A t32 egyértelműen a "fekete" báránya az ágnak. (én erre használnám a töredéket) Az m103-al el lehet lenni. Jelenleg a t29-nél tartok, az biztos hogy a 32-t freezem, tervrajzozom.
Az E5-ről. Igazából majd minden tankon van belőhető kupola. De nem akarlak rábeszélni, meg nem is tudnálak valószínűleg.
Viszont hátha tudok adni fejlesztési tanácsot, mi az ami már megvan?
Vagy írd meg a játékos neved, és megnézem mid nincs még meg.[/quote]
A kupoláról:
Igen, minden tankon van kupola vagy helyette búvónyílás, ami belőhető de itt a méret a lényeg.

Nekem a BDR-nél meg a V39-nél nagyon rossz tapasztalatom van a kupolás tankokkal. A BDR ezért nem lett megtartós tank, a V39-al meg egyszerűen nem boldogultam, egyenesen a mumustankom. Ez a kupolás tankokkal szemben nagyon tartózkodóvá tett. Olvastam, hogy a Renegade neked bejött, de én a Renegade-el szemben a Patriot-ot preferálom (és nemcsak azért, mert a Renegade nincs a garázsomban) – annak ellenére, hogy kicsi a Patriot ágyújának a sebzése. A Renegade jobb ágyúját azzal védem ki, hogy nem megyek bele közelharcba, igyekszem középtávolságban tartani és a kupoláját lődözni, ha rohamozva támadna, akkor hátrálok – az 1vs1 párharc kialakulása esetén általában sikeresen. Más a preferenciánk (vagy a védekezési metódusunk) – Te megtanultál a belőhető kupolával együttélni és úgy harcolni, én meg inkább elkerülöm.
Fejlesztésről:
Hát ez hosszú lesz, szorosan nem is illik ide bele, de azért belevágok.
Megvan az IS-7, a Super Conqueror, az Obj 430U, a 60 TP és az 50M (meg a feketepiacról az FV215b).
Tier VIII-ban ami megvan és fejlesztés szempontjából érdekes az a LTTB, IS-M, AMX 50 100, Centurion I, Pantera, VK100 – megvan még az M40/43, de itt egyáltalán nem kívánok továbbmenni, valamint a ToTT-ok alkalmából az ISU-152 és a AMX AC 48, de ezek leginkább csak a ToTT-ok miatt vannak meg, úgyhogy stock állapotban vannak és lesznek egyelőre.
Decemberig úgy gondoltam, hogy 2020-ban a priorítás a Progetto 65 lesz, kifejlesztem az Obj 140-t és a 277-t a meglévő orosz tankok rokonágain, és ha az év során más nem jön közbe, befejezem LTTB, AMX 50 100 és a Centurion I ágát valamint haladgatok előre a TierV-VI-VII tankokkal, hogy felérjek TierVIII-ba ezekkel is. A 3 év alatt elért 5 TierX tankhoz képest az újabb 5 (esetleg 6) tank is nagy lépés lett volna.
A kapott tervrajz-csomag viszont teljes újratervezést eredményez – biztos mások is így vannak vele, de csak én jöttem elő vele.
A Progetto 65 azért maradt a priorítás első helyezettje. Ez nem igényel nálam tervrajzokat, azokat tartalékolhatom a leendő táras nehezeikre.
A második helyre viszont a semmiből bejött a csehszlovák ág – Konštruktától meg a TVP VTU-tól tartottam, mint a leprástól. Most viszont a tervrajzokból meg kb. 50k szabad XP-ből ezeket átugrom, kihúzom a T50-t és onnan kék az ég

Ezután a svéd med, a B-C 25 t és a STB-1 van jelenleg. Itt a japó med a kakukktojás --- a Chi-ri nagyon bejött a ToTT alkalmával, de a felette levőket nagyon nem ismerem, de randomban is meg SH-n is feltűnő teljesítményt mutattak ellenem jópár alkalommal. Ezért a japó medeket kutatom most. Amúgy az ami tankok ide voltak rangsorolva, míg a hátrább nem tettem őket. Az, hogy ezeknél felhasználok-e és hol tervrajzot, még nem eldöntött.
Hatodikként mindenképp egy nehezet tervezek - WZ-111 model 5A, Kranvagn, Maus, mind szóbajöhet, ráadásul az Obj 277-t sem feledném. Az AMX 50 100/50B ága háttérbeszorult – a WoT mostanában teledobálta a svéd nehezek ágát tervrajzokkal + beérkezett az Emil1951 is (a svéd nehezekről adott véleményt ezúton is köszi!)
Végül egy TD-t gondolok – lehet, hogy időben a nehezek között/előtt, ez majd az év során kiderül, de a választás egyértelműen az Bobject (Jgpz E100-n gondolkodtam még). A 277 kifejlesztéséhez biztos nem kell felhasználnom a tervrajztöredékeket, ezért a szovjet töredékeket ezen az vetem majd be, ha a TD-zés során nehézségem támadna (eddig aránylag keveset TD-ztem).
Na, ez 10 tank – a korábban tervezett 5-höz képest nagy változás, ráadásul az új tervben a fejlesztendő tankok kiindulószintje lejjebb van. Idén jönnek valamikor az olasz táras nehezek, meg a kétcsövű csodamasinákat is ki kellene ismernem, minimum a TierVIII szintjén. A havi kb. 250 csatámat csökkenteni akartam, hogy a többi hobbira elég idő jusson – ennek úgy tűnik, lőttek. A FL meg a SH/CW mellé nem tudom, hogyan fog beférni ennyi fejlesztés (a ranked nekem eleve felejtős). Ezért ide olyan ág, mint a 2 kérdezett amcsi, ahol kisebb-nagyobb bizonytalanság/hiba/bibi jelent meg, egyszerűen nem fér el. Azt is meg kell még oldanom, hogy a fejlesztés ne váljon öncéllá, a játékélmény maradjon az elsődleges. A csataszámot semmiképp nem akarom növelni, úgyhogy a kívánság-listából még szelektálnom kell, 6-nál többet nem fogok tudni szerintem kifejleszteni. Így biztosan marad jövőre is fejlesztendő, a tervrajz mg eláll.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...