Sziasztok!
Azon merengtem, hogy milyen tankot érdemes venni 12500 aranyból.
JT és Panther 8.8-am van. A JT jól keres, a Pantherrel meg kicsit izgalmasabb a játék. Az FCM 50t-n gondolkodtam, de többnyire német és orosz tankjaim voltak eddig, francia ágon csak 6-os light-ig jutottam. Nem kezdtem még bele a francia nehéz ágba. Az olvasottak alapján lehet, hogy xp-t gyűjtök, és ha megint lesz 35:1 arányú free XP átváltás, akkor majd kifejlesztek valamit, amihez amúgy nem lenne türelmem. Pl. Ru-251-re gondoltam.
Mit érdemes kifejleszteni közel nulláról kb 400-450 ezer xp-ből? (még nincs annyi átváltható xp-m)
Szerintem itt egyetlen ember nincs akinek 400-450.000 free XP-je lenne, szóval meg lennék lepve, ha erre kapnál választ:D
Agytornának azért nem rossz, pláne/még úgy is (kinek mi), hogy más összeszenvedett free XP-jéről van szó.
Szerintem első körben azt érdemes kitalálni, hogy egyáltalán melyik nemzet, milyen ágában érdemes (ha egyáltalán) gondolkodni?
Adott 400-450 ezer XP, amiből, ha jól saccolok, kb. tier8-9-ig lehet valamit kihúzni, nemzettől és ágtól függően. A tier10 szerintem már pont nem fér bele.
Egyrészről, adódik a kérdés, vagy inkább felvetés, hogy valami olyan nemzetben érdemes gondolkodni, amit a kolléga amúgy nem nagyon erőltet, mert amiket igen, azokon amúgy is halad előre. Tehát melyik nemzetek azok, amik tier8 környékén (is) jó játékélményt adnak, és vannak olyan tankjaik, amiket érdemes továbbvinni tier10-ig, esetlegesen figyelembe véve CW szempontokat is?
Kezdésnek talán egyszerűbb rostálni. Ahogy én látom, japán tankok kilőve, britek szintén. Ezekből nem sokat látni CW-n, bár a briteknél ott a halálcsillag és a CGC is amik sokak kedvencei/rémálmai, attól függően, hogy a cső melyik végén állnak.
Kínai tankok passz, német tankok közül az E100 gondolom már megvan, a többi ág vége inkább randomban jó, bár egy leo PTA-t nem lenne rossz átugrani és a leo 1-el furikázni! 
Orosz tankok szintén vannak raktáron, itt mondjuk érdemes lenni tudni, hogy a különböző ágak meddig vannak kifejlesztve, mert esetleg egy-kettőt fel lehetne futtatni! Ahogy én látom, több jó/érdemes tizes orosz tank is van.
Talán leginkább a franciákba lenne érdemes befektetni, mert ott út közben sok a kínlódás, de az alagút végén vannak a különböző nyalánkságok, mint pl a BC25t.
Persze az is jó kérdés, hogy megéri-e egy ilyen vadonat új ágat kihúzni, mert odáig OK, hogy megvan a csilli-villi tank, de milyen legénységet rak bele az ember?
Ha én most újrakezdhetném a játékot, az alábbi nemzetekhez hozzá sem nyúlnék: angol, kínai, japán, szar mind
Franciából a TD-k kivételével mindegyik jó
Oroszoknál 263, 3 db t10 med és a heavyk is viszonylag jók
Amerikaiaknál két Heavy ág és a MEd ág is jó
Németek nekem a futottak még kategória T10-ben, Waffen halott, JG PZ E100 legszarabb T10 TD, E50M jó randomra, Leo helyett ott a 3 orosz med, arty meg, hát arty na:D
E100 meg lassú mint a bűn az ízlésemnek.
De ha más sem tudja eldönteni, mi honnan tudnánk, mire költse?
Köszönöm a véleményeket!

Mivel komolyan vettétek, ezért leírom, hogy mi van fejlesztve eddig:
Többnyire német és orosz TD és heavy volt eddig.
Itt egy link, de le is írom:
wotinfo.net/en/...ver=EU
Oroszoknál legmagasabb kifejlesztett:
Object 704 (garázsban) ezt szeretem, de nem küzdök, hogy meglegyen a T10 belőle, mert 300k xp

LTTB=> ebből lehetne T54 light és tovább.
KV85, KV2, KV4 => szenvedős, így egyelőre pihentetem
Német: E75 (E100 félúton), Panther, Nashorn, Stug G, Luchs
Francia: AMX 12t van fejlesztve, ebből a BC és az új med vonal is érdekes lehet, valamint a táras heavyt is kipróbálnám pl. 50100
Mivel lassú heavym és TD-m is van, ezért valami mozgékonyabbat szeretnék.
Első körben az Ru251-es vonalra gondoltam.
Német és orosz legénységem van 2-3 skilles, akiket át lehet képezni, francia egyáltalán nincs.
Az is lehet megoldás, hogy 2 ágon is csak az első élvezhető tankig fejlesztek (t8) és onnan már nem free xp-vel folytatom, hanem simán.
https://tanks.gg/tank/chi-se