Anno mikor még én elkezdtem a játékot a zárt béta legvégén, nem volt arany lőszer, se a mostaniakhoz hasonló nagy penes tankok (franciák, britek, TD-k), na és persze extrának ott volt a 4 tieres MM szórás. Akárcsak, most a felderítőknek (nekik 6-os volt, nehogy már örüljenek

)minden tankkal. Stug3 és barátai L/48-al tier9-ben, IS-4 ellen...emlékszem, mikor mögé mentem és elkezdtem lőni a seggét ő megfordította a tornyot és nézte, hogy mit művelek. Ding-ding-dong... Aztán a 10. próbálkozásom után megunta és kiszedett egyetlen lövéssel. Szóval képzelhetitek, egy 350 HP-s tank egy olyan tierben, ahol már szinte minden 400 felett lő, és pláne sokat ezek közül még oldalról sem tudsz megkarcolni... Akkor az arany lőszert csak és kizárólag IRL pénzért lehetett megvenni, nem volt CW, pláne ESL, akkoriban nagyon kellett volna az a kredites arany lőszer, mint most, mert nincs is annál frusztrálóbb, mikor tudod, hogy totálisan értelmetlen a jelenléted az egész meccsben, mert ha megszakadsz sem tudsz mit csinálni...
Aztán szépen jöttek a játékosok és a 4-es szórás eltűnt, lett belőle 2-es, mint most, de még most is van nagyon sok olyan tank, amivel szinte semmit nem tudsz átlőni 2 tierrel feljebb. Pld a német 6-os VK-k a maguk 130-as penével tier8-ban.
Szerencsére a WG-nek lejött, hogy az embereknek sikerélmény kell és nem akarnak ágyútöltelékként funkcionálni és berakták az arany lőszert kreditért, pont ezekre az esetekre.
A 2. VH-ban is használtak kompozit lőszereket, nincs ebben semmi ördögi vagy gonosz, amitől el kellene határolódni.
Egyszerűen imádom, mikor benne ülök egy olyan tankban, mint pld az A-43, a maga 120-as brutális penjével, aztán meg a tier8-asok fel vannak háborodva, amiért aranyra váltok...és még be is merem őket lőni gyenge pontokon az immár 156-os penemmel.
Persze megtehetném, hogy beírom a chatbe, hogy "omg fuck mm wg suck horsedick" és belefojtom magam a legközelebbi pocsolyába, de inkább élek a játék adta lehetőséggel és próbálok alkotni valamit.
Persze vannak, akik átesnek a ló túloldalára és betöltik a fél spanyol aranyflottát a tankba. A kedvencem, mikor tier10 TD-vel lövik a goldot aztán meg csak cuppog a HEAT a tankomon, mert ugye a lánc eszi két pofára ő meg csak még bőszebben lövi az aranyat, mert ugye 400-as pen nem elég egy Leopard 35mm-es oldalára.

Szóval kell az arany a játékba, de mint ahogy vakondot se BFG-vel jár irtani az ember ennek is megvan a maga ideje és a funkciója, ha mértékkel használják igen is előre viszi a játékot, egyszerűen tudni kell mikor használd és mikor nincs rá szükséged.
Én még CW-n sem szoktam aranyat használni, mert totál értelmetlen, legfeljebb IS-7-re töltöm be, hogy átmenjen a UFP-n, de tier10-ben nincs olyan tank, amit minimális célzással ne tudnál belőni 220 körüli pennel. Egyedül az E-100, amivel goldnoobkodok, de abba kell is, mert azzal a célzásidő+pontosság+lövedék sebesség kombóval megőrülsz 230-as pen mellett.
Egyébként a gold se biztosít biztos átütést, az auto bounce szög ugyanúgy működik ez ellen is...sőt, ennek még kevesebb kell, a HEAT meg sokszor egyenesen hátrány, mint előny. Pld próbálj meg egy E-100-at besebezni az oldalán vele...ki fog röhögni. Akkor meg még nem beszéltem a pen veszteségéről a távolsággal...
300 méter felett, már sokszor gyengébb a HEAT mint a sima lőszer na és persze lassabban is repül.
Nekem nincs is felrakva gold detektor, mert ha ügyesen mozogsz, akkor úgyis benyeled a lövést, nem számít, hogy mivel lőnek (pár extrém esetet leszámítva).
Szerintem a játék jelenleg igen is jó úton halad, persze, vannak hibái, de a maga komplexitásával ez elkerülhetetlen. Minden játékban vannak gondok.
Mondjak példákat? TF2 2007-es játék 7 éve undorítóan csúsznak benne a hit boxok, de not a single fuck was given...vagy anno a Diablo 2 egyensúlyi hibái? Valaki? 1.12-es nekró?
Ezzel szemben a WoT-ot folyamatosan gőzerővel javítják a háttérben, még ha mi nem is lájuk ezt.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."