Jelenleg

8
látogatónk van

2015. november 4. 07:05

Renault UE 57 - Elemzés

Írta:
(31 szavazat)
20 hozzászólás

Bevezetés

Gondolkodtál-e már valaha azon, hogy tier-től és típustól függetlenül melyik az a tank a játékban, amely a legkiemelkedőbb camo értékkel rendelkezik? Még nem? Akkor segítek, ez a tank nem más, mint a tier 3-as francia páncélvadász, a Renault UE 57 alias „zajos tücsök”.

Amikor kezdő játékosként nekivágtam a francia TD vonalnak, néhány csata után használhatatlannak titulálva ezt a tankot átugrottam free xp-ből, aztán úgy egy éve a fent említett okokból vásároltam vissza, nem bántam meg. Nézzük, hát mit is tud a kicsike...

Paraméterek

Ágyú

Egy páncélvadász legfontosabb kelléke az ágyú, a Renault UE 57 esetében viszont csak az egyik legfontosabb. A 6-pdr AT Gun Mk. IV-ről van itt szó, amely 110 mm átütéssel(!), 75 sebzéssel 2,11 mp töltésidővel és 1564-es percenkénti sebzéssel rendelkezik (100%-os legénységgel értendő). Na most, ha ehhez hozzádobunk még egy elit alakulatot plusz pótellátmányt (ezen a tankon a töltésgyorsító és venti nem játszik, csak az amerikai és szovjet TD-kre lehet t4 alatt rakni), akkor 1,98 mp-es töltésidővel és 1670-es dpm-mel operálhatunk (és 70 db lőszerrel).

Majd elfelejtettem említést tenni az ágyúnk gold ammójáról, ami 180 mm átütéssel gyakorlatilag t5-ben sem talál ellenfelet. Persze hogy ne csak a pozitívumokról essen szó, az ágyú alap célzásideje 2 mp, ez 100%-os legénységgel is 1,6 mp körüli értéket jelent, bár nem áll fenn a Ram II effektus, ami előbb lő, mint céloz, de igen kellemetlen tud lenni, hiszen mellé csupán egy 0,39-es pontosság tartozik (100%-os legénységgel 0,34).

Ezek igazából teljesen átlagos értékek ezen a szinten, viszont a 2 mp körüli töltésidő mellett mutatnak csupán gyengébb képet. Mindazonáltal e tulajdonságoknál jóval kellemetlenebb a mindössze 2 fokos negatív függőleges kitéríthetőség, sokszor túl kell gurulnunk emiatt egy ideálisnak tűnő bokron, ha egy kicsi emelkedő is van előtte. Az oldalirányú löveg kitéríthetőség összesen 7-7°, ez éppenséggel nem túl sok, főként akkor zavaró, mikor egy gyorsabb keresztbe mozgó célpontot szeretnénk eltalálni vele és ha nem kalkulálunk erre előre, a fordulás következtében újra és újra szétesik a célkör.

Szintbéli társaival összehasonlítva a 75-ös alfa sebzés nem egy kiemelkedő érték, ha csak a Marder II és a SU-76 110-es alfáját nézzük, nem is beszélve a T82 és a Valentine AT Howie ágyújáról melyek könnyedén egy hitelnek még egy t4-es könnyebb páncélzatú tankot is, de a helyzet az, hogy az UE 57-tel ellentétben egyikük sem képes 2,5 mp-nél rövidebb újratöltésre. Amíg ők hosszan céloznak és töltenek, addig nekünk nincs más dolgunk mint célozni és nyomva tartani a bal gombot. Ha ilyen töltésidő mellett leszedünk egy lánctalpat a célpontunk sorsa már meg is pecsételődött.

Az 57-es kaliber mellé társuló minimális zajszint előnyeit pedig a következő pontban olvasottakkal együtt kamatoztathatjuk.

Felépítmény, álca

Ez az ami a tank igazi fegyvere, hiszen hát ránézésre is "kicsi" és akkor most még finom voltam. Ahogy a franciák mondják: Dans les petits pots, les bons onguents (kicsi a bors, de erős), szóval a helyzet az, hogy van egy, a tereptárgyként az utcákon parkoló autóknál sem nagyobb tankunk említésre sem méltó 9/6/6 mm páncélzattal, mindössze 150 hp-val és standard 26,85% camóval. Pakoljunk erre egy álcahálót és egy 100%-os legénységet s máris 45,85% camó értékkel operálhatunk mozdulatlanul.

Aztán ha szépen beparkolunk egy minket takaró bokorba (na ilyet nem lesz nehéz találni), akkor máris a következő értékekkel számolhatunk: kisméretű bokor esetén: 55,85%, közepes bokorral: 70,85%, nagy bokorral: 95,85%. Na és abba talán már bele se menjünk, mi történik, ha egy fullos camoskilles legénységgel üzemeltetjük a masinát. Azért zárójelbe ideírom: (118,71%).

Hogy ezek az értékek a gyakorlatban mennyire effektívek és pontosan mit is jelentenek erről született már jó néhány cikk, egyet linkelek is.

Persze torony híján a felépítményhez tartozik még a látótávunk is, ami alapból 320 méter, de egy periszkóppal megtámogatva lazán elérjük a 400 métert. Ahogy a franciák ismételten mondják: Deux yeux valent mieu qu'un (több szem, többet lát).

Felfüggesztés

Alapjában véve 30 fok/mp a forgási sebességünk, ami igen frusztráló tud lenni a gyorsabb könnyű tankok ellenében, így ez egy egyértelmű gyengesége ennek a tanknak. A talajellenállása átlagosnak mondható.

Motor

Egy 48 lóerős Renault ACL motorról beszélünk, ez egy "tankban" erősen vicc kategóriásként hat, viszont járművünk alap össztömege csupán 2,79 tonna, így a motorunk 17,2 lóerő/tonna arány mellett igaz csupán 36 km/h-ig gyorsítja a kis csöppséget (hátrafelé 12-re), de ahogy a sokat beszélő franciák már megint mondják: Qui va doucement va sûrement (lassan járt, tovább érsz).

Ajánlott játékstílus

Ezek után szerintem ez túl sok kommentárt nem igényel, ahogy az ajánlott felszerelés sem, szóval ezt tudjuk le egy körben.

Szóval előregurulsz, beállsz a bokorba kb. a pálya 1/3-adánál, felrakod a csigaszemet és az álcahálót, plusz felszerelsz egy célzásgyorsítót vagy bevonatos optikát, aztán lövöd amit spotoltak/spotoltál. Igazából ennyi. Viszont ha feléd robog egy akadékoskodóbb suicide light, amit nem sikerül időben lekapni, akkor könnyen bajba kerülhetsz így érdemes olyan pozíciót választani ahol a társaid is ráláthatnak arra amit spotolsz és viszonylag hamar fedezékbe vonulhatsz, ha baj van.

Prokhorovka az egyik legjobb map ezzel a tankkal, a városi mapok kicsit problémásabbak lehetnek, de pl. Himmelsdorf vasúti sínes oldala is elég jól fedezhető.

Általában t3-ban még ha csak fun tankként tartunk is meg egy ilyen masinát, akkor sem használunk túlságosan képzett legénységet, így én is 6. érzék nélkül játszom vele, remek kis teszt és egy idő után az ember ráérez meddig mehet el, pontosabban meddig ülhet nyugodtan a bokorban, de a tapasztalat az, hogy nem kell pánikolni. Pofátlanul közel lehet engedni magunkhoz a tankokat anélkül, hogy spotolódnánk.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Álcaháló
  • Periszkóp
  • Célzásgyorsító

Az első kettő amellett hogy hasznos lehet, még ingyen pakolgatható is a tankok között (ha esetleg nem akartok túl sok kreditet költeni egy t3-asra) - Jacktor

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Automata tűzoltókészülék (ilyen kis hp mennyiség mellé a kézi nem elég gyors)

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok/rádiós: Álcázás
  • Lövész : Álcázás
  • Vezető: Álcázás
  • Töltő: Álcázás

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Überbrutál OP stronk camo érték
  • Jó látótáv 
  • Gyors ágyú, jó DPM
  • Kis méret 
  • Jó alap átütés, OP gold átütéssel

Hátrányai

  • Kevés hp 
  • Alacsony össztömeg (könnyen rammolható)
  • Szinte nem létező ágyú kitérítés
  • Lassú forgási sebesség
  • Kissé pontatlan ágyú

Kiknek ajánlott

A klasszikus TD fanoknak, akik szeretnek észrevétlenül büntetni egy bokorból anélkül, hogy spotolódnának, illetve a t3-ban funolni vágyóknak. Ajánlom még azoknak is, akiknek tetszett az Alecto vagy azoknak akik szeretnének t3-ban egy E 25 jellegű masinával lövöldözni (de rohangálni sajnos nem).

Nem ajánlom kezdő játékosoknak, sőt egyáltalán a francia TD ágat sem ajánlom kezdő játékosoknak, hiszen az ezt követő tankokkal nem túl könnyű játszani (bár az S35 CA nagyon fun a 100 mm-essel), de ahogy a franciák mondják: ... na erről majd máskor :D

Videó


Az elemzést írta: Nortonor

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:59

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tekagi
    • Tankos
    · 6 éve
    Gondoltam gyorsan átlépek rajta, és 5-ös a cél, aztán azt vettem észre automatikusan nyomok csata gombra Jó vele játszanni, 5-t is kiveszem persze, de 3as marad garázsban
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gaunt93
    • Tankos
    · 6 éve
    Legelső csatámban egy kedves kolléga abban lelte szerény értelmű lelke csöppnyi örömét, hogy a Pz III.-asával lökdösött le a szikláról. Mert ez olyan mókás.
    Az MM egész barátságos vele, már ha ezt 4-5 csata után ki szabad jelenteni Elég vicces amúgy, mintha egy kapálógép lenne.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    paracletos
    • Tankos
    · 7 éve
    Most találtam az elemzésre, mivel volt pár, mára már fölösleges francia legénységem, gondoltam kipróbálom
    [img]http://www.kephost.com/images/2016/09/21/shot_002.jpg[/img]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gomezz007
    • Tankos
    · 8 éve
    Mielőtt valaki rohanna megvenni egy ilyen TD-t, írnék pár tapasztalatot:

    1) Rendszeresen tologatnak a csapattársak, de nem jóindulatból, hogy haladj, hanem felkennek ahová csak lehet, hiszen olyan "vicces" hogy oda tolnak ahová akarnak.
    2) 75-80%-ban az ötös tankok közé rak! ez elég vicces, mert a legtöbb egy lövésre kilő, neked meg a jobb ágyúval is 7-9 lövés (ha minddel eltalálod).
    3) A következő TD amit ebből ki lehet fejleszteni, nem igazán nagy mérföldkő, finoman szólva.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Nortonor
    • Kiképző
    • Tank elemző
    · 8 éve
    [quote name="Kovacs"][quote name="blslas"]
    2. szerintem egy kezdőnek jó lehet arról olvasni , hogy az adott tankot inkább hagyja a p.csába és minnél hamarabb lépjen tovább. Vagy hogy nem biztos hogy azért megy neki gyengén a játék azzal a tankkal mert béna , hanem mert eleve túró egy tank. Vagy pont fordítva, hogy érdemes arra a tankra több időt fordítani , mert könnyebb vele játszani . Vagy a későbbiekre megtanít egy stílusra. Vagy éppen ha egy magasabb tierü tank a cél akkor melyik ágat érdemesebb elkezdeni.[/quote]

    Az utolsó mondat jól hangzik, érdemes lenne beleírni hogy NE kezdd el ezt az ágat, mert a végén Mr. Nerf a.k.a Foch 155 van.[/quote]

    Egy kezdő játékosnak az egész ág ilyen kb. ez után jön ugye a Somua Sau 40 én ezt is megoldottam free xp-vel némi küzködés után, aztán a fürdőkád aka S35 CA, azzal a 300-as alfával nagyon vagány, aztán jön egy ARL v39 nevű masina, na nekem itt lett elegem az egészből, de ránézésre az AC 46 se sokkal jobb, nagy papír, semmi camoja és még a dpm-e sem egy nagy eresztés. Az első valamire való tank itt az AC 48.

    Ja és hogy erről miért írtam elemzést? Az rögtön a legelső mondatban elhangzik. :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 8 éve
    Rendben, köszönöm. Így már elérhető.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kovacs
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="blslas"][quote name="singes"]Szerintem elég hiányos a cikk. Csak pár példa, hogy mire gondolok:

    - Nem találtam meg, mennyi lőszert lehet vinni, ahogy a lőszerek sebességét sem. A video alapján elég lassan száll a lövedéke, ezt érdemes lett volna megjegyezni.
    - Írtad, hogy nem mehet rá töltésgyorsító. Miért nem? ezt is kifejthetted volna, mert én pl. nem tudom.
    - Írod, hogy automatikus tűzoltót célszerű rápakolni, te viszont kézivel nyomulsz. :-*
    - Szerintem szintén hiányzik, hogy gebasz esetén mennyivel lehet tolatni.
    - A töltésidő és a célzási sebesség hogyan viszonyul egymáshoz? Mivel gyorsan tölt, ezért ez alatt be is tud szűkülni?
    - Mennyire esik szét a célkereszt fordulás közben? Ha nincs pontos adatod, legalább az érzést leírhattad volna.
    - És egy megjegyzés: T3-ban szerintem tök fölösleges spotolni a csapatnak, úgysem lövik, mert ott jellemzően kezdők vannak. Arra nem kell számítani, hogy majd hátulról fedeznek, mert nem fognak! Nekem van most t5 lightom, és ott is kb. a csaták felében lövik csak a spotot, hiába írom az elején, hogy merre figyeljenek.

    Továbbá szerintem nem kell írni, hogy 50% és 75% legénységgel mennyi az annyi, mert felesleges (ez már az előző cikkedben is szemet szúrt nekem). Írd le, hogy 100%-nál mennyi, esetleg felszerelésekkel hogyan változik ez.

    (Azt pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy úgy tudtam, t4 alatt nem is kellenek elemzések, mert a többség 20-40 csata alatt végez vele, és lép is tovább. Aki meg mégsem, az meg majd megtapasztalja saját maga, milyen is tank, mert általában azok szoktak megtartósak lenni, amik bejönnek ezen a szinten.)[/quote]

    Hi !
    Bocsáss meg Singes de a zárójeles mondatoddal nem értek egyet. Szerintem 2 okból is jó ha van elemzés alacsony tierü tankokról is:

    1. a teljesség kedvéért.

    2. szerintem egy kezdőnek jó lehet arról olvasni , hogy az adott tankot inkább hagyja a p.csába és minnél hamarabb lépjen tovább. Vagy hogy nem biztos hogy azért megy neki gyengén a játék azzal a tankkal mert béna , hanem mert eleve túró egy tank. Vagy pont fordítva, hogy érdemes arra a tankra több időt fordítani , mert könnyebb vele játszani . Vagy a későbbiekre megtanít egy stílusra. Vagy éppen ha egy magasabb tierü tank a cél akkor melyik ágat érdemesebb elkezdeni.[/quote]

    Az utolsó mondat jól hangzik, érdemes lenne beleírni hogy NE kezdd el ezt az ágat, mert a végén Mr. Nerf a.k.a Foch 155 van.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jacktor
    • Admin
    · 8 éve
    [quote name="miafenelegyen"]Én köszönöm. De még mindig 404-es... [/quote]
    Nem az itteni kommentedben lévő rossz linket próbáld újra, hanem a cikkben linkelt cikkben lévő már javítottat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    blslas
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="singes"]Szerintem elég hiányos a cikk. Csak pár példa, hogy mire gondolok:

    - Nem találtam meg, mennyi lőszert lehet vinni, ahogy a lőszerek sebességét sem. A video alapján elég lassan száll a lövedéke, ezt érdemes lett volna megjegyezni.
    - Írtad, hogy nem mehet rá töltésgyorsító. Miért nem? ezt is kifejthetted volna, mert én pl. nem tudom.
    - Írod, hogy automatikus tűzoltót célszerű rápakolni, te viszont kézivel nyomulsz. :-*
    - Szerintem szintén hiányzik, hogy gebasz esetén mennyivel lehet tolatni.
    - A töltésidő és a célzási sebesség hogyan viszonyul egymáshoz? Mivel gyorsan tölt, ezért ez alatt be is tud szűkülni?
    - Mennyire esik szét a célkereszt fordulás közben? Ha nincs pontos adatod, legalább az érzést leírhattad volna.
    - És egy megjegyzés: T3-ban szerintem tök fölösleges spotolni a csapatnak, úgysem lövik, mert ott jellemzően kezdők vannak. Arra nem kell számítani, hogy majd hátulról fedeznek, mert nem fognak! Nekem van most t5 lightom, és ott is kb. a csaták felében lövik csak a spotot, hiába írom az elején, hogy merre figyeljenek.

    Továbbá szerintem nem kell írni, hogy 50% és 75% legénységgel mennyi az annyi, mert felesleges (ez már az előző cikkedben is szemet szúrt nekem). Írd le, hogy 100%-nál mennyi, esetleg felszerelésekkel hogyan változik ez.

    (Azt pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy úgy tudtam, t4 alatt nem is kellenek elemzések, mert a többség 20-40 csata alatt végez vele, és lép is tovább. Aki meg mégsem, az meg majd megtapasztalja saját maga, milyen is tank, mert általában azok szoktak megtartósak lenni, amik bejönnek ezen a szinten.)[/quote]

    Hi !
    Bocsáss meg Singes de a zárójeles mondatoddal nem értek egyet. Szerintem 2 okból is jó ha van elemzés alacsony tierü tankokról is:

    1. a teljesség kedvéért.

    2. szerintem egy kezdőnek jó lehet arról olvasni , hogy az adott tankot inkább hagyja a p.csába és minnél hamarabb lépjen tovább. Vagy hogy nem biztos hogy azért megy neki gyengén a játék azzal a tankkal mert béna , hanem mert eleve túró egy tank. Vagy pont fordítva, hogy érdemes arra a tankra több időt fordítani , mert könnyebb vele játszani . Vagy a későbbiekre megtanít egy stílusra. Vagy éppen ha egy magasabb tierü tank a cél akkor melyik ágat érdemesebb elkezdeni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 8 éve
    Én köszönöm. De még mindig 404-es...

    Ön nem keresheti fel ezt az oldalt, mert:

    Elavult a könyvjelző/kedvenc
    Egy keresőprogramnak elavult listája van ehhez a webhelyhez
    Ön elgépelte a címet
    Önnek nincs hozzáférése ehhez az oldalhoz
    A kért erőforrás nem található.
    Hiba merült föl a kérés feldolgozásakor.
    Kérjük, próbálkozzon a következő oldalak egyikével:

    Főlap
    Ha a nehézségek továbbra is fennállnak, kérjük, forduljon webhelyünk rendszergazdájához.

Kapcsolódó elemek

  • Hogy melyik melyik, mindenki döntse el maga :) A képért kösz foxbat88fx -nek...

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.