Én a karácsonyi töredékekből húztam ki a svéd nehéz ágat.
Abszolute nem vette el a kedvem a nerf, mert nem tudtam róla, és igazán mindegy milyen "volt" az a lényeg, hogy most milyen.
Amit tudni kell róluk az az, hogy az Emil I még semmi különlegeset nem mutat fel (ha megvan neked az 1951 akkor képben vagy), dióhéjban a lényeg, hogy ugye a tornyát lehet használni, jó gundep, és 3 lőszeres tár jellemzi, az igazi királyság az Emil II. Namost a finomságok.
A torony bár nehezen beüthető (Emil I-nél könnyebben, nagyobb a kupola) érzékeny a He lőszerre, elég sokan spammelni is fogják, ha meglátnak. Az egész tank érzékeny a tüzérekre, nem ritka az 500+ sebzés sem. A torony elforgatásával (elég lassan forog) felkínálod a torony oldalát más ellenségnek ami szintén könnyen sebezhető, erre figyelni kell. Mindezeket beleszámítva nagyon jó tanknak tartom, és élvezetes vele játszani. Nyilván városban egy kicsit meg vagy lőve, mivel elsősorban dombharcra való, de még ott is meg lehet oldani a harcot, viszont ha van a pályán domborzat inkább megyek oda hiába vagyok HT, szóval csak akkor választom a várost ha nagyon muszáj.
A táras töltésmechanizmust gondolom ismered, erről nem írnék, előre kell gondolkodni.
Érdekes módon némely talajtípuson eléggé mobilis, néhányon meg úgy viselkedik mint a kehes ló.
A Kravagn gyakorlatilag ugyananaz mint az Emil II, ugyanazt az ágyút kapod meg, csak a töltésideje kisebb, meg a tank kicsit mobilisabb.
Mindennek ellenére "érzésre" mintha jóval többet pattanna a lőszer, meg valahogyan nekem az EMIL II jobban bejött, tehát ha tehetném nem fejleszteném ki a Kravagn-ot, nem azért mert rosszabb lenne, csak éppen nem sok mindenben jobb.
Összegezve nem hagynám ki semmiképpen az ágat, legalább az EMIL II-ig.
Van egy nagyon szuper feelingje amikor beálltál egy poziba, és hirtelen 5-6 tank elkezd letolatni a dombról....
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...