Jelenleg 125 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Waffenträger: Paradox - Lootboxok
50ládából 4 tank az eléggé rendben van. SFAC nekem ...
bobitusz 1 órával ezelőtt
Őszinte leszek, talàn soha ilyen jól nem nyitottam 2x25 ...
Kingofthenorth 1 órával ezelőtt
[Szuperteszt] Saryuda - Az első japán IX-es prémium/jutalom tank
10/8-9 esetben nincs olyan szituáció, a maradék 1-2 esetben ...
máté.tóth 6 órával ezelőtt
[Szuperteszt] Saryuda - Az első japán IX-es prémium/jutalom tank
Inkább az kéne nekik ami régen a light tankokkal ...
máté.tóth 6 órával ezelőtt
Gratula hozzá. Minden ingyen megszerezhető ládát kiszoktam venni az ...
bazsikatoma 20 órával ezelőtt
Nekem tetszik az ingyen ládából meglett az SFAC 105.
krazso 23 órával ezelőtt
Nem minden esetben. Nekem a kígyós eventnél 150 láda ...
Mikroby 1 napja
Neked köszönhetem, mivel magamtól elfelejtettem volna ránézni. Köszi!
Tas_Lee 1 napja
Akkor adja be ha nem vásárolsz eventen ládát. Én ...
máté.tóth 1 napja
Már rég befejeztem ezt a Waffenträger. Ez is olyan ...
Shunz 1 napja
Áááá, nem adja a harmincat.
Sixtyfeetofbridge 2 napja
A befejezéshez nem lehet köze, mert én is látom ...
21Megahertz 2 napja
Érdekes. Azután kaptam meg, amikor befejeztem a 20 szintet ...
PZoli 2 napja
Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 2 napja

Vidám Percek Méreg Ellen !

9 éve 5 napja #210512 Írta: tiger
Megválaszolva: tiger

Jaja, Gepárd, a magyar fejlesztésű mesterlövész fegyver B) . Pontosabb mint a hires-hirhedt Dragunov :woohoo: B)
amugy a Dragunov sokkal szebben néz ki, hmmm, azt hiszem azt tartottam volt egyszer a kezemben a katonaság alatt :lol: , de tényleg gyönyörű. A Gepárd hozzá képest mintha secondhand darabokból lenne összetákolva de ugy tűnik nagyon jó konstrukció lett, ha lényegileg lepipálja a nagy orosz testvér mesterlövész fegyverét... Minden elismerés a magyar fejlesztőknek :beer2:

Ráéreztél mert 13 különböző fegyverből van "összetákolva",azt ne kérd hogy felsoroljam,mert már kopottak az ismereteim,de a Dragunov elbújhat mellette az biztos.Csak egy adat,ha jól emlékszem még rá 2000 méter a lőtávolság pont célzással.100 méteren a saját hüvelyébe beletalálsz,én nem hittem el de a próba alatt igenis kiderült,hogy igaz. :beer2:
Téma zárolva.
9 éve 5 napja #210514 Írta: Black_Sheep_01
Megválaszolva: Black_Sheep_01

Jaja, Gepárd, a magyar fejlesztésű mesterlövész fegyver B) . Pontosabb mint a hires-hirhedt Dragunov :woohoo: B)
amugy a Dragunov sokkal szebben néz ki, hmmm, azt hiszem azt tartottam volt egyszer a kezemben a katonaság alatt :lol: , de tényleg gyönyörű. A Gepárd hozzá képest mintha secondhand darabokból lenne összetákolva de ugy tűnik nagyon jó konstrukció lett, ha lényegileg lepipálja a nagy orosz testvér mesterlövész fegyverét... Minden elismerés a magyar fejlesztőknek :beer2:

Ráéreztél mert 13 különböző fegyverből van "összetákolva",azt ne kérd hogy felsoroljam,mert már kopottak az ismereteim,de a Dragunov elbújhat mellette az biztos.Csak egy adat,ha jól emlékszem még rá 2000 méter a lőtávolság pont célzással.100 méteren a saját hüvelyébe beletalálsz,én nem hittem el de a próba alatt igenis kiderült,hogy igaz. :beer2:

Ha jól emlékszem, 0,9 MOA a pontossága 300 méteren. De teljesen más a felhasználási területe, mint a Dragunovnak, ezért nem hasonlítható össze (romboló vs. gyalogsági támogató; 1200-1400m effektív emberalakra vs. 600-700 m, stb...)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: tiger
Téma zárolva.
9 éve 5 napja - 9 éve 5 napja #210515 Írta: tiger
Figyelem: Spoiler!

Én személy szerint 1500 méterről találtam be egy bunker lőrésébe éjszakai lövészeten,3 nap jutiszabi volt érte a jutalmam. :beer2: De minden egyes Gepardnak másak voltak a beállításai,nem úgy mint pl. a Dragunovnak,hogy pl 1000 méterre milyen távcső beállítást használtál,általánosságban.Na ennél ilyen nem volt,mert kaptál hozzá egy táblázatot,minden fegyvernél más beállítás volt ezen és ezt érdemes volt bemagolni,mert a nélkül gyakorlatilag használhatatlan volt. :D

UI.:Ja és amikor még én voltam katona,akkor nem volt még eldöntve,hogy mire is fogják használni,mert nem tudták pontosan mire is képes,utána jött be a romboló szerepe.Eredetileg gyalogsági támogató mesterlövész "puskának" ágyúnak készült,de pl,ha Dócon lőttél vele bukó ember alakot,gyakorlatilag olyan torkolati sebessége volt a lőszernek,hogy nem bukott le a bukó alak,ezért mondták a tisztek,hogy a motor feletti részre célozzunk ami érzékeli a találatot,na ezáltal egy pár beton védő tömböt is szétlőttünk a motorral együtt a Dóci Zászlós Úr nagy örömére,mert lehetett javítani az egész lőteret miattunk. :beer2: :beer2:
Téma zárolva.
9 éve 5 napja #210519 Írta: tiger
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, sandorati, Tomat, Sztyepan65, 19287d58816f35754c4393db64367f89
Téma zárolva.
9 éve 5 napja #210523 Írta: Leopardusz
Megválaszolva: Leopardusz
Látom sok a lesipuskás errefelé :trollol: , azt mondjátok meg pls, h pl egy Gepárddal akár, 1500 méteren mennyivel kell a "bikaszem" fölé célozni, vagyis mennyit esik a lövedék röppályája másfél kmen? ;)
Téma zárolva.
9 éve 5 napja - 9 éve 5 napja #210527 Írta: tiger

Látom sok a lesipuskás errefelé :trollol: , azt mondjátok meg pls, h pl egy Gepárddal akár, 1500 méteren mennyivel kell a "bikaszem" fölé célozni, vagyis mennyit esik a lövedék röppályája másfél kmen? ;)

Ha konkrétan a Gepardra kérdezel, én csak az m1-el kapcsolatban tudok írni,bár nem sokra mész vele.Vannak száraz adatok róla,amit bárhol elolvashatsz.De mivel írtam is,hogy minden egyes fegyver teljesen más kalibrálást kapott (az isten tudja miért) ezért ez kimondottan a saját fegyómra értettem,hogy mit értem el vele,egyébként 1500 méteren az animált tüzelési pont felett,kb. mésfél mm-ert tartasz feljebb,ha ez segít,lehet számolni aki akar :) persze ebbe bele kell kalkulálnod a szél sebességét és egyéb kívül álló dolgokat.De mivel ha utána nézel milyen torkolati sebessége van,olyan nagyon nincs nehéz dolgod ilyen távolságból.Azét is készült pont lövő fegyvernek 2000 méterig.Tesztelhetsz,de ezt bizonyítani is tudom. :beer2:

Ui.: A torkolat sebessége olyan brutál,hogy gyakorlatilag nincs leesési szög,még az sem teljesen igaz amit Black_Sheep írt,mert ez a gyakorlatban teljesen máshogy van.Tapasztalat szerint gyakorlatilag 1000 méterig szélcsendes időben pont lövéssel lőhetsz vele.Ha durván akarnék fogalmazni,akkor 1000 méterről kiszedtem volna akkoriban a pupilládból a muslincát. :happy: :happy: :happy: :happy:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Leopardusz
Téma zárolva.
9 éve 5 napja #210529 Írta: Bence0721
Megválaszolva: Bence0721
Nem leszólás meg ilyenek, de a Lee-Enfield, amit 1895-ben rendszeresítettek az angolok (és a mai napig is használják) 1860 méteres hatásos lőtávval rendelkezik :lol:
Persze csak .303-as lőszere van, ezért arra a célra nem alkalmas, mint a Gepárd.

Jó olvasgatni azért ezt a fórumot, sose hallottam a Gepárdról, és nagyon tetszik, hogy néha-néha még működik a magyar fegyver fejlesztés ;)

OFF : valaki nem tud valamit a Király géppisztolyról? Elvileg (én úgy hallottam) jobb volt az MP40-nél, ennek ellenére csak a csendőrök kaptak belőle...
Téma zárolva.
9 éve 5 napja #210530 Írta: tiger

Nem leszólás meg ilyenek, de a Lee-Enfield, amit 1895-ben rendszeresítettek az angolok (és a mai napig is használják) 1860 méteres hatásos lőtávval rendelkezik :lol:
Persze csak .303-as lőszere van, ezért arra a célra nem alkalmas, mint a Gepárd.

Jó olvasgatni azért ezt a fórumot, sose hallottam a Gepárdról, és nagyon tetszik, hogy néha-néha még működik a magyar fegyver fejlesztés ;)

OFF : valaki nem tud valamit a Király géppisztolyról? Elvileg (én úgy hallottam) jobb volt az MP40-nél, ennek ellenére csak a csendőrök kaptak belőle...

Mondjuk első lövésére a fejlesztő Földi Ferenc( a rangjára már nem emlékszem) eltörte a kulcs csontját,mert olyat rúgott vissza a cucc ;) ,utána lett beépítve kettős tompítás.De azért így sem semmi mit művel a környékkel,ha elsütöd a fegyót. :happy: :happy:
Téma zárolva.
9 éve 5 napja - 9 éve 5 napja #210531 Írta: Bence0721

Mondjuk első lövésére a fejlesztő Földi Ferenc( a rangjára már nem emlékszem) eltörte a kulcs csontját,mert olyat rúgott vissza a cucc ;) ,utána lett beépítve kettős tompítás.De azért így sem semmi mit művel a környékkel,ha elsütöd a fegyót. :happy: :happy:

OFF : Nagyapám golyószórós őrvezető volt, RPD-vel, '56-ban is katona volt, de nem harcolt, mert a felkelők lefegyverezték azt az 5 Csepelt, amivel ők jöttek Kecskemétről :)
Téma zárolva.
9 éve 5 napja #210532 Írta: Filler1
Megválaszolva: Filler1

Ha jól emlékszem, 0,9 MOA a pontossága 300 méteren. De teljesen más a felhasználási területe, mint a Dragunovnak, ezért nem hasonlítható össze (romboló vs. gyalogsági támogató; 1200-1400m effektív emberalakra vs. 600-700 m, stb...)

Szórása megfelelő lőszerrel, 0,7 szögperc (MOA), vagyis 1000 m-en kb. 20 cm a szórása szélcsendben. Gepard m1
Téma zárolva.
9 éve 5 napja #210534 Írta: tiger

Igen ez így jól is hangzik,csak nem igaz,ezek tényleg csak a száraz adatok az életben ezek nem cm-ben hanem mm-ben lehet mérni.Tényleg nem dicsekvésből csak tapasztalatból tudok róla írni.Amire egy kicsit büszke is vagyok. :happy: :happy: :beer2:
Téma zárolva.
9 éve 5 napja #210535 Írta: tiger
Gyakorlatilag azzal szórakoztunk éjszakai lövészeten,hogy ki bírja eltalálni a villogó kis izzókat, amik imitálták mintha lőnének ránk a bukó alakokon. :happy: :happy: :happy: Zászlós Úr meg a toronyból anyázott a hangosbemondón,hogy fogadjunk,hogy a kurva gepárdosok vannak már megint itt. :happy: :happy:
Téma zárolva.
9 éve 5 napja #210538 Írta: AzertsemJo
Megválaszolva: AzertsemJo
Jó cucc a Gepárd.
Gyakorlatilag "Nehéz Mesterlövész" fegyvernek minősül. (Oké , nem pont ez a szakmai meghatározás , de gyk. így hivatkoznak rájuk mindenhol).
Elsődlegesen erősen védett helyen lévő nagy távolságú (1-2 km) célok ellen használják ezt a kategóriát.
Vagyis ténylegesen betonfal mögött , vagy páncélozott járműben lévő célpontok ellen használt fegyverek.
( Az a bizonyos BTR-es lövés stimmel , a tesztek során ezt is kipróbálták. Elvégre erre is készült. Valamelyik agyament még a Hind-re is lövetett vele , gondolom jó magyar szakértőként eszébe se jutott hogy a valóságban az repül és nem a földön ácsorog :-) ! "Véletlenül" sikerült elolvasni az egyik rövidített tesztjelentést annak idején)

Amúgy a Gepárd a brutális erejét a 12.7-es ruszki lőszernek és a tusba épített csillapításnak köszönheti elsősorban. A későbbi változatoknál a lőszert NATO szabványra cserélték , illetve valamennyit még sikerült a csillapításon is javítani.

Ami a 17 kg "súlyát" illeti , az akkori USA megfelelője (amit a NATO-ban használtak) emlékeim szerint kb. egy 10-essel nehezebb volt. Lőni pedig csak a tus végén lévő letámasztó "láb" rögzítése után lehetett. Ha ez nem volt megfelelő akkor több esetben is előfordult hogy a fekvő lövészt hanyatlökte !
Komoly sérülést , törést okozva.
Az amcsi ráadásul 1 lövéses , míg ugye a Gepárd létezik félautomata verzióban is.
Nem véletlenül lett a Gepárd híres a kategóriájában.

( A Gepárd NEM Dragunov ! Teljesen más a feladatköre , alkalmazási feltételei. Kicsit gonosz módban , a TD és a HT sem ugyanaz :-).)
Téma zárolva.
9 éve 5 napja #210540 Írta: Bence0721
Ha már mesterlövészpuska : en.wikipedia.or..._Arrow

Jóbarátom kéksisakos (békefenntartó - a szerk.) volt Koszovóban, használt is ilyet, persze csak gyakorlaton.
Téma zárolva.
9 éve 4 napja #210546 Írta: Rallyefan81
Megválaszolva: Rallyefan81

]

Az kérlek szépen a PK géppuska az is megvolt nekem is meg az AMMSZ (AK–63 D) gépkarabély is,de amit kiraktam képet az pedig a Gepard M1 mesterlövész fegyver,amikor katona voltam akkor hozták be még kísérleti jelleggel.Kemény 18-kg volt,azzal kellett rohangálni,mondhatom nagyon kellemes volt 40 fok melegben. :happy: :happy:

UI.:Állítólag a legelső próbalövések alkalmával átvitt egy BTR-80-ast hosszában a motorján keresztül 200 m távolságból.

Tigris! Vágom, hogy egy Gepárdot raktál ki! ;) :huh: :trollol:

Téma zárolva.

Téma: OFF topik

• bobitusz profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Nem is dühöngőbe való igazán csak...
    • Írta: bobitusz
    • 1 órája 22 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 3 napja 5 órája ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 4 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 6 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 2 hónapja 6 órája ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.