Jelenleg

7
látogatónk van

2023. szeptember 11. 06:58

Szivárgások és pletykák világa: Kiadatlan fejlesztési ágak és tankok #1

Írta:
(24 szavazat)
1 hozzászólás

Egy 600+ tankot tartalmazó játékban nem meglepő, hogy nagy a száma azon járműveknek is, melyek végül nem kerültek be az éles verzióba. A tanks.gg-n rengeteg olyan prémium és jutalom tank található, melyek semmilyen formában nem érhetők el a WOT-ban.

Némelyik viszont épp aktív zárt tesztelés alatt áll, de vannak olyanok is - mint pl. a Chieftain Mk 6 -, melyek sorsát már évek óta homály fedi. Emellett olyan is akad, ami hirtelen a semmiből kerül kiadásra. Ilyen volt a WZ-120G FT is, ami 2017-ben élesedett, de olyannyira volt befejezetlen, hogy még kötvényeket vagy BP pontokat sem szerezhettünk vele. Az ilyen eset azonban igen ritka, a legtöbb tank végleg kukában, vagy legalábbis a feledés sűrű ködében végzi a tesztelés után.

A régi tankosoknak talán rémlik a még 2011-2012-ben kiadott tankikon lista, amely mára már zömében kiadott tankokat is tartalmazott, ugyanakkor jelentős mennyiségű olyan jármű is volt rajta,, mint pl. a francia szupernehéz tankok, a Sturmtiger vagy a Brummbär. Bár azóta nem volt ilyen nagy ikonszivárgás, az eltelt évek alatt rengeteg azóta sem kiadott járműről pletykáltak már (szivárgás vagy közvetlen megerősítés által). És ez nem csak az egyedi prémium vagy jutalom tankokat foglalja magába, hanem akár egész fejlesztési ágakat is.

Elsőként most két ilyen fejlesztési ágról beszélünk majd, melyeket végig meg is csináltak, de végül nem kerülhettek be a játékba. Jó szórakozást!

Francia szupernehezek

A képen az egyik ilyen francia superheavy FCM F1 HD modellje látható Prokhorovkán. Valószínűleg ezek a harckocsik a leghírhedtebb kiadatlan tankok a játékban, a WOT indulása óta hallható spekulációk gyakori tárgyát képezték. Nem is csoda, hisz "röhejesség" szempontjából még a japán nehezeket is lekörözték volna.

A fenti képen látható FCM F1 a játék leghosszabb tankja lett volna a maga 10,5 méterével. Hogy végül miért kukázták ezt a koncepciót, az egyértelműbb mint a japán TD-knél: a játékban nincs többtornyos mechanizmus és komoly egyensúlyi problémák voltak a konkrét tankokkal is. Ez utóbbi ok miatt léptek át végül a projekten minden alkalommal, mikor újra és újra a tervezőasztalra került.

A francia szupernehezeket eredetileg még 2011-2012-re tervezték és három tankot akartak hozzáadni prémium kategóriában: FCM 2C (Tier IV), FCM F1 (Tier VI) és FCM 2C Bis (FCM 2C egy 155-ös tarackkal Tier VIII). Igen, az FCM 2C egy 155-ös rövid derp ágyúval valamiért VIII-as páncélvadásznak készült. Az biztos, hogy látványosságnak sem lett volna utolsó. Egy az egyben egy felhizlalt TOG lett volna, TD-ként fele akkora páncéllal és valószínűleg jól feltornászott HP-val, valamint nevetségesen túltolt alfa sebzéssel (HE: 1100, HEAT: 850, mint a X-es TD-knél). 

Ugorjunk most 2016-ba. A francia szupernehezeket felfüggesztették. Ez mindaddig tartott, míg a többtornyos mechanizmus tetszhalott állapotban leledzett. A dolgok azonban megváltoztak, mikor megérkeztek a japán nehéz tankok. Az olyan tankok mint az OI, nagyon hasonlítottak a francia szupernehezekre, így a franciák hozzáadása is elérhetővé vált, de a többtornyos mechanizmus nélkül. Ennek eredménye egy második francia heavy ág lett volna, melyben Tier II-VII között szupernehezek, Tier VIII-X között pedig a ma már jól ismert AMX 65t, AMX M4 51 és AMX M54 tankok lettek volna. Mire azonban 2016 nyarán az AMX 65t a szupertesztre került, a szupernehezek már ismét kukázva lettek, ami szinte biztosan az egyensúlyi problémáknak volt köszönhető.

Azonban a későbbi szivárogtatások és egyéb dolgok miatt (amikről mindjárt szót ejtünk), bizonyíték van arra, hogy a WG valóban teljes egészében kifejlesztette a francia szupernehéz ágat. Bár a statisztikákról semmit nem tudtunk meg, cserébe kaptunk néhány modellt, melyek a japán TD-kkel ellentétben teljesen elkészültek, ami arra utal hogy funkcionálisan is teljesek voltak.

FCM 2C, FCM F1, FCM 1A és AMX Tracteur C 1939

Tekintve hogy a superheavy-ket a Tier II-VII feltöltésére használták volna, a fenti képről még két tank hiányzik. Ezeket azonban sajnos soha nem mutatták be semmilyen formában, de feltehetően elkészültek ezek is, csak egy mappa mélyén várják további sorsuk beteljesülését.

Ha tippelnünk kellene, az FCM 1A lett volna a Tier II-es vagy III-as tank, az FCM 2C pedig a III-as vagy IV-es. Az AMX Tracteur leginkább az V-ös szintre illik, míg az FCM F1 valószínűleg a legmagasabb VII-es szintű szupernehéz lett volna.

Van még egy dolog, ami a francia szupernehezek létét megerősíti. Ez pedig nem más, mint a tankok indexszáma.

Minden tanknak megvan a maga indexszáma. Ez a szám minden tank fájljában megjelenik és megmutatja, hogy milyen sorrendben kerültek be a játékba. 1-2 betűvel kezdődik, jelezve a nemzetet, majd jön a bevezetés száma. Ne feledjük, hogy ez a számláló tankszintű, szóval a sok kiadatlan tank miatt sok a hiányosság, megszakítás benne. Emellett nem is konzisztens, hisz van olyan jármű amit olyan sokszor alakítanak át, hogy végül egy tök új tankként adnak ki. Például az M48A5 Patton indexszáma más, mint az M48A1 Patton-é. Ez technikailag azt jelenti, hogy az A5 nem egy átalakítás, hanem egy teljesen új tank, amit 2017-ben vezettek be, amivel egy időben az A1-et pedig kivették a játékból.

Nos, miért releváns ez a franciáknál? Az F75-től F80-ig terjedő indexű tankok teljesen hiányoznak. Ez összesen 6 tankok jelent. A már ismert három nehéz tank indexe F81, F83 és F82. Van még kérdés?

A WG 2017-ben már tesztelte a többtornyos mechanizmust. Miután a csapatsebzés problémája már megoldódott (ami a mechanizmus legnagyobb problémája volt), ismét terítékre kerülhetett a téma. Valójában konzolon már bevezetésre is került ez a mechanizmus és a francia szupernehezeket is egy 2023-as opcióként emlegetik ott ismét. Ez talán a PC-s debütálás előszele is lehet majd, hisz mint köztudott, a konzolos verzió és a Blitz is egy kicsit teszt szerepkörben is működnek. Ha megjelennének, a WG minden bizonnyal megváltoztatja a VIII-X-es tankokat és azok is szupernehezek lesznek. Ide vannak olyan jelöltek mint a SEAM 220t, de nagyon előreszaladnánk már a tippelgetéssel is, hisz a közeljövőben semmiképp sem számíthatunk rájuk a PC-s verzióban.

Strumtiger

Sturmtiger a konzolos verzióban

Van pár dolog, ami 95%-ban biztossá teszi a Sturmtiger ág létezését.

A tankot nem kell bemutatni. A Tiger I alvázra szerelt 380 mm-es hajóágyú már önmagában is egy legenda, melyről 2011 óra érkeznek pletykák. Sok játékos szerint már rég végleg kukázni kellett volna a projektet, hisz elvileg egylövésezhet egy Maus-t is.

Nos, a dolgok akkor kezdenek érdekesség válni, mikor megnézzük kicsit jobban a konzolos kiadást, mely tavaly kapott egy Sturmtiger ágat Tier V-X között (a Sturm a X-es). Igen, a Sturmtiger 380 mm-es ágyút kapott, de a kaliberhez képest igen korlátozott alfa sebzés párosult hozzá (HE: 1700 HP).

A kulcs itt is a tankindexekben rejlik. Az olyan tankokhoz, melyek PC-n is megjelentek, közös indexet használ a konzolos verzió a PC-sel, az olyan tankoknál azonban melyek konzol exkluzívok, saját sorszámozást használnak (ami nagyobb számokkal indul, pl. a 600 vagy 800 hozzáadásával). Az is érdemes megemlíteni, hogy a Blitz teljesen egyedi indexeléssel rendelkezik. Az viszont tény, hogy a Sturmtiger ág nem rendelkezik saját, egyedi indexszámokkal a konzolos verzióban, hanem G127-től G133-ig terjed, mely tankok hiányoznak a PC-s verzióból. Ez arra utal, hogy a konzol exkluzivitás helyett az ágat eredetileg PC-re szánták, majd konzolon újra felhasználták. Tekintettel arra, hogy a Rheinmetall Panzerwagen G125-ös indexszel rendelkezik (amit 2016 végén teszteltek és 2017-ben került be), ez arra utal, hogy a Sturmtiger ágat valamikor 2017-ben tervezték bevezetni.

Az ág PC-s verziójáról jelenleg nincs információnk, de feltételezhető, hogy ugyanazokkal a tankokkal érkezne, mint a konzolos verzión (bár valószínűleg őrültebb alfa sebzéssel). A konzolos verzióban megpróbálták kiegyensúlyozni az ágat, ami úgyahogy sikerült is, azonban a VIII-as, de legfőképp a IX-es a legrosszabb high-tier tank lett a játék történetében. Ennek ellenére nagyon kétséges hogy az ág valaha is megjelenik PC-n, hisz szó szerint játszhatatlanok lennének a jelenlegi HE mechanizmussal. Őszintén szólva amellett hogy egy ikonikus tankról van szó, nem gondolnánk hogy sokaknak hiányozna a játékból.

Érdekes módon a 2020-as fan módban lévő Sturmtiger más indexszel rendelkezik (G62). Ennek oka nyilvánvaló: a WG a régi 2011-es SD Sturmtiger modelljét használta fel.


Forrás: thearmoredpatrol.com

Utoljára frissítve: 2023. szeptember 11. 08:47

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BornToPay
    • Tankos
    · 18 napja
    Azért érdekes látni, hogy az ikonlistából még a mai napig mik hiányoznak. A legmeglepőbb, hogy a Sherman-Pershing,Brummbar,Matilda 1 még mindig nincsenek a játékban, de millió orosz agyszülemény meg igen. Ami a Sturmtiger ágat illeti, 100%(+-25%) hogy fogjuk látni PC-n, majd ha jobban szorul a hurok a WoT nyaka körül.
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.