Jelenleg 62 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 5 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 6 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 7 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 19 órával ezelőtt
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 1 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 2 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 2 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 2 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 3 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 4 napja

Blog: Egy lelkes (?) superunicum útja

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #245796 Írta: Ba_nshee
Megválaszolva: Ba_nshee
<--
Illetve, spoiler alatt még idepréselve egy hármas gyűjtés a nyolcasokhoz:
Figyelem: Spoiler!

-->

Ha az E5 jelenlegi verziója az egyik viszonyítási pontunk, akkor legyen a másik az utóbbi idők egyik legnagyobb vesztese.

Na ugye!, tessék, maradt a tankban némi potenciál! Egy 58 százalékos játékos (platoon?) már odaér vele. Bár az iróniában is pendíteném, hogy a tank előnyei kiaknázásának része, hogy lehet értelme vele csak prémiumot lőni, ami a görbe tetején nyilván gyakrabban meg is történik.

Ez is egy fontos. A high skill ceiling tízes heavynek a valószínűleg legjobb példája. Ha úgy tetszik, amitől a tapasztalatlanokat óva intjük, miközben a legjobbak egy közkedvelt választása.

Szépen látszik, hogy az időben közelebbre és távolabbra nyúló mintán is 55% százalék körül talál magára, majd el is rugaszkodik utána.

Nyilván megérezte a Maus-Type 5 jelenlétét (300mm HEAT pen), de egyébként helyben van.

Ki lepődött meg, hogy ezt hagytam a végére?

Egyszerűen nem tudom a jelzőt. Egyszerűen bazdmeg nem tudom. És nem elég, hogy... nem elég, hogy beleülsz a tankodba... nem elég, hogy beleülsz a tier tíz tankodba és azonnal +5% winrate, még ott van az is, hogy igen, pont ennyi mélysége van a játéknak vele! Mennyivel lehetne párhuzamosabb a referencia vonallal?

Beleülsz, ennyi. Gyakorlatilag képedre formált robotpilóta, 5% extra kikér, ennyi, kész vagy, nincs más dolgod, mint beleülni. Nem változik a különbözet. Egyszerűen ennyit ad hozzá a tank mindenkinek.

Ja várjál, ott tartunk, hogy jobban jársz ha kapsz a csapatodba egy átlag alatti játékos irányította Maust, mint az ellenfél, akihez egy unicom játékos került egy gyengébb tízes medben vagy lightban ülve. Vagy effektív bármi másban ülve. Az balansz. Az balanszált játék. Az szép munka.

Miért ne csináljunk egy mobilitás nélküli, ostoba 4x4 tankból, a játék történetének egyik legbetegebb, legmérgezőbb, legerősebb tier tízesét? Prémiumot, azt igen, azt lehet rá lőni, azzal meg lehet próbálni megsebezni, kicsit megsérteni, felcukkolni. Arra jó.

Másra nem. Természetesen, nem az a bajom, hogy változtatnak tankokon, változtatnak a játékon, az a dolguk, hanem pont az, hogy mennyi idő kellett az E5-nál eljutni idáig, és mennyi idő kell ahhoz, hogy miután ezt itt valaki nagyon hülyén másnapos odahányta... mindegy, majd inkább a negyedik rész után megyek bele ebbe.

Kabaré banda.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bittus, PZoli, Sics, bicskeiz, 19287d58816f35754c4393db64367f89

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

8 éve 2 hónapja - 7 éve 8 hónapja #246250 Írta: Ba_nshee
*** Görbék, grafikonok, balansz, megfejtős ***
* Második rész: páncélvadászok *

A rövidebbel, egyszerűbbel folytatom. Ismétlés, prekoncepciók, felvetések:

A támogató tankosztályok sokkal többször találkoznak alacsonyabb szintű ellenféllel, mint a heavy és medium társaik. Ez egyértelmű, viszont említést érdemel, hogy ez létrehoz egy teljesen abnormális "matchmaking környezetet" is. Ahol a bottom tier sorsolásainkban is alig látni nehéz tankokat a felső háromban. Ahol gyakran úgy érződik (különösen mid-tier support tankokkal), hogy a fő tankosztályoktól szeparálva játszunk. Nonszensz összecsapások, amikben lényegében csak felderítő és páncélvadász tankok vesznek részt! - Hogy mindez inkább megnyit vagy elzár lehetőségeket, mindenki vonja le a maga következtetéseit.

A TD osztályra általában gyengébbként, magára az elméleti koncepcióra a mai játékmenetben részint okafogyottként gondolunk. Ezzel együtt, bizonyos, hogy jelenleg ez a legjobban balanszolt típus. Persze, vannak igazán-igazán rossz résztvevők, de a játékegyensúly szempontjából a másik véglet az érdekes. Ahol pedig a T67 és E25 mellett nem találni abszolút broken képviselőket. Ide tartozó következtetésem, hogy a szerverstatisztikákat vizsgálva a játékosok overall winrate-je magasabb, mint TD nyerési százalékuk. Tehát, általában egy játékos többet fog nyerni például heavy tankokkal. Tehát, mivel a grafikonokon az overall winrate-hez mérünk, ezért vegyük figyelembe, hogy a saját osztályukon belüli besoroláskor eleve hendikeppel indultak.

Végül, látni fogjuk, hogy top tier partik ide vagy oda, a korlát, a support szerepkör megmarad. Nem tud a legjobb játékos jelentősen elrugaszkodni a jó játékostól, nincs ott az extra megugorható skill-tető. Ehhez kapcsolódik, hogy amikor kiegyensúlyozott TD-t fogunk találni, akkor az éppen az első részben említett "párhuzamos balanszra" lesz példa. Ahol visszatükrözi a játékos tudását, ahol általában kisebb a mozgástér.

(Az elmúlt egy hónap eredményei megközelítőleg azonosak.)

A játék legtöbbet játszott tankja. Másfélszer annyiszor viszik csatába, mint a soron következő IS hármat. És tessék, egészen rendben is van. Erős a tier nyolc páncélvadász átlagához mérten? Persze, hogy az. A teljes képet nézve overpowered, broken, pay to win? Egyáltalán nem.

(Orzanel mondja mindig, hogy a Skorpion pont annyira jó, mint a játékos benne. Elég pontosan sikerült fogalmaznia.)

Nem lesz nagy meglepetés, az Strv S1 hasonlót mutat. - Amivel pedig nagyjából le is fedtük a T8 említésre méltó részét. A "különleges matchmaking" miatt a páncéllal rendelkezők már itt is elkezdenek a korábbi eredményeikhez képest jobban működni, de nem túl érdekes.

(Ahogy eddig is, zölddel egy hónap, feketével összes.)

Bár valószínűleg negatív hatással volt a játékmenetre, talán annyira azért sosem volt erős. Az mindenképpen látszik, hogy kicsit túlszaladtak a nerfeléssel.

Úgy tűnik, ez most a meta TD. Bizonytalan talajon járok, de tekinthető az E3 egy heavy és superheavy counternek?

Amellett, bár komolyabb adatokkal nem tudom alátámasztani, arra fogadok, T10 is érezhető, hogy jóval gyakrabban találkoznak kisebb szintű ellenfelekkel. Amihez hozzáteszem a jelenlegi high tier map rotationt, meg még azt is, hogy ilyenkor a másik oldalon az E3 párja simán lehet egy papír vagy egyszerűen csak gyenge TD, amiből egyenesen kijön, hogy brutálisan agyondominálhatja a top tier meccseit!

A következő hónap TOT célja sem fest túl rosszul.

Elmúlt egy hónap eredményei: Jg.Pz. E 100, Foch 155, FV215b (183), Object 268.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bittus, PZoli, bicskeiz, 19287d58816f35754c4393db64367f89

8 éve 2 hónapja #246256 Írta: bicskeiz
Megválaszolva: bicskeiz
Sziasztok!

Nagyon erdekes ez a statisztikai elemzes, csak van vele egy gondom: nem latom a beillesztett kepeket... (Google Chrome) Masnak is van hasonlo hibajelensege?

z
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Ba_nshee

8 éve 2 hónapja #246278 Írta: bicskeiz

Sziasztok!

Nagyon erdekes ez a statisztikai elemzes, csak van vele egy gondom: nem latom a beillesztett kepeket... (Google Chrome) Masnak is van hasonlo hibajelensege?

z

Szia! Szintén Chrome-ot használok, de nálam látszik minden. (nem lehet a szerverköltözés miatt nem jelent meg neked valami, de most már jó?)

Sajnos nem... Altalaban mind a forumban, mind a commentekben latszanak a kepek, de straubbazsi nem tudom hogy csinalod, a tieid sokszor nem. Az hogy eddig par kep kimaradt nem volt olyan zavaro, de ez a statisztikai bejegyzes kepek nelkül gyakorlatliag ertelmezhetetlen. Sajnos.

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #246286 Írta: Ba_nshee
@bicskeiz

Fogalmam sincs, mi okozhatja a problémát. Imgurra vannak feltöltve a képek.

Gyors megoldásként feltöltöm ide őket mellékletként.
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bicskeiz

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #246287 Írta: Ba_nshee
- sorban a második hármas
Mellékletek:

8 éve 2 hónapja #246293 Írta: AntTheZ
Megválaszolva: AntTheZ
Szia!
Ettol a tematol a T54- hez vissza kanyarodva, ha nem titok kerlek aruld el milyen felszerelwseket hasznaltal.
Koszi

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #246310 Írta: Ba_nshee

Szia!
Ettol a tematol a T54- hez vissza kanyarodva, ha nem titok kerlek aruld el milyen felszerelwseket hasznaltal.
Koszi

Rammer, V.Stab, Optics. Majd Vents az Optics helyén, miután minden más látótávot növelő rákerült (food, BIA, Recon, Sit.Awereness).

Lehetséges, amikor elérek a medekig, akkor teszek egy kivételes T9 kitérőt, most egyébként is téma a változás miatt. Meg a legtöbbet játszott med is. (A Skorpion és IS-3 után következik játékszámban.)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: AntTheZ

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #246314 Írta: Ba_nshee
*** Görbék, grafikonok, balansz, megfejtős ***
* Különkiadás *

Egyáltalán nem terveztem, de végül odatévedtem, és hát túl szexi, túl jó ahhoz, hogy egyáltalán ne említsem: sajnos minden igaz volt.

Elmúlt egy hónap eredményei. A legtöbbet játszott kettő és három, tier nyolc és tier tíz.

A legjobb szerintem, ahogy így visszarántja a negyvenöt százalékot ötvenre! Amiben nem csak az, hogy egy 45% overallal rendelkező játékos is tud kattintgatni, hanem az is, hogy az ellenfél artija sem átlagban, sem különleges esetekben sem lesz számottevő hatással a kimenetelre. Tehát, túl ritkán lesz elég nagy különbség a két oldal klikkerei között, hogy messze kerüljünk az 50 százaléktól.

Kérem, látjuk hogy van itt is skill ceiling! Játékost tekintve éppen 50 százaléknál a plafon, utána már mindenki zuhan a maga szintje alá.

Ha pedig nem a győzni akarás, akkor mi hajthatja a vérbeli, kitartó SPG játékosokat? Talán éppen az, hogy nincs rajtuk valódi felelősség? Nincs tétje, nincs kockázat? Hogy valóban a sarokból a legkézenfekvőbb mindig a csapatot és sorsolást hibáztatni? A kívülállósság, "felette állóság" érzése?

Inkább jótékonyan ne válaszoljatok ezekre a kérdésekre.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bittus, bicskeiz, 19287d58816f35754c4393db64367f89, AntTheZ

8 éve 2 hónapja #246325 Írta: bicskeiz

Köszönöm szepen!
Nem akarok telhetetlen lenni, de feltöltened igy a heavys statisztikakat is?

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #246402 Írta: gONE_CLICKin
Megválaszolva: gONE_CLICKin

...
Kérem, látjuk hogy van itt is skill ceiling! Játékost tekintve éppen 50 százaléknál a plafon, utána már mindenki zuhan a maga szintje alá.

Ha pedig nem a győzni akarás, akkor mi hajthatja a vérbeli, kitartó SPG játékosokat? Talán éppen az, hogy nincs rajtuk valódi felelősség? Nincs tétje, nincs kockázat? Hogy valóban a sarokból a legkézenfekvőbb mindig a csapatot és sorsolást hibáztatni? A kívülállósság, "felette állóság" érzése? Esetenként, hogy bárkinek képesek önhatalmúan tönkretenni a játékát?

Inkább jótékonyan ne válaszoljatok ezekre a kérdésekre.

Hmm.. ez így ebben a formában azért elég ööö... mondjuk úgy, vicces. A kesztyű odadobása után még jótékonyságra apellálni!? :dry: :lol:

Azért mégiscsak jól van ez így, ez az írás is tanított valamit. Az elején még azt hittem, hogy ez amolyan elemzés féle, de a végére azért csak sikerült felnyitnia a szemem, hogy ez inkább amolyan egészen másmilyen féle.

Jó, persze, értem én, hogy a rossz tapasztalatok, a személyes megbántottság és hovatovább, na de hogy mindig, mindenhol? És úgy egyáltalán? Nem tudom. Én ezt valahogy nem.

Lehetne ezt még hosszan elemezgetni, de talán mégis inkább valahogy.

Szóval, még egyszer, köszönöm!

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #246408 Írta: Ba_nshee
@gONE_CLICKin

: )

Jótékonyságra az "arty ellenes" csoportnál apelláltam. Nem a visszájára.

Persze értem, hogy természetes így tükröt tartani a szövegnek, de egyébként nincs személyes megbántottság. Azt gondolom, hogy én még mindenképpen a toleránsabb ellenzékhez tartozom és tartoztam mindig is. Ebből az 800 hozzászólásból is, ha minden igaz, csak a Skorpion kapcsán emeltem ki külön, hogy sokat elvesz a játékélményből vele. Korábban pedig a ranked battles topicban pár említessel, hogy ez így alapvetően tarthatatlannak tűnik.

A kérdésekkel a mindig (vég nélkül) hallott vélekedéseket általánosítottam, fogalmaztam rajtuk valamennyit - az adatok ebbe az irányba vittek és mutattak.
(A csapatot, sorsolást sarokból hibáztatásról, felelősség hárításáról, az egy valódi kritika, de szemfüles tudja, hogy nem az arty játékosokra szorítkozva.)

Igen, ez egy ilyen különkiadás-féle, és mint mindig, naplós-féle.

8 éve 2 hónapja #246438 Írta: Ba_nshee

Köszönöm szepen!
Nem akarok telhetetlen lenni, de feltöltened igy a heavys statisztikakat is?

Küldtem üzenetet tegnap.

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #246465 Írta: Ba_nshee

8 éve 2 hónapja #246501 Írta: bittus
Megválaszolva: bittus

Ennyi a poszt? Elfogyott az ihlet? :P
Vagy mindenki gondoljon ide, amit akar? :blink:

Téma: OFF topik

• TegRazor profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Én nem tudom ,hogy miért vagytok annyira oda......
    • Írta: TegRazor
    • 2 órája 2 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 3 órája 34 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 19 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.