Jelenleg

24
látogatónk van

2015. máj. 29. 13:10

Tank elemzés: AMX 13 57 Grand Final

(29 szavazat)
33 hozzászólás

Bevezetés - Fradista Yolo Wagon

A tank neve már önmagában magyarázatra szorul. Ez a jármű az AMX 13 57-es, ki nem adott prémium tank átfestett változata, amit a Wargaming League döntőkre egy speciális álcafestéssel hoztak ki. Érdekes taktika kiadni egy tankot, amelyen a cég önreklámja található (vajon mennyire hatékony magadat reklámozni azok között, akik már alapból ismernek?). Számunkra ez annyiban érdekes, hogy a tank árában egyben az állandó álcafestés is megtalálható. Ezt a tankot "elvileg" soha többet nem lehet majd kapni, vagyis a jelenlegi valamivel több mint 30.000 darabból sosem lesz több. Ennek alapján a tank elemzése tökéletesen fölösleges lenne, de a SmellyRiver Tankispectora tartalmazz a sima AMX 13 57-et is (ami mindenben megegyezik a GF-el), vagyis várható, hogy kiadásra kerül a későbbiekben, mint prémium könnyű tank. A tank azonban ennek ellenére is problémás, mert:

  • T7-esként sem SH-ba, sem CW-be, sem csapatcsatába nem lehet vinni
  • a legénysége ugyan kompatibilis az összes utána elhelyezkedő tankkal a Batchat ágán, de míg ez egy könnyű tank, azok közepesek, tehát nem tudjuk ki-be rakosgatni a legénységet
  • az AMX 13 90 sok embernél olyan tank, amit meg kell tartani az első sorban leírt okok miatt, illetve amióta két T9-es ág is nyílik belőle, alapból mindenki több száz csatát játszik vele, ezzel egyben egy kicsit fölöslegessé téve a 13 57-et, hiszen legénységet itt is lehet fejleszteni

Amiért mégis érdemes elolvasni ezt az elemzést és megvenni a tankot, az abban az egyszerű dologban nyilvánul meg, hogy ezzel a tankkal játszani az egyik legnagyobb móka. Teljesen egyedi, semmihez sem hasonlítható érzést kapunk a tank megvételével.

Paraméterek

Ágyú

Az ágyú AZ, amiért érdemes ezzel a tankkal játszani. A paramétereiben semmi érdekes nincsen, sőt mindenféle betegségtől szenved. Nincs átütése (143/195/-), HE lőszerünk nincs, kevés hozzá a skuló (56), pontatlan az ágyú (0,37), ami a sebzéséhez képest (90) lassan szűkül (2,3 mp). Így egy mondatba összefoglalva az ágyú összes tulajdonságát egyesek most elkezdték lekaparni az arcukat, hogy miért kellett még egy ilyen szerencsétlen tankot kiadni. A lényeg a fel nem sorolt értékekben rejlik:

  • ez a táras ágyú 8 lőszert hordoz egy dobban (majdnem három Chi-ri), ez összesen 720 HP-nyi sebzést tesz ki
  • a táron belüli töltésideje mindössze 1 másodperc!, vagyis a teljes tárat 7 másodperc alatt üríti ki
  • a teljes tárat 15 másodpercen belül újratölti
Tank neve Átütés (alap/prém/HE)
Amx 12 t 144/202/38
Amx 13 75 144/202/38 (AMX 12 t ágyúja)
Amy 13 57 GF / AMX 13 57 143/195/-

Látható hogy ez nem egy sniper-camper tank, hanem egy szecskavágó és pont így is kell vele játszani. El kell bújni vele egy bokorban, majd előrontani és letárazni valakit. A tank rengeteg modulsebzést okoz, nem ritka hogy egy tárból kigyújtjuk és ammo rackeljük is az ellenfelet, aminél sokkal idegesítőbb dolgot nehéz elképzelni. Mivel a játékélmény egy igen jelentős részét az ellenfelek megsebzése és megsemmisítése jelenti, ez a tank 7 másodpercen belül 8x is megadja nekünk ezt az élvezetet. Ilyenkor képzeljük el magunk elé az ellenfél döbbent, majd ideges arcát, hát nem megérte?

A kis kalibernek (57mm) sajnos van egy olyan hátránya, hogy nagy távon sokat veszít az átütéséből, emiatt nem nagyon fogunk vele senkit átütni 300 méter fölött, kivéve az újságpapírból összeorigamizott tankokat (német tornyos TD-k, japán tankok stb.).

Megemlíteném még, hogy az átütés botrányosan kevés T9-T10-ben, ilyenkor nem sok mindent tehetünk a csúnyán nézésen és a felderítésen kívül, a lőszerleosztást az Amx 12t-nél már kitárgyalt szempontok alapján mindenki ossza el maga (a prémium lőszer APCR), én a 32/24-es felosztást preferáltam. A teszt kedvéért mentem pár kört csak prémium lőszerrel is, de ez érzésre nem sokat segített a magasabb csatákon, bizonyos tankokat gyakorlatilag csak elvétve tudunk átütni (német-orosz heavyk pl.) viszont durván sokba kerül. A cikk végén van egy visszajátszás, ahol látható, hogy  milyen szerepet kell ilyenkor játszanunk.

Torony

Szokásos nesze semmi fogd meg jól toronypáncél 40/20/20 mm vastagsággal, arra elég, hogy ne érvényesüljön rajtunk az overmatch szabály a kisebb kaliberű lőszerek esetében. Szerencsénkre, mint minden oszcillációs torony, ez is elég fura szögeket tud bezárni, ezért a gyakori mi atyánk és egyéb rituálék ismételgetésével elérhetünk vele lepattanókat.

47 fokot képes fordulni másodpercenként, ez egyel kevesebb mint az AMX 13 75-nek. Ez meglehetősen gyors, de ez tulajdonképpen elvárható egy könnyű tanktól. A könnyű tankokon kívül mindenkit fel tudunk ültetni vele a körhintára, a KV-2-esek egyenesen sírva fognak fakadni. 

A csőlehajlás átlagos, szerencsére nem olyan kevés mint az AMX 12 t esetében, -6/+12 fok, ez fölfele +3-mal több, mint a 13 75-nek, de azért nem ezzel fogjuk a felhőket nézegetni. Igyekezzük elkerülni a dimbes-dombos területeket, mert ezek egyébként is gátolják a dinamikus játékot és még lőni sem fogunk tudni.

A látótávunk ezen a szinten elég jó, 390 méter (könnyű tankok között átlagos), de igazából a kunszt nem ebben, hanem a rejtőzködési értékében és a látótáv együttesében található. Azt azonban ne felejtsük el, hogy T9-T10-ben egyes tankok akár 420 méterre is elláthatnak, ezért ezzel a fegyverrel viszonylag ritkán fogunk tudni élni.

Felépítmény

50/20/15 milliméter, minden átlövi, durván. Ez igazából egy AMX 12 t alváza, ennek tükrében mondogassuk magunkban halkan de minél sűrűbben: a páncélom a sebességem.

A rejtőzködési értékünk a kategória legjobbja, alapból 21,75/21,75/5,79, ez már tartalmazza a permanens álcafestést is, ezt tetszés szerint akár 50%-ig felküzdhetjük. 

Vicces tapasztalat, de néhány pályán majdnem megfulladtam, mert a tank annyira alacsony (pl. Windstorm), hogy a sekélyebb folyókból sem lóg ki semmilyen része, szóval vigyázzunk a gázlókon való átkeléssel, nehogy úgy járjunk, mint a Gyűrűk Urában a Nazgulok.

Itt szeretnék eloszlatni egy tévhitet, miszerint a kisebb kalibert a WG ábrázolja a lövés utáni álcavesztésben, igazából erre semmilyen kihatással nincs az ágyú kalibere. Az álcánk annyi lesz amennyi a lövés utáni álca rubrikában található szám (camoAtshot). Figyelembe véve a kis kaliberből származó, távolság arányában számolt átütés vesztést, ez sajnos nettó hátrányként jelentkezik az AMX 13 75 nagyobb kaliberével szemben.

Ahogy már megszokhattuk, a tank kicsi, rövid, alacsony, szinte egy gyufás skatulyában elfér. Ezért olyan bokrokban is el tudunk vele bújni, amivel pl. a Bulldog-gal vagy az AuflkarungsPanther-rel már kilógnánk, pl. ilyen a duplabokor Malinovkán a szirten a víz felett vagy Serene Coast-on a pálya közepén. Sunnyogjunk minél többet, magas tierekben úgy sem tehetünk mást.

A tanknak 890 HP-ja van, ez azért nem túl sok (csak a T71-nek van kevesebb), van olyan T7-es páncélvadász, ami egy lövésből kicsapja a tankot, egy jó dobás esetén. Szerencsések vagyunk, ha kibírunk 2 lövést, ez általában T8-as nehéz tankok esetében fordul elő, de ennél a tanknál nagyon nehéz jól beosztani a kevéske életerőt, ami a rendelkezésünkre áll.

A rádió hatótávja 750 méter, ez gyakorlatilag hagyomány az AMX 12 t óta és később is pontosan ennyi lesz, lévén ez egy Tier 10-es rádió.

Felfüggesztés

Valamit mókoltak a franciák a felfüggesztéssel, mert a tank elképesztően jól fordul. A forgási sebességünk 48 fok, ez 8-al több mint az Amx 13 75-nek, illetve az orosz voodo mágia ennek a tanknak a talajellenállására is hatott, 0.6/0.7/1.4 értékek nagyon jónak tekinthetőek (nagyjából 20%-kal jobb mint a 13 75 esetében). A tank rendkívül mozgékony, nevetve fogunk mindenkit körbeautózni.

Az Amx 12t betegségét, miszerint könnyen ledobja a láncát, nem tapasztaltam, de lehet, hogy csak a 12t-vel begyakorolt óvatos játékstílus eredménye (papíron 5 ponttal több a Hp-ja a láncnak). A lánc+motor vesztést viszont igen, ezért vigyázzunk a szemből jövő lövésekre, nehogy permanensen a földhöz szögezzenek minket.

Motor

250 lóerő 14,7 tonnára, ez valamivel több mint 17 lóerő/tonna, ugyanis az AMX 12 t kölcsönzi nekünk a motorját, ebből összerakható, hogy rosszabbul gyorsul és még rosszabbul mászik hegyet, mint a kistesó. 

A végsebességünk 61/23 km/h, kell is majd, hogy gyorsan el tudjunk iszkolni. Mivel a peek-a-boo, mint fogalom értelmezhetetlen ezzel a tankkal, a hátrafelé haladásnak nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget, de aztán rájöttem egy érdekes dologra, amit az ajánlott játékstílus részben olvashattok.

Sajnos 20%-os eséllyel ég (AMX 13 75 csak 15%-ban), ehhez lesz is szerencsénk, ha levesszük az automatikus tűzoltó készüléket, ne tegyük . 

Ajánlott játékstílus

Nagyjából itt lehetett elengedni a CTRL+C / CTRL+V billentyűt az AMX 12 t és a 13 75 cikke felett és írni valamit, amiben ez a tank különbözik az ikertestvéreitől:

  • Ez a harckocsi a színtiszta élvezetért született, tegyük félre a racionális érveinket, ez a tank az ésszel(vagy ész nélkül) yolozás eszköze.
  • Minél idegesítőbbek vagyunk, annál jobban játszunk ezzel a tankkal. Nyomjuk a gőzfürdő taktikát: kizárólag oldalról, de még inkább hátulról támadjunk, lőjük ott az ellenfeleket ész nélkül, ahol tudjuk.
  • Ha egy kicsit tapasztaltabbak leszünk a tankkal, rámehetünk különböző modulok kilövésére is, ilyenkor tunkoljuk az összes lőszerünkkel a tankok megfelelő részeit (oroszok hátsó, oldalsó része, a gyújtásért, franciák-oroszok tornyának hátsó része az ammo rackért).
  • Az összes velünk egy szintű vagy nálunk alacsonyabb szintű könnyű tankot megesszük szemtől szemben, HA beleférnek egy tár sebzésébe.
  • SOHA ne álljunk meg közelharcban célozni, nyomjuk az autocélzást és bőszen klikkelgessünk a bal gombbal, majd ha kifogytunk menjünk egy nagyobb kört, mire vége, már be is töltött a tank.
  • A lassabb tankok között simán átcikázhatunk, általában senki nem veszi minket komolyan, mehetünk legyalázni a tüzérséget.
  • Amikor magányos nehéz tankot vagy lassan forgó páncélvadászt látunk és kénytelenek vagyunk szemből ráközelíteni, ijesszünk be az egyik oldalra, mint ha arra akarnánk kerülni, majd hirtelen váltsunk irányt a másik oldalra és így kerüljünk mellé, ez sokszor ad pár fok előnyt a leforgáshoz.
  • Cikázzunk össze-vissza, ne mozogjunk kiszámítható vonalon (lásd videó).
  • Ha egy fedezékben állunk, de nem látunk senkit, az nem jelenti azt, hogy nincsenek előttünk tankok. T9-T10-es szinten a 390 méter látótáv már egyáltalán nem sok, de ezt felhasználhatjuk előnyünkre is. Álljunk egy le nem rombolható fedezék szélére, majd lőjünk egyet, ezzel leesik az álcánk, majd egyből iszkoljunk be a fedezék mögé. Így 90 HP-nyi sebzés feláldozásával meggyőződhetünk arról, hogy van-e előttünk számunkra láthatatlan ellenség.
  • Mivel ez a tank nem kimondottan jó legénységhúzó tank, ezért mindenféle érdekes képzettségeket kipróbálhatunk rajta, ha nem sajnáljuk rájuk a helyet.
  • A mesterlövész képzettség FOKOZOTTAN hasznos ezen a tankon, ontani fogjuk a modulsebzéseket vele.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Amivel én használtam:

  • célzásgyorsító (GLD)
  • optika (coated optics)
  • fokozott szellőzés (ventilation)

Szerintem nincs mással értelme megpakolni, mert folyamatosan mozogni kell vele és általában nem nagyon fogunk messzebbre látni, mint a magasabb szintű felderítők.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Aki nem akar sokat költeni: Automata tűzoltó készülék, kis javító készlet, elsősegély csomag
  • Burzsuj csomag: Automata tűzoltó készülék, nagy javító készlet, elsősegély csomag

Ajánlott legénységi képzettségek

Ahogy már említettem, a legénység illik az összes következő tankba, de ebben én a tank egyéni szájíze szerint osztottam el a képzettségeket, nem pedig a jövőre gondolva. Éppen ezért két különböző leosztást is feltüntettem, egyet azoknak, akik a tankot azért veszik meg, mert legénységet akarnak vele húzni, egyet pedig azok számára, akik a tank élvezeti értékét akarják növelni vele.

Képzettségek legénységhúzáshoz:

  1. képzettség 2. képzettség 3. képzettség 4. képzettség
Parancsnok 6. érzék Álcázás Elit alakulat Helyzetfelismerés
Lövész Biztos kéz Álcázás Elit alakulat Biztonságos elhelyezés
Vezető Sima futás Álcázás Elit alakulat Csúsztatott kuplung

A harmadik és a negyedik sor felcserélhető, A parancsnokra kiosztható a rádiós és a töltő, a lövészre a töltő képzettségei is.

Képzettségek mókázáshoz:

  1. képzettség 2. képzettség 3. képzettség 4. képzettség
Parancsnok 6. érzék Álcázás Sasszem Elit alakulat
Lövész Biztos kéz Álcázás Mesterlövész Elit alakulat
Vezető Sima futás Álcázás Csúsztatott kuplung Elit alakulat

Bevétel

Nem tudom, egyszerűen irreleváns egy ilyen tank esetében. A full gold tud nagyon drága lenni, ráadásul az is hektikusan üt át. A vbaddict.net szerint a második legjobban kereső tank +9.000 kredittel, ami önmagában teljesen értelmezhetetlen adat. Ezt ha kiegészítjük az okozott sebzéssel, ami csak 473 HP (13 57) és 563 HP (13 57 GF), akkor mindjárt értelmezhetőbbé válik az előbbi is, a játékosok igazából nem tudnak vele sebezni, mert nem használnak prémium lőszert, így viszont keres a tank.

A bevétel rovatban beszélek kicsit a kiadásokról is. A tank 5000 aranyba kerül, ami szerintem elég borsos, bár ebben benne van a permanens álcafestés ára is. Sajnos nem lehetett önmagában megvenni, hanem 30 napos prémium fiók és garázshely is a csomag része volt, ez összesen nagyjából 8-9.000 forintot kóstált. Amennyiben bekerül a tank a játékon belüli boltba is, okos arany/forint váltásokkal akár 20%-ot is nyerhetünk rajta, vagyis nagyjából 4000 HUF-ért lehet majd leárazások esetén hozzájutni. Én a Panther 8.8-amat nagyjából 5.400 HUF-ért vettem, ez azért elgondolkodtató adat.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • alapvetően érzelmi alapon választott tank, semmi racionális nincs benne
  • extrém nagy játékélményt nyújt (sokszor a csapattársak is veled nevetnek)
  • teljesen egyedi játékstílus
  • kategória legjobb álcája, amely kicsi méretekkel párosul
  • nagyon kezes, jó mobilitással rendelkező tank
  • rengeteg modulsebzést okoz
  • 1 másodperces belső tártöltési idő
  • APCR prémium lőszer
  • a legénység kompatibilis a T10-ig az összes, az ágon lévő tankkal (13 75, 13 90, Lorr. 40t, Batchat)

Hátrányai

  • alapvetően érzelmi alapon választott tank, semmi racionális nincs benne
  • Az ágyúemelkedése rossz
  • rosszul gyorsul
  • borzalmasan kevés az átütés T9-T10-ben
  • kevés lóerő, szörnyen mászik dombot
  • nagyon kevés lőszer, abból is sok prémiumot kell magunkkal vinnünk
  • a lénység csak három fő, ezért nagyon nehéz elosztani a képzettségeket
  • Tier 7-es tehát semmilyen CW, Stronghold eseményre nem jó, illetve mivel könnyű tank, a T9-T10-es tankokhoz mindenképpen át kell képeznünk a legénységet

Kiknek ajánlott

Ha azt mondtam az AMX 12 t-re, hogy az csak profik kezében működik jól, akkor ezt itt nyugodtan megszorozhatjuk kettővel. Azonos átütés eggyel magasabb tierben, arányaiban kevesebb HP esik nagyobb sebzésekre, illetve az ellenfelek látótávja miatt a sajátunkat már nem tudjuk úgy kihasználni, mint T6-ban. Ennek ellenére a tank néha elképesztő katarzist okoz, amiért szerintem már önmagában megéri játszani vele. Az elvárt sebzés majdnem teljesen megegyezik az AMX 12 t-ével (507/590), amiből látszik, hogy nem könnyű vele sok sebzést kiosztani. 1000 körüli átlagsebzésre már biztosan super unicum WN8 értékeket kapunk (3k+), de ezért elég sokat kell szenvedni. De miért ne tennénk, ha itt még a szenvedés is élvezet?

Videó


Az elemzést írta: Jackal_hun

Utoljára frissítve: 2022. július 8. 08:01

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ba_nshee
    • Kiképző
    · 6 éve
    [quote]hogy mégis GLD-ét teszünk rá ?[/quote]

    Nem teszünk rá.
    (A "light rebalance" előtt nem lehetett rá vstabot rakni.)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    sandor01
    • Tankos
    · 6 éve
    Legyen szíves mondja meg valaki, miért nem vertikális stabilizátort teszünk rá? Miért éppen sélzásszűkítóőt?

    Hisz a medekre, ahol a mozgékonyság a fontos vert stabot teszünk, ahol nagyon sokat mozgunk, így mozgás után 20%-al hamarabb beszűkül, míg GLD-vel csak 10%-al. Mi az oka, hogy mégis GLD-ét teszünk rá ? :sigh:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    juliensorrel
    • Tankos
    · 6 éve
    Egyetértek, ez a gép egy vadállat. Ha valaki lazítani akar és imádja nézni, ahogy 7 mp alatt leolvasztja a HP-t az ellenfél tankjairól miközben szúnyogként döngicsél körülöttük, akkor ez a gép neki való. Én egy évig elő nem vettem, nagyon nem ment vele a játék, értsd 5-600 dmg átlag 1000 WN8. Időközben tanulgattam a light stílust, s most átlag 1000-1200 dmg kijön belőle, s persze nagyon örül neki, hogy T10-et nem lát. Goldot így szinte nem is igényel, csak nagyon kritikus szituban, amikor biztosra akarsz menni. :izmena: Gyújtás nálam nagyon régen volt, a tornya átlagosnál többet sérül, és előfordult, hogy az arty kicsapta az összes legényt, a gép meg üresen állt a csatamezőn. Egy kedves csapattárs megkörnyörült és azt is kilőtte :shaking:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Charlie_Firpo_
    • Tankos
    · 6 éve
    Szerintem is egy kicsit érzékenyebb lett a patch után, de az új MM nagyon jót tett neki. Régebben nem játszottam vele, vagyis próbáltam, de nem igazán ment. Most viszont nagyon gyilkos lett, nem vagyok jó gamer, de még én is hoztam vele 20 csatából a 2200 WN8-at.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Lacx
    • Tankos
    · 7 éve
    Csak nekem lett nagyon modulérzékeny a patch óta?
    Gondolom ha már a WG nem nerfelheti le mivel prém tank, akkor megbabrálták a moduljait... minden kapott lövésemnél valami tönkre megy, folyamatosan kigyújtanak....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    TheG3n3z1s
    • Tankos
    · 7 éve
    Amx 12 t csak akkor jó hogyha profik játszanak vele? Jó vele az átlagom, meg 2 kiválóság van rá (nekem az nagy eredmény) pedig nem vagyok valami nagyon profi. Inkább játékstílus. Valszeg minden passív spot beállítottságú egyén könnyedén játszik vele. Amugy jó elemzésre sikeredett
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Okynawa
    • Tankos
    · 7 éve
    hát, lehet h lesz egy ilyenem, agyalok rajta...ellenfélként találkoztam vele, hát ez egy állat...egy-két missio-hoz is jó lehet, meg csapat csatára is vagy melyik az ahol 1 7es is kell a pontszám miatt...
    ha magában is vehető lesz idén és értelmes áron akkor jöhet
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Camper03
    • Kiképző
    · 8 éve
    [quote name="uniqm"]Sziasztok! Egy dolgot nem értek. A cikkben azt írod 8 lőszer van a tárban. A videóban én csak 7-et láttam. Hogy is van ez?[/quote]

    Aki a cikket írta, már nem tagja a fórumnak és végleg befejezte a játékot, tőle hiába kérdezed. A tank tárába azonban 8 lőszer fér, a cikkben jól van írva.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    CaMp3rHuN
    • Tankos
    · 8 éve
    Nos, én eddig azon gondolkodtam, hogy megveszem az Ultimate Treat-et, mert az AMX M4 45 egy retek, az 50 120-al meg nem fogok játszani, mert egy kis emelkedő, és már nem látsz rá semmire + gyengécske páncél, az 50b viszont kéne, .....
    DE most letettem róla, és erősen agyalok, h vegyek-e még egy szúnyogot (E 25- 4.skill: 94%, 2 jel, 1200 csata - favorittank).....A 12t-vel én is játszottam, el is adtam, és vissza is vettem kb 3-szor, de mindig rá kellett jönnöm, hogy amíg ~1400 wn8-am van, addig nem kéne erőlködnöm jó statért, mert nem nekem való, kéne hozzá egy hektár tapasztalat, meg egy lila acc Azt hiszem, megveszem, mert mégse olyan gyenge, mint a 12t, ezzel kapcsolatban azonban van egy kérdésem: Akinek megvan, az tapasztalta azt, amit (én) a 12t-nél? Rámegyek valakire, letáraznám, de a tank lövi mindenhova a skullót, csak a tankra nem (nem elck ellen próbáltam, volt, h KV-4 volt a célpont)... Fölé, alá, át rajta, stb. Többek között am. ezért adtam el....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    uniqm
    • Tankos
    · 8 éve
    Sziasztok! Egy dolgot nem értek. A cikkben azt írod 8 lőszer van a tárban. A videóban én csak 7-et láttam. Hogy is van ez?
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.