Egy hét után egy pár komment saját tapasztalatból.
A prémium alapvetően nem statisztika javításra való. Nekem az aktív tankajim közül messze a prémiumokkal a legrosszabb a statom, pedig nem gondolnám, hogy meghülyülök, amikor ezekbe ülök.

Az aranylőszer a prémiumoknál is úgy van, mint a normál tankoknál: nem mindegyikbe érdemes tolni. Pl. a 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger alíg jobb az átütése aranylőszerrel, így én csak 5-6 aranylőszert pakolok be, ha a távolságból adódó átütés veszteséget szeretném kiszűrni a képletből, de az esetek többségében amit nem ütök át ezüstlőszerrel, arra kár pazarolni az aranyat is, mert ha nagy a távolság, akkor gyenge pontot sem egyszerű célozni. Ezzel a tankkal egyébként prémium acc-kal még közepes körökben is lehet 40k-t keresni (prémium nélkül is 20k-t), de erre is igaz, hogy a pénzszerzés nincs arányban az örömszerzéssel a csaták többségében...
A T-25-ről is nyilatkoztatok sokan. Jó kis stabil credit maker tank, csak meg kell szokni, hogy inkább a susnyásban kell támogató tankot játszani vele, és a relatíve magas hp ellenére nem szabad első sorba menni, a gyorsasága ellenére nem szabad, hogy a T-25-é legyen a "first encounter".
Távolról szépen lehet sebészi (na néha kissé részeges) pontossággal operálni vele, illetve nagyon jó szükség esetén bázis védelemre vissza ügetni. Ha meg ússzuk aranylőszer használat nélkül, 10-30k körül ki lehet kozni vele, az ezüst lőszere szinte ingyen van.
Általában mindegyik prémium tankról mondtok valami rosszat: az a rossz hír, hogy mindegyik prémiumnak vannak komoly gyengeségei (aminek meg esetleg nem lesz (vagy nem volt), arra számítani kell, hogy kegyetlenül nerfelni fogják.
Én azt tudnám javasolni mindenkinek, hogy olyan prémiumot válasszatok, amely nemzet/vonal mentén amúgy is fejlesztenétek, és az sem baj, ha tier limit-est választotok. Pl. a Jagdtiger nem megy 10-es csatába, ha csak a platoonban valaki nem viszi be, és így kevésbé jönnek ki a gyengeségei. Creditet jellemzően mindegyikkel lehet keresni. A másik meg, hogy ne higgyjetek videóknak, statoknak, mások véleményének (mindenkinek más a stílusa, nem mindenkinek ugyanaz jön be) használjátok ki, amikor van tesztszerver, és ki kell próbálni. A prémiumért még is csak igazi pénzzel fizettek jellemzően, érdemes nem elkapkodni.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...