Jelenleg

10
látogatónk van

2014. november 24. 08:37

AMX 50 Foch (155) - Elemzés

(83 szavazat)
25 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

155 mm AC SA58 - mondhatnánk nyomatékosabban is - AZ ágyú, mivel ennek a tanknak a legfőbb erénye ez.

Ezen belül is az a bizonyos 3 lövedék amit 5 másodpercenként képes kitolni a csövön, amihez 3 másodperces célzás idő társul.

De nézzük az elejéről, 293/394/90 sima/arany/repesz, 750 átlag sebzés 1100 a HE (amit épp elméjű ember sosem tesz a tankba). 826 m/s a lövedék sebessége, ami igencsak hajító gép fílinget okoz és az ára sem a legolcsóbb: 1560 az AP és 17 gold (6800 kredit) a HEAT (ez az amivel nem lövünk üreges páncélt és lánctalpat). Ezekből 30 darabot tudunk vinni a csatába.

0.36/100m a pontosság, ami azért behatárolja erősen hol is kell harcolászni ezzel a tankkal. -5°/+12° a vertikális és -6°/+6 a horizontális kitéríthetősége az ágyúnak, ami nem sok, viszont kevésnek érezhetjük sok helyzetben.

Nem véletlenül hagytam a végére az újra tárazási időt. Ez az a paraméter amiért sokan nem szerethetik vagy esetleg elriaszt sokakat a tanktól. Számszerűen ez az idő (alap) 50 másodperc, de ezt azért persze le lehet faragni akár 43,95-re is szellőzéssel, erős kávéval és persze elit alakulattal a legénységen. De ez az idő még így is sok esetben kellemetlen élményeket szerezhet. 2250 HP/perc a DPM-je, ami nem nagy érték, viszont a valóságban ezt 10s alatt kitolja. Ez nagyon sok tankot a garázsba tud küldeni, minden T10 medet, TD-t, artyból egyértelműen amennyi lövésünk van annyit. A hevik nagy részét is, a kivételek: E 100, Maus, 113, FV215b, VK 72.01 (K), IS4, de még ezek egy részénél is egy jó nekifutással a maradék HP-t lazán le lehet ütni.

Felépítmény

1850 életerő. Páncélzat 180/40/40 mm, igen, ami nem szemből jön az sebez. Viszont az a front páncél igen jól meg van döntve így ehhez már 232 mm átütés kell. A hasa csak 180 mm na de azt meglőni azért nem egyszerű. A gyenge pontok is igen kicsik, így a lövések nagy részét pattintja. Persze a komoly átütéssel rendelkező TDk általában átviszik (ha találunk 1 enyhe emelkedőt ahol még azt az -5° ágyú sülyedést ki tudjuk használni akkor szinte sebezhetetlen). Nem E3 páncél, de azért igen kellemes védettséget nyújt és a mobilitása pótolja a páncél vastagságot.

Felfüggesztés

30 °/s a fordulási sebesség, ami nem olyan rossz (nehéz tankok nem forognak le és a bénább medeket is meg lehet viccelni). Talajellenállása, nos, maradjunk annyiban, hogy ne erőltessük a vízben/mocsárban forgolódást (On Hard Ground: 1.34, On Medium Ground: 1.53, On Soft Ground: 2.3).

Motor

1000 paci tolja és mélyről húz mint a vízhordó kis lány (az az jól gyorsul) :D 17.36 lőerő/t, ami igen baráti érték. 50 km/h a végsebesség (ennél csak az Object 263 rendelkezik jobb értékekkel T10 TD között), amit ugyan el nem nagyon ér, viszont elég közeli értékeket tud produkálni sík talajon és a dombokon is elég jól mászik. Hátra menet csupán 13 km/h ami nem kimagasló érték.

15% a gyulladási esély, amivel igazán nem is kell foglalkozni, mivel a tank hátsó részén helyezkedik el. Ha már a lövések hátulról érkeznek komoly gondjaink vannak és általában ilyenkor hamarabb szétlőnek mintsem kigyújtanak.

Van még benne rádió is aminek az értékei lényegtelenek (SCR 619 750 m hatótáv és 80 Kg) :)

Látótávolság 400 méter, ami nem rossz, főleg abban a tudatban, hogy az álcázási értékünk is igen jó (13,85% álló, 8,32% mozgás közben, 3,12% lövés után). A 2 szovjet TD rendelkezik csak ennél jobb értékkel ezen a szinten. De ahány oldalon nézzük, annyi érték, mivel a WG hivatalosan nem adja ki ezeket az értékeket. Ez a játékban úgy néz ki, hogy én hamarabb meglátok bárkit (nem lövök, nem mozgok + álca háló + legénység minden tagján álca képesség), mint engem felfedeznének. Régebben ez úgy nézet ki, hogy amit spotoltam azt ki is tudtam lőni mielőtt észre vett volna. Sajnos a nerf ezt a "mókás" dolgot megszüntette.

Ajánlott játékstílus

Az Foch 155 roham TD, azaz én nem használom 2-3. vonalból lövöldözésre, pláne hogy azt az ágyú pontossága és a lövedék sebessége is igen csak megnehezítené és kár azt az irdatlan sebzést a levegőbe tolni. Ezért mindig én vagyok az akivel a szűk sikátorban szembe találja magát az első heavy.

Abbay 8-as sor, Cliffs G7-G8, Karelia J7, Himmelsdorf D0-G0 és még sorolhatnám. A lényeg, hogy a mobilitása minden heavy-nél jobb (50B kivétel), ezért ha tipikus nehéz irányba megyünk, hamarabb pozícióba érünk mint az ellen. Így ha olyan helyen találunk meg a hevit, ahol nincs 10s távolságban fedezék számára (feljön 1. lövés, 5s 2. lövés, 5s 3. lövés = 10s), akkor az a csata végét is jelentheti számára. Arra viszont figyelni kell, hogy sose legyünk egyedül. Mert a 45s töltés idő nagyon-nagyon kellemetlen élményekkel gazdagíthat minket ha nincs aki fedezzen. Ha mégis egyedül vagyunk és nincs megfelelő fedezék vagy visszavonulásra lehetőség, viszont az ellenfél is csak egyedül van, akkor inkább rontsunk rá. Több okból is kifizetődhet. Igen jókat lehet rammolni ezzel a tankkal és közelről már csak a tetején lévő gyenge pontokat tudják lőni, amit a tank jobbra-balra rángatásával igen csak meg lehet nehezíteni (videó 3:34). Általában ilyenkor meg is lepődnek és az első lövést el is kapkodják.

Jó helyzet felismeréssel komoly károkat lehet okozni az ellenfél soraiban és igen erős visszatartó erővel is rendelkezik, senki nem szemez szánt szándékkal 1 Foch 155-tel. Ha nincs betöltve az ágyú semmiképpen ne kezdjünk eszeveszett menekülésbe. Ha az ellenfél nem volt tanúja a 3 lövésnek amit leadtál, akkor nem tudja hogy épp tárazol. Én ilyenkor vagy úgy csinálok mint aki béna és keresi a lövő pozíciót (videó 2:32), ezt csak gyenge képességű játékosok veszik be, vagy csak simán úgy állok, hogy várjam azt hogy ellenfél jöjjön elém, ez minden esetben működik, ha nem látták a 3 lövést.

Sokan mondják, hogy pontatlan, igazából mint tipikus TD hátulról támogatni (4-500m) tényleg pontatlan. Viszont ilyen közelebbi harcmodornál már elégséges az ágyú pontossága. Ehhez azért kell egy bizonyos fokú türelem/higgadtság, mindig meg kell várni a teljes célzást (akárcsak a többi francia tárasnál) és nem szabad kapkodni mert akkor elvész a tank igazi ereje.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Álcaháló
  • Fejlesztett célzórendszer
  • Fokozott szellőzés

Ajánlott fogyóeszközök

  • Nagy méretű szerszám készlet
  • Kis elsősegély csomag
  • Kézi tűzoltó készülék vagy Ellátmány

Ajánlott legénységi képzettségek

Elit alakulat mindenkinek, 6. érzék a parancsnoknak és a többieknek álca. Bár általában T10-ben már 3 képesség szokott lenni, ez esetben ami a képen látszik azt javaslom.

CW - Klán háború

Nem látni CW-n, ezért nem igazán érdemes kifejleszteni.

Igazából taktika függő, mi anno használtunk 5-6 db + még 2-3 táras. Mountain Pass védő oldal A5 (havas) 1 E 100 volt a csali, az E100 csalogatta egyben feltartotta a spottert. Ha ott jött a főerő az E 100 bénázott, hogy magára húzza az ellent, mikor az ellen beért a feljáróhoz B6 a fochok és a többi táras lerohanta azt az oldalt. Na ott kő kövön nem maradt, mivel a heviknek ott nincs fedezék. Minden foch visz magával 1 tankot a tárasok pedig szedik a 3-400HP-s maradékot, Aki kifogyott megy vissza a bázisra a másik oldalt támogatni. Vagy Abbey 8-as soron rusholtak a fochok + még néhány E 100 hogyha kifogytak a fochok legyen ami felveszi a lövést ha marad ellenfél. Voltak meglepődések az ellenfél részéről.

Bevétel

T10 tanknál kiadás van :D Na jó, jó játékkal a T10 nagy többsége azért 0ás köröket tud, így ez is.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Nagyon gyors
  • Iszonyt sebzés pillanatok alatt
  • Szemből igen jól védett
  • Erős vissza tartó ereje van

Hátrányai

  • Kicsi horizontális kitéríthetőség
  • Hosszú töltés idő
  • Csak szemből van páncél
  • Arty ha nem a front páncélt találja, akkor garázs menet

Kiknek ajánlott

Aki szeret aktívan részt venni a csatában és/vagy szereti az ellenfelet pillanatok alatt a garázsba nerfelni. Semmiképpen nem első tank és nem is első TD. Eredményes játékhoz mindenképp érdemes először egy táras tankot kihúzni, ezáltal a táras tankok sajátosságait elsajátítva, majd 1 TD-t, amivel a türelmet és a pályaismeretet szerezzük meg.

Érdekesség: 52,75% az átlag győzelmi arány az EU szerveren, ez a második legjobb. 387 átlagosan lejátszott csata, ez a legtöbb a T10 TD-k között. 77,39% találati aránnyal rendelkezik, ez a második legjobb a T10 TD között a szerveren. 39,07% a túlélt csaták aránya, ez ugyancsak az ötödik hely a T10 TD között (ezek az értékek EU adatok a globális értékek egész mások). A HE 3,78 méteres robbanó sugárral rendelkezik, ez a második legnagyobb az E4/E3 páros és a JpzE100 után. Ettől függetlenül semmiképen nem használatos. 1 tár hatásos kilövése már zöld WN8, 2 tár már lila.

Videó


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:59

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ce1018
    • Tankos
    · 2 éve
    Kétarcú tank. Ha top tier vagy, akkor egész jókat mehetsz, ha bottom, akkor szívás. Az átlagsebzés úgy jön ki, hogy 3 csata, max 1 lövés megy be és garázs, a 4. csata 4000+ damage. Jót tehet neki a 2 felszerelési setup. Most forgási mechanizmus, venti és célzásgyorsító van rajta, de egy másikba setupban sniper modra szeretném belőni nyitott pályákra, venti, célzásgyorsító és fejlesztett célzás, esetleg venti helyett álca, vagy repeszpáncél.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    lackolevcsi
    • Tankos
    · 4 éve
    A Foch 155 jó, csak tudni kell használni. Nem egy camp-tank , hanem inkább mozgást igénylő. Nem szabad vele campelni, hanem folyamatosan mozogni kell. ágyúja néha pontos, néha nem. Felszerelés, amit én használok: Fokozott szellőzés, célzásgyorsító, álacaháló. Mindenképp vigyél magaddal legalább 2 tár HEAT-et, mert az a legjobb. Viszont repeszt nem ajánlatos vinni. Inkább támogató szerepkört vegyél fel, távolabbról, és ne az élvonalban legyél, mert ha kitárazol a töltés elég sok ahhoz, hogy szétszedjenek. Az viszont nagyon jó érzés, mikor egy M48 Patton-t egy tárból kikapsz. Szerintem a Foch 155 jobb valamivel, mint a B. De ettől sok sikert hozzá!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
    • Tankos
    · 4 éve
    Írhatna valaki pár szót erről a tankról a mostani metában, taktika, felszerelés, lőszerkiosztás.
    Előre is köszi
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Pria
    • Tankos
    · 4 éve
    Sziasztok!
    Én a fekete piacon szereztem be ezt a páncélvadászt.
    Sajnos nem volt megfelelő francia legénységem bele, ezért kénytelen vagyok a járműhöz kapott 100%-os legénységet fejleszteni (személyes tartalékokkal persze).
    Az elemzéshez annyit tennék hozzá, hogy én kézi tűzoltó helyett minden járművembe automata tűzoltót teszek, mert különböző küldetésekből rengeteg van a raktárban és ez ad +10% tűz elleni védelmet is. Tűzoltó képesség pedig még nincs a legénységen, csak bajtársak és álcázás.

    "Hátrányai: Arty ha nem a front páncélt találja, akkor garázs menet"
    Ezt a saját bőrömön tapasztaltam az egyik legutóbbi csatámban...
    El Halluf pályán egy 10-es brit tüzér a prémium lövedékével talált telibe, ezzel ~ 1240 HP-tól szabadított meg (1850 a max HP-m).
    Elég kellemetlen érzés volt, mert vitte magával a láncot, rádiót és asszem a parancsnokot is.

    Én a fent említett felszerelések közül a fokozott szellőzést és a célzás gyorsítót használom.
    Álcaháló helyett nálam periszkóp van.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      k3ok
      • Tankos
      · 4 éve
      Teljesen felesleges bele a tűzoltó, inkább pótellátmány, nekem még egyszer sem gyulladt ki (88 csata), viszont sokat dob rajta a pótellátmány (kevesebb elszálló lövedék, jobb szűkülés, fordulékonyság).

      Artyra tényleg nagyon érzékeny, papír a teteje.

      Felszerelések közül a periszkóp helyett inkább távcsövet (optikát) használok, hiszen ez sokkal inkább egy rohamozós tank, mint sniper (elég nagy a szórás, gyakran nem talált célt távolról, plusz a lövedék sebessége is igen lassú, mintha követ hajítanál ).
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
        • Tankos
        · 4 éve
        Én is távcsövet, mert az álca és a bio a szűk csőkitéríthetőség miatt úgysem aktív legtöbbször.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ce1018
    • Tankos
    · 4 éve
    Te jó Isten ez ennyire dobja a láncot??? Kegyetlen...4/4 lövés sebző és lánc....mindegy hol lövik lánc...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    paracletos
    • Tankos
    · 7 éve
    Én is kíváncsi lennék, hogy így... 2017 küszöbén, mi van ezzel a géppel.
    Hogy van?
    Él még?
    Vagy végképp eltűnt az emléke mint a 268-nak..?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    flexman911
    • Tankos
    · 9 éve
    Azoktól kérdezném, akiknek megvan és használják (vagy ha nem miért nem) ezt a TDt, érdemes-e hozzákezedni ehhez az ághoz. A lehetséges ágyú cserétől most eltekintve.
    Előre is köszönöm!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Zedetu
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="Mir4g3"]http://wotcs.com/statsv.php?t=3&s=W[/quote]

    NAGY Köszi!! Így nem kell keresni....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hun_Mercenary
    • Tankos
    · 9 éve
    Jó lett, ment az 5 csillag ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mir4g3
    • Tankos
    · 9 éve
    Nerf előtt szinte mindenki kezében nagyon nagyon OP volt(legalább annyira mint az E4 mikor berakták), csak a Maus és az E100 maradt életben a találkozás után. Most is azért jó kezekben csúnya munkát tud az ellenfél soraiban végezni. Néha még most is elviszem 1-1 körre meg az FV TD-t is mikor már tele a tököm a sok bénával. Nekem ezek a FUN tankok amivel nagyon oda lehet bacni. De mostanában más a prioritás, nem a T10 tankokkal való játék, én nem érzem annyira rossznak most sem.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.