Gondolkodtam már róla, de soha nem csináltam ilyesmit, nem ismerem a technikákat. Aztán mivel
Scheuermann
-om van és emiatt bizonyos gyakorlatokat másképp kellene megoldani (pl. azt mondták emelnem nem igazán szabad, padra feküdve lehetne csak kinyomnom, meg ilyesmi) szerintem csak egy hozzáértő személyi edzővel menne. Bérlettel együtt gondolom már nem lenne olcsó mulatság. 
Ugyanolyan dolog ez, mint a WoT - nem kell kvantumfizikusnak lenni hozzá, manapság már nem csak olvasnivaló, de számtalan bemutató videó elérhető, ahol bemutatják a helyes gyakorlatokat.
A Scheuermann-kór sem kivétel azok alól a mozgásszervi betegségek alól, amelyek tünetei egyébként pont az izomtömeg növeléssel enyhíthetőek. Ha súlyos az állapotod, akkor gondolom annak idején is javasoltak neked gyógytornászt. Ezt jó lett volna igénybe venni, de sosem késő. A gyógytornász eleve nem csak tornásztat, hanem konkrét útmutatóval lát el, hogy milyen testtartásokat, vagy gyakorlatokat ne végez. Egyébként egyre több személyi edző van, aki lelkismeretesen utána néz az edzések anatómiai hátterének. Én pl. olyan terembe járok, ahol több anatómiai rajz van, mint egy átlagos ortopédiai szakrendelésen. Ezzel együtt a lényeg, hogy ha tudod, hogy problémád van, mindig szakemberrel kell először egyeztetni, a személyi edző csak a 2. lépés. Scheuermann esetén például valószínű, hogy a deformitás helyétől és súlyosságától függően, de sanszosan el leszel tiltva haspadtól és lehet, hogy még a sima hasprés gyakorlatoktól is. De egész biztosan van több tucatnyi gyakorlat, amit végezhetsz. De egyébként, ha eltiltanak minden súlyzós edzéstől, még akkor is van sok alternatíva, akár pl. a jóga. A jóga esetében ugyanaz igaz, hogy egyes problémákra vannak javallt és vannak ellenjavallt gyakorlatok, tehát azt sem érdemes elkezdeni szakember nélkül. Ettől kár sajnálni a pénzt, mert nem kell évekig heti 3 alkalommal igénybe venni. Az értelmes emberek pár alkalom után megtanulják, hogy mit és hogyan kell végrehajtani, aztán elboldogulnak hónapokig egyedül is, aztán megint igénybe veszik, amikor tovább akarnak lépni.
Nekem van némi előéletem, így nagyon sok mindenről volt előképzettségem (értsd gyakorlati tapasztalatom), hogy kell rendesen csinálni, vagy mivel ártok magamnak, ha nem figyelek oda. Ezzel együtt pont most tervezem, hogy majd igénybe veszek segítséget, mert olyan izomcsoportjaimat szeretném dolgoztatni, amiknek nem "értem" a működését, és csak szenvedek velük, különösebb előrehaladás nélkül, és nem értem, mit csinálok rosszul.
Battlefield 2D style