Jelenleg

25
látogatónk van

2023. március 24. 06:57

[1.20.1] Nyílt teszt szerver

Írta:
(25 szavazat)
54 hozzászólás

Bemutatkoznak a véletlenszerű események és a dinamikus fedezékek a Felderítő küldetésben, megismerkedhetsz az átalakított legénységi készségi rendszerrel, valamint egy egész japán páncélvadász ág is érkezik. Továbbá elolvastuk a Roham móddal kapcsolatos visszajelzéseket, és végrehajtottunk néhány fejlesztést. És ez még nem minden – olvasd el a részleteket!

Felderítő küldetés: Véletlenszerű események és dinamikus fedezék

A februári Jövőbeli tervek epizódban már adtunk egy kis ízelítőt a vadonatúj véletlenszerű események és a dinamikus fedezék mechanikáról. Ezek nagy érdeklődést váltottak ki a közösség körében, és most szerepet kapnak a Felderítő küldetés módban. Most már készen állunk arra, hogy bemutassuk mindezt a nyílt teszten, úgyhogy csatlakozzatok a teszteléshez, hogy az elsők között vehessetek részt az új mechanikákkal zajló csatákban!

A nyílt teszt csupán arra szolgál, hogy előzetesen megvizsgáljuk a véletlenszerű események és a dinamikus fedezék működésének stabilitását – ezek a májusban érkező „Felderítő küldetés” mód keretében mutatkoznak majd be.

A véletlenszerű eseményeket és dinamikus fedezéket tartalmazó Felderítő küldetés módot a módválasztóban érheted el.

Négy pályán végezheted a tesztelést: Safe Haven, Himmelsdorf, Ruinberg és Prokhorovka. A játékmenet két elemből áll – a véletlenszerű eseményekből és a dinamikus fedezékből –, amelyeket saját, egyedi mechanika jellemez, és új játékélményt nyújtanak.

Véletlenszerű események

Egy újfajta tevékenység, amelynek során különböző események zajlanak a csatatéren. Az események meghatározott időpontban és egy meghatározott, erre kijelölt területen történnek.

A pályától függően ilyen esemény lehet például egy hajó megsemmisülése, egy zeppelin lezuhanása vagy egy vonat érkezése. Egy csatában egy vagy több véletlenszerű esemény is előfordulhat.

Minden egyes véletlenszerű esemény megváltoztatja a játékosokat körülvevő környezetet, valamint a csatatéren kialakult harci helyzetet. Például, ha egy repülőgép egy épületbe csapódik, a törmelék eltorlaszolhat egy átjárót; másrészt viszont további fedezéket biztosíthat a járműveknek. Ez lehetővé teheti, hogy váratlanul az ellenséges csapat hátába kerülj, vagy sikeresebben hárítsd el az ellenfelek támadásait.

Nem sokkal a véletlenszerű esemény kezdete előtt az a terület, ahol az esemény bekövetkezik, piros körvonalat és egy időzítőértesítést kap.

A visszaszámlálás megkezdése után még lesz egy kis időd, hogy elhagyd a területet, utána a járműved megsemmisül. Az aktuális időzítőértesítés típusa csak a tesztidőszakban érvényes. Az értesítési felületet a jövőben továbbfejlesztjük.

Vess egy pillantást az alábbi négy pályán bekövetkező véletlenszerű eseményekre.

Safe Haven

 • Egy lángoló hajó tart a móló felé, ahol lerombolja a hidat, majd a mólónak ütközik.
 • Egy repülőgép zuhan a bunker bejáratának tetejére.
 • Egy repülőgépraj bombázza a hidat, amitől az összeomlik.

Ruinberg

 • Bombázók támadják a központi teret és a város más részeit.

Prokhorovka

 • Két repülőgép csapódik a Prohorovka-fasorba.
 • Egy másik repülőgép lezuhan a keleten fekvő hegyre.
 • Egy vonat érkezik a vasúti síneken, és tüzérségi csapás éri.

Himmelsdorf

 • A térkép szélén lévő vasútállomásról elindul egy vonat, majd légitámadás éri.
 • Egy sérült zeppelin lezuhan a városban.

Dinamikus fedezék

A második új mechanikát a dinamikus fedezék jelenti. A fent említett négy pálya egyes harci területein szállítmányozási konténereket, betontömböket és más mozgatható tárgyakat találsz, amelyekkel védekezhetsz az ellenséges tűz ellen. Például elbújhatsz egy konténer mögé, vagy előre is tolhatod azt, így megakadályozva, hogy az ellenfél eltalálhassa a járműved sebezhető alsó páncéllemezét. A dinamikus fedezék lehetővé teszi a különböző taktikák szélesebb körének alkalmazását, csapatban és egyedül egyaránt.

A véletlenszerű eseményekkel és dinamikus fedezékkel színesített Felderítő küldetésekre májusban kerül sor. Szóval ragadd meg az alkalmat, és próbáld ki mihamarabb! A nyílt teszt alatt egy új kérdőíves rendszert is kipróbálunk a visszajelzések gyűjtésére. Ez egy előzetes technikai teszt, ami azt jelenti, hogy a válaszokat nem dolgozzuk fel. A kérdőívet nem kell kitölteni, de a World of Tanks összes hivatalos platformján, így a fórumon, a Discordon és a közösségimédia-felületeken is megoszthatod meglátásaidat és benyomásaidat.

A véletlenszerű események és a dinamikus fedezék vadonatúj játékelemek, egyedi mechanikával és komplex beállításokkal. A nyílt teszt során előzetes technikai stabilitási teszteknek vetjük alá őket a Felderítő küldetésben.

Ne feledd, hogy a véletlenszerű események befolyásolhatják az eszközök teljesítményét, mivel látványos vizuális effekteket tartalmaznak. Az alacsony teljesítményű CPU-val és grafikus kártyával rendelkező eszközökön stabilitási és teljesítményproblémák (beleértve az FPS csökkenését) léphetnek fel az események bekövetkezésekor.

Alacsony teljesítményű eszközökön a véletlenszerű események a képminőség romlásával járhatnak. A játékmenet szempontjából teljesen játszhatóak lesznek, azonban nem biztos, hogy az egyes vizuális hatások tökéletes minőségben jelennek meg.

Bizonyos beállítások és egyes karakterisztikák (pl. véletlenszerű események időzítése, azok területe stb.), amelyek a nyílt teszt szempontjából fontosak, a nyílt teszt után megváltozhatnak.

Még dolgozunk az éjszakai csatákon és a víz dinamikus viselkedésén, így ezek a funkciók egy későbbi időpontban lesznek tesztelve.

A véletlenszerű események és a dinamikus fedezék izgalmas és látványos elemek, amelyek fordulatot hoznak a megszokott játékmenetbe. Új taktikai lehetőségeket tárnak fel, amelyek képesek lehetnek megváltoztatni bármely csata menetét. Csatlakozz a nyílt teszthez, és segíts az ígéretes mechanikák fejlesztésében!

Átalakított legénységi készségi rendszer

Folytatjuk a World of Tanks legénységeinek átfogó átalakítását. Az 1.18.1-es frissítésben a Hatodik érzék különleges parancsnoki elemmé vált, ami az első lépést jelentette a legénység koncepciójának megváltoztatásában. Azóta lépésről lépésre haladunk előre, kiválasztva és tökéletesítve a homokozó szerveren 2021-ben bemutatott ötletek közül néhányat, amelyek pozitív visszajelzéseket kaptak tőletek. Most pedig készen állunk arra, hogy megosszuk veletek a következő nagy változást: az átdolgozott legénységi készségek rendszerét.

Az új rendszerben minden készség azonnal elérhetővé válik a kiképzése megkezdését követően. A hatásuk eleinte kevésbé lesz érezhető, de minél tovább képzed a készségeket, annál erősebbek lesznek. Ezenkívül a fő képzettség szintje mostantól szinte minden készségre hatással van (a Bajtársak kivételével) – minél magasabb szintű, annál erősebb a készség hatása.

Továbbá számos meglévő készséget frissítettünk. Néhányat közülük javítottunk; mások új funkciókat kaptak, amelyek hatékonyabbá teszik őket. Emellett kilenc új készséget is vezetünk be. Így például a Gyors célzás 2,5%-kal javítja a célzási időt, ha teljesen ki van képezve, a Közelharc pedig teljesen kiképezve 2,5%-kal csökkenti a löveg újratöltési idejét, ha legfeljebb 50 méterre vagy az ellenségtől.

Összesen 33 készség lesz, és minden legénységi tag számára hat készség lesz elérhető, függetlenül a fő képzettségétől. Nézd csak meg!

Parancsnok

Vezető

Lövegkezelő

Töltő

Rádiós

A frissített és az új készségeket kombinálva szabadabban kísérletezhetsz a legénységeiddel, hogy minden járműnél a saját játékstílusodhoz igazítsd őket. Hogy megkönnyítsük a különböző készségek közötti eligazodást, a következő három kategóriába soroltuk őket:

 • Csoportos készségek, amelyekkel a legénység több tagja is rendelkezhet
 • Egyéni készségek, amelyek csak egy adott fő képzettséggel rendelkező legénységi tag számára érhetők el
 • Helyzetfüggő készségek, amelyek bizonyos feltételek teljesülése esetén lépnek működésbe a csatatéren – a készségek működésbe lépésekor speciális értesítések jelennek meg a kezelőfelületen, amelyeket a játék beállításaiban be-/kikapcsolhatsz.

A Tűzoltás a rádiós egyéni készsége lesz. Ha a legénységed bármely tagja már rendelkezik a Tűzoltás készséggel, akkor az 1.20.1-es frissítés megjelenésekor a tapasztalati pontok újra lesznek osztva a következő fontossági sorrendben:

 1. A harckocsizó fő képzettségének 100%-ra való fejlesztésére (ha 100% alatt volt)
 2. A harckocsizó utolsó készségének 100%-ra való fejlesztésére (ha volt olyan készség, amely nem volt 100%-ra fejlesztve)
 3. A megmaradt XP-t elköltheted egy új, általad választott készségre

A kezelőfelülettel és egyebekkel kapcsolatos fejlesztések

Átterveztük a legénységi felületeket is, átláthatóbbá és informatívabbá téve őket. Mostantól például az összes készség hatása megjelenik a garázsban található járműtulajdonság-widgetben. Ezen felül hasznos új segédleteket és készségleírásokat készítettünk.

Egy másik kellemes bónusz, hogy többé nem jár XP-büntetés, ha sérült legénységi tagokkal fejezel be egy csatát.

Végül, de nem utolsósorban, a játékba való bejelentkezés után azonnal kapsz 12 átképzési parancsot, amelyekkel ingyen újraoszthatod a készségeket.

A jövőben a személyzet koncepciójának további fejlesztései várhatók. Csatlakozz a nyílt teszthez, kísérletezz a különböző készségkombinációkkal, és állíts össze álomlegénységet a kedvenc járműveidhez!

A japán páncélvadászok hamarosan csatlakoznak a játékhoz!

Az új alág hat kifejleszthető páncélvadászból áll, az V-ös szinttől a X-esig. Ezeket az új japán járműveket a IV-es szinten található Type 1 Chi-Hétől kezdheted el kifejleszteni.

Az összes japán páncélvadász közepesen vastag homlokpáncélzattal és nagy kaliberű hajóágyúkkal van ellátva, amelyek nagyszerű páncélátütéssel rendelkezik az alap páncéltörő lőszerrel. A lövésenkénti sebzésük is lenyűgöző. Nagy méretük ellenére ezek a páncélvadászok nagyon jól manőverezhetők, és helyben is gyorsan megfordulnak. A félelmetes tűzerőt és a kemény homlokpáncélzatot azonban ellensúlyozza a közepes sebesség, a gyenge álcázási értékek és a közepes lövegsüllyedési szögek.

A gyenge álcázás miatt nem tudsz úgy tüzelni, hogy ne vegyenek észre. De szerencsére az ellenségnek kell bujkálnia előled, nem pedig fordítva! A legtöbb helyzetben ezek a járművek a támogató szerepét töltik be, és a nehéz harckocsikat segítik a frontvonalon vagy a második vonalból.

A fejlesztési ág összetétele

Az új ág a Ho-Ni III-mal kezdődik az V-ös szinten és a Type 95 Ji-Róval folytatódik a VI-os szinten. Mindkét jármű az új ág jellegzetességeit hordozza, erős frontpáncélzattal és veszedelmes lövegekkel.

A soron következő újonc a Chi-To SP. Ez egy klasszikus, lassú, torony nélküli páncélvadász, amely 75 mm-es vagy 105 mm-es hajóágyúval van felszerelve, jó lövésenkénti sebzéssel.

A VIII-as szinten található Ho-Ri 2 a japán páncélvadászok legjobb tulajdonságait egyesíti magában. A homlokpáncélzat még erősebb, és sokkal egyszerűbben képes tüzelni, mint az elődei. Két löveg közül választhatsz: 105 vagy 120 mm-es.

A Ho-Ri 1-nél az ág fő jellemzői még tovább fejlődtek, így rendkívül veszélyes a közelharcban és közepes távolságból. Ez a jármű a Type 5 Heavy testére épül, és 127 mm-es vagy 149 mm-es ágyúval szerelhető fel.

Az új ág csúcsjárműve a félelmetes Ho-Ri 3, amely egy pusztító, 149 mm-es ágyúval van felszerelve. Az erős elülső páncélzat mellett a felső páncéllemeze is nagyon kényelmetlen szögben áll az ellenfelek számára, így nem lesz könnyű átütő találatot elérniük. Játékmenetét tekintve a Ho-Ri 3 leginkább a Jagdpanzer E 100-ra, a X-es szintű német páncélvadászra hasonlít.

Tier V: Ho-Ni III
Tier VI: Type 95 Ji-Ró
Tier VII: Chi-To SP
Tier VIII: Ho-Ri 2
Tier IX: Ho-Ri 1
Tier X: Ho-Ri 3
 
previous arrow
next arrow
Exit full screenEnter Full screen
Tier V: Ho-Ni III
Tier VI: Type 95 Ji-Ró
Tier VII: Chi-To SP
Tier VIII: Ho-Ri 2
Tier IX: Ho-Ri 1
Tier X: Ho-Ri 3
previous arrow
next arrow

További információkat a hamarosan megjelenő, a japán páncélvadászoknak és a játékmenetüknek szentelt cikkünkben osztunk majd meg. Addig is csatlakozz az általános teszthez, és vidd el egy körre ezeket a lassú, de erős járműveket!

Visszatér a Roham!

A kompetitív játékmódunk, a Roham visszatér a játékba az új Bíborvörös griffmadár szezonjával! Az új szezon a visszajelzések alapján egy sor fejlesztést kapott, és egy csomó exkluzív testreszabási elemet kínál, amelyekkel ki is bővítettük a jutalomalapot.

Szeretnénk még változatosabbá tenni a járműválasztékot a Rohamban. Ezért átdolgozzuk a jármű-szerepképességeket a játékmódban. Nézd csak meg:

 • A járműszerep-képességet mostantól egyszerűbb feltölteni.
 • A képesség újratöltődési ideje jelentősen csökkent.
 • Néhány szerepképesség a csata kezdetétől fogva elérhető.
 • Megváltoztattuk néhány szerepképesség működését (pl. az Ösztönzés hatással lesz minden szövetséges járműre a harcmezőn).

Tekintettel a járműszerep-képességek megnövekedett hatékonyságára a csatában, speciális csatamódosítókat szeretnénk kipróbálni, amelyeket a nyílt teszt időszaka alatt vezetünk be a Roham játékmódban. Ezek segíthetnek fenntartani a csaták tempóját, még izgalmasabbá téve őket.

Az új csatamódosítók:

 • Megnöveli a Roham módban használható járművek életerejét 25%-kal.
 • Lecsökkenti a fogyócikkek újratöltési idejét 90 másodpercről 45 másodpercre.

A nyílt teszt során tesztelt csatamódosítók, valamint az átdolgozott járműszerep-képességek változatosabbá és izgalmasabbá teszik a Roham játékmenetét. Segítségükkel több különböző taktikát és manővert is kipróbálhatsz.

A Bíborvörös griffmadár szezonjában emellett még a következőket találod:

 • Átdolgozott előrehaladási rendszer, amely a bizonyos győzelem után járó előrehaladás helyett mostantól egy olyan rendszer lesz, ahol egymást követő, heti harci küldetéseket kell teljesítened hasznos játékon belüli jutalmakért
 • Két új pálya a Roham módban: a Glacier és az Airfield
 • Menő, progresszív 2D-stílusok és egyéb, vadonatúj testreszabási elemek lenyűgöző bíborvörös árnyalatban

Ha ezek a változások tetszést aratnak, és a játékosok hasznosnak találják a csatamódosítókat, akkor bekerülnek a Roham következő szezonjába. Csatlakozz a nyílt teszthez, és oszd meg a tapasztalataidat a módosításokról, parancsnok!

WoT plusz

Az 1.20.1-es frissítéssel bevezetünk egy különleges havi előfizetést: a WoT pluszt. Új lehetőségeket és egyedi bónuszokat biztosít, amelyek még kellemesebbé teszik a játékélményt.

A WoT plusz aktiválása után egy teljes hónapig azonnali hozzáférést nyersz a következő előnyökhöz:

 • Aranytartalék. Minden WoT plusszal rendelkező játékosnak hetente akár 500 arany is ütheti a markát. Ez egy speciális széfben lesz elraktározva, amely hetente egyszer nyílik meg.
 • Extra kizárt pálya. Minden WoT plusz-előfizetőnek lehetősége van egy további pályát kizárni a pályák körforgásából. Így, ha WoT prémium fiókkal játszol, összesen három pályát zárhatsz ki. Játssz azokon a pályákon, amelyeket a legjobban szeretsz!
 • Felszerelések ingyenes leszerelése. Bármilyen típusú felszerelést ingyen leszerelhetsz (a fejlesztett felszereléseket is, de a II-es és III-as fejlesztési szintű kísérleti felszereléseket már nem).
 • Intenzív legénységi képzés. Kiválaszthatsz egy járművet, amelynek legénysége passzívan további legénységi XP-t kap, függetlenül attól, hogy offline, csatában vagy éppen a garázsban vagy. Nincs újratöltődési idő akkor, amikor megváltoztatod, hogy melyik jármű legénysége részesüljön ebből a bónuszból.
 • Exkluzív bérelt járművek. A WoT plusz aktiválását követően azonnal megjelenik a garázsodban az egyedi TS-54, egy amerikai prémium nehéz tank, duplacsövű löveggel! Ez a lenyűgöző jármű mindaddig a garázsodban marad, amíg a WoT plusz-előfizetésed aktív. A TS-54 egy másik nagyszerű tulajdonsága, hogy bármilyen amerikai legénységgel használható, függetlenül a járműtípustól, feltéve, hogy a fő képzettségük egyezik.

A WoT plusz aktiválásához csak lépj be a játékban található boltba, és válaszd ki a „Legjobb“ kategóriát. Az ára 300 arany.

Ez a vásárlási mód, valamint az imént említett ár csak a nyílt teszt idején van érvényben. A WoT plusz megjelenését követően csak a Prémium boltból lehet majd megvásárolni 8,1 euróért.

Az előfizetés további fejlesztését tervezzük a visszajelzések és igények alapján. Csatlakozz a nyílt teszthez, hogy kipróbáld a vadonatúj TS-54-et és a többi WoT plusz-bónuszt!

Battle Pass-gyűjtemény

A Battle Pass-gyűjtemény olyan alap- és megnövelt jutalmakat (pl. harckocsizókat, progresszív és 2D-stílusokat, matricákat) foglal magában egy csomagban, amelyeket a szezon teljesítése során kapsz meg. A gyűjtemény összeállításához teljesítsd a Battle Passt a már megszokott módon – az összes elemet automatikusan megkapod.

Az aktuális szezon gyűjteményének összeállításáért extra Battle Pass-tokeneket kapsz (maximum hármat szezononként). Emellett lehetőséged lesz feloldani a szezon hőseinek háttértörténeteit.

Ha az aktuális szezonban nem sikerül összeállítanod a gyűjteményt, a következő szezonokban megteheted, ha megvásárlod a hiányzó elemeket Battle Pass-pontokért. Így azonban csak az aktuális szezonra kapsz tokeneket.

Figyelem, a gyűjteményt csak a nyílt teszt keretében lehet elérni március 24. 13:00 órától (CET)

Garázsférőhelyek kreditért

Jó hír azoknak, akik szeretnének egy kis aranyat spórolni, és más játékbeli tárgyakra költeni! Az 1.20.1-es frissítéstől kezdve kreditért vásárolhatsz új garázshelyeket. Így 300 arany helyett csak 250.000 kredit lesz egy új férőhely költsége. A már megvásárolt garázsférőhelyeket nem lehet eladni.

Utoljára frissítve: 2023. április 1. 07:35

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  márk.szilvásy
  • Tankos
  · 8 hónapja
  Azért ennél még a törőlt crew 2.0 is jobb volt. Ott ingyen lehetett bármikor újraelosztani a skilleket, perkeket. Itt viszont hatalmas összegeket fog felemészteni. Az új képességeknek hála 20+10=30%-al nagyobb valószínűséggel lövik ki a modulok, legénységet, úgyhogy pusztulni fog minden a tankban. Szó szerint szétesik csata közben. Azzal hogy minden lőszertípusra is kiterjesztették az atrák jól megrépáznak majd mindenkit ezután
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   CyberCop71
   • Tankos
   · 8 hónapja
   Nem akarlak elkeseríteni, de mintha utaltak, volna arra hogy ez a crew 2.0 első lépése. Vagyis most jópénzért próbálod majd helyrekalapálni az elb..szott legénységedet, majd a következő fejlesztési lépcsőben az egész ahogy van megy a levesbe... Bravo WG
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  SpitzLee73
  • Tankos
  · 8 hónapja
  És mikor jön a frissités? Kb 1 hónap még?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tas_Lee · 8 hónapja
  Nem értem mi a gond. Fogjátok a nagylelkűleg idevágott 12 újraképzés thingie-t, mellérakjátok ami van és kipimpelitek a progetto/buraszk/bz/akármilyen Op szar 8-ast farmolni, meg egy tech tree 10-es tankot, hogy tudjatok lootolni az új retardált játékmódokban. A 279e-re is nyomtok pár legénységi resetet, aztán beszaladtok vele a dühöngőbe szakaszban kétszeres BIA-val meg min. 347-es HEAT-el csapkodni 20%os eséllyel a modulsebzést. Esetleg tudok javasolni egy jófajta 6-ost is, amivel lehet fogadni az 500 csatás fókákat. Még azon sem kell agyalni mire vágd rá a lila felszerelést, több legénységet úgysem lesz időd/lehetőséged fullosan felszerelni -> WG bácsi csak segíteni akar nektek, hogy ne kelljen sokat túrni a garázsban. Nincs itt semmi probléma, de ha mégis: amúgy, bro van számodra WOT PLUS fiókunk. Kicsit szétkúrjuk vele az amúgy tökéletesen működő (nem) MM-t, viszont amíg te melózol, majd mi pimpeljük neked a legénységet. Meg jön az arany játékkal a legénységek resetelésére. Persze ez csak valutáért jár, mer' hát érted a kokó amit felszívunk az nekünk is pénzbe kerül. Jah, nincsenek meg ezek a tankok vagy 7+ soros legénységed és nem kell a WOT PLUS fiók? Akkor jó játékot, rolláut!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  antimatter_
  • Tankos
  · 8 hónapja
  azon kívül, hogy sokan még a leírásokat elolvasni se tudják, nem hogy megérteni mit akar a wg, csak azt szeretném hozzátenni, hogy nekem elég véletlen esemény egy kibebaszott bz176-al találkozni, aki rámver tier10-ben 2x800-at.
  hogy szakadt volna a feje muterjába, ki ezt kitalálta és betette a játékba.
  ezeket kellene rendbe tenni, nem még bonyolítani a szart, mi most ebben a játékban van jelenleg.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Raptorial Bird
  • Tankos
  · 8 hónapja
  Évek óta húzom a kedvenc tankom legénységét, az volt a terv hogy mind max.-os lesz!
  Ezek még azok a női legénységi tagok, akik még kaptak előnyöket azért mert nők voltak!
  Ezt is eltörölték! Nem elég hogy a szintlépés innentől fényévekben mérhető, még jól le is szopatnak megint!
  Belefektettem nem kevés erőt, energiát a fejlesztésükbe!
  Az okára lennék kíváncsi, mi indokolta hogy hozzá nyúljanak a legénységi skillekhez!
  Amit elvesznek azt hogyan kompenzálják majd? Gondolom majd adnak egy nyomorult matricát a többi 200 mellé ... vagy nőnapra kapnak egy szál virágot?!
  Ez csak a parancsnok, 2 már fullos, 1 még igyekszik az utolsóval!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   AMD5
   • Tankos
   · 8 hónapja
   Kénytelen volt a WG változtatni a legénységi skilleket bűvítvén, mert pár skilltől eltekintve nem használták az emberek a többit, mert egyszerűen nem volt értelmük. A nehéz tank számára az álca már nem ad semmi előnyt, annak csekély volt miatt valamint a tankosztály játékbeli szerepe folytán. Az álca pedig még elég kompetens skillnek számított a többihez képest, amiknek a nevét sem tudom. A TD-knél is évek óta panaszkodtak, hogy hiába van fent az álca mégis világítanak, mint akarácsonyfa. Több más képeeégnek sem volt valós értelme. Amikor meghal a parancsnok vagy lövész, annyira szétesik acélkereszt hogy annak 30%-al való csökkenését észre sem lehet venni. Semmiben sem fog jobban lőnio az ágyu alatta. Teljesen inkpmpetes skillek, perkek voltak. A rádiós képességek konkrétan semmilyen hatással sem voltak a csatában. A tűzoltás sem ért semmit, mert ugyanúgy égett a tank max 10%-al lassabban, észre sem veszed...Az artyknál meg ne is beszéljünk mivel ott csak 1-2 skill van ami ért valamit. Ezeket gyorsan kihúzták aztán ennyi.

   A WG monitorzza milyen skilleket alkalmaznak a játékosok és rengeteg embernél hosszú évek óta kihasználatlan volt ezek a legénségi képzettségi lehetőségek, mivel igen csekély észrevehetetlen hatásuk volt csupán. Nem kell szomorkodnod, mert most te is kapsz értelmes skilleket amit már lesz értelme húzni. Azért lássuk be nem normális, hogy így vannak skillezetlenül hagyva a legénység a tankokba mint nálam....


   U.I : Az valóban felháborító, hogy most mindet újraskillezni kell. Nem reseteli le a rendszer, hogy az új immár buffolt skillrendszert magad állítsd be. Sajnos neked kell hatalmas mennyiségű goldért/ 20% büntetésért kreditből megtenned. De a játék is pénzből él
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Heiner
   • Tankos
   · 8 hónapja
   Hol olvastál ilyen butaságot? Ez a te bajod, hogy szövegértelmi fogyatékos vagy!
   "Ezt is eltörölték!" A nőket? Milyen előnyeiket? Ezt nem említenek a cikkben.
   "mi indokolta hogy hozzá nyúljanak a legénységi skillekhez" Legyen ennél erősebb legénység, például a Töltőnél eddig 4 perk és 3 skill van,1.20.1-ben 3 perk és 6 skill lesz (ugye elvesznek a tűzoltás perket).
   "Amit elvesznek azt hogyan kompenzálják majd?" 1.20.1-es frissítés megjelenésekor a tapasztalati pontok újra lesznek osztva. Magyarul visszakapod skillt, újra választhatod bármit.
   Kaptál választ, nyugodj már le, nem kell felháborítani. Azt javaslom, hogy újra iratkozz be a suliba.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • VIP
    · 8 hónapja
    " 1.20.1-es frissítés megjelenésekor a tapasztalati pontok újra lesznek osztva. "
    Ezt hol láttad? Csak mert a cikk összesen 12 darab legénység skill resetelőről ír. Remélem, hogy úgy lesz, ahogy írod, egy ekkora átalakításkor ez lenne a korrekt.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Heiner
     • Tankos
     · 8 hónapja
     A negyedik kék téglalapon van említve, nem nehéz észrevenni.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      PZoli
      • VIP
      · 8 hónapja
      Erre gondolsz? (Itt csak a tűzoltás átalakítása miatti kompenzációról beszélnek)

      "A Tűzoltás a rádiós egyéni készsége lesz. Ha a legénységed bármely tagja már rendelkezik a Tűzoltás készséggel, akkor az 1.20.1-es frissítés megjelenésekor a tapasztalati pontok újra lesznek osztva a következő fontossági sorrendben:

      A harckocsizó fő képzettségének 100%-ra való fejlesztésére (ha 100% alatt volt)
      A harckocsizó utolsó készségének 100%-ra való fejlesztésére (ha volt olyan készség, amely nem volt 100%-ra fejlesztve)
      A megmaradt XP-t elköltheted egy új, általad választott készségre"
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Heiner
       • Tankos
       · 8 hónapja
       Igen, csak a Tűzoltás képességet elvesznek a többi legénységtől, kivéve rádiós, ezért kompenzációt adnak, mint a parancsnok lámpa képességet.
       Tűzoltás képességen kívül mi mást vennének el? Új képességeket hozzá van adva, pár régi képességeket módosítva van. Nincs mit veszve. Másik 12 db átképzés ez egy ajándék mindenkinek, akinek nem tetszik új legénység rendszer, gondolom.

       Mindenkihez szól:
       Nem fogom mindent lemásolni a leírásból. Mindenkinek el kell olvasni normálisan, utána írhat a kommentbe, de senki nem olvas és nagy hülyeségeket kérdezik és ír. Nem panaszkönyv.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        PZoli
        • VIP
        · 8 hónapja
        Én el szoktam olvasni a cikkeket, még az eredeti angol nyelvűt is, sőt egyéb forrásokból is próbálok tájékozódni.
        Ezt írtad:
        "1.20.1-es frissítés megjelenésekor a tapasztalati pontok újra lesznek osztva. "
        Mivel én erről nem találtam info-t, rákérdeztem tőled, hogy mire alapozod ezt (gondoltam megadsz valami linket forrás gyanánt). Erre te "belinkeltél" valamit a tűzoltás skillel kapcsolatos kompenzációról, aminek semmi köze ahhoz, amit állítottál ("1.20.1-es frissítés megjelenésekor a tapasztalati pontok újra lesznek osztva. ").
        Erre mikor rákérdezek erre, neki állsz maszatolni, meg, hogy "senki nem olvas és nagy hülyeségeket kérdezik és ír".
        Megértem, hogy számodra mindegy, hogy az összes legénységi tag resetelődik vagy sem. Ez teljesen oké. Az viszont nem, hogy beírsz egy olyat, hogy "1.20.1-es frissítés megjelenésekor a tapasztalati pontok újra lesznek osztva. ", de nem nevezed meg a forrást, csak terelsz, mikor valaki megkérdezi, hogy ezt honnan veszed.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Heiner
         • Tankos
         · 8 hónapja
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Tas_Lee · 8 hónapja
         Azt ne hagyd ki, hogy első kommentjével fogyatékosnak nevezte a kommentelőt, így utólag külön finomság az is.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Tas_Lee · 8 hónapja
        Pl. a megérzés képesség mostantól perk lesz nem pedig skill, tehát elég egy embernek meglenni a 100%-os működéshez. Van pár tank ahol 2 töltő miatt mindkét töltőn 100%-on van a képesség. Ezt ugyanúgy kellene kompenzálni. Bármelyik képességnél, ami változott ha fent van egy tankon akkor szimplán csak illene megadni az ingyen reset lehetőségét mindenkinek tekintve, hogy nem a játékos kérte, csak kapta a skill módosítást.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         márk.szilvásy
         • Tankos
         · 8 hónapja
         Úgy tudom a perkek megszűnnek. A BIA is működni fog 50%-nál is ad részképességet a % arányában
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Tas_Lee · 8 hónapja
          Igen is meg nem is. Angol elnevezésében minden "perk" lesz a jövőben, így a "skill"-ek szűnnek meg azok is "perk"-é alakulnak. Viszont úgy fognak működni, mint a mostani skillek -> ahogyan azt te is írod.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  AMD5
  • Tankos
  · 8 hónapja
  Most így elsőre anélkül, hogy kipróbáltam volna; ez nagy mértékben a statikus campelés iránába viszi el a játékot. Azt hittem rosszul látok, amikor az álcán 80%-ot láttam. Hát ez hatalmas buffolás az 5%-hoz képest. Lehet hogy bizonyos TD-k szinte proxikörön túl nem is lesznek felspotolva.

  ÁLCA_: 80%!!
  KONCENTRÁCIÓ: 2.5%-al csökkenti a mozdulatlan jármű szórását
  GERILLA : 10%-AL csökkenti a lövés utáni álcacsökkentést & 2.5%-al növeli az álcát még ha bokorban vagy

  Ezeknek köszönhetően visszaerősödnek a TD-k és a legtoxikusabb tankosztály az artyk. Nagyon a statikus campelés irányába terelei a játkmenetet, ami szerintem nem jó
  SASSZEM : 5% megnöveli a modulok rongálódását, legénység elhalását MINDEN LŐSZERTÍPUS ESETÉN
  MESTERLÖVÉSZ : 10%-al növeli a kritikus sebzés esélyét MINDEN LŐSZERTÍPUS ESETÉN

  Ez az artyknak ad nagy boostot. Gyakorlatilag a páncélvadászokat erősítik vissza. A medeknek nagyon rossz lesz ezután, ha bejön a frissítés. A ligtok pedig a kerekeseket kivéve teljesen használhatatlanok lesznek
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankpeti
   • Tankos
   · 8 hónapja
   Mindenekelőtt: a játékban a százalékoknak 2 fajtája van: az értékadó (ez legyen X), és a bónuszt adó (ez legyen Y).
   Előbbi kategóriába tartozik a tank alap álcaértéke (Álcaérték: X = 20%). Míg utóbbiba a skillek bónuszai (Álca skill maxon: Y = 80%). A végső érték (V) az alábbi képlettel számolódik: X * ( 1 + Y ) = V (Ha pl a skill valaminek az értékét százalékosan csökkenti, akkor az egy negatív szorzó).
   Ha valaki nem érti, akkor privátban, discordon kereshet, vagy elolvashatja a játékszabályokat stb...

   Álca: Increases vehicle concealment by 80%.
   Tehát, ha egy tanknak az álcája 20% alavetően, és minden tagon maxos az álca skill, akkor 36% álcája van (100%-os legénység esetén, ha semmi más nincs a tankon).
   Tehát ugyanúgy működik majd mint most...

   Koncentráció: Reduces the dispersion of a stationary vehicle by 2.5%.: ez a fejlesztett célzórendszer töredéke, ráadásul csak álló járműre hat. Nem észveszejtő...

   Gerilla: Decreases the penalty to vehicle concealment after a shot by 10%, and increases its concealment behind vegetation by 2%.

   Jelenleg a büntetés a legtöbb tank esetében 80 és 90% között mozog. Ha ezt lecsökkentjük 10%-al, akkor kapunk kb. 71 és 81% közé eső értéket.
   Példa ismét egy 20% álcával bíró tank és 85% büntetés esetén: lövés után nem 3% az álcája hanem 5%. Jeee... (csak hogy tiszta legyen, ha dupla bokor mögött áll - az 80% álca - akkor lövés előtt mindkettő esetben 100% álcája van, lövés után ha nincs meg ez a skill a tankon akkor 83% álca, ha megvan ez a skill akkor 86.7% álcája van. Ez számíthat, de nem tűnik túl op-nak...)

   Sasszem és mesterlövész (alias Eagle eye és Deadeye). Jelenleg csak az utóbbi adja ezt a bónuszt, de ugyanennyit ad, és nem vonatkozik HE lőszerre. (Tehát igen az arty-knek ez egy jelentős buff lehet, de ne felejtsük el, hogy ők a stun lőszerrel már egy ideje nem tudnak belső modult sebezni.)
   + Ehhez érdemes ismerni ezt a részt a mechanikákból: https://wiki.wargaming.net/en/Battle_Mechanics#Module_and_Crew_Damage
   Ebből van ami változott már régebben, például a Deadeye már egy ideje 10%-al növeli meg a modul/legénységsebzés esélyét.
   Pl egy lőszerrekesz esetében ez azt jelentette, hogy 27% helyett 29.7%-al sebezted . Most az új rendszerben ha mindkettő skill megvan, akkor 31.05%-ot jelent a lőszerrekesz ellenében. Más modulok ellen hasonló aránnyal növekszik az esély.

   Én nem vonok konklúziókat, csak ki kívántam javítani az esetleges félreértéseket (és hogy a változások mennyire kicsik, még ha sok is van belőlük)
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tank_szemelyzete
    • Tankos
    · 8 hónapja
    A rádiós skilleknél a "Csapatmunka" elég rendes bónuszt kapott (+5% legénység fő képzettség, ha max. 50 m-re vagy csapattárstól). Olyan esetekben, ahol egymás közelében kell/szokás mozogni (heavy dühöngők egy része, CW, Roham mód), biztos népszerű lesz.
    Sasszemnek végre lesz értelme.A csökkentett RNG-ért küzdőknek is a kedvére tettek a "Fegyverkovács" skill új változatában.
    A "kommunikációs szakértőnek" viszont továbbra sem látom olyan sok értelmét.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hecienda
  • Tankos
  · 8 hónapja
  Ezekre a random eseményekre kíváncsi leszek.
  Az időpont lesz random vagy a helye is?Esetleg az sem biztos hogy lesz a csatában?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  b47782b9ff51e0a1ce6e3c34c065ad7c
  • Tankos
  · 8 hónapja
  De jó, hogy már csak 1 hétig játszok ezzel a sz*rnak nevezett valamivel, és 10 év után végleg abbahagyom xd
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   lemur_catta
   • Tankos
   · 8 hónapja
   Csak nehogy úgy járj, mint én, én is pont 10 éve tolom. 3 év után meguntam, eladtam mindent az accról, olyan jelszót állítottam be, amit nem tudtam megjegyezni, hogy még véletlenül se tudjam folytatni. Aztán kábé másfél hónap után újrakezdtem egy új accal és azóta 7 éve tolom kisebb intenzitással, mert rájöttem, hogy összességében szeretek evvel a játékkal játszani, annyira hozzászoktam már, hogy az életem része lett, nem bírom abbahagyni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   454AutomaticDave
   • Kiképző
   • Tank elemző
   · 8 hónapja
   Szerintem ne várj egy hétig, hagyd abba most, ne gyötörd magad!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kocka69
   • Tankos
   · 8 hónapja
   Ha végleg abbahagyod akkor miért játszol még 1 hétig ? nem mindegy ha marad bent bármi is pl prém nap stb stb
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  a6951f567614716f3ea714ea3af52ed4
  • Tankos
  · 8 hónapja
  "Összesen 33 készség lesz, és minden legénységi tag számára hat készség lesz elérhető, függetlenül a fő képzettségétől. " ---
  Szóval a 6+ skilles legényégeimet most szépen megcsonkítják, mint malackát a hentes bácsi... pompás hír, főképp a 3 taggal rendelkező tankok számára. Crew 2,0 helyett kapunk egy kiherélt legénységet azok számára akik rengeteg időt öltek bele a skillekbe...
  Miért kell a skillek számát korlátozni? Ha vki vette a fáradságot és hozzám hasonlóan rengeteg időt ölt bele vagy kreditet azt most arcon csapják ezzel. Ha vki mind a 33-at akarja az elcre vagy mantira stb akkor miért ne? Vagy az is bekerül majd a Wot +ba? A végén úgy lesz mint az intel 14nm+++++
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 8 hónapja
   Minden legénységi szerepkörnek lesz 6 csak általa tanulható, +3 csoportos (BIA, rejtőzés, javítás), ami összesen 9 szakértelem egy szerepkörnek. Nem valószínű, hogy túl sok 9+ skilles legénységed lenne vagy bárki másnak.
   Ráadásul ez csak a szerepkört jelenti és nem az adott tagot. A 3 fős tankjaidnál minden tagra több szerepkör jut, szóval ott ez a 9 már inkább 15, de egy Manticornál a parancsnok három szerepkört is visz, szóval ott 21 képzettséget lehet majd rátenni.
   Sok sikert a kimaxoláshoz.

   Legalábbis én így értelmezem, annak ellenére, hogy a mondat nem a legszerencsésebben megfogalmazott. "There will be 33 perks in total, and each crew member will have six perks available, regardless of their major qualification."
   Ha úgy lenne, ahogy írod, akkor szót kéne ejteniük róla, hogy "választani kell, hogy melyik tagnak mit adsz, mert nem lesz elérhető számára mind, csak legfeljebb 6".
   De majd meglátjuk.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    a6951f567614716f3ea714ea3af52ed4
    • Tankos
    · 8 hónapja
    1 szóval sem írták h a bia stb bele tartozik vagy sem abba a 6-ba. A wg-ről beszélve simán kinézem belőlük h meglépik ezt. 9+os nincs azt példának írtam, 5-6-6+os van több is, nem csak ez.
    "függetlenül a fő képzettségétől. " Azt írják h 3 tipusba van osztva minden készség. De azt sehol nem látom, hogy a csoportos készségek külön számolódnának vagy sem.
    Fogjuk látni majd, remélem én tévedek.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     perretz
     • Tankos
     · 8 hónapja
     Leírták, lerajzolták (írástudatlanoknak?), és mégsem értik a játékosok.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      a6951f567614716f3ea714ea3af52ed4
      • Tankos
      · 8 hónapja
      Mielőtt sértegetni kezded a másikat: nincs pontosan leírva h bele számolják e vagy sem. Az angolban nincs jelezve (először azt olvastam el "írástudatlan" lévén) aztán itt is megnéztem mit írnak hátha itt van egyéb infó is/pontosabb megfogalmazás. Mivel a wg-ről van szó ezért semmi sem lehetetlen.
      Mint írtam remélem én tévedek és csak a wg nem fogalmazta meg elég pontosan.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Heiner
       • Tankos
       · 8 hónapja
       Te logikátlan vagy! Ugyanaz mint mostani legénységi rendszer, csak új és módosított képességgel/készséggel van ellátva. Igaza van perretznek "mégsem értik a játékosok".
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        a6951f567614716f3ea714ea3af52ed4
        • Tankos
        · 8 hónapja
        Moderátor barátunk jött, szépen leírta, hogy mi a helyzet szerinte és h csak én értem félre a nem túl pontos megfogalmazás miatt. Aztán jönnek a megmondó emberek csak mert épp nincs jobb dolguk mint sértegetni és kötekedni.
        Ilyenkor nehéz eldöntenem:
        A) most örüljek amiért nem vagyok összezárva a kettőtökhöz hasonlókkal akikkel kultúráltan egy nyamvadt cikket sem lehet megbeszélni/vitatni.
        B) legyek szomorú amiért a fenti moderátorhoz hasonló megértő és segítőkész normális emberektől, valamint anyaországi barátaimtól/rokonaimtól elzárva élek.
        Ha esetleg még szeretnétek tovább szórakozni "megmondó emberként" vagy "keyboard warrior"-t akartok játszani akkor hajrá.
        Helyesírást javasolnám, mert tuti van benne hiba (lévén hogy szemüveg kéne, de még a fogamat se tudom kihúzatni mert a szomszéd városba kellene mennem. Viszont a katonaság tesz rá egy nagyot, hogy 2 tumor után vagyok leszázalékolva és lépten nyomon állnak minden forgalmasabb helyen) Adjak egy kis segítséget hogy biztosan belém tudjatok kötni? (tipp: vesszők, h, helytelen mondat szerkezetek)
        Újra eszembe jutott miért nem szoktam hozzászólni szinte semmihez, most is jobb lett volna.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Shunz
       • Tankos
       · 8 hónapja
       E100-nál így néz ki tesztszerveren:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  jnos_varga · 8 hónapja
  Ez a pálya kizárás annyira hiányzik a játékba mint a tank felborulása.
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.