Hogyan lehet OP egy tank, ami nem képes rugalmasan reagálni a pályán történő helyzetekre? Pl.: nem képes visszaérni resetelni?
Úgy, hogy elhanyagolható, ritkán előforduló szituáció. Hogy egyáltalán rezetelni kell, hogy pont neked kellene visszaérni, és pont azon múlna a csata végkimenetele, hogy te visszaérsz vagy nem érsz vissza. Nem ezen múlik egy tank eredményessége. Nem a például tízes lightok az erős és eredményes tankok, hiába érnének például bárki előtt vissza rezetelni.
Egyszerűen nem jutunk el a nem rövidtávig, a nem kivételekig.
Hogyan lehet OP egy tank, ami tierjében olyan alacsony látótávval rendelkezik, hogy ha nincs mellette más aki támogassa, nem látja a célt?
Addig, hogy kivétel az a pálya és szituáció, ahol egy t8 heavyben az számítana, hogy 420 vagy 480 a VR. Mert nem ezen dőlnek el a csaták túlnyomó részt. (Már ha egyáltalán nyerni akarunk még. Ha nem nyerni akarunk, hanem spotolni meg rezetelni, akkor... akkor nem tudom.)
Hogyan lehet OP egy tank, amiben egy gyenge játékos gyenge eredményt tud csak elérni?
Úgy, hogy magához képest jó eredményt ér el. Hogy nem kellene egy rossz játékosnak egy átlagos játékos eredményét sem hoznia azért, mert vett egy limitált ideig elérhető tankot a prémium shopban. Vagy egy átlagosnak egy áltag felettiét, mert fizetett érte. Szerintem.
(OP fogalmán meg ugorhatnánk, szándékosan kerülöm a kettőnk közti diskurzusban egy ideje. Olyat használok a helyén, mint túl erős, túlteljesítő vagy problémás.)
Nem attól kéne OP-nak lenni-e egy tanknak, hogy mindenféle helyzetben önállóan képes eldönteni egy csatát és az ellenfelei nem igazán tudnak vele mit kezdeni, ezért a pro játékosok kezében lényegében insta győztes, gyenge játékosok kezében is minimum csatát befolyásoló/eldöntő tényező?
Nem.
(Már válaszoltam erre tegnap bővebben is. Konkrétan. De ott van válasz a fentiekben is.)
szerk.:
Meg amúgy tök jó, hogy állítólag a wr mindenhatósága mellett ordítok, miközben az évem downswingjében vagyok.

(Persze majd visszamegy..)
Hozzátenném a fentihez azt is, hogy hiába a medek a klasszikus univerzális tankok, meg lehet nézni, hogy átlagban, hogyan teljesítenek. Fel kellene ismerni, hogy hol dőlnek el a csaták (átlagban). Be lehetne már ismerni, hogy heavykkel a legkönnyebb nyerni (összességében). Hogy ott a legtöbb carry potenciál solo randomban. Hiába nem ők érnek vissza rezetelni, vagy hiába nem ők szerzik az early intelt a játék elején.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...