Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 2 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 8 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 10 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 10 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 22 órával ezelőtt
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 1 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 2 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 2 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 3 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 3 napja

Gépigény

8 éve 8 hónapja #226409 Írta: doom13
Megválaszolva: doom13
Laciqwer1!
1, Légy oly jó és a következő kommentjeidet valamilyen tagolásban tedd közzé, mert így egyszerűen fájdalom olvasni.

2, Én most vettem új alkatrészeket a gépbe (új proci, alaplap, RAM, vidkari), a táp a régi maradt, külön rákérdeztem, hogy maradhat-e (500 w-os). azt mondták, hogy ha két évnél nem öregebb, akkor igen, a régi 500W-osok nem mindig adnak le 500w-ot, sokszor csak 350-et és az bizony nem elég ilyen gépekhez (nem mellesleg a vidkarim nem olyan baba, mint a fent említett, csak egy 950-es).

3, Egyszer már leírtam, de akkor leírom még egyszer b150m MORTAR (mint aknavető) és nem mortal, mint halandó, legalább nézz utána, miket ajánlgatsz. Az van a gépemben, de ha nem hiszel nekem, küldhetek fotót a dobozról.

4, Miért ne mehetne bele a nagyobb ssd? Én kb 2 éve vettem 250gb samsung ssd-t 35k-ért, és azóta tökéletesen működik, gondolom az ára azóta csak lefele ment. Ha meg tud engedni egy 90ks vidkarit, nem hiszem, hogy pont az ssdn volna érdemes spórolni.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

8 éve 8 hónapja - 8 éve 8 hónapja #226414 Írta: Celebúr
Megválaszolva: Celebúr

Laciqwer1!
1, Légy oly jó és a következő kommentjeidet valamilyen tagolásban tedd közzé, mert így egyszerűen fájdalom olvasni...

made my day! :applause: :rofl: :troll: :d2: amúgy bizonyos dolgok és személyek sose fognak megváltozni, csak szólok :blondy:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Bence0721, Frankenstein Bourne, Rohamnyuszi, Fudo_Yusei

8 éve 8 hónapja #226422 Írta: BiO_rOo_BOT
Megválaszolva: BiO_rOo_BOT
Pedig én se vennék 450W-os akármilyen márkás tápot gamer gépbe. Persze, kapacitás, kihasználtság, stb... de egyrészt jobb ha egy táp nem pörög az elméleti maximuma közelében még véletlenül se, főleg hogy tápot nem cserélsz 2-3 évente de inkább ki szokott húzni 2 gépet kb. Így időtállóbb a dolog.

Sziasztok.

Erről a gépről mi a véleményetek?

alaplap: ASUS Z170 PRO GAMING
videokártya: GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB GDDR5 192bit PCIe
proci: Intel Core i5-6500 3.2GHz LGA1151
memória: Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2133MHz
táp: na ez vajon mekkora legyen? 600W-os elég?
SSD: Samsung 850 EVO Basic 2.5" 250GB (vagy csak egy 120GB-os)
HDD: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB
ház: Zalman Z1 NEO
Bitfenix Neos
Zalman Z3 Plus
Cooler Master CM 590
optikai meghajtó:
ventilátor:
Mi az ami túl erős (ilyen nincs is) vagy túl gyenge, esetleg nem illik a többi cucchoz?
A háznál elég bizonytalan vagyok 

Előre is köszönöm a segítséget!

A config rendben van..Win10 rá és hajrá..ssdből ne sajnáld a nagyobbra a pénzt mert azt nem lehet fullra pakolni mert szegény belerokkan.. 30% free spacenek kell rajta mindig! lenni.600wattos nem Vargáné és tsa táp az valszeg elég.

ezt komoylan irtad? 600w talán elég???
ne vicceljünk már 450w fsp hexa elviszi ezt a gépet lazán, a fogasztása jo ha eléri a 350-380w-ot csucson járatva nem hogy 600w
240gb ssd fölösleges ha csak a rendszert teszedrá a 120gb böven elég (föleg nem a samsung ssd ami nem kicist tulvan árazva hyperx vagy az ujjabb sandisk ek is tökéletesek olvasás irásban is )és a árkülönbözetböl a pénzt proci hütö jobb vga vagy jobb procira lehet költeni, ahogy az a lap is tulzás kivéve ha raid/K végü intel procit vesz de amit irt az nem tuningos proci és nem rita hgoy kéne neki raid igy egy b150 -es chipszetes is böven elég egy pl:msi b150 mortal
az árkülönbözetet meg mint már ritam mire lehet költeni
hhd-böl meg a wd esex de ezt ugy láttam már emgirták neki a másik forumon is .

8 éve 8 hónapja - 8 éve 8 hónapja #226430 Írta: doom13
Az egy dolog, hogy nem szerencsés max teljesítmény környékén járatni, de van itt még valami amit olyasvalaki aki sose rakott össze gépet, nem tudhat.
Méghozzá a csatlakozók száma. Mivel a gyengébb tápok nem arra vannak tervezve, hogy sok cuccot hajtsanak ki egyszerre, így sokukon kevesebb csatlakozó van, mint a nagyobb teljesítményűeken.
Én belefutottam ebbe. Amikor ssd-t vettem, a régi 400 W-os táp simán elvitte volna, ha csak a teljesítményt nézzük, de nem volt rajta elég csatlakozó, hogy egyszerre vigye a CD meghajtót, a HDD-t és az SSD-t. Így kellett venni egy új tápot, ami most is a gépben van, hiába cseréltem ki azóta gyakorlatilag minden mást körülötte.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Sics

8 éve 8 hónapja - 8 éve 8 hónapja #226456 Írta: uuee
Megválaszolva: uuee

Pedig én se vennék 450W-os akármilyen márkás tápot gamer gépbe. Persze, kapacitás, kihasználtság, stb... de egyrészt jobb ha egy táp nem pörög az elméleti maximuma közelében még véletlenül se, főleg hogy tápot nem cserélsz 2-3 évente de inkább ki szokott húzni 2 gépet kb. Így időtállóbb a dolog.

A fenti gép egy jó minőségű 450W-osnak is csuklóból menne egyébként (50% terhelés körül max), az egyetlen érv a nagyobb táp mellett a későbbi VGA csere lehet.

de van itt még valami amit olyasvalaki aki sose rakott össze gépet, nem tudhat. Méghozzá a csatlakozók száma. Mivel a gyengébb tápok nem arra vannak tervezve, hogy sok cuccot hajtsanak ki egyszerre, így sokukon kevesebb csatlakozó van

Egyszerű költségcsökkentés áll a dolog mögött, semmi több. Te pedig vehettél volna Y elosztót ahelyett, hogy tápot cserélsz:)

8 éve 8 hónapja #226477 Írta: kicsitrash
Megválaszolva: kicsitrash
Szerintem ennek a konfignak a fogyasztása megáll 200w körül. A 450-es fsp elég kell legyen.

Konnektorba dugható mérővel a gtx1060 fogyasztási tesztben i7-es procival 236w teljesítményt vett fel. Ez azért nincs csúcsra járatva :)

8 éve 8 hónapja #226478 Írta: wotman4000
Megválaszolva: wotman4000

Az egy dolog, hogy nem szerencsés max teljesítmény környékén járatni, de van itt még valami amit olyasvalaki aki sose rakott össze gépet, nem tudhat.
Méghozzá a csatlakozók száma. Mivel a gyengébb tápok nem arra vannak tervezve, hogy sok cuccot hajtsanak ki egyszerre, így sokukon kevesebb csatlakozó van, mint a nagyobb teljesítményűeken.
Én belefutottam ebbe. Amikor ssd-t vettem, a régi 400 W-os táp simán elvitte volna, ha csak a teljesítményt nézzük, de nem volt rajta elég csatlakozó, hogy egyszerre vigye a CD meghajtót, a HDD-t és az SSD-t. Így kellett venni egy új tápot, ami most is a gépben van, hiába cseréltem ki azóta gyakorlatilag minden mást körülötte.

Jobb,minöségi táp,nem no name 80-90% max hatásfokot bir.AMD-nél pl mivel ott a régebbi procik .Phenom ll x4,x6 pl van amelyik 180w is simán becsókolja.És akkor még ott a videokari,dvd meghajtó,sdd,esetleg a látvány világitás,és egyebek.Aki bövithetöségen is gondolkodik 700w feletti tápot vesz,és mint irták,tápegységet nem kell ép sürün cserélgetni ha olyat vesz az ember.

8 éve 8 hónapja #226497 Írta: 19287d58816f35754c4393db64367f89
Megválaszolva: 19287d58816f35754c4393db64367f89
Sziasztok!

Látom elég eltérő vélemények vannak itt táp témában, és többeket is foglalkoztat. A teljesség igénye nélkül néhány dolog, amire érdemes figyelmet fordítani vásárlás előtt.

A legismertebb tápegység gyártók

Saját név alatt forgalmazó tápegység gyártók: FSP, Seasonic, Hipro, Topower, Enermax

Tápegység gyártók (a saját név alatt működőeken felül): Sirtec, Channel Well, Delta, Enhance

Tápegységet matricázó és árusító cégek: Corsair, Cooler Master, Chieftec, HighPower, Silverstone, Antec, Tagan, Arctic, Gigabyte, Thermaltake, Zalman, Ocz, BeQuiet!, Nexus, AOpen, ASUS, In-Win, HKC, Mushkin, Pc Power & Cooling, Scythe, Ximagtek, Hiper, Codegen, NZXT, Deer, Foxconn

Az aktuális szabványok

Jelenleg a hagyományos, asztali PC-kbe való ATX tápegységek esetén az ATX12V 2.3 táptervezési szabvány van érvényben, így az erre vonatkozó feliratot érdemes keresni a dobozon az EPS12V v2.92 felirat mellett. Ez a kettő többnyire garantálja, hogy olyan tápegységet veszünk, amiről egyrészt biztosan nem fog semmilyen csatlakozó hiányozni, másfelől pedig a legújabb szabványok szerint készülnek, amelyek megfelelnek a gépünkben lévő hardverek által támasztott követelményeinek.

Védelem típusok

A másik, amit keresni kell (és sokszor ezt csak a gyártó weboldaláról lehet kideríteni), hogy milyen védelem került az adott tápba. Fontos ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy ezek nem helyettesítik a szünetmentes tápegység védelmi funkcióját, azaz egy villámcsapás ugyanúgy tönkreteheti a számítógépet. A beépített védelmek egyrészt életvédelmi funkciót látnak el, másrészt a tápra csatlakoztatott eszközök védelmét biztosítja a táp meghibásodása esetén, harmadrészt pedig a táp saját önvédelmi funkciójaként kerültek bele:

OCP: Over Current Protection – Túláram védelem
OVP: Over Voltage Protection – Túlfeszültség védelem
AC UVP: AC Under Voltage Protection – Váltóáramú alacsonyfeszültség védelem
DC UVP: DV Under Voltage Protection – Egyenáramú alacsonyfeszültség védelem
OPP/OLP: Over Power Protection/Overload Protection – Túlterhelés védelem
OTP: Over Temperature Protection – Túlmelegedés védelem
SCP & S/P: Short Circuit Protection – Rövidzár védelem

A minőség itt kezdődik: Nippon Chemi-Con japán kondenzátor 105 fokos hőtűréssel.

Hatásfok és energiatakarékosság

A tápegység működése veszteséges, ami azt jelenti, hogy valójában több áramot fogyaszt, mint amennyire a számítógép komponenseinek valóban szüksége van. Ez azonban normális jelenség. A veszteség hővé alakul, nagyrészt ezért is van szükség a tápegység egyes komponenseinek hűtésére.

Az azonban már koránt sem mindegy, hogy ez a veszteség mekkora, amire a választ a hatások százalékos értéke adja meg. Minél nagyobb a hatásfok, annál kevésbé pazarol az adott táp, tehát érdemes erre odafigyelni. Az sem mindegy, hogy a megadott hatásfokot milyen terhelés tartományban tudja biztosítani nekünk a kiszemelt modell. A modernebb, drágább PC-s tápegységek hatásfoka széles, mintegy 20-100%-os terheléstartományban képes nagy hatásfokkal működni, ami rendkívül jó nekünk, hiszen így kevésbé okoz problémát az, ha a kelleténél nagyobb teljesítményű tápegységet vásárolunk, azaz kevésbé fog pazarolni. Szemben a régebbi, vagy még manapság is kapható nem korszerű típusokkal, ahol ennél jóval szűkebb tartománnyal kell számolni. A hatásfok jelzésére különböző minősítéseket találtak ki, melyeket érdemes a csomagoláson keresni. E minősítések között található a 80Plus, melyeknek különböző fokozatai (Bronze, Silver, Gold, Platinum) vannak attól függően, hogy mekkora terheléstartományban, milyen hatásfokkal képesek működni. A jobb minősítéssel rendelkező táp drágábbak, és azonos feltételek mellett kevésbé melegednek.

Egy egyszerű példával szemléltetve a hatásfokot:
Ha számítógépünk 100 wattot igényel, akkor egy 80%-os hatásfokkal működő tápegység 125 wattot vesz fel a konnektorból.

Teljesítményigények

Tipikus felhasználás Szükséges teljesítmény
Irodai felhasználás max. 300W

Otthoni, multimédiás felhasználás (videó, szövegszerkesztés, internet) 300–400 W

Otthoni, játékos felhasználás egy darab erősebb grafikus kártyával 450–600 W

Otthoni, erős játékos gép (2 db VGA, 2-4 db HDD) 600–800 W

Extrém tuning, extrém felhasználás (2-nél több VGA és 4+ merevlemez) 800 W-tól

Fontos tanács, hogy ne válasszunk a gép igényéhez képest túl kicsi, vagy túl nagy teljesítményű tápegységet. Előbbi esetben könnyen túlterhelhetjük a tápot, ami minden szempontból veszélyes, illetve a nagy terhelés miatt több hőt fog termelni, ezáltal zajosabb is lesz, hiszen a ventilátora magasabb fordulatszámon fog üzemelni. Az utóbbi esetben a tápot nem tudjuk majd az optimális határon belül működtetni, azaz a hatásfok romlik és feleslegesen pazaroljuk el a wattokat.

Szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogy egy nagy teljesítményű tápegységet be sem tudunk majd kapcsolni, vagy működése válik instabillá, ha számítógépünk fogyasztása túl alacsony az adott táphoz képest. Ezért is felesleges tehát 1200 wattos tápegységet venni egy olyan számítógéphez, ami 100 wattot sem fogyaszt alapjáraton. Az optimális kihasználtságot 40-70% közé érdemes belőni, ez hatásfok és zaj szempontjából egyaránt optimális választás egy modern tápegység esetében.
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Chaos_42, DrGoodBad, doom13, kuglis, Tomat, laciqwer1, _Szazados_

8 éve 8 hónapja #226501 Írta: doom13
Bud, tudtam, hogy rád lehet számítani! :)
Értelmes, kifejtett, és illusztrált hozzászólás, ritka az ilyen manapság.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: 19287d58816f35754c4393db64367f89

8 éve 8 hónapja #226516 Írta: laciqwer1
Megválaszolva: laciqwer1
Köszi Bud , hgoy kimeritöen leirtad , én is igy gondoltam és mint irták már többen is, 600w fölösleges.
mivel kb csucson 300w-ot fogyaszt persze jövöre gondolva jolehet a 600w-os viszont az árkülönbözetböl és ha 240-es ssd helyet 120-asat vesz ami 40e és felte van akkor a különbözetböl lehet proci vagy vga az emg hogy msi b150 mortal vagy MSI B150 MORTAL ugyan az.
76e ért van bontatlan i7 6700 . garanciásan . ...

8 éve 8 hónapja #226524 Írta: Tomat
Megválaszolva: Tomat

Köszi Bud , hgoy kimeritöen leirtad , én is igy gondoltam és mint irták már többen is, 600w fölösleges.
mivel kb csucson 300w-ot fogyaszt persze jövöre gondolva jolehet a 600w-os viszont az árkülönbözetböl és ha 240-es ssd helyet 120-asat vesz ami 40e és felte van akkor a különbözetböl lehet proci vagy vga az emg hogy msi b150 mortal vagy MSI B150 MORTAL ugyan az.
76e ért van bontatlan i7 6700 . garanciásan . ...

Tök komolyan kérdezem, hogy miért fáj Neked, ha valaki nem 120, hanem 240 GB-os SSD-t vesz? (nincs SSD-m, csak már szemet szúrt, hogy minden hozzászólásban megemlíted a kérdést)

8 éve 8 hónapja #226551 Írta: doom13
Laciqwer!!!!!!

Nem tudsz, vagy nem akarsz olvasni?

Most írom le harmadszor, hogy b150m MORTAR, de úgy látom nem sikerül felfogni.
Mellesleg mióta 40k egy 120-as ssd? 2 éve vettem 250-eset (samsung), 35k ért, egyébként már ezt is leírtam. Tehát gondolom, senki más kommentjeit nem olvasod, csak a sajátjaidat. Képzeld el, vannak itt mások is, akik hozzászólnak a témához, és érdekes dolgokat lehet megtudni tőlük.
És Bud nem azt írta, hogy 600w sok, nézd csak meg. Tudom, hogy nehezedre esik más írásait olvasni, de erőltesd meg magad.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Bence0721, 19287d58816f35754c4393db64367f89

8 éve 8 hónapja #226552 Írta: Snoke
Megválaszolva: Snoke
Sziasztok!

Esetleg van valakinek tapasztalata, milyen hardver szükséges 4K-s monitoron való játékhoz? Nekem i5 3570 proci, 16GB DDR3, nVidia geforce1060 van és hiába megy normál esetben 60-80 fps között a WOT, mert ha besűrűsödik a csata, sok tank vagy egy helyen, akkor leesik 20-25-re az fps, ami elég gáz egy ilyen helyzetben. Próbálgatok visszavenni a grafikából, de nem az igazi így sem. Annyira meg nem akarom lebutítani a grafikát, hogy elmenjen a játék hangulata. :dry:

8 éve 8 hónapja #226553 Írta: doom13
Én így első ránézésre a procit kicsit gyengének látom a többihez képest, a 16gb ram meg aránytalanul sok. Hány MHz-n fut a RAM? A 4k megjelenítéshez olyan alaplap is kell, ami támogatja. Én így egyelőre ennyit tudok mondani, ha felnéz Bud, ő biztos tud szakmai tanácsot adni, én csak amolyan koca hardwares vagyok.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Snoke

8 éve 8 hónapja #226554 Írta: Snoke
Megválaszolva: Snoke

Én így első ránézésre a procit kicsit gyengének látom a többihez képest, a 16gb ram meg aránytalanul sok. Hány MHz-n fut a RAM? A 4k megjelenítéshez olyan alaplap is kell, ami támogatja. Én így egyelőre ennyit tudok mondani, ha felnéz Bud, ő biztos tud szakmai tanácsot adni, én csak amolyan koca hardwares vagyok.

Minden játék (doom 3, skyrim, star wars) full grafikán hibátlanul megy. WOT is csodásan néz ki, csak ha sokan lövik egymást kis helyen, akkor esik le a frame rate. Használok progikat, amiknek sok ram kell, ezért a 16GB.

Téma: OFF topik

• TegRazor profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Én nem tudom ,hogy miért vagytok annyira oda......
    • Írta: TegRazor
    • 5 órája 25 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 6 órája 56 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 23 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.