Tulajdonképpen minden érdekel, de leírom hogy mit tapasztaltam. Amíg stock toronnyal és ágyúval játszottam, egy kínszenvedés volt. Mindenki belőtte én meg senkit nem bírtam, lement 10 olyan meccs ahol kb. 5-ből 0-át sebeztem. Pl elit IS3 ellen 1vs1 0-t sebeztem ő megölt 4 lövésből, nagyon mérges voltam és a pokolba kívántam az egészet (már az IS2-n is utáltam az ágyút, egy szinttel feljebb meg még szörnyűbb). Ráadásul reflexből forgattam az elejét ahogy a többi tanknál, ami erőteljesen kontraindikált ebben az esetben:D
Aztán kipörgettem a tornyot és az ágyút és minden megváltozott. Elkezdtem mindenkit átlőni, engem meg senki nem tudott. Az ágyú átütés pont jó, olyan FCM-es mindenre elég. Az ágyú elég gyorsan lő (még nem vagyok 100%-on és nincs hatodik érzékem sem, szal néha szenvedős), olyan 8.5 re saccolom a végét, de még BIA-val lejebb vihető, DPM-ben veri az IS3-mat. Meglepően pontos, olyan japán medes az ágyú érzésre. Annyira jó, hogy elgondolkodtam, hogy átállok vstabra és snapshotolni fogok vele (most GLD van rajta, mert nem volt szabad stabom és nem akartam 600K-ért megvenni), mert elég pontos.
A front páncél trükkös, nem szívesen lennék ellene. A haspáncél (LFP) kb. 180-as pent fog, de iszonyat hülye szögben áll, nehéz belőni szerintem, minél közelebb vagy, annál jobban dől, ahogy az IS7-nél is.
A felső rész brutális, szemből csak a T34 lövi be heavyk közül, meg kb. az összes TD, olyan 240 körüli az effektív. A trükk szerintem az, hogy jó távolságban kell állni az ellenféltől, olyan 50-100 méter között. Miért? Mert ha közel állsz, lefele néznek rád és úgy sokat veszít az értékéből, ha meg túl messze, a hasad belőhető. Feljebb van egy kis válla, ott sem érdemes lőni, nekem nagyon tetszett. Sarkon kifordulni kicsit trükkös vele, face to face meg nem szabad a testet forgatni én csak hintázom vele, előre hátra. Érdekes a face hugot nem erőltettem, inkább elhátráltam hogy tudjam tartani a távolságot. Volt olyan Caern aki nullát sebzett rám én meg a teljes HP-ját leabáltam ezzel a módszerrel.
A tornya jó, nem tom mennyi az effektív, de olyan 250-re tippelem, szemből nem nagyon lőtték be, van egy commander cupola jobb oldalon szemből, de nem nagyon találják el (még az unicumok sem, vagy 3x pattant onnan lila játékos), de aki ismeri a tankot, egyből oda lő. Érdekes módon szemből a torony és a test közötti weak spotot senki nem lőtte, valamiért nem ismereik. A tornya jobb mint az IS3-mnak mert annak a teljes homlokrésze belőhető és mára ezt mindenki ismeri is.
Ami még érdekes, hogy brutálisan sok a T10-es meccsem vele, volt olyan hogy egymás után 5 volt, ahol nem nagyon tudsz vele csinálni semmit (pl. a Maus torony oldalát 5-ből egyszer tudtam átlőni golddal).
A motor ereje nem rossz, de ne akarjunk vele hegyet mászni, mert alig vánszorog fel és az átfordulásnál látszik a hasa.
Összességében tetszik, de az első 10 stock meccsel és a sok T10-el sikerült a fantasztikus 1560-as WN8-at produkálnom 24 meccs alatt, innen csak felfele vezethet az út:D
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...