Sziasztok!
Többen érdeklődtök a második világháborús téma iránt. Találtam egy témába illő kártyás játékot,
aminek a béta tesztelése zajlik jelenleg. Ez gyűjtögetős kártyajáték amiben több száz féle különböző kártya van, nem olyan mint a francia vagy magyar kártya

Ingyenesen lehet regisztrálni a
www.kards.com/ oldalon, és utána a Steam-en keresztül lehet letölteni a játékot az e-mail-ben kapott kóddal.
Brit, amerikai, orosz, német és japán nemzetek kártyáival lehet játszani.
A tutorial-ban (gyakorló) megtanulhatjátok az alapokat, és ha legyőztetek egy nemzetet, akkor megszerzitek
annak a pakliját, és utána már azzal is játszhattok. Ha mind az 5 pakli meg van, akkor kaptok ajándék lapokat. 3 csomagban 5-5 db-ot, összesen 15 lapot.
Gyakoriság szerint 4 féle lap létezik. Az alap szürke színű. Nevezzük gyakorinak. (aki ismer más gyűjtögetős kártyás játékot, az tudja, hogy mire gondolok).
Ezen felül van 3 féle arany jelzésű lap, ezek ritkábbak és kevesebbet használhatunk belőlük. A
"Limited", ami kb. a nem-gyakori kategória. Aztán van egy csillaggal jelzett "Special" lap, ami
ritka, és van egy szárnyakkal díszített lap (Elite), ami nagyon ritka.
A képeken látszik, hogy alul kis jelek mutatják, hogy egy lap hány példánya kerülhet bele a pakliba:
A sima lapokból 5 egyforma is lehet, de a ritkábbakból kevesebb, van amiből csak 1 db.
A játék paklik 40 lapból állnak, és maximum 2 nemzet lapjaiból lehet összeválogatni. Az alapnemzet lapjai minimum 28 és maximum 40 lehet, míg a második nemzet 0-12. A játék során az ellenfél bázisát (városát) kell lebontani. A tutorialban ez a város 4, illetve 8 pont erősségű. A rendes játékban már 20.
Laptípusok: Város, lények, varázslatok.
"Lény" típusú lapok közé sorolható: gyalogság, tank, tüzérség, légvédélem, bombázó- és vadászrepülő.
Varázslat: saját körben kijátszható lapoknak ! a jele, és ellenfél körében kijátszható, reakció lapoknak ? a jele. Van aminek csak az adott körre van hatása, van olyan is ami állandó.
Minden lapnak van egy kijátszási költsége, amit kreditben számolnak. Olyan mint a mana, vagy
varázspont. Első körben 1, utána minden körben eggyel több kredit pont áll rendelkezésünkre,
hogy kijátszunk a kezünkből lapokat. Az adott körben fel nem használt pontok elvesznek.
0-7 pont között van a lapok idézési költsége.
Vannak támadó (sebző, pusztító) és védő (erősítő, gyógyító) lapok. Érdemes jól átgondolni, hogy
milyen stílusban szeretnénk játszani, és aszerint összeválogatni a lapokat. Rengetegféle lap van, és kicsit kő-papír-olló szerűen működik a dolog.
A "lény" lapoknak van egyéb költségük is. Ha mozgatni akarjuk őket, vagy támadni szeretnénk
velük, akkor 0-3 pontba kerül ez is, laponként változó. Minden lény lapnak van támadó és védő értéke. Ha a védő értéke nullára vagy az alá csökken, akkor kilövik, és kiesik a játékból.
A pálya 3 sorból áll.
Mindkét játékosnak van egy Supplier sora a városa mellett, ahol egyszerre 4 lap lehet. Illetve van egy frontvonal középen. Egyszerre csak 1 játékos lehet a frontvonalon (maximum 5 lap). Innen támadhatja a másik játékos asztalon lévő lapjait, vagy a városát. Akkor van vége a játéknak, ha valamelyik játékos városa nullára csökken.
A játék ingyenes, de itt is van pénzköltési lehetőség. Lehet kártyacsomagokat vásárolni. Kezdőknek nem ajánlom! Először ismerjétek meg a játékot, csináljátok végig a gyakorló tutorial-t, rakjatok össze többféle paklit, játszatok a számítógép ellen. Ha van ismerősötök, barátotok, akkor felvehetitek listára, és játszhattok ellene is, vagy ismeretlen béta tesztelőkkel is. Vannak küldetések, amivel aranyrudakat lehet gyűjteni. 10 aranyrúdból lehet venni egy 5 lapos
kártyacsomagot, amiben van legalább egy arany színű lap. (legalább nem gyakori vagy ritkább)
Véletlenszerű minden csomag, nem lehet tudni, hogy mi van benne. Nagyon ritkán 2 arany lap is
van az 5-ből. Ha olyan lapot bontasz, ami már volt, és elérted a maximális szintet, akkor kidobásra kerül, és egy számláló mutatja az aranyrudak mellett, hogy hány ilyen lapod van. A lap gyűjteményben végignézheted, hogy milyen kártyák léteznek, és ha valamelyik tetszik, akkor beválthatod az eldobált lapjaidat egy ilyenre. Egy szürke lap 8 eldobott lapba kerül. Egy limited arany 20-ba. Egy special arany 80-ba és egy elite lap 320 db eldobott kártyába. Szóval érdemes jól átgondolni mielőtt beváltunk valamit.
Én az alpha tesztre kaptam 10 csomagot (50 lap) és a béta teszt során, miután megszereztem az 5
nemzet alappakliját kaptam még 3 csomagot (15 lap) Két csomagot vettem aranyból, miután
teljesítettem pár küldetést. Vannak napi küldetések, és vannak hosszabb távú achievement-ek,
aminek jutalma aranyrúd vagy ajándék lapok.
Ezek így az alapok, nézzétek meg, és próbáljátok ki. Ha kérdés van írjatok ide, vagy privátban,
és igyekszem segíteni. Folyamatosan fogok képeket feltölteni. Remélem nektek is tetszeni fog.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...