HELP! HELP! HELP!
Sziasztok!
Van egy kis free XP-ém (70ezer, és nem goldból váltogattam át, szóval nem szeretném csak úgy elpazarolni:)és elkezdtem szemezgetni a M24 Chaffee-val!! Megéri kifejleszteni? Milyen gép azt láttam hogy viszonylag drága XP-ben és ezüstben is a többi tier 5-ös képest, miért van ez, milyen tank ez?
Szia!
Szerintem a Chaffee nagyon is megéri az árát. 600+ csatám van vele, nekem a kedvenc tankom. Ha más (nagyobb) járgánnyal megyek, inkább ki se lövöm, olyan aranyos
Ez egy tök jó videó, ahol QB kb. minden fontosat elmond/bemutat:
Szintén QB az egyik videójában említi, hogy régen heavyzett, aztán kipróbálta a med stílust és rájött mennyivel nagyobb játékélményt/sikerélményt nyújt. Aztán medezett, kipróbálta a lightokat, és ugyanezt tapasztalta. Hasonló utat jártam végig én is.
Számomra ez a tank nyújtja a legnagyobb kihívást a valaha játszottak közül. Minden meccsben te vagy az underdog, ezért sokkal nagyobb élmény (akár) lehozni vele egy meccset, mintha egy top tankban csücsülnél. Persze ugyanúgy skillfüggő a sikerélmények gyakorisága, mint más tankoknál, de a Chaffee (és alapvetően a lightok) esetében meglátásom szerint magasabban van a "beugró" skill level, ami ahhoz kell, hogy egyáltalán közepes szinten tudj vele játszani.
Mivel (ha jó adatlapot néztem) nem vagy nagy lightos, kis kitérőt engedj meg:
A light játékhoz hasonlóan a Chaffee is leginkább a High Risk - High Reward vonalat követi. Az alapkoncepció szerint a meccs elején az ellenség vonalaihoz legközelebb (lehetőleg észrevétlenül) mozogva, vagy egy bokorból passzív scoutolva szolgáltatsz infót, ha kialakultak a frontvonalak flankelsz, vagy réseket keresve az ellenség vonalaiban elmész az artyért.
Ez viszont a meccsek kis százalékában teljesül csak, legtöbbször az ellenfél (rosszabb esetben a saját csapatod) rákényszerít, hogy változtass a terveiden.
Bárhogy is legyen, folyamatosan nagyobb kockázatot vállalsz, mint egy heavyben vagy TD-ben. Meg kell találni a határt a kifizetődő kockázatvállalás és az instant halál között, kb ennyiről szól a dolog.
Amiben a Chaffee más, mint a lightok általában, hogy nagyon széles skálán mozog az MM-je. A top tankok szintje Tier6-tól Tier10-ig terjedhet (leggyakoribb a 7-8 ).
Megtalálod a Chaffee-ben a számításod, ha az alábbiak fennállnak:
- magas szintű alkalmazkodókészséggel rendelkezel
- már a betöltő képernyőn minden térképre van 3-4 terved MMtől függően, de jól tudsz mellette improvizálni
- Nagyon jól ismered a térképek apró részleteit (bokrok, sziklák, domborzat)
E mellett nem árt, ha tapasztalt light harckocsizó vagy (szerintem nehezebb, mint a többi light). Én 550 T71 meccs után fejlesztettem ki, és
tényleg nehezebb az élet, de valahogy mégis minden szebb
Nem való viszont olyan játékosnak, aki azt szereti, ha:
- a bozótban ülve villantanak neki, aztán jól odapörköl egyet.
- +2 tierben összecsinált gatyával hátul rádiózik, hátha a többiek lehozzák.
- szeret az elpusztíthatatlanság délibábjával táncolni.
Remélem segítettem!
Ui: Majd azért tudasd, hogy döntöttél
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."