Jelenleg

25
látogatónk van

2021. december 28. 06:40

[RETRO] Mentsd meg az arty-t az öngyilkosságtól!

(80 szavazat)
151 hozzászólás

Utoljára frissítve: 2021. december 30. 06:42

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    vadkan_2019
    • Tankos
    · 2 éve
    Szép lővés. Biztos az összes kupakot lelővi a harctéren.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 8 éve
    [quote name="singes"]

    És egy dolgot áruljatok el, ha szerintetek az artyzáshoz is skill kell:

    Miért van az, hogy a négy tankosztály (arty nem tank!) esetén sokkal nagyobb a wn8-ban a különbség egy unikum és egy piroska között, mint egy artyban. Erre az egyetlenegy baromi egyszerű kérdésre kérnék szépen választ. És amíg nincs meg a válasz, addig inkább maradjatok csendben, és gondolkodjatok el a játék metáján, hogy mi illik bele és mi nem.

    [/quote]

    Singes mester: Tény, amit egyetlen értelmes játékos se vitat, hogy a gyengébb képességű játékosok artyval az átlagukhoz képest jobb eredményt képesek elérni, míg a jobbak az átlagukhoz képest rosszabbat. Ennek oka, mint mindenki tudja, az arty nagyobb fokú randomitása a többi tankosztályhoz képest. Ez a mezőny átlagát összébb húzza, mivel kiegyenlítő hatása van. Azonban ez nem annak bizonyítéka, hogy nem kell hozzá tudás. Ez nem ilyen igen vagy nem kérdés. Ha nem kellene tudás hozzá, akkor a piroska is unikum lenne artyval, hiszen csak megállok és nyomom az egeret. Az artyhoz is kell tudás, ugyanúgy végig kell gondolni, hogy hova menj, hol várható az ellenfél, ismerni kell a belövési szögeket, hogy a kínálkozó alkalomkor lehetőség legyen a sebzésre, figyelni kell a harctéri eseményeket, ki kell tudni választani a stratégiailag fontos célpontokat stb. Az unikum/kék artys pont attól lesz jobb a piroska (artyval max narancs, nagyon jó esetben világos zöld eleje) játékosnál, hogy többet tud arról, artyval hogyan tud eredményt elérni, és azt sikeresebben tudja alkalmazni, pont mint minden más tankosztály esetében is.

    Értem és tudomásul veszem, hogy gyűlölöd az artyval játszókat, de ne hagyd, hogy a gyűlöleted elhomályosítsa a gondolkodásodat! Pont az általad leírtak miatt, mivel más téren meg szerintem igen jól látod és átlátod mind a játékot, mind a közösséget.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    FSB1000
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="singes"]
    Miért van az, hogy a négy tankosztály (arty nem tank!) esetén sokkal nagyobb a wn8-ban a különbség egy unikum és egy piroska között, mint egy artyban. [/quote]

    Mert egy artysta játék teljesítménye (pl. csatánkénti WIN8-ban mérve) sokkal jobban függ a csapattársaktól (áttételesen a csapattársak átlag WN8-ától), mintha bármely más tankban ülne.
    Az egyéni teljesítmények szórása sacc/kb med és light tankokban lehet a legnagyobb.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Szmertyij
    • Tankos
    · 8 éve
    Emberek, ne vegyük már egy kalap alá a TD és az arty lövést! Aki szerint ez ugyan az, az gyakorlatilag semmit sem tud a játékról.
    Persze vannak olyan (BOT szintű) játékosok akik számára (a végeredményt tekintve) ugyan az, mert kiállnak a mező közepére és amikor telibe verik őket akkor: ÓÓÓ valaki meglőtt! De honnan? Én miért nem látom? Szemét csalók! Na megyek inkább arty-zni.
    Viszont azok, akik nem ebbe a kategóriába tartoznak, azok pontosan tudják, hogy a TD-k melyik pályán hová állnak, és ha a TD és a tankjuk közötti tűzvonalat megszakítják egy tereptárggyal (gy.k. : domb, ház stb.), már is nem lőhetőek a TD-k által.
    Az arty ugye nem ilyen, nem részleterem miért, mert ezt pontosan tudja mindenki aki ellene és vele játszik.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Harcostankos
      • Tankos
      · 2 éve
      Komolyabb csapatjátéknél az artykat védi egy TD, vagy egy közepes tank a gumikerekesek ellen.
      Nagyon sok esetben az arty húzza ki a pácból a támadó éket.
      Ha artyzom, mindig védem, támogatom a támadó nehezeket, ez így fair és a játék szépsége ezt követeli, szerintem.....ha pl. 3 arty van én TD-vel olyan pozíciót veszek fel, hogy ráláthassak az artykat kivégezni szándékozó gyors futrinkákra.....
      Meg lehet kövezni, de sok esetben a csapatok minden taktika nélkül játszák le a csatákat......
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Bulcsu
        • Tankos
        · 2 éve
        Értem én a jó szándékot, de egy időben szállóige volt a noobokra, hogy "ja csak az artyt védi tudod" vagy valami hasonló. De igazad van a másik szélsőség se jó, mikor valaki önzőzését, hogy miért nem segített, azzal magyarázza, hogy "köcsög kerekes", meg "köcsög arty". Mert pl 3 artys csatában egy bármilyen gyors lerohanós tank kiszedi a mi hármunkat, akkor a heviknek is vagy végük vagy beszorulnak a házak- kövek stb közé és statikus lesz a játék.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        vadkan_2019
        • Tankos
        · 2 éve
        Artyk nagyon le lettek húzva.
        Nem nagyon tényezők. (jól van ez így)
        1090 alap XP kell csak a legnehezebb tankászhoz. Az összes 10-es arty tankász 1000 XP alatt van.
        Viszonyításként:
        A tier 5-ös pz. tankász 1880 alap XP!!!

        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Bulcsu
          • Tankos
          · 2 éve
          Nem vagyok statisztikus, de szerintem ez azért is van, mert sokan még most is úgy artyznak, hogy megállnak az első bokorban, vagy a neten látott "kötelező" helyeken, fantázia nélkül, csak úgy random lőve az ellenséget, mindenféle koncepció nélkül. (A 3 perc alatt elhulló csapat esetéről már nem is beszélve.)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 8 éve
    [quote name="FSB1000"]Cigaro22: Csak ismétlem magam, a játékbéli viselkedésből is megítéljük egymást.
    Neked sosem volt véleményed azokról akikkel együtt játszol, akikkel egy csapatrba sorsolt a wG?
    Ha volt véleményed, vagy csak egy vélemény csirád, egy kósza gondolat a többiekről, akkor azt mire alapoztad?
    Szerintem nem másra mint a játékbéli viselkedésére és a satatjára.
    -
    Itt a fórumon is működik a dolog, ahogy az élet minden pillanatában
    Van véleményünk egymásról, és itt elsősorban a leírt gondolatokból, stílusból, sztorikból alkotunk egymásról véleményt.
    Te is ezt tetted.[/quote]

    Ez így mind rendben is van, csak ezután ne jöjjön senki, a mit tudsz te rólam, meg nem ismersz meg honnan tudod ki és milyen vagyok én dumákkal. Ha itt normális/paraszt/fröcsögő/segítőkész vagy bármi vagy, akkor talán nem kéne minden mögé bújni, hanem fel kell vállalni, hogy online arc nélkül én ilyen vagyok, így viselkedek ezért ez alapján ítéltetek meg. Ha valaki "k*csögözik valami miatt másra" akkor ne legyen már felháborodva, ha ez alapján ítélik meg. Ha ez így működne akkor rendben is lenne. Sajnos a legtöbb esetben pont az így viselkedő vannak a legjobban felháborodva, ha a viselkedésük alapján megítélik őket. Szokás szerint azért ide írom: Akinek nem inge ne vegye magára, de akinek inge, az öltözködjön fel végre!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sveryxx
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Rallyefan81"][quote name="Sveryxx"][quote name="DarkRaven73"][quote name="Sveryxx"]ÓÓÓÓÓÓ micsoda szép idök voltak a 7.0 környékén amikor még akár oldalanként bedobott akkor még 8-as artykat (aki nem játszik olyan rég hogy értse régebben csak 8-as tierig voltak artyk pl a T92 nem 10-es volt hanem 8-as) mindkét oldalra 10-10 artyt XDXDXDXDXD istenem mekkora troll meccsek voltak azok :banana: :banana: :banana:[/quote]

    Na olyankor emeltem volna fel a pálya végét jelző csíkot
    Mondjuk brutális korszak volt [/quote]


    Szerintem kimondottan vicces volt XD[/quote]
    És most morgunk a csapat leosztásokon. tényleg vicces [/quote]


    Ugye Akkoriban nem volt ekkora nagy arty utálat pedig voltak ilyen csaták és még az artyk is sokkalta pontosabbak voltak a nerf elött. Meg mintha az MM is jobban müködött volna olyan szempontbol hogy több pályára dobált és heavy-ből is sokkal több volt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    szzsolti
    • Tankos
    · 8 éve
    Más téma de mégiscsak idefér ha már a jellemvonásnál tartunk.
    Hétvégén bementem a Type4-heavy tankommal csatába.
    Az ellenfél Cometje elkezd lövöldözni,természetesen nem sokra megy frontból.
    Mivel sokan vannak mögötte nem rongyolok rá a tog 2 sebességemmel kivárok.
    A drága FAME klános Comet,aki mint kiderült még magyar is,elkezd nekem beolvasni hogy én azért játszom a japán tankkal mert autista vagyok,és mit képzelek én hogy meg mertem lőni.....
    Jelzem amíg meg nem szólalt nem tudtam hogy magyar mivel nem használok semmiféle modot,csak az alap játékot.
    Írom neki hogy nem biztos hogy én vagyok a hibás ha Comettel szembe megyek egy bunker tanknak.
    De én akkor is autista vagyok és jött a stat duma stb stb...
    Na itt gurult el a gyógyszerem és simán elküldtem az anyjába...
    Ennyit a jellemvonásról...
    Természetesen lila volt a lelkem.
    Innen is üdvözlöm!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    FSB1000
    • Tankos
    · 8 éve
    Ötletes: Én ilyeneket nem írtam, ezek a te elképzeléseid. Szerintem sarkított butaságok amiket próbálsz az én gondolataimként beállítani..
    Én úgy gondolom, a játékban mutatott viselkedés minták és stat alapján ítéljük meg egymást. Mert általában nincs más, ami alapján érdemben véleményt alkothatnánk. És igen, aki a játékban vagy a cheten bunkó módra viselkedik, kulturálatlan formában vitázik, az a valós életben sem lehet kellemes ember.
    .-
    Hogy te is értsd: A játékbéli statodból azt lehet megítélni, hogy a többi játékoshoz képest milyen eredményesen játszol.
    De ha a cseten anyázol, baszkizol,, másokat kitolsz, teamkillezel és artyval értelmetlenül öngyilok leszel, akkor abból meg arra lehet következtetni hogy valamilyen jellemdefektusod van.
    Érthető volt? A sorok közötti is?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ötletes
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="FSB1000"]Cigaro22: Csak ismétlem magam, a játékbéli viselkedésből is megítéljük egymást.
    Neked sosem volt véleményed azokról akikkel együtt játszol, akikkel egy csapatrba sorsolt a wG?
    Ha volt véleményed, vagy csak egy vélemény csirád, egy kósza gondolat a többiekről, akkor azt mire alapoztad?
    Szerintem nem másra mint a játékbéli viselkedésére és a satatjára.
    [/quote]

    Aha.
    Szóval, aki a játékban rettentő béna, akkor az a való életben is béna.
    Aki esetleg nem köszön vissza, az a való életben sem köszön soha.
    Aki belefullad a vízbe, az a Dunába is belehajt ha megakarják bírságolni.
    Akinek tomato a statja, az a való életben hülye mindenhez.
    Aki unicum, az... nem tudok már mit kitalálni...

    Kérlek írj még ilyeneket, hogy a statomból és abból, ahogy vezetem a tankom, megmondod ki vagyok
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    FSB1000
    • Tankos
    · 8 éve
    Cigaro22: Csak ismétlem magam, a játékbéli viselkedésből is megítéljük egymást.
    Neked sosem volt véleményed azokról akikkel együtt játszol, akikkel egy csapatrba sorsolt a wG?
    Ha volt véleményed, vagy csak egy vélemény csirád, egy kósza gondolat a többiekről, akkor azt mire alapoztad?
    Szerintem nem másra mint a játékbéli viselkedésére és a satatjára.
    -
    Itt a fórumon is működik a dolog, ahogy az élet minden pillanatában
    Van véleményünk egymásról, és itt elsősorban a leírt gondolatokból, stílusból, sztorikból alkotunk egymásról véleményt.
    Te is ezt tetted.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.