Csoportos utazás volt szervezve. Különvonattal, valami fővárosi színielőadásra. Sokan mentek, későn lett vége az előadásnak, és még túl friss volt a veronai sztori emléke mindenkiben. Szépen szállingóznak a részvevők. Állunk a kallerral a vonat mellett, megjelenik a kiskeziccsókolom. Derékig műszőrme, az az elegántos gumicsizma, térdig érő farmenaci, sötétlila harisnya, mint aki megkapta Apuka bankkártyáját valami vidéki kínai üzlet végkiárusítására. Ehhez jött egy ízléstelen lengyelrózsaszín rúzs. S olyan púder, olyan pink-lila-babakék borzalom, először azt gondoltuk, hogy kajakra megruházták a hölgyet.
A kérdés:
-Ez lesz a különvonat?
-Jó napot kívánok, igen, ez. - a kalauz.
- És hova megy? - jön a magabiztos kérdés. Na, vajon, a különvonat, hova?
- Ez kérem a Keletibe induló színházi különvonat lesz.
- Be lehet szállni? - a kérdés
- Persze, tessék csak! Ahova tetszik. - a személyzet. S ekkor a mi drága poliuretoszauruszunk tesz hátra(!!) pár lépést, és méregetni kezdi a vonatot. Egyre értetlenebbé vált az arca, amit csak kihangsúlyozott a rosszul tetovált szemöldök helyének egyre furább görbülete. Nézegeti a szerelvényt, járkál föl-le. Erősödött bennem a gyanú, itt még hátra van a neheze.
- Mondja már, és az egész vonat oda megy? Vagy át kell szállni Kelenföldön? - Kallerunk ekkor hátratolta fején a tányérsapkát, és elfordult. Alig lehetett hallani, ahogy fuldoklik a lenyelt röhögéstől. Gondolom magamban, alig múlt dél, ma még nem volt egy hülye se, kiszórakozom magam. De azért szájbarágósan, türelmesen. Nem lehet mindenki otthon mindenben, meg ugye, ő fizetett. Szépen kihúztam a magam közel két méterét, és adtam egy korrekt tájékoztatást:
- Asszonyom, kérem, ez különvonat. Ezzel azok mehetnek, akik erre és erre az előadásra utaznak fel, ebbe és ebbe a színházba. Ez a vonat hozza-viszi őket. Erre a vonatra jegyet sem kell Önnek váltani, mert az árban benne van a menetjegy is, oda-vissza és a színház jegy is, a tájékoztató füzet is. Nem kell átszállni, ez meg sem áll Keletiig. Sőt, le se kapcsolnak belőle kocsit. Büfékocsi, amint látta, nem lesz, wifi nincs, a légkondicionálás lehúzott ablak mellett sebességfüggő, és oda ül, ahova szeretne. Iksz perc múlva indulnak. Én csak az utazási irodától vagyok, a csoportvezetőt várom.
A válasz tágra nyitott szemek, még bambább arckifejezés. Gyermeteg csodálkozás, ócska pacsulibűz, és mintha a háttérből egy döglődő HDD kerregése törné meg a méla csendet. "Na, hülye, sok túl sokat mondtál..."-gondolom magamban.
Kisvártatva újabb séta a vonat mellett, és jön! Felém! Na, ekkor elkezdtem kotorászni a zsebemben, hogy tilalom ide, boszorkányüldözés oda, de én rágyújtok. Bekérdezett:
- És melyik ér oda hamarabb? -
- Ezt nem értem, mit melyik? Mi hamarabb? -értetlenkedek most én, és éreztem, ahogy az én szemöldököm is kezd egészségtelenül magasra húzódni. A nevetőgörcsöt le kellett nyelni, pénzből élünk.
- Melyik ér hamarabb a Keletibe, most mit hülyéskedik?! Mit kérdezget itt! - csattog a keziccsókolom, és kezdtek a műszőrme végein apró, zöldes szikrák megjelenni.
- Tetszik tudni, ez itt! És teli tenyérrel rácsaptam a retkes mozdony oldalára. - Ez ér a Keletibe a leghamarabb. De fel szállni csak egyel hátrébb lehet. - és vettem elő a cigarettatárcát, öngyújtót. Látom, a kallert a vonat végén rázta a nevetés. Megállj, rohadék, megállj!
- Maga most szórakozik velem! Hogy képzeli! Panaszt fogok tenni, ha ideér a Gizi! - de frankón már rikácsolt.
- Nem csókolom. Én nem képzelek semmit. Én dohányzom. Azon az ajtón, ott, amelyik nyitva van, ott szálljon fel. Ha kérdése adódna, keresse a kalauzt a vonaton, vagy Gizikét, a csoportvezetőt! Minden jót kívánok!
Mert lásson téged viszont a kezelőorvosod, és a gyógyszerészed, hülye pixa!
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."