Ok, gúnyolódhattok, de tény, hogy nemrég itt tartottam, felszálló ágban, Norton parancsnok szerint talán a tetején.
Mi történt?
Mindent elfelejtettem?
Ez a meccs (is) bizonyíték:
wot-record.com/...nyitek
Én azt látom, hogy továbbra is csak sodródsz az árral. Vannak jobb időszakaid, talán ilyenkor jobban odateszed magad és figyelsz, máskor pedig minden-mindegy alapon elengeded, mert elkönyveled magadban azt, hogy semmin sem tudsz változtatni. Ez részben igaz is, de nem azért mert a játék úgy dönt, hogy nem enged nyerni, hanem azért mert limitált a tudásod és a képességeid. Ezer + 1-szer le lett már írva, továbbra is olyan tankokkal játszol, amelyeknek minimális hatásuk ("impact"-jük, ahogy már említették páran) van a csata végkimenetelére. Ebben az időszakban pedig ez méginkább igaz. Mondhatjuk a statisztikád március eleje óta leszállóágban van. Félreértés ne essék, ez nem kizárólag amiatt van, amit most a figyelmedbe/figyelmetekbe ajánlok, de köze lehet hozzá. Az új BP szezonnal és a Manticore top of the tree-vel, igencsak megszaporodtak a (brit) lightok a csatákban. Sokszor 3-4 lightot is bedob oldalanként, ez pedig - még ha az elején 2-3 el is hullik instant - nagyban hozzájárul a csaták gyorsabb lefolyásához. A pozícióba igyekvő lassú heavy tankok már útközben spotot és lövéseket kapnak, a kempelő TD-knek pedig nincs idejük arra, hogy nagyobb mennyiségű sebzést leadjanak, ráadásul a lightok őket is nagymértékben veszélyeztetik. Persze más időszakokban is vannak lightok a csatákban, de talán nem ekkora mennyiségben. Hovatovább a britek kimondottan jó passzív spotterek és hasznosabbak mint mondjuk az amerikai vagy a kínai ág lightjai. Te pedig kedves Bagó, amint már említettem, továbbra is a lassú, passzív tankokkal játszol, ezekkel pedig ebben az időszakban most még kevésbé vagy képes érvényesülni.
Egy személyes példa. Van amazon prime előfizetésem, ezzel együtt pedig prime gaming előfizetésem is, így minden hónapban be tudom gyűjteni a world of tanks prime csomagot. Nem untatlak a részletekkel, de a lényeg, ilyenkor lehetőségem van kibérelni és kipróbálni 10-14 napra olyan prémiumtankokat amelyek nekem nincsenek meg. Ezzel a lehetőséggel élni is szoktam. Úgy másfél éve kibéreltem a Skorpion G-t és abban az időszakban bele is tettem 95 csatát. Most pedig ebben a hónapban a skin nélküli "sima" Skorpion-t béreltem ki. A két tank a festést leszámítva teljesen ugyan olyan, ugyanazokat a felszereléseket, ugyanazt a legénységet használtam mindkettőben, de mégis most, ebben az időszakban nem tudtam vele azt az átlagsebzést hozni, mint annak idején a G változattal. Hogy miért? Én lettem rosszabb játékos? Nem engedett sebezni a program? Vagy mégsem ugyanolyan a két tank? - A lóf*szt! Egész egyszerűen, most hogy ennyi light van a csatákban nem jó TD-kkel játszani, nem hatékonyak. Közel 500-zal kevesebb átlagsebzést hoztam most a simával, mint anno a G-vel.
Ezt a TD-s dolgot most el kell engedni! Tudom, most áprilisban már új TotT van, de kell neki még pár hét mire lecseng a brit light dömping. Elmondtuk "mit kell tenned", milyen tankokkal gyakorolhatsz nagyobb hatást a csatákra, de te továbbra is csak sodródsz, vagyis inkább vitorlázol, de most szélcsend van, vedd végre észre. Ideje lenne elővenni az evezőket!
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...