Mert idestova kb. 10 éve erről szól minden magyar wotos fórum és felület és unalmas már egy kicsit, hogy mindig jön egy "okos" aki a saját gyenge teljesítményére vonatkozó magyarázatot letudja azzal, hogy "a játék manipulálva van".
Nagyon távol álljon tőlem, hogy bagó alá adom a lovat, DE hogy a játék manipulálva van-e az nem kérdés, mert igen. Elég csak arra gondolni, hogy egy új tankkal minden első néhány csatában könnyített MM-et kapsz. Hallottál már erről, Nortonor? Ezt nem csak én mondom (99 lemarkolt tank után), hanem nagyon sok "jó" játékos is. S ha ez igaz, akkor már manipulálva van. S ha itt manipulálva van, akkor máshol is lehet.
Itt az a kérdés, hogy (1) mindenkinek egyformán van-e manipulálva jó és rossz szériák tekintetében (szerintem igen), vagy pedig (2) játékosok/játékoscsoportok szerint, individuálisan van-e manipulálva (amit bagó állít).
Első esetben rossz szériánál bot bagó bot marad, mert nem látja át a helyzetet, rossz döntéseket hoz és inkább lemossa az alvázat, minthogy 2-3-at lőjön még valakibe, jó szériánál pedig villant egy kis sebzést, de mivel lassú, rosszul felszerelt tankokkal játszik, ami nem befolyásolja különösebben a játékmenetet max. közepes teljesítményt nyújt, mert ugyebár a rossz döntések azok megmaradnak. Egy közepes játékos mint te vagy én jól felszerelt tankokkal játszunk és átlátjuk a helyzetet, de rossz szériánál gyakran túl későn, amikor már nem tudunk effektív poziciót váltani (akarom mondani visszavonulni) és a meglévő pozíciónkból megpróbáljuk a legjobbat kihozni az utolsó másodpercig. Jó szériánál nyomjuk a W-t és boldog boldogtalant telibeverünk akár menet közben is unicum módra hozva a sebzést, de néha itt is ér egy kis "nem várt" ellenállás és idejekorán garázst kapunk. Egy unicum játékos, mint pl. javadamka jól felszerelt tankokkal, jó döntéseket hozva jó időben észreveszi mikor kell visszavonulót fújni és a gyengébb játékosok elhalását/trade-elését kihasználva is rengeteget tud sebezni egy rossz szériában. Míg jó szériánál a jól bevált W, de továbbra is résen marad és nem vállalja túl magát, nem kockáztat annyit, mint a közepes játékos és így ritkábban érik meglepetések, aminek köszönhetően gyakran "lecarry-zi" a halott meccset is.
Második esetben bagó, a JÓ játékos, azért tűnik botnak, mert valamilyen oknál fogva (pl. nem költ valós pénzt a játékra) mindig (de ha nem is mindig, akkor jóval gyakrabban, mint te, javadamka vagy én) a szopóágra kerül és semmi sem sikerül, ha visz magával egészségügyi dobozkát, ha nem. A jó szériák jóval rövidebb ideig tartanak mint másoknál (sokszor csak egy tankászra elég), nem érkezik kiélvezni és máris egy újabb rosszba csöppen. Te, javadamka vagy én pedig azért tudunk eredményeket elérni, tankokat lemarkolni, mert szorgosan vesszük a prém napokat, prém tankokat és egyéb nyalánkságokat, mint APCR, pótkaja és társai. S ha ezt nem tennénk ugyanazon a szinten lennénk, mint bagó, a hős mártír, akinek bár ellenszélben, de lobog a zászlaja.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...