Egy kis szösszenet a tigris témához:
Csak t7-es csatákban használom első vonalbeli tankként. A nagyobb t7-es tankok simán átlövik így is. Jól forgatva, és előre-hátra tolatgatva néha képes pattintani egy IS lövedékét, (volt, hogy zsinórban 3x sikerült) de erre csak akkor építek, ha nagyon muszáj. T8 csatákban, és fölötte inkább a TD harcmodor javasolt. Emiatt mindig van rajta nálam periszkóp. Ha sok az arty, akkor megyek vele városba harcolni, lehetőleg oda, ahol van még 2 nehéz tank a környéken. Gyorsabban céloz, mint egy IS, vagy egy t29, ezért ha jól csinálod, lövés után legalább a gyenge részeket vissza lehet húzni a fedezékbe, mire az ellen ellövi magát. A ferdén, 45-50fokban beforgatott, kilógó frontlemez t7-ig elég sok lövedéket pattint. Ha jól helyezkedsz, és nem csőgázzal mész ki a fedezék mögül, hanem mondjuk a testet nem forgatva, és egyesbe téve a tankot, akkor sokkal kevésbé ugrik szét a célkereszt, és majd egy másodperccel hamarabb tudsz lőni. Ez akkor gáz csak, ha az ellen már bemérte a fedezékedet. Mondjuk akkor amúgy sincs értelme kimenni. Ezt még én is most gyakorlom be, viszont ruszki gépeknél, ahol 3,4 sec a célzási idő, nagyon sokat segít. IS-el másfél-két másodperc múlva már lehet lőni.
Voltak vele jó köreim, az ace tanker is meglett az első 30 csata alatt (free xp-ből vettem a top ágyút), de az az igazság, hogy elég felemás képet keltett bennem. Pontos, nagy átütésű ágyú, jó dpm, még a páncélzat sem lenne teljesen reménytelen, de bűnlassú a gép. Ha a tigris mondjuk tudna 40-el menni, és kicsit jobban gyorsulna, iszonyat jó gép lenne. Lehetne vele amolyan kevésbé pörgős med tankként menni, mint ahogy a kv1s-el lehet. Így viszont kicsit unalmasabb vele a játék. Összeségében a tigris 2-t kifejleszteni korántsem volt olyan nyögvenyelős, mint mondjuk az elc-amx-t, vagy a t71-et.
Szerk.1: Lelketlen: Nem gyengék a német gépek, csak a tigristől fölfelé idegesítően lassúak. A med ág elég jó szerintem. Nekik vannak a legpontosabb, és 7-től fölfelé közel a legnagyobb átütésű ágyúik.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...