Jelenleg 107 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 3 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 5 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 5 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 17 órával ezelőtt
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 1 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 1 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 1 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 2 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 2 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 3 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 3 napja

Blog: Egy lelkes (?) superunicum útja

8 éve 2 hónapja #246504 Írta: Ba_nshee
Megválaszolva: Ba_nshee

Ennyi a poszt? Elfogyott az ihlet? :P
Vagy mindenki gondoljon ide, amit akar? :blink:

Jelölés magamnak, naplónak, új fejezetnek, mérföldkőnek.

Figyelem: Spoiler!

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

8 éve 2 hónapja #246506 Írta: bittus
Megválaszolva: bittus

Ennyi a poszt? Elfogyott az ihlet? :P
Vagy mindenki gondoljon ide, amit akar? :blink:

Jelölés magamnak, naplónak, új fejezetnek, mérföldkőnek.

Jelölés? Mit? Területet? :P
Mérföldkő? Új fejezet? Artykkal kezdesz játszani? :P

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #246509 Írta: 19287d58816f35754c4393db64367f89
Megválaszolva: 19287d58816f35754c4393db64367f89
Ez itt már: EGY LELKES, ÚJ UNICUM JÁTÉKOS NAPLÓJA. Gratula a csillámpónisodásodhoz bazsi!

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #246510 Írta: bittus

Ez itt már: EGY LELKES, ÚJ UNICUM JÁTÉKOS NAPLÓJA. Gratula a csillámpónisodásodhoz bazsi!

Ja, hogy kategóriát/színt váltott az e-fütyi...khmm. akarom mondani wn8. Gratula shaking

Azért szóba állsz ezután is a földi halandókkal is? :P

8 éve 2 hónapja #246511 Írta: Ba_nshee
@_BudSpencer_

Köszönöm. Zseni gif. Ennek az örömtáncnak a megtanulása lesz a következő!

@bittus

Pont nem ez volt a szándék. Eljutottam A-ból B-be, adtam egy szünetjelet neki. Persze könnyedén el lehet értékteleníteni azt a keveset is.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: 19287d58816f35754c4393db64367f89

8 éve 2 hónapja #246516 Írta: bittus

@bittus

Pont nem ez volt a szándék. Eljutottam A-ból B-be, adtam egy szünetjelet neki. Persze könnyedén el lehet értékteleníteni azt a keveset is.

Eszemben sem volt elértékteleníteni, pláne mivel nem kevés.
Emelem kalapom az ilyen teljesítmény előtt. :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: PZoli, 19287d58816f35754c4393db64367f89, Ba_nshee

8 éve 2 hónapja - 8 éve 2 hónapja #246661 Írta: Ba_nshee
*** Görbék, grafikonok, balansz, megfejtős ***
* Harmadik rész: könnyűtankok *

Igazából nincsenek nagy meglepetések, érdekességek, megbeszélnivalók. Vagy legalábbis, egyszerű összefoglalni őket.

*

Hogy a prémium lightok effektív kaptak egy ajándék tiert, azt ismételten csak ott a nagy falak zárt ajtói és zárt ablakai mögött értik. Amióta erre csak utalás volt, azóta a Type 64 az egyetlen hozzáférhető könnyűtankos legénységképző. Mindezt azért, mert a Wallker Bulldogon sem változtatni nem, sem az első tier kilencesnek nem? - Nem tudom. Nem is számít, erre valakinek azonnal nemet kellett volna intenie. Erre is, ismételten is.

Annyiban viszont korrigálnom kell, hogy a Type 64 nem annyira elborult, mint gondoltam. Úgy fogalmaztam, hogy a maga tierjén maus szinten broken, de azért ez nem igaz. Talán csak azért estem túlzásba, mert ez az egyetlen, amivel én is játszom. Végtére is, csak egy 580 élettel, páncéllal nem rendelkező tankról van szó. Jobb játékosoknak is csak három százalék extra győzelmet ad, ami ugyan rengeteg a WOT világban, viszont nem 5%.

A 13 57 GF pedig messze túlment a trollkodósan mókás, némileg unfair karakterén; nem véletlenül jelentették külön ki, hogy nem fogják árulni. A Type 62 természetesen nem ennyire, de azért konzisztensen OP. Érdekes módon a leggyengébb, kvázi balanszált, éppen az M41 90 GF (amivel nem is találkozom gyakran, nem is okoz problémát). A WZ-132 is többet mutat randomban.

*

Mid-tier van pár különleges kiugrás, de majd a saját tankbeszámolóimnál lesz lehetőségem kitérni rájuk. Hozzávetőleg a T8 és T9 rendben van. Legalábbis a jelenlegi lightoknak is járó visszájára fordított matchmakinggel. A normalizálódástól azt várnám, hogy a jó játékosok még kevésbé fogják tudni hozni a saját összesített győzelmi százalékukat.

A tier tíz pedig még a rengeteg top tier sorsolás mellett is gyenge, hasznavehetetlen, redundant, overnerfelt szint. Maguk között a kínai az orosszal karöltve a legjobb, a francia nincs sokkal lemaradva, az amerikai és német pedig abszolút trash. (Minderre a vbaddict összesített statisztikái is korán rámutattak.) A kínai ágon van a leggyengébb kilences és a legerősebb tízes, így ez az egyetlen eset, ahol ténylegesen ésszerűnek tűnik most a feljebb lépés. Meg a WZ-132-1 egyébként is egy macsó tank! :kacsint:

*

*
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Axekiller01, bittus, PZoli, 19287d58816f35754c4393db64367f89

8 éve 1 hónapja - 8 éve 1 hónapja #248033 Írta: Ba_nshee
*** Görbék, grafikonok, balansz, megfejtős ***
* Negyedik rész: közepestankok *

A medek nincsenek jó helyzetben.

Akkor ennek most hagyok egy kis szünetet.

Merengjünk el ezen kicsit.

Nem.

Összességében, lefelé húzza a játékosokat. Összességében, elvesztek a maus era egyoldalúságában. Természetesen, nem segített az improved matchmaking sem, több szempontból sem.

Közel tiertől függetlenül.

A hatosok között még akár lehetnének is érdekes választások, ha nem lenne a Cromwellnek ekkora árnyéka. Nincs rajta mit szépíteni, simán overpowered, rossz hatással van a mezőnyre és metájára.

Tier hét bánatosság. Majdnem kaptunk egy jó tankot, de nem élte túl a Leo a tesztszervert. Pedig nagyon nem ártott volna, egy akár enyhén túlteljesítő hetes közepes. Merem állítani, hogyha minden hetes med preferential matchmakinget kapna, akkor sem dőlne össze semmi, és még akkor sem időznénk többségüknél a kelleténél tovább. Ha itt szeretnénk játszani, tudok javasolni nem egy lightot, ami jobban működik a szerepkörben.

A creditkeresők szintjén, amennyire láthattam, sosem emelkedtek ki, de az új tankok, a 3-5-7 minta... nem is tudom, mit mondjak. Azt mondom, Lorraine 40 t vagy semmi. Másnak nincs különösebb értelme. Végignéztem a grafikonokat, azokon is a Lorraine az egyetlen, ami konzekvensen overall fölé megy. (Igen, érkeznek T8 buffok. Meglátjuk.)

Kilencesek kezdenek magukra találni, különösebben lemaradók vagy kiugrók nélkül. Ráfoghatjuk, hogy balanszált.

Minden közepes nerfet kapott.

Mert kevesebb kisebb tankkal találkoznak. Mert nem nyertek az új map rotation-nel. Mert solo randomban nehéz felvenni a versenyt az armor és HP szörnyetegekkel.

Mert még mindig nem tesz különbséget a matchmaker közöttük. Tehát, ha mégis odajutunk a lista tetejére, a meghatározó háromba, akkor is kerülhet a másik oldalra valami messze jobb carry tank. Valami nevetségesen broken. Gondolok itt mindenekelőtt tier tízre. Ahol nem elég, hogy mennyire erős a Type5 és a Maus, de a nem létező "mélységük" miatt komolytalan mértékben kell jobb játékosoknak is lennünk az induló hátrány ledolgozásához. Mert ez az a szituáció, amikor többet számít a tank, mint a parancsnok. Ennek mértéke, maradásának ideje, zavarba ejtő kellene legyen minden játékcégnek, mérettől és múlttól függetlenül.

Hopp, kicsit megint hosszabb lett ez a bekezdés. Visszatérve, látványosan kiugrik mindez, ha veszünk egy "hírhedten OP" táras tankot 310 prémium átütéssel. Tehát, volt itt nekünk egy szép skill ceiling, egy szép tank, amit a legjobbak szerettek, akiktől a rosszabbak legszívesebben elvették volna azt. Most pedig nem nagyon vezet sehová, verejtékező kézfejjel sem.

(Fekete az overall, zöld a recent.)

A TVP és a Bat pedig alig különbözik ebben. Bár utóbbinak ott a 330 HEAT, csak még kevésbé akarod betölteni. Ha pedig muszáj, akkor miért pont ezzel akarnál játszani? (Egyre több játékost látok 15-15, de akkor...)

Különösen igaz rá az alacsonyabb solo carry potenciál top tier meccseken. A mappák is. Szóval, nem kell aggódni, kapott nerfet a nerf nélkül is. Mégis, annak a tervezetnek, átütésnek, pofátlanságnak, felháborodásomnak, valószínűleg szánni fogok egy külön bejegyzést.

Sosem volt erős Leopard. Valahol 55 és 60% között már rájönnek a játékosok, hogy a "sniper tank" koncepció nem, khm, életképes, de már nem sokat számít ez sem.

Viszont momentán így néz ki a T-62A is! Hogy 58-60 fölé kapaszkodik, elsőre azt is inkább platoonozásra fognám, mint a legjobbak legjobbjainak metát áttörő erejére. Mégis, rendben, meggyőzhető vagyok.

Ez pedig a vége. A vége? És nincs egyetlen tízes med sem, ami egyáltalán megkísérelné viszont kisegíteni játékosát? Ami legalább megkísérelne super-csuda-tankokhoz hasonlítani? Semmi nincs?

De van.

Mert pontosabb, gyorsabb, nagyobbat sebez? Nem azért.

Gratulálok.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bittus, PZoli, Tomat, Rohamnyuszi, 19287d58816f35754c4393db64367f89, S4nsSk1ll

8 éve 1 hónapja - 8 éve 1 hónapja #248388 Írta: Ba_nshee
*** Tank újra a garázsban: AMX 13 75 ***
* bodzywotreplay *

Avagy újra útban a Bat-Chat felé. Ranked, és ranked mellett is rossz élményeket hozott az ág éllovasa. Úgy éreztem, nem is megy, nem is jó választás most, nem is adja, nem. Említettem a felmerülő kételyeim is az autoloaderekkel kapcsolatban. Miközben, a raktárban áll a kávé, itt vannak a legképzettebb szupercsajok is, hát gondolkoztam, mi legyen.

Oda jutottam, hogy megpróbálom alulról újra felépíteni. Nem csak szünetet hagyni neki, de megkeresni újra azt az ívet, játékstílust, ami ezekben a tankokban benne van. Anno az AMX 30 sem lett kifejlesztve egészen. Végül, bár rendkívül valószínűtlen, hogy a jelöléseket mennyiségre gyűjtsem, mégis adta magát valamennyire, hogy lehetne folytatni az ELC és 12t megkezdte sort.

Hallottam róla, pozitívan indultam neki, de még ehhez képest is nagyon kellemes meglepetés volt az elején.

De mindenekelőtt, legfontosabb, hogy ez a tank hetes létére igen-igen pofás! Lényegében úgy néz ki, mint a 1390. Valamivel karcsúbb, valamivel lazább az orra, tulajdonképpen, jobban is tetszik annál.

Beleülve pedig, nem is emlékeztet régi önmagára. Első meccs, ilyen normál 1500 kombinált sebzés, majdnem két százalékot esett a régi GM százalék. Ennyivel nőtt az elvárás, miközben effektív lejjebb kerültünk egy tierrel...

Nagyon tetszett a rövid újratöltési idő is. A többinél nem is a kihagyással, a hosszabb szünettel van a bajom, inkább azzal, hogy előtte mennyire meg kell becsülni minden egyes lőszert a tárban.

Bár összességében nincs sok belőle, de nem aggódtam túl a dolgot. Elosztásának kérdése, lehetne ezt szinte bárhogyan játszani. Viszonylag gyakran maradnak nem teljes tárak a végére, de éppen a gyors töltés miatt, nem akkora probléma ez. Én egy enyhén minuszos setup mellett döntöttem. Sokra értékelem a lőszersebességet, ezen a szinten az 1250 pedig nagy ajándék. - Így esett a legjobban.

Nem is találtam kiugró problémát. Csakhogy, észre kell venni, az ammo capacity mellett éppen a view range felől szabták vissza. Tehát, ehhez az élményhez valahol kellenek is a kávét szürcsölgető lányok.

Tetszett annyira, hogy felmerült bennem, egyelőre nem adom el, esetleg itt képezném majd a gyengébb franciákat. (Ezzel egyetlen problémám fejben, hogy ez bizonyos szempontból szegény ember 13 57 GF füllentése. Mert amúgy az jobb, meg pénzt hoz, meg gyorsabban fejlődnek, meg minden.) Még kitalálom, egyelőre itt majd a B-C 12 t folytatom.

Nem nagy meglepetés, de Bodzy remek munkát végzett vele.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: PZoli, guzu99, 19287d58816f35754c4393db64367f89

8 éve 4 hete - 8 éve 4 hete #249577 Írta: Ba_nshee
*** Naplóbejegyzés ***

Érzésre visszatért a hőség... vagy csak a grind ütött ki mostanra. Talán még két órát bírok este. Tankvételek egy részéről inkább le is mondtam, már csak a regiment étvágyának megy. Skorpion már 200 felett a hónapban.

Azért már monoton néha. Innen is visszaüt, hogy mennyire leszűkült a releváns farmoló tankok köre.

A mégis nagy örömöm benne, hogy ki lettem segítve némiképp (+30%), az elmúlt két nap legalább már újra érezhettem közben, hogy azért haladok.

Amivel együtt, végigpillantva a társaságon... hirtelen, újra átlag alatti vagy átlagos játékosnak tűnöm! Jó esetben, majd motiválja és előreviszi az ilyen az embert. Reméljük.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, bittus, PZoli, 19287d58816f35754c4393db64367f89

8 éve 3 hete - 8 éve 3 hete #249850 Írta: Ba_nshee
*** Naplóbejegyzés ***
* Örömködő *

Már nem akarom az örömködő topikot szemetelni, de utána még visszanéztem nyerni hetet gyorsan, mielőtt sikerült volna bukni is. És már tényleg nagyon éhes voltam. Valószínűleg eddigi legjobb wotos napom.

Ahogy újságoltam , 113 sikerült felmászni a második csillagig. Belátható időn belül külön bejegyzés a tankról. Márpedig tank a javából. Skorpion szépen visszabillent a nyerési arány. Egészen furcsa nyerni nyerés és nyerés után. Lehet, hullámnak tetején is lenni. Van, hogy ki lehet élvezni gyümölcsét.

Talán csak akkor lett volna elképesztőbb, ha sikerül skorpión a maradék csík, de lehetetlen (93,94%, ennyire futotta). Két replayt választottam, ami talán még nem volt.

Patriot. Gondoltam, adok a háromszoros pattintós küldetésnek napi egy-két esélyt. Persze tier tíz, három arti, és az az egy med is harmadszorra már HE próbálkozik. Csakhogy érzékeltessem a tanácstalanságom.

Aztán sanszosan per perc rekord. 158.435 ezüsttallér, három perc és hét másodperc.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, bittus, 19287d58816f35754c4393db64367f89

8 éve 3 hete - 8 éve 3 hete #250446 Írta: Ba_nshee
*** Tank a garázsban: Obj. 140 ***

Több tankról is szívesen írnék most, így inkább próbálom rövidnek, gyorstalpalósnak.

Úgy ítélem meg, hogy a szerencse része nem forgott jól sem T-54, sem T-62A. Kínai tízesekre meg inkább ne is gondoljunk. Most jött belőle vissza. Nem bánom, hogy jött. Tehát, kitartva az örömködésnél: Object 140 az első száz után.

Éppen a legvégén becsúszott pár nagyon csúnya kör is, de mindenképpen elégedettnek kell lennem a számokkal. Nagyon kellemes első hadjárat volt (70 buff előtt, 30 buff után).

A fentitől nehéz is lenne elvonatkoztatni, nem is vonatkoztatok el: nagyon kedvelem. Azért nem véletlen volt annyit színpadon, amennyit. Azért garázsomban feltétlen helye kell legyen.

Utolsó reggeli session első meccse hozta a rekord sebzését. (Ez a "grass in sniper mode" mókás egy beállítás. Amellett, valamiért még mindig nincs összhangban a field of view/crosshair beállítás, arcade view-ban egy kicsivel feljebb látszik a célkeresztem, mint ahogy nálam volt.)

Azzal sem untatnék már senkit, hogy milyen érvek mentén választottam első tízesnek mégis a T-62A pajtását. Megvoltak az okai, nem is bántam meg, viszont elmondhatom, hogy a végére már nem voltunk túl jóban. Ahogy láttuk a szerver statisztikákon is, ténylegesen csak a teljesen elkötelezett parancsnokai hoznak vele szebb eredményeket. Bár az egy fantasztikus ágyú, de már csak az jut eszembe, ha felé nézek, hogy mennyire aránytalanul kicsi az a fej a testéhez képest. Simán lehet, valószínű, hogy én nem érzem még mindig megfelelően a "végtagjaimat", de már nem is akarom bosszantani magam rajta, inkább tényleg, mindenképpen a 140 által képviselt plusz flexibilitás és mozgástér. Igazából már a buff előtt is. Nem ér annyit az a turret. Aztán nem is feltétlen a test generálta extra lepattanók, inkább onnan közelítenék, hogy sokra értékelem, ha az ellenfelet zavarba lehet hozni. Ha külön céloznia kell, vagy legalábbis azt gondolja, hogy külön céloznia kell. Ha elbizonytalanodik a lőszer választással. Ha meg lehet ijeszteni hirtelen mozdulatokkal. A T-62A nincs ez. Legegyértelműbb ellenfél. Toronnyal nem foglalkozol, öt fokos gundep, legkisebb buckára is kiláncolhatod az alap lőszereddel. Vele játszva pedig, rengeteg helyzet volt, akár nyolcasok ellen, ahol nem volt mit tenni többet. Konkrétan csak egyenesen tartani, hogy legalább kritikus kisebb eséllyel társuljon a bekapott sebzés mellé.

A troll 907 pedig. Hát, faramuci dolog ez, ha innen akarunk közelíteni, de nem tudom. Nem szabadott mindent a Maus-hoz mérni, nem szabad mindent a 907-hez mérni. Ha mégis, akkor azzal próbálom nyugtatni magam, hogy majd a ranked kínkeserves lépcsőknél, ahol már tényleg mindenki perzseli a környezetet, ott már talán nem annyira fájó a lemaradása. Akárhogy is, remélem, hogy majd ott is tudok vele haladni.

Sok minden másra is ki lehetett volna térni; ha valakinek kapcsolódó kérdése lenne, akkor hajrá!

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, tiger, Serious_Threat, bittus, guzu99, Rohamnyuszi, 19287d58816f35754c4393db64367f89, S4nsSk1ll

8 éve 3 hete #250490 Írta: Serious_Threat
Megválaszolva: Serious_Threat
Azok a 6 skilles csajok nagyon szépen festenek :)

Hamarosan érkezik a lehetőség a 907 megszerzésére, szóval készítheted a tollad egy pár szösszenetre.

Mindig szívesen olvasom a naplód, csak így tovább.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: guzu99, Serious_Black, Ba_nshee

8 éve 3 hete - 8 éve 3 hete #250494 Írta: Rohamnyuszi
Megválaszolva: Rohamnyuszi

Hamarosan érkezik a lehetőség a 907 megszerzésére...

e bit mór infó plíz

Az engem is érdekelne, szóval az esélytelenek nyugalmával érdeklődnék a megszerzés menetéről. :troll:

@bazsi

A videó finoman szólva is "azosztigen" kategória shaking

Nagy agyalásban vagyok hogy 62a vagy 140...eddig 62 felé húzott a szívem de most jól megkavartál te is meg a buff is :d2:

8 éve 3 hete #250496 Írta: Serious_Threat
Megválaszolva: Serious_Threat
@nyuszi:

Tél = CW kampány :D
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Rohamnyuszi

Téma: OFF topik

• TegRazor profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Én nem tudom ,hogy miért vagytok annyira oda......
    • Írta: TegRazor
    • 26 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 órája 58 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 18 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.