Tiszteletem.
Strv 74 és Leo közül melyiket érdemes megtartani, ha csak az egyiket lehet? Nem fogok a nehezekre továbbmenni, de a télen behúzott hölgyeket nem akarom mellőzni, tédézni meg nem szeretek. Kedvelem a gyorsabb medeket, skodák, t34-85 pl, ezért szimpatikus a Leo. Viszont nem vagyok elragadtatva az ágyúktól, az egyik túl sokat tölt a másiknak meg kicsi az alfája. Az strv 74 medes szerepkörben szerintem lassú, de az ágyúja igazi műszer. Nyilván látszik, hogy ilyen olyan okból egyik sem teljesen az én világom, de a jó legénység miatt beleásnám magam az egyikükbe, csak melyikbe szerintetek? Lehetne olyat is, hogy mindkettőt kipróbálom, de ha itt tíz ember a 74et mondja, akkor nem veszek millió kreditért Leót. Köszönöm a tippeket.
Nos, bár vannak nálam nagyobb szakértők, elmondom a véleményem, elvégre az strv 74 a kedvenc tankom az egész játékban.
Ágyú:
Valóban, az strv 74 ágyú egy lézerágyú, jó átütéssel, 150-es alfával, és az újratöltése is nálam asszem 4 mp körül van. A szinjéhez mérten nagyon jó ágyú, ami tier 8-ban sem hagy cserben.
A Leo... mindkét ágyúval próbáltam, a nagyágyú büntet... téged. Lassú célzás, hosszú reload, és megbízhatatlan átütés. De ha te jobb játékos vagy mint én, és minennel tudod, h mit hol kell lőni, akkor is azt mondom: misselj egy 10+ seces 300 alfát... ennyi idő alatt az strv 74-el kettőt lősz, ami szintén 300, de már félig be is vagy töltve megint

a Leonál a kisebb ágyú lényegében ugyan az az ágyú, mint az Strv 74-en, csak tier 9-eseket lősz vele, magyarán goldspam ezerrel.
Mobilitás
Ez csalóka az Strv 74 esetében. Hiába a 48 km/h, azt gyorsan eléri, és tartja tűzön-vizen át. Rövid-középtávon mindennel tartja a lépést a Cromwellen és a lightokon, meg egy-két futóbolondon kívül. Nem olyan immobilis az a tank...
Leo: jah, mobilis, következő...
Páncél:
Nincs. Egyiknél sem. Csak h a Leo akkora, mint egy tank (

) széles, meg hosszú (bár lapos), nagyobb célpont, és hiába nagyobbak a számok, ezen a szinten úgyis mimden átüti, akkor meg ki bánja, h a másik nem funérlemez, hanem kartonpapír...
Viszont az Strv 74 védettségét a gundepje jelenti. Jó, az Leonak is 10 fok, sok tanknak van ennyi. De a 74 gundepje 15!!!!! fok... szinte képes magát alsólemezen lőni. De viccen kívül, ez a 15 fok lehetővé teszi h csak egy minimális felület látszódjon ki belőled, amit nagyon nehéz eltalálni, de a kisebb kaliberű ágyúk le is tudnak pattanni.
Álca:
Nem tudok pontos számokat, az elemző a Leonál azt mondja, h képes e25 módjára bokornindzsáskodni. Biztos így van, de az Strv 74 sem éppen egy szentjános bogár. Mondjuk magasabb, mint szélesebb, de a gundepet kihasználva szinte semmi nem fog látszódni belőled.
Ha rám hallgatsz hagyod a picsába a leot, és az Strv 74-el idegeled az ellenfeled. Jól megy neki, hidd el.
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...