Jelenleg 90 vendég és nincs Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

A befejezéshez nem lehet köze, mert én is látom ...
21Megahertz 1 órával ezelőtt
Érdekes. Azután kaptam meg, amikor befejeztem a 20 szintet ...
PZoli 2 órával ezelőtt
Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 9 órával ezelőtt
Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 16 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 22 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 1 napja
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 1 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 2 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 2 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 3 napja

Arty - Kell vagy sem?

10 éve 8 hónapja #93327 Írta: Black_Sheep_01
Megválaszolva: Black_Sheep_01

WOT global wikin is megvan részletesen minden adat. Arty a sokszor átkozott, én azzal kezdtem a játékot kb 2k csatám van vele (meg is nézhetem a win8 am :sick: ) 6 os tierig nem nehéz összehozni a tank ászokat velük, utána nagyon kellenek a skillek meg az imádság. A francia ágat húztam a gyorsaságuk miatt, bár a sebzésük..... :whistle: Szerintem nem egyszerű artyzni főleg magasabb tierben tud gyötrelmes lenni, ha elszáll a lövés te vagy a hülye, meg úgy általában minden a te hibád ha vesztetek. Van egy nagyon jó dolog az artyban, minden kezdő gamert beültetnék kicsit játszani vele, mert megismeri a pályákat alaposan, és sokat tanulhat más játékosoktól miközben lesi a pályát. Tanulhat taktikát, bár a randomban sokszor a leming virtus a gyakori, de abból is lehet tanulni :cheer: Felülnézetből nagyon más a játék, de sokkal átfogóbb képet is kapsz. Én legalábbis sokat tanultam belöle, szeretek artyzni de most jó hosszú pihenőn lessz a Bat-Chat nem akarok agyf*szt kapni :)

Akkor most skill kell, vagy imádság?
Ha van pályaismereted, akkor nem nehéz artyzni. JÓL artyzni nehéz, az egy külön szakma.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

10 éve 8 hónapja #93336 Írta: dozer00
Megválaszolva: dozer00
Haverod az amx-en passzív spot v aktív a cuccos?

10 éve 8 hónapja - 10 éve 8 hónapja #93340 Írta: Get200
Megválaszolva: Get200

Mielőtt egymás vérét veszitek, segítsetek nekem, hol találom ezeket az értékeket?:

- mekkora szöget fog be az ágyú, mozgás nélkül
- milyen fokban vagyok képes fellőni (gun arch)
- mekkora a lőtávja az ágyúnak

Ezek hol vannak leírva?

vteps.hu/oktata...s.html

Vegyél egy M41-et aztán nyomjuk szakaszban :) habár egy T8/9 jobb lenne :) artyból már csak a szakaszos küldik hiányoznak nekem..

10 éve 8 hónapja #93344 Írta: Behemót
Megválaszolva: Behemót
A skill hogy patent legyen minden. Az ima hmm, a biztonság kedvéért, hogy ne legyenek érdekes anomáliák ne 20 méterrel távolabb csapódjon be a "tuti" lövés, ne legyen láthatatlan energiapajzs stb. Ha meg talál akkor érkezzen megfelelően a csomag (imádom a felrobbant vagy a tank ég feliratot) :P

10 éve 8 hónapja #93348 Írta: Jackal_hun
Megválaszolva: Jackal_hun

Mielőtt egymás vérét veszitek, segítsetek nekem, hol találom ezeket az értékeket?:

- mekkora szöget fog be az ágyú, mozgás nélkül
- milyen fokban vagyok képes fellőni (gun arch)
- mekkora a lőtávja az ágyúnak

Ezek hol vannak leírva?

vteps.hu/oktata...s.html

Vegyél egy M41-et aztán nyomjuk szakaszban :) habár egy T8/9 jobb lenne :) artyból már csak a szakaszos küldik hiányoznak nekem..

Szia, még egyelőre azt se tudom, hogy működik:D De szívesen megyek mással veled, ha ki kell pörgetni a küldiket.

Artyval mindent újra kell tanulnom, mert más a logika a pályákon. Persze a 16K csata azért segít, de egyelőre még csak keresem az összefüggéseket a különböző értékek között, rakom össze a puzzlet:D

10 éve 8 hónapja #93350 Írta: vonkurz
Megválaszolva: vonkurz

Na megkezdem az artys gyakorlást a tesztszerveren (mondhatjuk hogy szűzkéz:D):
- vettem egy T4 Sturmpanzer II-t
- egy T5 M41 HMC-t
- egy AMX 13 F3 AM-et

Mindegyikre rammer/GLD/alcahalot raktam, felszerelésnek kézi szűzoltó :D/kis jav /kis eü csomag

Minden legénységet 100% ra húztam, vagy oda képeztem, illetve az alábbi töltény leosztásokra szavaztam:
- Sturmpanzer II:20/5/5
- M41 HMC: 17/5
- AMX 13 F3 AM: 20/5

Elvileg csak olyanra költöttem, amit alapból megvennék, kíváncsi vagyok, mi lesz az eredménye :D

tesztszeron az lesz szerintem, hogy 8-10 tier alatt az elso napokban tudsz csak jatszani, utana elkezd majd 5 perces varakozasi ido lenni...

de megmondom mit probaljal ki, GC artit gold repesszel :)

10 éve 8 hónapja #93356 Írta: singes
Megválaszolva: singes
Én továbbra is azt mondom, hogy mocskos dolog az artizás. Bár tegnap én is elég mocskos lettem,. és még élveztem is. :whistle: (túl fáradt voltam rendes tankhoz és az mm sem segített.)

A legjobb, amikor trace alapján kiszedem az ellen artyt, erre elkezdi, hogy hacker, meg report. Fülig ért a szám. :) Kösz VTEPS az oktató anyagot! ;)

Két kérdés:
1. Milyen felszerelés érdemes? Töltésgyorsító alap, de mellé melyik kettő legyen a háromból: álcaháló, venti, célzásgyorsító?

2. Noob kérdés, ilyet még nem csináltam: Ha megveszem mondjuk a töltésgyorsítót a t5 artyra, akkor az jó lesz mondjuk a t9-re is? Vagy van vmi korlát?

10 éve 8 hónapja - 10 éve 8 hónapja #93361 Írta: treffhetes10
Megválaszolva: treffhetes10

[...]
Két kérdés:
1. Milyen felszerelés érdemes? Töltésgyorsító alap, de mellé melyik kettő legyen a háromból: álcaháló, venti, célzásgyorsító?

Mivel szeretnénk a lehető leggyorsabban és pontosan lőni, ezért venti és célzásgyorsító. A háló max. scoutok ellen és a végjátékban lenne érdekes, annyit nem ér. Persze csak pár arty van amire rámegy a venti.

2. Noob kérdés, ilyet még nem csináltam: Ha megveszem mondjuk a töltésgyorsítót a t5 artyra, akkor az jó lesz mondjuk a t9-re is? Vagy van vmi korlát?

Nem! Ebből is van két féle.
wiki.wargaming....ipment

Figyelem: Spoiler!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Vy3R, singes

10 éve 8 hónapja #93363 Írta: Kopasz0721
Megválaszolva: Kopasz0721
Hali!

A célzásgyorsító is jó ha van sztem. Ha ventillátor felmegy akkor az mindenen gyorsít ,én az álcahálót nem használom ha van lehetőség ventire.Mindig arra az oldalra megyek ahova a csapat nagyobb része. A legénységi skilleknél kell a bia+100% álca+6.érzék ,ha ezt eléred akkor leszel eredményesebb kevesebb ideggel (ja és csoki,cola,kávé stb.-vel az igazi... :silly: )

10 éve 8 hónapja #93364 Írta: treffhetes10
Megválaszolva: treffhetes10

[...] (ja és csoki,cola,kávé stb.-vel az igazi... :silly: )

Én ropit szoktam enni közben. :lol:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: pitzen, Toydolls2, Szete58, Kopasz0721, Vy3R, singes

10 éve 8 hónapja #93365 Írta: Jackal_hun

Én továbbra is azt mondom, hogy mocskos dolog az artizás. Bár tegnap én is elég mocskos lettem,. és még élveztem is. :whistle: (túl fáradt voltam rendes tankhoz és az mm sem segített.)

A legjobb, amikor trace alapján kiszedem az ellen artyt, erre elkezdi, hogy hacker, meg report. Fülig ért a szám. :) Kösz VTEPS az oktató anyagot! ;)

Két kérdés:

Úgy nézem a felszerelések átmennek egymásra. Én rammer, GLD, álcahálót nyomattam tegnap, mert a venti a nyitottakra nem megy fel, viszont itt hatványozottan igaz hogy ezek a 10 meg 5%-ok brutális különbséget okoznak a nagyon hosszú töltésidő mitt (50 mp helyett 45 stb...sokkal érezhetőbb mint egy tankon amelyik 6 mp-nként lő egyet).

Ami viszont (így egy nap után) a dummy agyamban megfogalmazódott, hogy az oldalra kitéríthetőség egy iszonyatosan fontos dolog, mert minden mozdulásnál szétesik nullára a célkereszt, vagyis nekem egyelőre az jön be, aminek ez a szöge nagy (gun arch, tehát az S51 ruszkit biztosan nem veszem meg, mert valami 8 fok, ami nagyon zavart), illetve az elevation arch, hogy mekkora szögben tudok felfele lőni (pl. néztem miért nem tudok lőni, hát azért mert valami iszonyat fos szögben tudtam csak felemelni az ágyút és az a szikla ami eddig nem takart ki semmit, most igen). Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:

- melyik az az ág ahol az elevation és a gun arch elfogadható? Én úgy láttam (két óra bogarászás után, éjszaka) hogy ebben átlagosan a legjobb az amerikai vonal kb. egésze, illetve az angol nagy tdk (T5 alatt nem érdekel egyik sem, szóval T5-T10-ben gondolkodjatok)
- mekkora az az elevation arch ami jónak számit? Mondjuk 45 fok fölött?

Mennyire lehet azt a módszert használni, hogy pontos arty kis splashel, vagy pontatlan arty nagy splashel működjön, tehát a gyakorlatban melyik a jobb, mellé lőni és splashelni, vagy inkább pontosan meglőni kockáztatva, hogy a mellénél a nulla splash miatt semmit nem sebzünk?

Illetve még egy tapasztalat volt, hogy (persze ez korai becslés) mind a két oldal, az arty utáló és az arty éltető is nyugodtan visszafoghatja magát, ami az anyázást illeti mert:
- rohadt nehéz gyorsan mozgó tankokat kilőni. Ha az ember így halt meg, akkor az nagyon nagy százalékban a tankot vezető hibája. Viszont úgy ki lehet lőni gyorsan mozgó tankokat is, ha mindig ugyan arra mennek. Kezdem látni a mintákat a tankok mozgásában és megdöbbentő, hogy mennyit állnak az emberek (köztük én is), most hogy más szemmel látok rá a pályára, sokkal inkább észre fogom venni a saját hibáimat is. Lényeg, rohadt sokat kell mozogni:D, mert a camperek mindig meghalnak :woohoo:
- érzésre viszont sokkal nagyobb random még annál is mint gondoltam az, hogy az arty sebzések hogyan számolódnak és itt nem csak arra gondolok, hogy 1 vagy 1000 a sebzés, hanem hogy egyáltalán talál-e a lövés....

Na mind1, megyek még pár százat, aztán utána majd pontosabban is megfogalmazom a véleményemet.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: pitzen, bandras32, Szete58

10 éve 8 hónapja #93367 Írta: eldegor
Megválaszolva: eldegor

4-es artyval egy lövésezni 3-as 4-es tankokat, meg láncolni egy nehéz tankot, ahhoz tényleg nem kell skill.
Menj kicsit följebb, 7-es 8-as tierig, ahol már nem 200-300 hp-t kell leszedned 1 lövésből és nem 15mp a töltésidő hanem 40-60mp. De freeből húzd ki a 7-es 8-as artyt hogy mégcsak véletlenül se tudj közben megtanulni artyzni, ha akkor is elérsz valami használható eredményt, de ne ilyen hülyeségeket, hogy 300-at sebeztem 1 lövéssel, meg nem találtam el a tankot de mégis láncoltam. Hanem valami olyat , "hogy nem tudok artyzni, 8-as artyval mégis 4000-eket sebzek csatánként meg 1 lövésből kiszedem menet közben az IS-3-at" meg ilyeneket, ha ilyen eredményekkel jössz úgy hogy semmi artyis tudásod nincs akkor rendben van elismerem hogy nem kell skill az artyzáshoz,de addig....
Ez a bizonyíték, hogy nem kell skill az artyhoz? 4-es artyval kiszedtél 1 lövéssel, mit is?

nem - nem kell skill az artyhoz - Te meg húzzál ki 9-10 tiert is...

ugyanaz van minden tierben - fent még inkább az van, hogy ha nem találsz láncolsz

artyzáshoz nem kell skill és jönnek (főleg akkor jönnek ha nincs skill) a oneshotok - jó, csapat segítő artyzáshoz kell a skill...

artyban akkor is van esélyed oneshotra ha rendes tankban mindig elsőként halsz meg lövés nélkül (mert nem kell ismerni a láthatósági rendszert, nem érzed meg annyira a skilles legénység hiányát, nem kell weak pontokat lőni, nem kell lövedékektől "félni" stb.

Nem? DE!

10 éve 8 hónapja #93368 Írta: Vy3R
Megválaszolva: Vy3R

Én ropit szoktam enni közben. :lol:

Hehe, elektronyik-cigaretta az igazi :) Mint a nagyok :) Ezért arty-zok sokat manapság, mert akkor szabad az egyik kezem... nem kell rosszra gondolni! :D T49-cel bokorban, várom az ellent, szívom a fél kilós eVic-et - na azt el sem lehet dobni ha jön a spot, vagy szájban tartani, mint a sima cigit. Olyankor van szó szerint szívás :D
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: eldegor, singes

10 éve 8 hónapja #93372 Írta: Jackal_hun
Figyelem: Spoiler!

Félre a tréfát, gyújts be még egy rakétát:D

De az "Adjon az ég" is az artyzáshoz illik:D
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Apa1972_hu

10 éve 8 hónapja #93377 Írta: singes
Megválaszolva: singes
Még a végén hajas fővel megélem, hogy Jackal dicsérni fogja az artykat, esetleg elemzést is ír róluk??? :whistle: ;) :lol:

Amúgy az amcsi szerintem teljesen jó. Most t4-ben vagyok (ma lépek t5-re), de már most befordítom középre, és a pálya közel felét szabadon lövöm. Följebb is az adatok alapján csak kicsit csökken ez a szög, tehát a pálya min. 1/3-t tudom lőni egy beállással. Az azért nem gyenge. :)

És igen Jackal, nagyon sokan álldogálnak egy helyben. :) Főleg a papír td-k, mert 'láthatatlanok'.
Tudod ez olyan, mint ami pár éve nálunk volt: Kutya van a kertben, szomszéd macska mindig a kerítés tetején illegette a seggét, ahol a kutya nem érte el. Egyszer csúszott meg...

A papír td is: egyszer villan fel. :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, Vy3R

Téma: OFF topik

• Tankpeti profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Kb lényegtelen, ha alapvetően mindenki azzal...
    • Írta: Tankpeti
    • 8 órája 26 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 21 órája 11 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 6 napja 13 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 2 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.