Szerintem nem kell fél év a kiismeréséhez, hogy a lényeges különbségeket megtanulja valaki. A másik dolog a látvány világ. Ki próbálás után és néhány csatát letudva, kifejezetten hangulatosnak találtam a csatákat, a pályákat, a tankok kinézetét, valamint az időjárás változásait.
Nem utolsó sorban - a nagy késleltetés ellenére - jól játszható volt az USA szerver is. Itt mentem a legtöbb csatát. A csaták rövidebbek, mint a Wot-ban. Egyrészt kevesebb egy-egy csatában a játékos szám (USA 7vs7, orosz 10vs10), másrészt a pályák kialakítása miatt, hamarabb döntésre lehet jutni, harmadrészt sokkal kevésbé zavaró, ha a saját csapat birka. Jó párszor sikerült a csatát megnyernem 7 kill-l, vagyis minden ellenfelet nekem kellett megölnöm, mert a csapattársak enyhén szólva, nem voltak a helyzet magaslatán. Régi érzés tört elő bennem újra, amit a Wot-ban éreztem. Egy-egy jól sikerült csata után, leizzadva, remegő kézzel álltam fel a géptől és tartani kellett pár perc szünetet, feldolgozni az eseményeket. Nem azért, mert a laggolás,FPS esés miatt felidegesítettem magam, hanem épp ellenkezőleg.
Sivatagos pálya, egyenlő számú jó tank mind a két oldalon, saját csapattársaim felvonulnak a hegyre és mire másik oldalon pozícióba állok, gyakorlatilag 7 tank ellen egyedül maradok. Közben kitör a homokvihar és persze éjszakai csataként kezdtük (a napszakok is változnak). Elbújni a homokviharban, ha meglátnak, azt gyorsan kilőni, majd újra eltűnni a homok dombok között. Kisebb tankokra nem pazarolni addig a lőszert, míg a nagyobbak nincsenek kiiktatva. Jó időben elnyomva a javítás, majd újra el tűnni. Végül minimális életerővel - a már menekülő és az időt húzó - kisebb tankokat megtalálni és kilőni, még a csata vége ideje előtt. A vég eredmény 7 kill (full) és öröm ujjongás a saját csapat részéről. Érdekes módon senki nem lépett ki, várták mi lesz.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...