész csatát kellene előröl kezdeni egy visszatöltés után. Egyébként a JA2-ben Én mentem a legnehezebb fokozaton is, de egy idő után annyi embert küld D., hogy nagyon nehezen lehet előrejutni (Ő 30 elit harcossal támadhat, míg egy szektorban csak 20 milícia lehet - igaz h a környező szektorokból jöhet erősítés, de ez nála is igaz, így egy idő után Ők mindig nagyobb erővel rohanják le a városokat védő milíciákat).
Célkitűzés? Kb ua. Zsoldosok vagyunk, egyesével tisztítjuk meg a területeket, milíciát képzünk...stb. Arra már nem lékszem h ki a fő gonosz, de nincs benne olyan látványos Elliot pofozás, mint a 2-ben:).
Kis ízelítő:
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...