Jelenleg 104 vendég és nincs Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Neked köszönhetem, mivel magamtól elfelejtettem volna ránézni. Köszi!
Tas_Lee 1 órával ezelőtt
Akkor adja be ha nem vásárolsz eventen ládát. Én ...
máté.tóth 7 órával ezelőtt
Már rég befejeztem ezt a Waffenträger. Ez is olyan ...
Shunz 8 órával ezelőtt
Áááá, nem adja a harmincat.
Sixtyfeetofbridge 10 órával ezelőtt
A befejezéshez nem lehet köze, mert én is látom ...
21Megahertz 20 órával ezelőtt
Érdekes. Azután kaptam meg, amikor befejeztem a 20 szintet ...
PZoli 21 órával ezelőtt
Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 1 napja
Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 1 napja
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 2 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 3 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 3 napja

Szovjet harckocsik

11 éve 1 hete #66372 Írta: BAGETT
Megválaszolva: BAGETT
Én inkább a szerver oldali számításokra gondolok. Ha igazam van, a sima célkereszt és a szerver oldali célkereszt is agy sima visszaszámlálás alapján szükül. A háttérben a röppályaszámítás teljesen más módon történik.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

11 éve 1 hete - 11 éve 1 hete #66373 Írta: Jackal_hun
Megválaszolva: Jackal_hun
Singes: Akkor kicsit részletesebben a lövés-célzás mechanizmusról. Amit az emberek nem mindig értenek az a reticle bloom működése (ez a célkereszthez tartozó kör amit látsz). Ennek nagysága mutatja meg, hogy mennyire esik szét a "célkereszted". Két dologtól eshet szét:
- mozgás
- toronyforgás (ha van tornyod)
+ 1 a lövés utáni visszarúgás is szétdobja

Minél nagyobb a reticle bloom (továbbiakban: rb), annál pontatlanabb lesz a lövés, ehhez tartozik a szűkülési idő is. Amit az emberek nem szoktak tudni, hogy a reticle bloom az nem mindig akkora, mint amekkorának látszik, hanem lehet nagyobb is csak nem fér ki (pl. új T49-es könnyű tank T8). Ezért van az a hatás, hogy a sokáig szűkülő ágyúk esetében olyan, mint ha az első pár másodpercben nem szűkülne. A szélessége az rb-nek azt határozza meg, hogy mekkora tartományban tud szórni az ágyú. Minél messzebb vagy a céltól, annál jobban fog oldalra szórni az rb szélei felé, ha nem várod hogy szűküljön (nem arányaiban jobban, hanem távolságra). Bizonyos tankoknál ez az érték vagy nagyon jó, vagy nagyon gyorsan szűkül az rb:
- T62A, OBJ 140, Obj 430, FCM 50t stb..., ezeket a tankokat szokták snapshotra használni, mert viszonylag kicsit fog oldalra húzni a lövés.

Van még egy probléma, ez pedig az, hogy a rb. honnan kezd el szűkülni. Alap esetben ha mozogtál és a tornyodat is fogattad a széléről. Ezért lehet azt látni, hogy a heavyk harc közben előre hátra hintáznak, de a tornyuk az ellenfél felé néz, hogy a toronyforgásból adódó szórást kiküszöböljék. Ugyanez igaz toronyforgásra mozgás nélkül.
Ha megnézed a med equipment setupokat, sok esetben (egy két kivételtől eltekintve) ezt fogod látni: Vertical Stabilizer, Rammer, Coated Optics. Ennek két oka van, egyik a Vertical Stabilizer működése:
- a VS 20%-kal csökkenti a pontossági büntetést, ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a kör 20%-al kisebb átmérőről fog szűkülni DE EZ IGAZÁBÓL NEM IGAZ, MERT, ez csak a sugár 20%-a és ez nem egyenlő a területtel:
- egyszerű matematikai példával élve: van egy 5cm-es rb. aminek szűkülnie kell, ennyi a sugár. A kör területe így r2*pi = 5*5*3,14=78,5 cm2, ez az a terület ahová a lövés szórhat
- ha a sugárból levonjuk a 20%-ot, akkor az 4cm lesz, vagyis r2*pi = 4*4*,3,14= 50,24cm2, ez egy négyzetes különbség, nem lineáris
- ez nem 20%-os változás, hanem 50,24/78,5 = 0,64 vagyis 64%, a változás tehát 36% !!! területben, ezért érezhetően jobban lehet vele lőni mint egyébként
- grátisz hogy ezt a széléről veszted el, ezért a legrosszabb rész esik ki automatikusan

Ezzel szemben a Enchanted Gun Laying Drive (GLD) -10%-ot von le a töltési időből, ez lineáris, tehát egy 3 mp-s szűkülésnél 3*3-10% = 0,9 másodperc csökkenést jelent. A többi felszerelést nem részletezem ki, az egyértelmű. Akkor mi értelme van a GLD-nek? Amikor a helyzet fordított, pl. van egy alapból viszonylag jól snapshotoló tank, de gyorsabban betölt mint szűkülne. Kevés ilyen példa van de pl. a RAM II ilyen, egyszerűen a folyamatos lövésnél (1.9 mp), sosem fog beszűkülni a kereszt, mert az újabb lövés újra kitolja az rb.-t. Ráadásul T6 alatt nem tudod feltenni med tankra a VSTAB-ot szóval ez marad helyette.

Másik fontos dolog az autoaim használata. A very bad - good játékosoktól hallottam olyat, hogy ilyet csak noobok használnak, ez egy NAGY BAROMSÁG. Nagyon sok profi használja, de nem azért, mert nem tudnának célozni, hanem azért, mert így még gyorsabban lehet meglőni egy álló célpontot. A blunicumok / unicumok sokszor használják, mert ha az első lövés után benyomod, akkor amíg az ellenség spot alatt van (pl. tipikus ilyen hely az Airfield középső része a kis peremekkel) abban a pillanatban lőhető amint kijössz a fedezékből, célzás nélkül. Ehhez két feltételnek kell teljesülnie:
- ellenfél mozdulatlan vagy nagyon lassan mozog
- át kell ütni azt a részt ahová az autoaim mutat (jelenleg toronyfront, de ez upper frontal platere fog változni a 9.3-mas patchtől)

Erre nagyon jó pl. a T20 gold lőszerrel, szinte mindent átvisz a saját szintjén, kerestem hozzá egy videót, Garbad csinálja ezt benne:
2:37-nél

Nagyjából ennyi, lehetne még fejtegetni ezt a 66%-os mindig talál dolgot, de higgyük el hogy így van (ha esetleg valakit érdekel, megkeresem a képletet).

Ha esetleg valamit kihagytam, a többiek majd kiegészítik.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: DrangHun

11 éve 1 hete #66398 Írta: Globalhard
Megválaszolva: Globalhard
Hello!

Érdeklődnék mi a véleményetek, hogy T-62A vagy Object 140 legyen megvéve? Melyik a jobb? Sok esetben megegyező a két tank de ágyúban nekem jobban bejön a T-62é. Szóval?

11 éve 1 hete - 11 éve 1 hete #66401 Írta: BiO_rOo_BOT
Megválaszolva: BiO_rOo_BOT
Én a 85mm-es löveggel használom meglehetősen jó eredménnyel :-)

Nekem a KV-1 az 57mm-es löveggel megy, és alig van egy-két csata, hogy ezt bánom (bár már régen játszottam vele, mert nekem mostanság túl lassú).
Ott gyors a szűkülés és kevesebb mint 2 mp alatt köpködi a jó átütésű 80-90 körüli sebzéseket. A löveg súlya is kisebb, így picivel gyorsabb a tank is.

Azért alapvetően ez haladóbb játékosoknak való (nem magamra értem, bár van vele pár medálom emiatt) de nagy nagy FUN.
Érdemes nézni a meglepett ellenfeleket, ahogy kifilézed őket, ők meg nem tudják mi a töcs van.

11 éve 1 hete #66402 Írta: BiO_rOo_BOT
Hát, szerintem pont nem.
Mindkettő megvan, röviden:
Object 140 jobb ágyú, gyorsabb, pontosabb, jobb ágyúsüllyedés de gyengébb torony páncélzat
T62A gyengébb ágyú, de jobb páncélzat
Én az Objectet húztam ki először, nem bántam meg - de kinek mi passzol jobban a stílusához.

Hello!

Érdeklődnék mi a véleményetek, hogy T-62A vagy Object 140 legyen megvéve? Melyik a jobb? Sok esetben megegyező a két tank de ágyúban nekem jobban bejön a T-62é. Szóval?

11 éve 1 hete #66403 Írta: singes
Megválaszolva: singes
Hú vazzeg, ez bonyolult. :unsure:

Én meg mikor elkezdtem játszani, azt hittem, csak állni kell (néha mozogni), és közben lődözni. Lassan nehezebb ezzel az 'egyszerűvel' játszani, mint egy bonyolult fps-sel...

De köszönöm szépen mindenkinek a sok hozzászólást, igyekszem minél többet átültetni a gyakorlatba. (már amit a 400 lejátszott csata utáni tapasztalatommal tudok :) )

11 éve 1 hete #66406 Írta: singes
Megválaszolva: singes
videokat meg sajna csak otthon tudok nézni, de mikor otthon vagyok (és alszanak a gyerekek), akkor inkább élesben nyomom a wot-ot, minthogy videokat nézzek. ;)

11 éve 1 hete #66407 Írta: Globalhard
Megválaszolva: Globalhard
Bocsi, de ha jól tudom akkor a T-62A ágyujának nagyobb a penje..és az fontosabb sokszor..

11 éve 1 hete #66408 Írta: Jackal_hun
Megválaszolva: Jackal_hun
Ezért mondják rá azt hogy: "easy to learn, hard to master" :D
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, singes

11 éve 1 hete #66428 Írta: Hecienda
Megválaszolva: Hecienda

videokat meg sajna csak otthon tudok nézni, de mikor otthon vagyok (és alszanak a gyerekek), akkor inkább élesben nyomom a wot-ot, minthogy videokat nézzek. ;)

Azért jobban teszed ha néha szakítasz pár percet videók nézésére is.
Ne ess túlzásba mint én, mert én legalább annyi időt töltök videózással-fórumozással mint játékkal.
Meg is látszik több mint egy év alatt alig több mint 2k csatám van, de az eredményeimen, statomon visszaköszön a videókból szerzett tapasztalat és én nem tapasztalom azt amit sokan írnak hogy az első elrontott párezer csata levét isszák a későbbiekben :)

11 éve 1 hete #66430 Írta: kharon00
Megválaszolva: kharon00
www.tanknumbers...2=t62a

Szerintem ugyanaz az ágyú mindkettőn, hajszálnyi különbségekkel.

11 éve 1 hete #66432 Írta: vonkurz
Megválaszolva: vonkurz
no sorban, pen egyforma mindketton, mondjuk 3 masodperc megnezni ott van az orrotok elott...
a t62 kemenyebb, pattogosabb torony, kozelharcosabb joszag,nem annyira serulekeny, illetve a tank maga gyorsabban fordul jobb a talajellenallsa is. papiron az agyuja gyorsabban pontosabban lo, csak eppen ezt nem erezni :)

azert nem, mert az obj140 agyuja is nagyon pontos, nagyon gyorsan celoz, viszont a csolehajlas miatt sokkal sokoldalubb tank dombok kozott.sokkal jobbnak erezni az agyujat, innentol kezdve az egesz tankot.
cserebe a tizesek gyakran at fogjak loni a tornyat, illetve barki eltall loszerrekesz... egyet megjavitasz rendben van, de ha sokan neznek rad, es lancjavitasra kell elpacsalnod a javitot, akkor onnantol 13 masodpercenkent eregeted a 320-t... onnantol nincs am autoaim meg kapasloves he ? :)

szal obj140 gyorsabb, +5km haladasi sebesseg nagyon sok, tenyleg, nagyon szamit, hogy odaersz-e 5 mp-vel elobb mint a konkurencia, +csolehajlas, dombok kozt osszehasonlithatatlanul jobb.
varosba sik terepen meg inkabb a kicsit pattogosabb t62-t szeretem...

11 éve 1 hete #66439 Írta: Popika
Megválaszolva: Popika
Sziasztok,
lehet ,hogy ez a kérdés már fel lett téve ide, de nemigazán találtam ahogy nagyon gyorsba átfutottam pár oldalt, mind1

Az lenne a kérdésem ,hogy a t-54 re melyik ágyút érdemesebb használni? a 200mm átütőűt ami pontosabb, gyorsabban szűkűl? vagy a 219 es átütőűt ami lasabban szűkűl és pontatlanabb??

11 éve 1 hete - 11 éve 1 hete #66442 Írta: BiO_rOo_BOT
Bocsi, rosszul tudod, a pen egyforma.
És nem, nem a pen a legfontosabb ilyen esetben, mert a csőlehajlás és a sebesség többször kihúz a kakkerból.

Bocsi, de ha jól tudom akkor a T-62A ágyujának nagyobb a penje..és az fontosabb sokszor..

11 éve 1 hete #66465 Írta: BAGETT
Megválaszolva: BAGETT

Hú vazzeg, ez bonyolult. :unsure:

Én meg mikor elkezdtem játszani, azt hittem, csak állni kell (néha mozogni), és közben lődözni. Lassan nehezebb ezzel az 'egyszerűvel' játszani, mint egy bonyolult fps-sel...

De köszönöm szépen mindenkinek a sok hozzászólást, igyekszem minél többet átültetni a gyakorlatba. (már amit a 400 lejátszott csata utáni tapasztalatommal tudok :) )

Elöbb-utóbb ráérzel majd. Általános szabály nincs is, a körülmények határozzák meg hogyan célozz. Legegyszerübb persze egyhelyben állni és lövöldözni, de akkor álló célpont leszel.

Téma: OFF topik

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 napja 15 órája ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 1 hete 7 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 4 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.