Sziasztok,
Nos, azt hiszem mégis igazatok lesz két dologban is:
1., a VGA lesz a gyenge láncszem
2., Melegedési gondok vannak, ami számomra elég meglepő (mondjuk csak a VGA-n).
Ma toltam egy 4 órás WoT játékot folyamatosan futtatva a háttérben egy HW monitorozó programot, a következő eredménnyel.
Két dolgot látok benne, de javítsatok ki ha tévedek:
- Egyrész a VGA baromi meleg (61 fok átlagba, de néha felment 79 fokra is 2520-as, azaz maximális ventillátor fordulatszám mellett)
- Másrészt, lehetséges hogy a WoT néha kihajtja a kártyát 99%-on? Ez a csúcsérték, na de akkor is. Mondjuk hozzéteszem, minden bekapcsolva és minden maxon játszok.
Ha fenti megállapításaim helyesek, akkor kell egy új VGA. Egy javaslat már van, GTX 790. Valaki bármi egyéb észrevétel? Ha nincs, akkor elkezdek cuccost nézegetni. Előre is köszönettel...
Na srácok, jön a karácsony, gondoltam költök a WoT-ra némi forintot. Azt hiszem VGA kártya bővítés kellene de majd ti megmondjátok. Tehát az adott konfig:
- Intel Core i5 3570k proc.
- ASUS P8Z77-V Pro alaplap
- Noctua NH-D14 CPU cooler
- Corsair DDR3-8GB/1600 CL9 Vengeance LP Blue
- OCZ Vertex 3 SSD
- WD 1TB HDD SATA- 64MB Black Caviar SE16
- nVidia GTX 660Ti 2GB (DC2OG-2GD5)
- Fractal Design Define R4 Black Pearl
- Corsair HX650 PSU
Ezek a fontosabb cuccok benne. 2012-ben vettem a gépet, akkor majdnem top-nak számított, még ma sem rossz de egy kis fejlesztés ráférne szerintem. Amiből gondolom - mostanában ha WoT-ot tolok, szépen megy 40-45 fps körül. Aztán pár óra múlva leesik 20 körülre. Igazából a jelenség az, hogy elindul a játék 8fps, aztán felmegy 22-re. Néztem hátha a hőfok de a proci 32 fokos, a VGA meg 34 - az meg semmi, ez nem lehet a gond szerintem.
Szóval, nagyon szakértők és hozzáértők - hol a gyenge pont ami fejlesszek? Talán a VGA? Vagy CPU?
Ami még fontos - 15 éve nem vettem más VGA-t mint nVidia, ha most cserélnem kell ismét ettől a gyártótól szeretném - please ezt ne kommentáljátok 
És még valami - a bővítés ha lehet álljon meg 100e Ft alatt ha lehetséges 
Előre is nagy köszönettel.
Szia!
A procid még mindig elég jóhuzhato kb 4.5 Ghz ig! Videokártyát vennék a helyedben mondjuk egy GTX 970 et 100 körül mozog az ára de Januárban lesz még olcsóbb is ja és a procid tuti kihajtja.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...